|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 944
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() İlimizde mantar gibi çoğalan ve her gün yeni bir şube açan süpermarketler bazı tüketici haklarını suiistimal ederek kar elde etmeye çalışıyor. Bazı ürünler üzerindeki promosyonları alarak parayla satan süpermarketler müşterilerin güvenini sarsıyor. Her adım başı market açılan ilimiz, tüketen bir toplum olmaya itilirken her gün yeni şubesi açılan süpermarketlere dur denilmiyor. Küçük esnafı adeta bitiren, belli bir sınırlama getirilmeyen marketlerin nasıl bu kadar fazla şube açtığı da merak konusu… Birçoğu asgari ücretin altında ya da asgari ücretle işçi çalıştıran marketler, işçilere karşılığını vermeden fazla mesai yaptırıyor. Yemek molası dahi 15 dakikayı geçmeyen işçiler, sosyal haklarını kullanamıyor. İşçilerinin hak ettiğini vermeyen marketler müşterilerinin de birtakım haklarını yiyor. Özellikle promosyon konusunda vatandaşların hakkını yiyen marketler, bazı ürünler üzerinde yer alan promosyonları alarak vatandaşa parayla satıyor. Müşterinin güvenini sarsan ve tüketici haklarını suiistimal eden marketlerin bu yolla mı kar elde ettiği ve yeni şubelerini bu şekilde mi kurmaya çalıştıkları merak ediliyor. Promosyonların üzerinde bedava yazısı varsa bunu da farklı bir ambalaj ya da barkotlarla kapatan marketlerin bu şekilde üç beş lira kar elde etmelerine anlam verilemiyor. Daha fazla kazanmak adına tüketici haklarına aykırı bu durum duyarlı vatandaşlar tarafından eleştirilirken birçok vatandaş aldığı ürünün aslında promosyonunun üzerinden çıkarılmış olduğunun farkına bile varmıyor. Promosyon ürünlerin parayla satıldığını fark eden müşterilerin bu durumu ALO 175 tüketici hattına bildirmeleri gerekiyor. Sivaspostası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 12.06.2006
Tecrübe Puanı: 1309
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Süpermarketler çalışanalrına köle gözüyle bakıyor,yalan değil..
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar LaEdri'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#3 |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() _DuMaN_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 04.02.2016 20:29
Tournaments Won: 3Üyelik Tarihi: 20.08.2006
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Yukarda anlatıldığı gibi marketler var. Ama kimi marketler var, çalışanının kömürüne yardım ediyor, belli miktarda alışveriş çeki veriyor.
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar _DuMaN_58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#4 |
Yeni Yiğido
![]() ![]() neu_erhan Şuan
![]() Son Aktivite: 29.09.2012 12:25
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() Meyve veren ağaç taşlanır derlerya aynen o söze yakışır bir yazı olmuş bence , sömürüyolar diyen insanlar önce araştırsınlar. Sivastaki marketlerde acaba kaç kişi ekmek yiyor ? Nekadar vergi veriyor? Sivasın kalkınmasına nekadar yardım ediyor? Kazandığı paralarla nerelere yatırım yapıyor? Bence bunları araştırıp ondan sonra yazsınlar mantar gibi büyüyen marketlerin zararlarını. Cahilce ve bilinçsizce yapılan bir haber işte.
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı neu_erhan'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#5 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() Azizem_58_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 03.09.2014 12:12
Tecrübe Puanı: 603
![]() |
![]() Evet katılıyorum çok doğru.. arasıra marketlere falan gidiyorum da arkadaşlarımı görüyorum sabahtan akşama kadar çalışıyoruz yemek wc aramız bile olmuyor diyorlar 10 dk olursa seviniyoruz diyorlar köle gibi kullanıyorlar.. iş imkanı olsa sivasta oralarda kendini ezdirirlermi ki sanki !
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Yeni Yiğido
![]() ![]() mehmet5844 Şuan
![]() Son Aktivite: 14.05.2012 10:05
![]() |
![]() Malatya da Malatya belediyesine ait 40-50 civarında market var. sistematik olarak çalışıyorlar. ne çalışanın hakkı yeniyor. ne diğer marketler kafalarına göre atını oynatıyor. bir yerde belediye dizginleri eline almış, diğer marketler ona ayak uydurmak zorunda kalmış. bizde nasıl saldım bayıra mevlam gayıra....
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Yeni Yiğido
![]() ![]() mehmet5844 Şuan
![]() Son Aktivite: 14.05.2012 10:05
![]() |
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 12.06.2006
Tecrübe Puanı: 1309
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Madem biz cahiliz,blinçsiziz ve madem sen biliyorsun anlat da bilelim.. Günde kaç saat çalışıyorlar,maaşları nedir,yıllık izinleri nedir? Bayramlarda çalışma durumları nedir? Analt cahillikten kurtulalım..
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|