|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 936
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Tarih ve kültür açısından son derece zengin olan, ancak bu zenginliğini turizm potansiyeline yansıtamayan Sivas'ta buna yerel yönetimlerin ilgisizliği de eklenince, turizm adına faaliyet göstermesi gereken yerler kapıları kilitli halde bekliyor. Sivas'ta bir süre Kongre Müzesi yanında bulunan bir barakada faaliyet gösteren Turizm Danışma bürosu, geçtiğimiz günlerde Sivas'ın açık hava müzesi konumundaki Kent Meydanı içinde bulunan Buruciye Medresesi içerisine taşınmıştı. Şehre gelen az sayıda ki turistin ilk koştuğu yer olan tarihi meydanda ve bir tarihi eserin içerisinde yer alan Turizm Danışma bürosu kapısı kilitli bir halde bekletiliyor. Kapısının önündeki stantta Sivas ile ilgili bir iki broşürün yer aldığı Turizm Danışma bürosunda danışılabilecek bir memurda bulunmuyor. Turizm Danışma'ya hiçbir turist danışamadığı gibi, Buruciye Medresesi içerisinde çalışan personelinde yabancı dil bilmeyişi de ilginç görüntüleri ortaya çıkarıyor. Medreseye gelen turistlerin ne istediklerini tam olarak anlayamayan garsonlar işaret dili yada malzemeleri göstererek turistlerin ne istediklerini anlamaya çalışıyorlar. Devlet eli ile işletilen bir yerin içerisinde ki devlete bağlı bir büronun kilitli tutulması ve devlet eli ile işletilen tarihi bir yerde çalışanların yabancı dil bilmemesi ise Sivas'ın turizme ne kadar önem verdiğinin açık bir göstergesi olarak kayıtlara geçiyor. Bu konuda çok pasif bir çalışma içerisinde olan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün konunun ciddiyetine ne zaman varacağı ve Sivas'ın turizminin gelişmesi için ne zaman somut çalışmalar yapacağı ise bilinmiyor. Hürdoğan |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() burak5866 Şuan
![]() Son Aktivite: 19.08.2021 15:47
Tecrübe Puanı: 822
![]() |
![]() bunu her zaman söylüyorum.sivas potansiyelinin yarısını kullansa tarih kültür termal turizminde dünya kenti olur.
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar burak5866'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#3 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÖnceVatan_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 15.07.2012 08:54
Tecrübe Puanı: 985
![]() ![]() |
![]() Gülmeyelim ağlanacak halimize, herşey lafta kalıyor icraat malesef yok. Ve herşeyde şekilde görüldüğü gibi yerinde sayıyor. Bir ilin özel idaresi ne iş yapar? Ne ile meşgul olur? Bu ilin ileri gelenleri neredeler?
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı ÖnceVatan_58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#4 |
Yeni Yiğido
![]() ![]() cnrrhn Şuan
![]() Son Aktivite: 01.02.2014 04:03
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() ben 21 yasındayım bu şehrin geliştiğini beni bırakın torunumun torunu göreyemecek il özel idare ne mi yapıyo ben çok iyi biliyorum ne yaptıklarını onları Allah'a havale ediyorum
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aktassa Şuan
![]() Son Aktivite: 24.04.2016 20:30
Tecrübe Puanı: 652
![]() |
![]() Bildiğim kadarı ile son gelen memeurdan önceki ingilizcesi yoktu gönderildi. Onun yerine gelen dişl bilen kişi de Sivasta 1 ay durup hemen ayrılmak istedi ve nasıl olduysa tayinini çıkardı.
Bu işler böyle işte. Adam akıllı bir idareci olsa Sivasın başında böyle olamaz hiçbirşey. Ama HAMDOLSUN durumumuz çok iyi...
![]() |
#6 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Boşa denmemiş "İş bilenin kılıç kuşananın" bu gidişle değil 45.sıra 81. sıraya bile gerileriz.
![]() |
#7 |
Yiğido
![]() ![]() sarissa_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 07.09.2011 00:39
Tecrübe Puanı: 600
![]() |
![]() yabancı dil bilmeyen turizm danısmanı
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aktassa Şuan
![]() Son Aktivite: 24.04.2016 20:30
Tecrübe Puanı: 652
![]() |
![]() veya gelmiş alelacele ataması yapılmış bir memur arkadaş.
Geleli daha birkaç hafta olmasına rağmen turistlere Sivası tanıtacak. Öyle böyle. Olsun da yok demeyelim en azından..
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Sizin Kapiniz Nereye Aciliyor? | HaZaN | Serbest Dini Konular | 5 | 19.06.2009 16:04 |
Şah Damarından Daha Yakınım Diyor... | HaZaN | Dini şiirler | 2 | 08.06.2009 10:47 |
Yarasın Yüreğimde | SİVASLIM-58 | Ozanlarımız | 9 | 22.05.2009 21:50 |
GÜRÜN İLÇESİ’NDE Hikayeler ve Masallar | gul-i_ahmer | Gürün | 0 | 17.09.2008 08:26 |