Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Türkçe olimpiyatlarının bir ayağı Sivas'ta yapılacak... - Sayfa 2 - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Haberler Sivas`tan Haberleri burada bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 18.06.2011, 22:07   #11
Cley
Moderator

Cley - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cley Şuan Cley isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Cley isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Standart Cevap: Türkçe olimpiyatlarının bir ayağı Sivas'ta yapılacak...

Kelimenin yabancı olması gerekmiyor. Uluslararası bir kelime olması gerekiyor. Bazı kelimeler dünyanın heryerinde aynıdır. Herkes olimpiyat derken bizim musabaka dememiz gericilikten başka bişey değildir. Gavur icadı deyip birçok gelişmeden mahrum kalmamıza benzer.
Alt 18.06.2011, 22:20   #12
sandalli
Usta Yiğido

sandalli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sandalli Şuan sandalli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.04.2016 18:58

Tecrübe Puanı: 4546 sandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekannt

Müsabaka da arapca kökenli bir kelime ve karsilasma anlamina geliyor. Olimpiyat kelimesinin türkce olmamasindan dolayi "Türkce Olimpiyatlarindan" cikarilip yerine yine türkce olmayan ve olimpiyat kelimesinin tam karsiligini vermeyen "müsabaka" kelimesinin kullanilmasini istemenizin altinda bati dillerine olan sogukluk mu yatiyor? Ya da sadece türkceye bati dillerinden giren kelimelere mi karsiniz? Türkce karsilasmalari desek bu kadar ilgi cekmezdi.
Alt 19.06.2011, 09:46   #13
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft

Bu tartışmayı ben biraz gereksiz gibi görüyorum. Yabancı tekonolojiyle her alanda iç içe olmuşken, ingilizce dünyanın ortak dili olmuşken, tüm dünya olimpiyat ortak isimi kullanırken, şuan kullandığımız bilgisayar yazılımının ismide farklı iken, bizim bulma değil sadece kulllanma özelliğimizin olduğu yerde böyle bir talepte bulunmak neyin özlemi bende anlamdım doğrusu. Yok aslında bir bir birinden farkı hepsi aynı şey, isimler farklı olsada sonuçta bir yarış bir oyun.
Alt 19.06.2011, 14:15   #14
aktassa
Usta Yiğido

aktassa - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

aktassa Şuan aktassa isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 24.04.2016 20:30

Tecrübe Puanı: 657 aktassa FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Türkçe yanlış hatırlamıyorsam bir harman dili değil midir?
İçerisinde Osmanlıca ki 3 dilden oluşur, arapça, Farsça kelimeler mevcut.
Bir İngiliz ortalama 200 kelime ile derdini anlatabiliyor.
Bu rakam bizde 1000 kelime kullanabiliyor olmamız.
Bu sizce de çeşitliliği, derdimizi daha iyi anlatma anlamına gelmiyor mu?
aktassa isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı aktassa'e Teşekkür Ediyor...
Alt 19.06.2011, 16:30   #15
goramaz
Usta Yiğido

goramaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

goramaz Şuan goramaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.09.2024 14:55

Tecrübe Puanı: 1353 goramaz BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Yazdıklarınızı okuyunca hayrete bir o kadar da dehşete düştüm.

Sayın Sandallı ;

Şimdi siz ''olimpiyat''ve ''müsabaka'' kelimelerini karşılaştırdınız ve ikisini de aynı derece Türkçe'ye aykırı buldunuz . Öyle mi?

Türklerin İslamiyeti kabul tarihi olan 751 den bu yana Kuranı Kerim'in ve Peygamberimiz sav in dili olan Arapça'dan sayısız kelime dilimize geçmiştir. Bir Özbek Türkü de Kırgız Türkü de Azerbaycan Türkü de müsabaka kelimesinden aynı anlamı anlar. Daha detaylı bilgi sahibi olmak isteyenler hemşehrimiz Yavuz Bülent BAKİLER'in bu konudaki çalışmlarını inceleyebilirler.

Ayrıca Satın Cley ve Arif COŞKUN,

Yabancılar yeni bir icad yapar o icadı aldığınız zaman onunla ilgili bütün kavramlar alınan dile geçer. Şimdi 'Olimpiyat'' kelimesinin Türkçe'de karşılığı varken ve bu etkinlik Türkçe bir ifade ile karşılık bulabilecekken neden illaki Olimpiyat? Üstelik Sandallı tanımı vermiş ''4 yılda bir yapılan'' diye. Burada da bu kelime tam manasıyla yerine oturmamaktatır. Türkçe'nin tanıtımın yapıldığı bir etkinlikte hiç gerek yokken yabancı birkelime kullanılmasına karşı çıkmak gericilikse ben seve seve gerici olmayı kabul ederim. KAMUS NAMUSTUR der Cemil MERİÇ.

On yıl önce ''Türkçe Olimpiyatları'' diye bir cümle kursak kimin aklına bu etkinlik gelirdi.Bunun yerine mis gibi Türk kültürüyle yoğrulmuş bir kelime kullanılamaz mıydı ta en başından.. Ama şimdi ucube bir kelimeyi eğreti bir şekilde Türkçe'mize yerleştirmiş bulunuyoruz.Gülee gülee kullanın. Ben kullanmıyorum
Alt 19.06.2011, 16:59   #16
sandalli
Usta Yiğido

sandalli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sandalli Şuan sandalli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.04.2016 18:58

Tecrübe Puanı: 4546 sandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekannt

Sayin Goramaz,
evet ben olimpiyat ve müsabaka kelimelerini karsilastirdim ve ikisinin de türkce olmadigina karar verdim. Dilimize biri arapcadan digeri yunancadan gitmis. Yani ikisi de türkce degil.
Moldova´da yasayan Gagavuz türkleri müsabaka kelimesini kullandiginiz zaman bön bön yüzünüze bakar bu ne diyor diye ama olimpiyat kelimesini aninda anlar. Dillerine henüz arapca ve farsca kelimeler karismamis bizim bile zor anladigimiz saf türkce konusan halklar var dünya yüzünde. Müsabaka sözünü bizim köyde anlamayan en az 100 kisi cikar. Sizin köyde cikmaz mi?
Alt 19.06.2011, 17:22   #17
serhat_58
Usta Yiğido

serhat_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

serhat_58 Şuan serhat_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.07.2016 13:48

Tecrübe Puanı: 1181 serhat_58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

bu olimpiyatlarin internette tekrarini nasil izlerim.

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)