Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Dünya ve Türkiye'den Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Dünya ve Türkiye'den Haberler Dünya ve Türkiye'deki tüm haberleri burada bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 26.09.2010, 12:51   #1
yörem-58
Usta Yiğido

yörem-58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yörem-58 Şuan yörem-58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.08.2011 21:07

Tecrübe Puanı: 629 yörem-58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: DİL KURALLARI

Çok haklısınız, eski Türk filmlerinde bazı kelimeleri şimdi anlayamıyoruz, bazen sözlüğe bakmak zorunda kalıyoruz.
Dediğiniz gibi yakın bir gelecekte farklı bir dil sahibi olacağız. O kadar anlamsız ve farklı sözler dilimize yerleştiki bu konuda Türk Dil Kurumu diye bir kurum var ne iş yapar ne ile ilgilenir, bu konuda çalışıyorlarmı? En başta ,basın olsun radyo olsun televizyonlar olsun bunlara çok ciddi bir uyarı gerekiyor, bozuk Türkçe ile oluşan bir dizi, yada film, veya konuşmacı bunları seçerken çok dikkat etmeliler. Aynı durumu devam ettirenlere gerekirse ceza uygulanmalı.
Bakterili etleri insanlara yediren ve hiç bir şey yapılamayan bir yerde, bu konuya eğileceklerini pek sanmıyorum, herkes bildiği gibi devam edecektir işte.

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)