Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)
Reisten itiraf: Soruları cemaatten aldım - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Serbest Kürsü
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Serbest Kürsü Serbest Konular

Son 15 Mesaj : Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı

Seçenekler Arama Stil
Alt 21.09.2010, 13:53   #1
abircan
Usta Yiğido

abircan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

abircan Şuan abircan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 10:55

Tecrübe Puanı: 1082 abircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISI
Standart Reisten itiraf: Soruları cemaatten aldım

Reisten itiraf: Soruları cemaatten aldım
Kopya skandalında tutuklanan “reis” lakaplı öğretim üyesi, soruları cemaate yakın kişiler aracılığı ile ele geçirdiğini öne sürdü. Sözkonusu kişi, Polis Meslek Yüksek Okulu sınavlarını kendisinin iptal ettirdiğini de söyledi.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan 4 sınavda sınav sorularını sızdırarak para karşılığı satmakla suçlanan "kopya şebekesi" zanlılarının savcılık ifadeleri çarpıcı detaylarla dolu.

Çete lideri olmakla suçlanan Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Okulu'nda öğretim görevlisi olan O.A.U., ifadesinde, geçtiğimiz yıl yapılan Polis Meslek Yüksek Okulu sınavlarını da kendisinin iptal ettirdiğini itiraf etti.

“Reis” lakaplı zanlı, sınav sorularının cemaate yakın kişilerden sızdırıldığını öne sürdü.

O.A.U., ifadesinde "Polis Meslek Yüksek Okulları öğrenci adaylığının iptalini sağladığım yönündeki suçlama kısmen doğrudur. Ancak soruları çalan ben değilim. Cemaatten aldım. Kadirli'li olan bir hemşerim cemaate mensup bazı kişilerin sınav sorularını tanıdıkları kişilere dağıttıklarını söyledi. Ben de cemaatle içli dışlı olan akrabam Ö.L.E'ye söyledim. Soruları aldı ve bana faksladı" diye konuştu.

Daha önce çok sayıda sınava girerek başarısız olduğunu belirten diğer bir zanlı, "M.D. isimli arkadaşıma rica ettim, internet ortamına sızdırılan soruları alarak bana tüyolar verdi. Telefonla söyledi, bunun suç olabileceğini bilmiyordum" değerlendirmesinde bulundu.

Diğer tutuklu zanlı S.G. ise ifadesinde "Kopya vermek suretiyle sınav kazandırma gibi bir amacımız ve birliğimiz yoktur. Telefon kayıtlarında internet ortamında sınav sonuçları ile ilgili bilgileri birbirimize verdiğimiz yönünde beyanlar varsa da benim çevrem geniştir. Birçok arkadaşım sınavlara girip çıkar, ben de girerim. Birbirimizin sınav sonuçlarını merak ederiz. Konuşmalar bu konularla ilgilidir" dedi.
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar abircan'e Teşekkür Ediyor...
Alt 21.09.2010, 14:01   #2
altuntas58
Usta Yiğido

altuntas58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

altuntas58 Şuan altuntas58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.10.2012 21:24

Tecrübe Puanı: 4570 altuntas58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Standart Cevap: Reisten itiraf: Soruları cemaatten aldım

Bu iktidar her şeyi eline yüzene bulaştırdı bu işin altından cemaatların cıkacağını sağır sultan bile biliyordu
Alt 21.09.2010, 16:38   #3
abircan
Usta Yiğido

abircan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

abircan Şuan abircan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 10:55

Tecrübe Puanı: 1082 abircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISI
Standart Cevap: Reisten itiraf: Soruları cemaatten aldım

KPSS skandalı önceden ihbar edilmiş!

Taylan YILDIRIM / DHA
--------------------------------------------------------------------------------

TÜRKİYE'de sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte patlak veren Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) skandalının, tüm emniyet birimlerinin sınavdan iki gün önce uyarılmasına rağmen önlenemediği ortaya çıktı. 10-11 Temmuz tarihlerinde yapılan KPSS sınavından önce 8 Temmuz'da Ağrı'dan gelen bir telefon ihbarında, sınava girecek olan bazı adaylara cevapların cep telefonlarıyla ulaştırılacağı, bunun da tüm ülke genelinde bir organizasyon olduğu bildirildi. İhbar üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü'nün, valilikler aracılığıyla tüm il emniyet müdürlüklerini 9 Temmuz'da sınav konusunda uyardığı, yazının da sınavlarda görevli emniyet personeline imza karşılığında tebliğ edildiği ortaya çıktı.

Binlerce memur adayının umut kapısı olarak 10-11 Temmuz tarihlerinde iki oturum halinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS), sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte birçok adayın, özellikle eğitim bilimleri alanındaki 120 sorunun tamamını doğru yanıtladıkları anlaşıldı. Gündeme gelen kopya iddialarının araştırılmasıyla birlikte de skandal ortaya çıktı. Hemen her gün yeni bir iddianın gündeme geldiği sınavla ilgili son olarak kısmi iptal kararı da verildi.

AĞRI'DAN ESRARENGİZ TELEFON

Günlerce tartışılan KPSS skandalıyla ilgili olarak, kopya çekileceğinden emniyet birimlerinin de iki gün önceden haberdar olduğu ortaya çıktı. Sınavdan iki gün önce 8 Temmuz 2010 tarihinde Ağrı'da Emniyet Müdürlüğü'ne esrarengiz bir ihbar telefonu geldi. İhbarı yapan kişi polise, KPSS'ye girecek olan adaylara cevapların cep telefonlarıyla ulaştırılacağını, bunun Ağrı dışında yapılacak bir organizasyon olduğunu ve muhtemelen de tüm Türkiye çapında uygulanacağını bildirdi.

İhbarı değerlendiren Ağrı Emniyet Müdürlüğü yetkileri, hemen Emniyet Genel Müdürlüğü'nü bilgilendirdi. Genel Müdürlük de kendi değerlendirmesinin ardından valilikler aracılığıyla 81 ilin emniyet birimlerini uyardı. Emniyet birimlerine 9 Temmuz 2010 tarihinde gönderilen uyarı yazısında, sınavla ilgili daha önceden alınması planlanan tedbirlere ek olarak, “8 Temmuz 2010 tarihinde, Ağrı ilinden alınan bir ihbar telefonunuda, 10 - 11 Temmuz 2010 tarihlerinde 81 il merkezi ve Lefkoşa'da yapılacak olan 2010 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS-lisans) ile ilgili Ağrı ilinde sınava girecek olan adaylara cep telefonu ile cevapların ulaştırılacağı, bu organizasyonun Ağrı dışında yapılacağı, büyük bir ihtimal ile ülke genelinde bir organizasyon olduğu ihbar edildiği bildirilmiştir. İlgili birimler, konu hakkında gerekli çalışmalarını titizlikle yapacak, sınavlarda okullarda görev alacak parsoneline konuyu imza karşılığı tebliğ ederek duyarlı bulunmalarını sağlayacaktır” denildi. Bu yazının il emniyet müdürlüklerindeki alt birimlere de gönderildiği öğrenildi.

UYARI DA SONUÇ GETİRMEDİ

KPSS öncesinde yapılan ihbar ve uyarılara rağmen böyle bir durumun yaşanması, skandalın başka bir boyutunu gözler önüne serdi

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)