|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 976
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Suşehri Tarım Müdürü Ekrem Deniz, yaptıkları deneme üretiminde Suşehrinin iklimine en uygun ürünün karpuz çıktığını bildirdi. Deniz, yaptığı yazılı açıklamada, Suşehri genelinde yaygınlaştırılmak istenen sebzecilik faaliyetleri kapsamında deneme amaçlı Aşağısarıca, Yeşilyayla ve Esenyaka köylerinde 3 vatandaşın tarlasına aşılı karpuz, sırık domates ve çilek ekiminin yapıldığını belirtti. Deneme olarak ekilen bitkilerden iklim şartlarına göre en çok başarının aşılı karpuzdan elde edildiğini açıklayan Deniz, yapılan demonstrasyon çalışmasında yüzde 90 karpuz, yüzde 60 sırık domatesi ve yüzde 20 çilek ürünlerinden neticeler alındığını bildirdi. Bölgeye uyum sağlayan, yüzde 90 oranında başarı elde ettikleri aşılı karpuzun bundan sonraki yıllarda başarıyla üretileceği müjdesini çiftçilere verdiğini ifade eden Deniz, şunları kaydetti: ''Bundan sonraki yıllarda da bu tür çalışmaları devam ettirerek bölgemiz iklimine uyum sağlayan yüksek verimli bitkileri çiftçilerimize kazandıracağız. Demonstrasyon çalışmaları sonrası aşılı karpuz yüzde 90 oranında başarı gösterirken, çilek demonstrasyonunda mevcut fideleri bölgemiz iklimiyle fazla uyumluluk sağlamadı. Sırık domatesinde ise yüzde 60 oranlarında başarı gözlemlenmiştir. Sırık domatesi ve çilek biraz daha bakım şartları fazla gerektirdiğinden dolayı başarısızlıkla sonuçlanırken, fazla bakım istemeyen aşılı karpuz en uygun yetiştirilecek ürün oldu.'' Kaynak: Sivas Izci |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#2 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Desenize bundan sonra artık Sivasta Suşehri karpuzu satılacak.
Nede güzel duruyor soğukmu acaba.
|
|
|
#3 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() burak5866 Şuan
Son Aktivite: 19.08.2021 15:47
Tecrübe Puanı: 863
![]() |
ya karpuz dediydiniz aklıma en sevdiğim meyve geldi.karpuz en sevdiğim meyve fakat sonz amanlarda hiç iyisi çıkmıyor son 2 aldığım karpuz biri olmamaış çıktı biri çürük.tam ortasdıın bulamıyorum artık birde zam yapmışlar kg si 70 kruuş bundan 2 ay önce 20 kruuşta karpuz ilk çıktığında yozgattan tam 15 kg lik aldık arkadşalarla yedik üstelik tadına doyamamıştık.acaba her yerdemi karpuza zam geldi sadece sivasta mı en sevdiğim meyveyi bir türlü yiyemiyorum hep kötü çıkıyor.
|
|
|
#4 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() aysima58 Şuan
Son Aktivite: 07.12.2015 00:23
Tecrübe Puanı: 1841
![]() |
Alıntı:
beylerbeyine artı ist. karpuz çok ucuz burakcım buyrun gelin kardeşim ben size bol bol ikraam edeyim en iyisinden salim beyede sanada. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Usta Yiğido
![]() |
valla nasıl güzel olur özelliklede iftardan sonra soğuk soğuk olsa nede güzel gider.
![]()
|
|
|
#6 |
|
Usta Yiğido
![]() |
haklısın burakcım keşke yakın olsaydım öğrenciye hizmet etmeyi çok severim biliyomusun hiç yorulmam yeminle.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Usta Yiğido
![]() |
sağoalsın yinede teşekkür ederim hizmet etmiş kadar sevindirdin beni.önemli olan kalben mutlu olmaktır aysima abla.
|
|
|
#8 |
|
Usta Yiğido
![]() |
ah be güzel kardeşim insanın kalbinin ve vijdanının en rahat olması için benim kan,atımca
oruçluya abdest alıp ibadet edene ve öğrenciye hizmet hizmet etmesidir ben bu hizmelerde oğlumun üzerine yemiin ederimki hiç yorulmam aksine çok mutlu olurum bayanlara tavsiye ederim kuzenim edebiyat öğretmeni teyzesinin yanında kaldı öğretmen olana kadar ama teyzesine düşürmedim herşeyini ben yaptım helali hoş olsun şimdi sivasda öğretmen.o |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar aysima58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|