Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)
1,5 metre boyunda kabak yetiştirdi - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Haberler Sivas`tan Haberleri burada bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 02.10.2010, 12:45   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 941 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart 1,5 metre boyunda kabak yetiştirdi

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

Sivas'ın Suşehri ilçesinde bir kadının bahçesinde ağaç dallarından sarkıtarak yetiştirdiği 1.5 metreyi aşan dev kabaklar görenleri şaşırtıyor.

Yalnızbağlar Mahallesinde seracılık yapan Ayşe Demir'in, bahçesinde ağaçların dallarından sarkıtarak yetiştirdiği kabaklar, adeta ağaçta yetiştiği izlenimi veriyor.
Bahçesinde bulunan seralarda organik ürünler yetiştirdiğini belirten Ayşe Demir, “Trabzon'dan bir arkadaşım zarf içerisinde 5 kabak tohumu gönderdi.
Bundan iki yıl önce ilk defa ektiğim kabağın boyu bir metre 98 santimetreye kadar ulaştı. Ağırlığından eve götüremedim. O yıldan bu güne kadar bahçemde bu kabaklardan yetiştiriyorum'' dedi.
Kabağın bir özelliğinin kestikçe kendisinin daha çok büyümesi olduğunu anlatan Demir, ''Altından kestikçe kendi büyüyor. Yani kendi kendini tamir ediyor. Yani kısacık kalmıyor. Meraktan dolayı farklı kabaklar yetiştiriyorum. Bunu yapmamdaki tek sebep Suşehri'nde her şeyin yetiştiğini insanlara anlatmak. Toprağımızın ne kadar verimli olduğunu, bereketli olduğunu göstermek istiyoruz. Suşehri'nde ne ekersen, onu biçersin. Azimli olduktan sonra, burada yetişmez demedikten sonra her şey yetişir'' diye konuştu.
Ayşe Demir'e ait bahçede incelemelerde bulunan Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel ise ölçüm yaptıkları bir kabağın boyunun bir metre 67 santimetre olduğunu görünce şaşırdı.
Bahçeyi Suşehri'nin özellikle tarımda ne kadar zengin bir bölge olduğunun göstergesi olarak tanımlayan Sel, şöyle konuştu:
''Ayşe Demir isimli vatandaşımızın organik tarımda ve özellikle kabak yetiştiriciliğinde hayli bir mesafe kat ettiğini gördük. Ayşe Demir'in Suşehri'nde bulunan diğer bayanlara örnek olacağını ümit ediyorum. Çünkü Suşehri Belediyesi olarak, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi açısından yaptığımız çalışmalar son aşamaya geldi. İnşallah önümüzdeki yıl tarım ve hayvancılık sektörünü tüm Sivas'a ve bölgemize örnek şekilde açmış olacağız.

Sivasın Sesi.
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor...
Alt 02.10.2010, 12:59   #2
murat tugrul
Usta Yiğido

murat tugrul - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

murat tugrul Şuan murat tugrul isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 06.06.2015 15:33

Tecrübe Puanı: 790 murat tugrul FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: 1,5 metre boyunda kabak yetiştirdi

Ne ekersen onu biçersin.
yaklaşık bir metre olanını bende gördüm.Biraz mücadeve bilgiyle yapılamayacak hiç birşey yok.

Hormonlu israil tohumunu ekersen hormonlu sebze meyve biçersin
Eskiden köylerimizde bilinçsiz olmasına ragmen dogal ürünler yetiştiriliyordu.domatesin ,salatalıgın diger ürünlerin tadı kokusu vardı şimdilerde
tatsız tuzsuz ne yedigimizi bile anlamıyoruz .

Şimdilerde meyve fidanlarının köklerinin tamamının aynı agaç oldugunu bunların aşı yapılarak diger meyvelere çevirildigini bundan dolayıda dogal tat ve kokularının olmadıgını biliyormuydunuz.Peki agaçta patlıcan yetiştirildigini
ülkemizde tohum endüstrisinin gelişmesi bu konuda çaba gösterilmesi gerekiyor.
murat tugrul isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 02.10.2010, 13:04   #3
Salim58
Moderator

Salim58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Salim58 Şuan Salim58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Salim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekannt

Haberlerde izlemiştim ve hayret etmiştim.Elma ağacının bir tarafı kırmızı elma bir tarafı sarı elma,ağaç aynı elmalar farklı elmaların tadı bile farklı.
Alt 02.10.2010, 13:14   #4
murat tugrul
Usta Yiğido

murat tugrul - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

murat tugrul Şuan murat tugrul isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 06.06.2015 15:33

Tecrübe Puanı: 790 murat tugrul FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Salim58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Haberlerde izlemiştim ve hayret etmiştim.Elma ağacının bir tarafı kırmızı elma bir tarafı sarı elma,ağaç aynı elmalar farklı elmaların tadı bile farklı.
Yaradılışa müdahale bu olsa gerek.
O elmaların nasıl bir hastalık taşıdıgı kimyamızda neler degiştirdigini varın siz düşünün.Allah rahmet etsin dedem agaçlara aşı yapardı.sogüt agacına elma aşılayanlara çok kızar engel olurdu.
Allah dileseydi sögüt degil elma yapardı derdi.
Kalp şeklinde domates yetiştiriliyor.Yetiştirilen sebzenin tohumu olmuyor. Bu düpedüz bilim sapkınlıgı kötü niyet
murat tugrul isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)