Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)
Helikopter fabrikası Sivas'a kurulsun - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler



Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Cevapla
 
Seçenekler Arama Stil
Alt 18.07.2011, 09:06   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR
 
Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Mesajlar: 1.847
Tecrübe Puanı: 901 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Helikopter fabrikası Sivas'a kurulsun



Uzun yıllar eski günlerini arayan ve sürekli kan kaybeden Sivas için yeni dönemde yeni umutlar ortaya çıkmaya başladı

. Gerek coğrafi konumu, gerek tarihi ile Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biri olan ve Cumhuriyet'in temelinin atıldığı Sivas, son zamanlarda sürekli göç veren, yatırımların istenildiği düzeyde yapılmadığı elindeki imkânların da bir bir alındığı bir şehir konumuna düşmüştü.
Birçok teşekkülün ve müdürlüklerin gitmesi, yerine özel müteşebbisin getirilememesi ile işsiz sayısı artarken nüfusu azalan Sivas son seçimlerde de sadece beş milletvekili çıkarabilmişti.

Sivas'ın bu makus talihin değişmesi için sadece belirli sektörlerde, belirli sayılarla yapılan yatırımların yeterli olmaması daha geniş kapsamlı ve çok yönlü yatırımlara ihtiyacı olduğunu ortaya koyuyor. Sivas'ın sanayi, eğitim ve ulaşım alanında kısa ve orta vadede yapılacak kombine yatırımlarla yeni istihdam alanları oluşturulup şehrin gelişmişlik düzeyinin artırılması gereksinimi gün geçtikçe daha da hissediliyor.

12 Haziran seçimleri sonrası kurulan yeni hükümette Milli Savunma Bakanı olan İsmet Yılmaz, Sivas'ın yetiştirdiği en büyük değerlerden olan Nuri Demirağ'ın Ak Parti'den Sivas milletvekili seçilen torunu Mesude Nursuna Memecan, son olarak ta her fırsatta Nuri Demirağ'ı öven ve 9 Haziran Sivas mitinginde de sık sık Demirağ'ın Türkiye'ye kazandırdıklarından ve imkan verilse kazandırabileceklerinden bahseden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşleri ile Sivas'a havacılık konusunda geniş çaplı yatırımların yapılması umutları doğdu.
Doç. Dr. Fatih Dervişoğlu'nun; Nuri Demirağ'ı ölümünden 40 yıl sonra derinlemesine yaptığı araştırma ile bizlere tanıtması ve hatırlatması ile bilindiği gibi Sivas Havaalanı'na Nuri Demirağ ismi verilmişti. Nuri Demirağ'ın Cumhuriyet'in ilk yıllarından itibaren zamanının çok ötesindeki düşünceleri ve icraatları ile havacılık konusundaki fikir ve uygulamaları ile tekrar hatırlanırken özellikle 12 Haziran 2011 seçimlerin de gerek Sivas gerekse yurt çapında ki konuşmalarında Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından sık sık övgü ile bahsedilmişti.
Bu çerçevede Türkiye'nin 2023 vizyonu ve milli havacılık sektörü için yapılacak yatırımlar çerçevesinde Sivas'ta da bir helikopter fabrikası yapılması ve Sivas'ın bir havacılık üssü haline gelmesi, yıllardır adeta göz ardı edilen şehrin kaderini değiştirebilir.
Böyle bir yatırım ile Sivas'a sivil ve askeri helikopter üretebilecek olan bir fabrikanın kurulması, birçok sektöre de canlılık getirebileceği gibi başka yatırımların da şehre çekileceği bir ortam oluşmasına olanak verebilir.
Hızlı trenin gelmesi, Havaalanının etkin kullanılmaya başlaması, otoyolların iyileştirilmesi ile ulaşım sorunlarını çözen bir Sivas, yapılacak böyle büyük çaplı yatırımlar sayesinde tekrar ayağa kalkan bir şehir havasına girebilir.
Bunun yanı sıra böyle bir yatırım Cumhuriyet Üniversitesi'nde açılabilecek yeni bölümlere de ön ayak olabilir. Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde bulunan Sivil Havacılık Yüksekokulu gibi Cumhuriyet Üniversitesi'nde de açılacak yeni bölümlerle hem yeni öğrencilerin gelişi, hem de açılabilecek olan bu fabrika için nitelikli eleman yetiştirilmesi sağlanabilir. Özellikle Ankara'ya başlayan uçak seferleri ve hızlı tren sayesinde de oluşturulması gereken akademik kadronun günübirlik de olsa Sivas'a gelip ders vermesi de sağlanabilir.

Nuri Demirağ'ı seven ve takdir eden bir Başbakan, Sivaslı olan ve Sivas'tan seçilen bir Milli Savunma bakanı, yine Nuri Demirağ'ın Sivas'tan milletvekili seçilen torunu ile belki de uzun zamandır elde edemediği bir ortam yakalayan Sivas'ın ufkunu açacak ve makus talihini bir nebze olsa değiştirebilecek böyle bir yatırım ve proje için; hem seçilmişlerimizin, hem atanmışlarımızın, hemde sivil toplum kuruluşlarımızın ve özelliklede tüm Sivaslıların uzun zamandır gösteremediği birlikteliği tekrar göstererek el ele vermesi gerekiyor.

Nuri Demirağ kimdir?

1886 yılında Sivas'ın Divriği ilçesinde doğdu.
Rüştiye tahsilini memleketinde yapmış ve aynı rüştiyeye muallim tayin edilmiş, Ziraat Bankasının açtığı bir müsabaka imtihanını kazanarak, bu bankanın önce Kangal, sonra Koçkiri şubelerinde çalışmıştır. Maliye Bakanlığının açtığı bir imtihanı da kazanarak, bankacılıktan maliye hizmetine geçmiş, İstanbul'a gelerek Maliye'nin her kademesinde seçkin bir memur olarak çalışmış ve 1918-1919 arasında 32-33 yaşlarında iken Maliye Müfettişi olmuştur. Divriği ile alakasını kesmeyerek, İstanbul'da Beşiktaş'a yerleşmiştir.
Kendi kaydına göre 56 altın (252 kâğıt lira) birikmiş parası ile sigara kâğıtçılığına başlamış ve "Türk Zaferi" adını verdiği bir sigara kâğıdı çıkarmıştır.
Daha sonra, Cumhuriyet Hükümeti'nin Türkiye Demiryolları ve şoseleri ile başladığı büyük imar işini benimseyerek, devlete en uygun tekliflerle müteahhitlik hayatına atılmıştır.
"İlk Türk Demiryolu Müteahhidi, ilk kazmayı vurduğu yerden itibaren azminin ve imanın bütün kuvvetiyle ilerlemeye ve bütün geçtiği yerleri, demir ağlarla örmeye başladı." Fakat Nuri Bey'in muvaffakiyeti, Samsun'dan Erzurum'a kadar geçtiği yerleri demir ağlarla örmekten ibaret kalmadı. O büyük iddiasının tahakkukuna çalıştı. Samsun'dan başlayan ilk tahakkukuna müteakip (Fevzipaşa-Diyarbakır) (Afyon-Antalya) (Sivas-Erzurum) (Irmak-Filyos) hatlarında 1012 kilometrelik demiryolu yaparken, diğer büyük inşaat işlerine de atıldı. Bursa'da Sümerbank'ın Merinos, Karabük'te Demir ve Çelik, İzmit'te Selüloz, Sivas'ta Çimento fabrikalarıyla, İstanbul'da Hal binasını ve Eceabad - Hava soşesini de yaptı
Nuri Demirağ, 1936 yılında havacılık sanayinin ilk temellerini atmaya başladı. İlk iş olarak 10 yıllık devreyi kapsayan bir plan - program hazırlattı. Bu program gereği, Beşiktaş Barbaros Hayrettin İskelesinin yanında Tayyare Etüd Atölyesini kurdu. Bu tayyare atölyesi kısa bir sürede dev bir fabrika haline geldi. Yeşilköy'de Elmas Paşa çiftliğini tayyare meydanı yapmak için satın aldı. 1000 X 1300 metre boyutlarında düz bir tayyare alanı yaptırdı. Bunun bir örneği de o sıralar Avrupa'nın en modern havaalanı olan Amsterdam'da vardı. 1937–1938 yılı içinde Türk Hava Kurumu 10 okul uçağı ve 65 planör siparişinde bulundu. İstanbul fabrikalarında yapılan ilk yerli Türk uçağı, 1941 yılı ağustosunda Nuri Bey'in doğduğu yer olan Divriği'ye uçarak gidip gelmişti. Halkı da heyecanlandıran bu tür gösterilerin yararlı olduğunu düşünen Nuri Bey, Eylül ayında 12 uçaklık bir filoyu, Bursa, Kütahya, Eskişehir, Ankara, Konya, Adana, Elazığ ve Malatya rotasında uçurarak halka kendi tayyarelerimizle göklerimizi kendimizin koruyabileceğini göstermek ve onlara inanç vermek istemiştir. Nu.D.38 tipi yolcu uçağı, tamamen Türk mühendis ve işçilerinin ortaya çıkardıkları Türk tipi bir uçaktır. 6 kişilik yolcu uçağının çift pilot kumandası bulunmaktadır. Saatte 325 kilometre hız yapabilmekte ve 1000 km uçabilmektedir. Türk Hava Kurumu, Nuri Demirağ'ın fabrikalarına sipariş vermiş olduğu bu uçakları almaktan vazgeçmiştir.
"Nuri Demirağ, Cumhuriyet Tarihinde üçüncü kez çok partili hayata geçişte (1945) ilk muhalefet partisi olan Milli Kalkınma Partisi'nin kurucuları arasında yer aldı ve genel başkanlığını üstlendi. 1946 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi ile Demokrat Parti'nin çetin seçim mücadelesinde Nuri Demirağ'ın Partisi seçimde kazanamadı ve Milli Kalkınma Partisi günden güne eriyerek siyasi sahadan tamamen silindi. Fakat 1954 seçimlerinde Nuri Demirağ Demokrat Parti'den Sivas'ta müstakil aday gösterildi ve Nuri Demirağ bu suretle Sivas Mensubu olarak Büyük Millet Meclisine girdi. Meclisteki hayatı uzun sürmedi, 13 Kasım 1957'de vefat etti.

Hürdoğan
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor...
Alt 18.07.2011, 11:09   #2
altuntas58
Usta Yiğido
 
altuntas58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
altuntas58 Şuan altuntas58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.10.2012 20:24

Üyelik Tarihi: 29.08.2006
Yaş: 70
Mesajlar: 38.469
Tecrübe Puanı: 4506 altuntas58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Standart Cevap: Helikopter fabrikası Sivas'a kurulsun

Sivas'a sivil ve askeri helikopter üretebilecek olan bir fabrikanın kurulması demek Sivas'ın bu makus talihinin değişmesi anlamına gelir bütün bunlarda gecmiş dönemlerdeki gibi mecliste el kaldırmakla olmaz sivasın 5 vekili tek yumruk olup el ele verip sivas için ne yapalım diye iş birliği içinde calışmasıyla olur
__________________
altuntas58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı altuntas58'e Teşekkür Ediyor...
Alt 18.07.2011, 20:26   #3
_DuMaN_58
Navigator
 
_DuMaN_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
_DuMaN_58 Şuan _DuMaN_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.02.2016 20:29
Tournaments Won: 3

Üyelik Tarihi: 20.08.2006
Yaş: 32
Mesajlar: 9.619
Tecrübe Puanı: 10 _DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR
Standart Cevap: Helikopter fabrikası Sivas'a kurulsun

Insallah kurulur. Sivas icin tabi ki buyuk bir proje olur. Ama fazla heveslenmemek lazim.
__________________
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
_DuMaN_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı _DuMaN_58'e Teşekkür Ediyor...
Alt 19.07.2011, 11:26   #4
burak2258
Yiğido
NO AVATAR
 
burak2258 Şuan burak2258 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 22.10.2012 20:29

Üyelik Tarihi: 02.06.2011
Mesajlar: 92
Tecrübe Puanı: 484 burak2258 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Helikopter fabrikası Sivas'a kurulsun

Nuri Demirağ'ı seven ve takdir eden bir Başbakan, Sivaslı olan ve Sivas'tan seçilen bir Milli Savunma bakanı, yine Nuri Demirağ'ın Sivas'tan milletvekili seçilen torunu ile belki de uzun zamandır elde edemediği bir ortam yakalayan Sivas'ın ufkunu açacak ve makus talihini bir nebze olsa değiştirebilecek böyle bir yatırım ve proje için; hem seçilmişlerimizin, hem atanmışlarımızın, hemde sivil toplum kuruluşlarımızın ve özelliklede tüm Sivaslıların uzun zamandır gösteremediği birlikteliği tekrar göstererek el ele vermesi gerekiyor.
burak2258 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı burak2258'e Teşekkür Ediyor...
Alt 19.07.2011, 23:31   #5
serhat_58
Usta Yiğido
 
serhat_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
serhat_58 Şuan serhat_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.07.2016 13:48

Üyelik Tarihi: 12.12.2006
Yaş: 37
Mesajlar: 5.024
Tecrübe Puanı: 1140 serhat_58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Helikopter fabrikası Sivas'a kurulsun

ins acilir , sivas icin guzel yatirim
__________________
“Hesaba cekilmeden önce kendinizi hesaba cekin. Amelleriniz tartilmadan önce
tartiniz.” (Hz.Ömer)
serhat_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar serhat_58'e Teşekkür Ediyor...
Alt 20.07.2011, 00:09   #6
aktassa
Usta Yiğido
 
aktassa - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
aktassa Şuan aktassa isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 24.04.2016 20:30

Üyelik Tarihi: 13.10.2010
Mesajlar: 1.194
Tecrübe Puanı: 617 aktassa FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Helikopter fabrikası Sivas'a kurulsun

İnşallah kurulur ama böyle bir ihtimal güçlenince 2. bir Madımak olayına sakın şaşırmayın derim ben.
Birileri Sivas'ın gelişmesini istemiyor!...
aktassa isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar aktassa'e Teşekkür Ediyor...
Alt 20.07.2011, 09:21   #7
özgüven
Usta Yiğido
 
özgüven - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
özgüven Şuan özgüven isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.04.2015 06:50

Üyelik Tarihi: 12.11.2009
Mesajlar: 1.572
Tecrübe Puanı: 689 özgüven FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Helikopter fabrikası Sivas'a kurulsun

Sivasıma yakışır,Bakanımız bunun üzerinde durursa neden olmasın.
__________________
Yaşam gülmeyi ,sevgi hak etmeyi, vefa unutmamayı, dostluk sadık kalmayı bilenler içindir...
özgüven isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar özgüven'e Teşekkür Ediyor...
Alt 20.07.2011, 10:32   #8
HaZaN
Usta Yiğido
 
HaZaN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
HaZaN Şuan HaZaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.05.2013 14:36

Üyelik Tarihi: 03.11.2008
Mesajlar: 16.918
Tecrübe Puanı: 2269 HaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR
Standart Cevap: Helikopter fabrikası Sivas'a kurulsun

Sivas'ımız için çok güzel olur ama bencde fazla da heveslenmemek lazım inşALLAH da kurulur.
__________________
Huzuru kendi içimizde bulamassak başka yerde aramak boştur.
HaZaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar HaZaN'e Teşekkür Ediyor...
Alt 20.07.2011, 19:36   #9
Deliilyasliyiz
Tecrübeli Yiğido
 
Deliilyasliyiz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Deliilyasliyiz Şuan Deliilyasliyiz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.02.2012 19:23

Üyelik Tarihi: 05.08.2006
Mesajlar: 282
Tecrübe Puanı: 679 Deliilyasliyiz FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Helikopter fabrikası Sivas'a kurulsun

türkiye'de bir helikopter fabrikası yapma projesi var da sivas buna mı talip olacak yoksa gazete kendi kendine gelin güvey olup kurulsa iyi olur mu diyor onu anlayamadım
Deliilyasliyiz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Deliilyasliyiz'e Teşekkür Ediyor...
Alt 21.07.2011, 09:44   #10
cnrrhn
Yeni Yiğido
NO AVATAR
 
cnrrhn Şuan cnrrhn isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 01.02.2014 04:03

Üyelik Tarihi: 11.07.2011
Mesajlar: 29
Tecrübe Puanı: 0 cnrrhn FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Helikopter fabrikası Sivas'a kurulsun

hahaha hayalmi kuruyorsunuz abiler kardeşler ??
cnrrhn isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesaj?n?z? De?i?tirme Yetkiniz Yok

BB Code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık

Hizli Erisim


WEZ Format +2. ?uan Saat: 18:07.


Powered by: vBulletin. Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Copyright © - Bütün Haklar Sivaslilar.net'e aittir.