|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 955
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sivas'ta, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kente ilk gelişinin kutlandığı yerde yapılan '27 Haziran İlk Adım Anıtı' kimliği belirsiz kişilerce tahrip edildi. Sivas-Ankara karayolu kenarında Atatürk'ün büstünün yer aldığı anıtın duvarındaki ay yıldızla "Sivas'a ve Cumhuriyet'e ilk adım, 27 Haziran 1919" yazısının söküldüğü görüldü. Cumhuriyet Kadınları Derneği Sivas Şube Başkanı Nurten Yanalak, yaptığı açıklamada, dernek üyesi bir grup kadınla birlikte Yıldızeli ilçesinden şehre dönerken anıtın durumunu görmek istediklerini belirtti. Yaptıkları ziyarette gördükleri karşısında hayal kırıklığına uğradıklarını anlatan Yanalak, "Anıtın yazıları sökülmüş, tarihimiz kültürümüz resmen yok edilmiş. Neyin düşmanlığı bir türlü anlayamadık. Yıldızeli ilçesinden geçerken gördük. Anıtın ne durumda olduğunu görelim dedik. Bu kadar rezalet durumda olacağını aklımıza bile getiremedik. Yetkilileri göreve çağıyoruz. Burayı koruyamıyorsak ülkeyi nasıl koruyacağız" dedi. Anıta ilk geldiklerinde bölgede hayvanların otladığını gördüklerini kaydeden Yanalak, kentin dört bir yanında MOBESE'ler olduğunu, bir MOBESE kamerasının da bu bölgeye konulabileceğini belirterek, yetkililerin konuya duyarsız kalmamasını istedi. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Alt Forum Yöneticisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() YuSuF Şuan
Son Aktivite: 10.10.2014 15:22
Tecrübe Puanı: 1107
![]() |
Kim bunları yapanlar ya,şurada duran anıttan ne istiyorlar.
Bence o mobese kameraları ile uyarılmaları ve anıtın tahrip edilen yerlerinin düzeltilmesi gerekli. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Birileri yalan yanlış kulakdan dolma bilgilerle gençleri ve insanları etkilerlerse Cumhuriyet ve Atatürk karşıtlığı ve bu tip olaylarda malesef kaçınılmaz oluyor. Üzücü olduğu kadarda düşündürücü bir olay.
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Arif Coşkun'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#4 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() goramaz Şuan
Son Aktivite: 20.08.2025 22:38
Tecrübe Puanı: 1367
![]() |
Ne tarihi Allah aşkına. Bizim milletcamilerden çinileri çalıyor,medresenin taş işlemelerine çivi çakıyor Atatürk'ün Sivas'a gelişi ne ifade etsin ki bu karakterdekilere... (karaktersizlere)
|
|
|
|
#5 |
|
Yiğido
![]() ![]() gangster Şuan
Son Aktivite: 04.05.2013 20:32
Tecrübe Puanı: 699
![]() |
Arif Bey,yazdıklarınızın mutlaka doğruluk payı vardır ama ben olaya farklı boyuttan bakıyorum.Bunu yapan hangi zihniyetten olursa olsun,Atatürk düşmanı bile olsa yazıya hasar verir ama ay yıldıza dokunmaz.Özellikle Sivaslı ise..Eğer yazıda kullanılan metaller olay yerinde değil ise ki ben öyle biliyorum sadece basit bir hırsızlık vakasıdır.Haberin içeriğinde belirtildiği gibi "neyin düşmanlığı" bilmem ne gibi ibarelerle koskoca bir Cumhuriyet şehrini zan altında bırakmanın alemi yok.
|
|
|
|
#6 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Daha neleri söküyor çalıyor veya tahrip ediyorlar bu gibi zihniyete sahip olanlara yazıklar olsun.
|
|
|
#7 | |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
#8 | |
|
Yiğido
![]() ![]() gangster Şuan
Son Aktivite: 04.05.2013 20:32
Tecrübe Puanı: 699
![]() |
Alıntı:
Ben bu olayı basit bir hırsızlık olarak görüyorum derken bu olayı "tasvip ediyorum" veyahut "kınamıyorum" anlamında bir küçültme yapmadım.Bende sizin son cümlenize sonuna kadar katılarak her kim ve her ne sebeple olursa olsun bu densizliği kınıyorum.Daha dikkatli okumak veya basit yazmak gerekiyor sanırım.Tekrar teşekkür ederim. (Bahsettiğiniz büst olayından da en ince detayına kadar haberdarım ama uzatmamak adına geçiyorum.
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|