Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Malik Ejder ÖZDEMİR Röportajı - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 07.06.2011, 22:45   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 952 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Malik Ejder ÖZDEMİR Röportajı

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

-Malik Ecder Özdemir Kimdir? Efsane Vekillerimizden ve Sivaslı Bakanlarımızdan Mahmut Özdemir’in kardeşi olduğunuzu biliyoruz ama sizin siyasi yaşantınız nasıl başladı?
1973’de abimin Sivas’tan ilk adaylığı ile başlayan ve bu güne kadar kesintisiz devam eden bir siyasi yaşantım var. Bu dönem 5. Dönem milletvekili adaylığım. Bundan önce kesintisiz 10 yıl CHP’de Parti Meclisi üyeliği yaptım.

-Geçmiş Dönem Sivas vekiller içerisinde aday gösterilen tek vekil sizsiniz. Bunu neye bağlıyorsunuz?
Aday gösterilen değil de 29 ilde bütün üyelerin katılımı ile ön seçim yapıldı. 29 ilden bir tanesi de Sivas’tı ve bir tek ben 1. sırada çıktım.

-Özellikle Dikimevi’nin taşınmaması konusunda çabalarınızı biliyoruz. O dönem Merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte mücadele etmiştiniz. Dikimevi konusunu anlatabilir misiniz?
1949 yılında kurulmuş 350-400 kişinin çalıştığı en son teknoloji ile üretim yapan, Pazar problemi olmayan Sivas ekonomisinin can damarlarından birisi olan bir işletmeydi. Ne yazık ki bütün gayretlerimize rağmen AKP’li Sivas milletvekillerinin vurdumduymazlığı sonucunda Sivas’tan sökülerek İstanbul’a taşınmıştır. Sadece bu işletmenin kapanmasından Sivas’taki esnafımızın kaybı 350 kişi çarpı 2000 TL. aylık yani aylık 700.000 TL. 8.4 milyon lira yıllık kayıp söz konusu. Götürülmemesi için MSB’ye soru önergeleri TBMM’ye teklifler sunduk ancak ne yazık ki AKP’nin oyları ile ret edildi. Sivas STSO ve Sivas STK’ ların desteğini arkamıza aldık ancak o dönemdeki AKP vekillerinin bu konudaki sessiz kalışı bu durumu doğurdu.

-Meclis insan hakları komisyonu üyesisiniz. Geçtiğimiz günlerde de Hayvan Haklarını da koruyacağınıza dair bir taahhütname imzaladınız. Bu çevreye duyarlılığınızı gösteriyor. Hidro Elektrik Santralleri ve Nükleer Enerji hakkında ne düşünüyorsunuz?
İnsan hakları deyince çok geniş bir kavram ve içerikten bahsetmek gerekli. Doğaya, her türlü canlıya, çevreye saygısı ve hassasiyeti olmayan bir anlayışın insan hakları kavramını içselleştirmesi mümkün değildir. Bunların hepsi birbirini tamamlayan bütünün parçalarıdır. Özünde çevreyi korumakta bir insan hakkı savunuculuğudur. Hem kendimizin hem de gelecek nesillerin hakkını savunmaktır. Özellikle Nükleer enerji santralleri tüm dünyada terk edilirken ülkemizde yeni yeni ön plana çıkartılması ülkemizin geleceği açısından ciddi bir tehdittir. HES’ler ile ilgili de Güneş enerjisi, rüzgar enerjisi ve Hidro Elektrik santraller toplum sağlığı ve geleceği açısından Nükleer enerji ile kıyaslanamaz. Ancak ülkemizde özel sektör yatırımlarının çevreyi tahrip eder biçimde hoyratça HES inşaatları ile doğayı yok etmesi kabul edilemez.

-Geçtiğimiz sene CHP parti meclisine seçilirken birçok önemli isimden daha fazla oy alarak 1. Olarak PM’ye girmiştiniz, Sivas’ta yapılan ön seçimde de 1. Çıktınız hatta Türkiye’de önseçim ile listeye girebilen tek milletvekili sizsiniz. Hem Türkiye’de hem Sivas’ta size olan bu güvenin nedeni sizce nedir?
Özellikle 1 dönem milletvekilliği yaptıktan sonra kendi ilinde önseçimde birinci sıraya gelmeyi önemsiyorum. Normalde bu sürecin siyasi açıdan insanı yıpratmış olması gerekli ancak bu benim için tam tersi oldu. Demek ki dilimizin döndüğü ve gücümüzün yettiği kadarı ile önce partililerimizin sonra Sivas’taki hemşerilerimizin dileklerini taleplerini karşılayabilmişiz ki böyle bir başarılı sonuç elde etmişiz. Tabii muhalefette bir milletvekili başarısı o ildeki iktidar milletvekillerinin başarısızlığının karinesidir. Umarım muhalefette bu kadar çalışan vekil olarak iktidarda Sivas’a yatırım getiren milletvekili olurum.

-Şehirdeki reklamlarınızda “9 yıldır Sivas büyüdü mü” diye soruyorsunuz. Bu soruyu biz size sorarsak cevabınız ne olurdu?
Bu soruya doğru ve objektif cevap verdiğinde Sivas adına üzülüyorum. Keşke Sivas’ın 9 yıllık AKP iktidarında büyüdüğünü, Sivas’ta işsizliğin azaldığını, uzun yıllardan bu yana olan göçün tersine döndüğünü söyleyebilseydim. Ne yazık ki acı gerçek Sivas 9 yıllık AKP iktidarı döneminde ekonomik, nüfus ve sosyal yaşam olarak gerilemiş ve küçülmüştür. Milletvekili sayımızın düşmesi, verilen göç bunun göstergesidir. Bunu tersine çevirmek için de hazırlıklarımız tamam, biz hazırız.

-Sivas’ın gündemini seçimlerden bile daha çok meşgul eden bir Stadyum bilmecesi var. Bu konu hakkındaki değerlendirmeleriniz nelerdir?
Stadyum konusunun çok farklı detayları var. Öncelikli olan Sivas’ın geleceğidir. Türkiye’de yapılacak olası bir turnuvanın gerçekleşmesi için belli standartlar var. Arkadaşlarımız UEFA’nın mevcut standartlarını incelediler stad kapasitesinden, araç park kapasitesine, koltuk aralıklarının mesafesinden, cafe standartlarına kadar bir çok konu var. Bu noktada yapılması gereken başta stad kapasitesinin 30.000 ve üzerinde olması ile birlikte tüm standartlara uygun yapılmasıdır. Böyle olmalı ki Sivas kazansın. Karşı oluruz olmayız ama son Fenerbahçe maçında deplasman taraftarının Sivas’a maddi getirisi ortadaydı, uluslar arası anlamda 5-6 maçın yapıldığını düşünebiliyor musunuz. Her ülkeden 20.000 taraftar gelse bu tek seferde en az 80.000 turist demektir. İkinci konu ise verilen yerin değerinde bir yatırım yapılması. Şimdiki iktidarın hazırladığı projeye göre TOKİ mevcut spor kompleksi ve Atatürk Spor Salonunu, tabiri caiz ise ucuza kapatmak amacında. Böyle bir şeye bir Sivas milletvekili olarak izin veremem. Sivas, Trabzon’da yapılan yeni stadyumu finanse edemez. Ayrıca sosyal devlet diyoruz. Şirket yönetmiyoruz, ülke yönetiyoruz. Devlet kar amacı gütmez gerekirse zarar dahi eder, önemli olan Sivas’ın, Türkiye’nin geleceğidir. Sivas’a hak ettiği gibi bir kompleks yapılsa bunda ülke ne kaybeder? Kaybetmez Sivas kazanır Türkiye kazanır. Bu konuya gelmişken TOKİ başkanının -ki kendisi AKP’den Trabzon Milletvekili adayı- Sivas hakkında söylediği sözlere de değinmeden geçemeyeceğim. Bu ne kadar büyük bir ayıptır, bir bürokrat böyle bir sözü bir il hakkında nasıl söyler. “Sivas’ı satsan bu kadar para etmez” ne demek? Sana mı kalmış? Ben bir Sivaslı olarak AKP’den aday olsam “Bu kişi ile aynı partiden aday olamam” der istifa ederdim. İşin garip tarafı da mevcut AKP vekillerinin ağzından bir tek cümle çıkmadı, O’nu eleştirmediler. Sivaslı olmanın ayrıcalığını, Ülkeyi kurtaran kararların alındığı bu şehrin güzelliğini, insanlarının mertliğini, doğruluğunu anlayamamış bu bürokrat eskisi, yeninin milletvekili adayına eğer meclise girerse en güzel cevabı o kürsüde yüzüne bakarak vereceğim. Bizim iktidarımızda spor politikaları var. Belki de bu politikaları hazırlayan tek partiyiz. Bu politikalar içerisinde ülkede yeni stadyumlar söz konusu ve alınacak her uluslar arası organizasyonda büyük şehirlerin dışında orta ölçekli şehirler kullanılacak, Sivas’ta bunlardan birisi.

-Sitemize girme imkanı bulabiliyor musunuz?
Yoğun seçim çalışmaları nedeni ile buna çok fazla zaman bulamıyorum. Ancak geçmiş dönemlerde girebiliyordum. Geçtiğimiz yıllarda da site yöneticisi arkadaşlarınız beni Ankara’da ziyaret etmişti. Tüm üyelerinize ve takip edenlere sevgiler, saygılar.

-Seçim sonuçları hakkında bir öngörünüz var mı?
Seçime 5 gün varken çok objektif bir değerlendirme yaptığımızda AKP’nin hızlı bir şekilde hem Sivas’ta hem de Türkiye’de oy kaybettiğini CHP’nin de hem genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylemleri hem de toplumun her kesimin sorunlarına karşı ürettiği çözüm önerileri ile ciddi bir yükseliş yaşadığını görüyoruz. Bu nedenle hem Sivas hem de Türkiye itibari ile çok umutlu olduğunu ifade edebilirim.

-Sivaslı seçmenlere son olarak söylemek istediğiniz bir şeyler var mı?
Seçim kampanyası boyunca Demokrasilerde seçimin ne anlama geldiğini ifade etmeye çalıştım. Seçimler hem seçmenin kendisi ile hem de seçilenlerin seçmenlerle hesaplaştığı bir platformdur. Bu seçimlerde sandık başına gidecek her insanımız elini vicdanına koyarak, hem kendisinin hem ülkesinin geleceğini hesap ederek oyunu kullanmalıdır. 9 yıllık AKP iktidarı döneminde Türkiye ekonomide siyasette sosyal yaşamda hukuk ve adalet alanında çok ciddi kayıplara uğramıştır. Bir 4 yıl daha AKP iktidarına ne Sivas’ın ne de Türkiye’nin sabrı kaldığına inanıyorum. Teşekkür ediyorum. Hayırlı bir seçim olsun diliyorum.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 11 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor...
Alt 07.06.2011, 23:41   #2
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1317 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI
Standart Cevap: Malik Ejder ÖZDEMİR Röportajı

Emeği geçenlere teşekkür ederim..
Malik Bey'in emeğini taraflı tarafsız herkes görüyor Sivas'ta ve AKP vekillerinin vurdumduymazlığını.Sivas'ın her konusuna duyarlı birisi.Sivas'ın meclisteki tek sesi oldu geçtiğimiz dönemde.Şahsım adına keşke CHP'de olmasaydı diyorum..Zira CHP'den tüm sülalem aday olsa oy veremem!
Alt 08.06.2011, 01:17   #3
eyupk
Tecrübeli Yiğido

eyupk - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

eyupk Şuan eyupk isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.01.2013 08:50

Tecrübe Puanı: 711 eyupk FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

sayın Malik Ecder herzaman doğruları hakikatleri dile getirmiştir, milletvekilliği seçimlerinde başarılar diliyorum.
eyupk isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 08.06.2011, 02:00   #4
aktassa
Usta Yiğido

aktassa - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

aktassa Şuan aktassa isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 24.04.2016 20:30

Tecrübe Puanı: 668 aktassa FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Aslında iki ucu B.klu değnek diye buna denir.
Adam hizmet adamı..
Ama partisi itibarı ile etkisiz kalıyor.
AKP'den aday olsa görüşü uymuyor?
Aslında fedakarlık yapılabilir mi düşünmemek elde değil? Şahsım adına tabi.. Madem halkı temsil ediyorsun sorun çözülmesi için her yolu denemeliler...
aktassa isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar aktassa'e Teşekkür Ediyor...
Alt 08.06.2011, 12:29   #5
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 04:22

Tecrübe Puanı: 1219 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI

Özellikle Stadyum ve Dikimevi konusunda söyledikleri dikkat çekici... Düşüncelerimize tercüman olduğu için vekilimize teşekkür ederim... Stadyum konusundaki bilgisi ile de bu konuda iyi bir ekiple çalıştığı belli oluyor...

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Kibrisli'e Teşekkür Ediyor...
Alt 08.06.2011, 13:33   #6
aktassa
Usta Yiğido

aktassa - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

aktassa Şuan aktassa isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 24.04.2016 20:30

Tecrübe Puanı: 668 aktassa FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Benim kanaatime göre her kimolursa olsun, hangi parti olursa olsun(bölücülük yapmadıktan sonra) seçilmesi gerekir.
Artık seçimler milletveklliği seçimi değil parti seçimi olmuş...
aktassa isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 08.06.2011, 23:13   #7
titizyiğido
Usta Yiğido

titizyiğido - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

titizyiğido Şuan titizyiğido isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.06.2012 23:55

Tecrübe Puanı: 764 titizyiğido BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

sayın özdemir den chp de bi tane daha yoktur herhalde o da bizim ilimize denk gelmiş......ne mutlu..............
Alt 09.06.2011, 09:32   #8
besyo_cu
Usta Yiğido

besyo_cu - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

besyo_cu Şuan besyo_cu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 30.11.2015 22:13

Tecrübe Puanı: 1036 besyo_cu SITEMIZE IŞIK ŞACIYORbesyo_cu SITEMIZE IŞIK ŞACIYORbesyo_cu SITEMIZE IŞIK ŞACIYORbesyo_cu SITEMIZE IŞIK ŞACIYORbesyo_cu SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

Bu güzel roportaj için emeği geçenlere Teşekkür ederim bu roportaj sayesinde Malik Bey'in düşüncelerini daha iyi öğrenme forsatı yakaladık.

Keşke tüm vekillerimiz Malik Bey gibi Sivas sevdalısı olsa...

Stadyum konusunda ki ayrıntılı bilgisi ve araştırması Sivas ile alakalı her konuda ne kadar dataylı çalıştığının en açık göstergesi.

Yeni dönemde Malik Bey'e başarılar dilerim, hakkımızı mecliste en iyi savunan tek vekilimiz olması hem sevindirici hemde bir okadar ücüzü...
Alt 09.06.2011, 21:34   #9
BOUN
Usta Yiğido

BOUN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

BOUN Şuan BOUN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.12.2014 21:40

Tecrübe Puanı: 820 BOUN isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Malik Ejder beye zaten şehrin genelinde sempati ile bakılıyor. Bu sempatinin nedeni röportajın satır aralarında gizli. Mesajlarımızı okuyorsa veya bir şekilde bu mesajlar kendisine iletilebilirse benim kendisinden istirhamım ''inançlara saygılı, dini özgürlüklere açık, dindarlara karşı soğuk olmayan, Tunus tipi laiklik özlemi çekmeyen'' sosyal demokrat vizyonlu bir CHP'nin halkın huzuruna çıkarılmasıdır.

Bu ülkede dindar Müslüman çoğunluk korkuyor, Ak Parti iktidardan giderse çocuklarımız yeniden lisede, üniversitede başlarını açmaya zorlanacak mı diye? Evet korkuyoruz, ben de korkuyorum, şu an üniversiteye başörtüsüyle giden kardeşim muhtemel bir iktidar değişikliğinde başını açmaya zorlanacak mı? Bizi Tayyip Bey'in kucağına ittiniz yıllarca, şimdi de gelin kurtarın. İnsanlar, ekonomik koşulları kötü olsa bile, Tayyip beyi sevmese bile sırf bu sebeplerden ötürü gidip yine oyunu Ak partiye veriyor. Az evvel amcam telefonda bunları söyledi. Kimse paranın pulun derdinde değil! Bilmem anlatabiliyor muyum?
Alt 09.06.2011, 21:36   #10
tskfn
Tecrübeli Yiğido

tskfn - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

tskfn Şuan tskfn isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.05.2015 21:58

Tecrübe Puanı: 754 tskfn FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Bana chp yi sevdiren adam site yönetimine roportaj için teşekkurler

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)