|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 961
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dizelerinde birlik ve beraberliğe vurgu yapan ünlü halk ozanı Aşık Veysel, ölümünün 39. yılında Sivas'ın Şarkışla ilçesinde ve Sivrialan köyünde bulunan mezarı başında anılacak. ''Ben giderim adım kalır/Dostlar beni hatırlasın/Düğün olur bayram gelir/Dostlar beni hatırlasın'' dizelerinin sahibi Aşık Veysel'i anma etkinlikleri kapsamında, 21 Martta Şarkışla Kaymakamlığınca çeşitli programlar düzenlenecek. Şarkışla Aşık Veysel Kültür Merkezi'nde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sinevizyon eşliğinde Aşık Veysel'in hayatı anlatılacak. Yapılacak konuşmaların ardından ozanın eserlerinden örnekler sunulacak. Daha sonra, Aşık Veysel'in doğum yeri olan Sivrialan köyündeki kabri ziyaret edilecek. Etkinlikte, Sivrialan köyündeki Aşık Veysel Müzesi de gezilecek. Hürdoğan |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 8 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#2 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aktassa Şuan
Son Aktivite: 24.04.2016 21:30
Tecrübe Puanı: 677
![]() |
Memleketimizin idolü haline gelmiş bu büyük sanatçıyı rahmetle anıyorum.
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı aktassa'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#3 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sivaslınet Şuan
Son Aktivite: 02.03.2016 06:48
Tecrübe Puanı: 747
![]() |
Toplumumuzun yetiştirdiği nadir DÜŞÜNEBİLEN büyüklerden birisi. Toprağı bol olsun.
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı sivaslınet'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#4 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cley Şuan
Tecrübe Puanı: 10
![]() |
Şarkışladaki etknliklere katılmayı düşünüyorum.
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı Cley'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#5 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() OSMAN ECE Şuan
Son Aktivite: 21.01.2018 15:36
Tecrübe Puanı: 3371
![]() |
MEKANIN CENNET OLSUN BÜYÜK USTA
TÜM TÜRKİYEMİZİ KOYDUN YASTA NİHAYET KAVUŞTUN O SADIK DOSTA ÖLMEDİN YÜREKLERDE YAŞARSIN USTA |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı OSMAN ECE'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#6 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alibaba58 Şuan
Son Aktivite: 11.06.2013 13:44
Tecrübe Puanı: 982
![]() ![]() |
Kızım Aşık Veysel'in Toprak şiirinin tamamını ezberledi. Tam 11 kıta 1 günde ezberledi. Öğretmeni ödev olarak vermiş.
Aşık Veysel'de Pir Sultan Abdal gibi yüzyıllar geçse bile ismi hala dillerde olan bir halk ozanı olarak kalacak. |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı Alibaba58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#7 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() NECMEDDİN ÖZBEK Şuan
Son Aktivite: 18.01.2015 22:31
Tecrübe Puanı: 1539
![]() |
sen hakkın rahmetine kavuştun adın binlerce yıl devam edecek ruhun şaad mekanın cennet olsun koca veysel eşsiz ozan.
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı NECMEDDİN ÖZBEK'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#8 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
BENİ HOR GÖRME KARDAŞIM
Beni hor görme kardeşim Sen altındın ben tunç muyum Aynı vardan var olmuşuz Sen gümüşsün ben saç mıyım Ne varise sende bende Aynı varlık her bedende Yarın mezara girende Sen toksun da be aç mıyım Kimi molla kimi derviş Allah bize neler vermiş Kimi arı çiçek dermiş Sen balsın da ben cec miyim Topraktandır cümle beden Nefsini öldür ölmeden Böyle emretmiş yaradan Sen kalemsin ben uç muyum Tabiata Veysel aşık Topraktan olduk kardaşık Aynı yolcuyuz yoldaşık Sen yolcusun ben bac mıyım Aşık Veysel Büyük ozanımızı rahmet, sevgi ve saygı ile anıyorum.
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı Arif Coşkun'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#9 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sivaslınet Şuan
Son Aktivite: 02.03.2016 06:48
Tecrübe Puanı: 747
![]() |
Arif Coşkun'un alıntı yaptığı, Veysel babanın deyişlerindeki her satırında, ilk iletimde de belirttiğim gibi düşünce ve düşüncenin çıkarımı haksız düzene isyan var.
Toplumumuzda imtiyaza karşı duruş sergileyen insanlar ender bulunuyor.
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı sivaslınet'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#10 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 961
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Aşık Veysel mezarı başında anıldı
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Dünyaca ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, ölümünün 39. yıl dönümünde mezarı başında anıldı. Şarkışla ilçesindeki Aşık Veysel Kültür Merkezinde de başlayan törende, halk ozanı Aşık Veysel'in hayatı sinevizyon gösterisi ile anlatıldı. Gösteriler ve Aşık Veysel’in şiirlerinin okunmasının ardından İlçe merkezinde düzenlenen ötren sona erdi. Daha sonra Aşık Veysel Dostları Sivrialana geçerek mezarını ziyaret ettiler. Sivas Valisi Ali Kolat, ozanın Şarkışla'ya bağlı Sivrialan köyündeki mezarı başında düzenlenen programda, Aşık Veysel'i ''Can dostları'' olarak rahmetle andıklarını söyledi. Aşık Veysel'in büyük bir değer olduğunu vurgulayan Vali Kolat, ozanın Atatürk, vatan sevgisi, birlik ve beraberlik, eğitim gibi konularda deyişleri bulunduğunu belirtti. Aşık Veysel'in bıraktığı mesajların mutlaka çağlar boyu devam etmesi gerektiğini ifade eden Vali Kolat, köydeki Aşık Veysel Müzesi'ni de AB projesiyle genişleterek, güzelleştireceklerini bildirdi. Şarkışla Kaymakamı Abdullah Uçgun da gönül insanı Aşık Veysel'in memleketinde kaymakam olmaktan gurur duyduğunu söyledi. Sivrialan köyü imamı Yunus Polat'ın okuduğu duanın ardından Vali Kolat ve beraberindekiler, Aşık Veysel'in müzeye dönüştürülen evini gezdi. Ozanın oğlu Ahmet Şatıroğlu, Vali Kolat'a müzedeki eşyalar hakkında bilgi verdi. Müzeyi, aralarında yurt dışından gelen öğrencilerin de bulunduğu çok sayıda ziyaretçi gezdi. Halk ozanları da burada Aşık Veysel'in bazı eserlerini seslendirdi. Bu arada, Aşık Veysel Şatıroğlu'nun yaklaşık 3 ay önce yaşamını yitiren müzenin güvenlik görevlisi torunu Cemal Şatıroğlu da anıldı. Şatıroğlu'nun müzedeki görevini Ahmet Şatıroğlu'nun torunu Mustafa Keçeçi'nin aldığı öğrenildi. |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|