Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Vatandaşlar otobüs şöförlerinden şikayetçi - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı

Seçenekler Arama Stil
Alt 03.01.2012, 22:35   #5
Sabiha Serin
Usta Yiğido

Sabiha Serin - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sabiha Serin Şuan Sabiha Serin isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.05.2014 18:16

Tecrübe Puanı: 871 Sabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekannt
Standart Cevap: Vatandaşlar otobüs şöförlerinden şikayetçi

Bence bu konuda bütün şoförler değilde bazı şoförler diyelim.

Bazı şoförler gerçekten çok kibar ve saygılı, vatandaşa karşı nazik, duraklarda durup soğukta bekleyen yolcuları alıyor. Yolcu indirme ve bindirmelerde kibar ve kültürlü. Bazı şoförler ise otobüsün içinde boş yer olduğu halde durakta titreyen olsa da yolcuyu almadan Allah'tan korkmadan haince geçip gidiyor. Ayrıca yolcuya karşı öfkeli ve kaba davrandığı gibi birde üstelik sabahın köründe radyodan sözümona kendi zevki olan berbat ve kafa şişiren muzik olan kanalları açmıyorlarmı?..Artık ineceğin yere kadar bu berbat müziği dinlemekten işkence yaşa dur.

Evim şehir merkezine uzak olduğu için 20 yıldır hatta daha da fazla sürekli Belediye Otobüslerindeyim. Öyle çok sorunlar yaşadım ki. Otobüsten arka kapıdan inerken ben inmeden otobüs hareket etti yere düştüm yaralandım,otobüs şoförü düştüğümü göre göre çekti gitti. hayati tehlike atlattım, mahkemelik olduk. Sonra şoför işsiz kalacağım şikayetinizden vazgeçin diye yalvardı durdu. Ah benim yufka yüreğim çoluk çocuğuna acıdım vazgeçtim. Ama bazende vazgeçtiğime pişman oluyorum aynı hatayı yine yapmışmıdır diye.
.
Şu bir gerçektir ki Belediye Şoförleri o şehrin imajıdır. Şehrimize yeni gelen bir Üniversite öğrencisi otobüse bindiğinde şoförün kaba hareketi olursa hemen o anda Sivas demekki böyle diyor. Yani şoför o şehri temsil ediyor diye düşünüyorum.

Eleştirmekten çok çözüm bulunması şarttır.O halde neler yapılmalı:

Bir şoförü işe almadan önce sadece diploma ve ehliyet dışında mutlaka halkla ilişkiler, insan iletişimi ve görgü kuralları konusunda eğitim verilmeli hatta uygulama yaptırılmalıdır bu şarttır. Çünkü bütün bunlar cehalet ve kültür yoksunluğundan oluyor. O halde şoförlerimizi bu konuda eğitelim.

Bir husus daha var. Zaman zaman bu konularda ne kadar sorun yaşasakta şikayet ettiğimizde gereğinin yerine getirilip getirilmediği meçhuldür. Oysa yerine getirilse, ceza verilse tekrarlamaz diye düşünüyorum.

İster şoförler olsun ister esnaf olsun, ister diğer her mesleklerdeki kim olursa olsun vatandaşa adam gibi davranmayanlar Sivas'ın imajına zarar veriyor.

BUNADA KİMSENİN HAKKI YOKTUR. BU MEMLEKET BİZİM İSE SİVAS'IMIZA YAKIŞIR BİÇİMDE DAVRANIP SİVAS'I KİMSENİN KÖTÜLEMESİNE FIRSAT VERMEYELİM NE OLUR.

Bu arada şunuda unutmayalım agrasif yolcularımızda var. Hata hiçbirzaman tek taraflı olmaz. Yolcularımızdan da kültürden yoksun kişiler çoğunlukta. Ne diyeyim Sivas'ımızın kaderi işte hiçbirşey istediğimiz gibi olmuyor. Biraz hayal ama temennim günün birinde medeniyeti ve kibarlığı yakalarız inşallah diyelim.
Sabiha Serin isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Sabiha Serin'e Teşekkür Ediyor...

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)