Alıntı:
Kibrisli Nickli Üyeden Al?nt?
Cumhuriyet Sivas'a borcunu fazlası ile ödemiştir, Sivas'ı Osmanlının anadolu eyalet merkezlerinden birisi olarak almış Türkiye'nin en büyük 9. ili olarak 80 darbesinde önce cuntaya cuntadan sonra da 80 sonrası sağ hükümet ve belediyelere devretmiştir... Şu anda da bulunduğumuz durum ortadadır... Tüdemsaş, Çimento Fabrikası, Demir çelik fabrikası, Havaalanı, Cumhuriyet Üniversitesi, Barajlar, Santraller, Dikimevi, Hastaneler hepsi Cumhuriyet döneminde yapılmış ve yapıldığı dönemde de Türkiye'nin en büyük yatırımlarıdır... Şimdi siz cumhuriyet borcunu ödememiştir diyemezsiniz... Tam tersine ödemiştir... Ama sonradan geri bırakılmışlığının nedeni belki bu olabilir... 4 Eylül'de 1919 yaptığımız o büyük evsahipliği ve o büyük misafirin verdiği önemdir zira bakıyorsunuzda Atatürk'e karşı ayaklanma başlatan ve Cumhuriyet döneminde 20 yıl boyunca temel ihtiyaçlar dışında yatırım almayan Yozgat'a yağdırılıyor Sivas ise cezalandırılıyor...
|
Size kismen katiliyorum ben odemedi derken cumhuruyetin ilk yillarini kast etmemistim onlari yok sayamayiz,,, arti yozgat, sivas, ile kiyaslanamaz birde kayseriyi dusunelim bu kadar devlet yatirimi almis ozel sektorde cabasi bu kadar sanayi ye ragmen tesvik yasasinda sivas ile ayni 3 bolgede,,buradaki adaletsizligi sorgulamaklazim yine soyluyorum bu hukumet ve, oncekiler,dolayisi ile devlet sivasa gereken onemi vermemistir borcludur,,,,,,, son 30 yilda sivasin uzerinden oynanan oyunlar ortada kimi din, dedi somurdu kimi onlar yobaz sen farklisin dedi somurdu ,,, artik ayrim yapmaksizin sivas icin calisan siyasetcilere ihtiyacimiz var ,,,bakin abdullah gul bu adamda benim dikkatimi ceken bisey var turkiyeye gelen yabanci konuklari eger uc gun kalacaksa bir gununu kayseri,ye ayiriyor oranin reklamini yapiyor boyle adamlar lazim ,,,,,,,,