Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)
Sivas’tan bir ses - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Haberler Sivas`tan Haberleri burada bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 18.04.2012, 16:17   #1
mansur58
Usta Yiğido

mansur58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

mansur58 Şuan mansur58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 29.07.2014 05:38

Tecrübe Puanı: 687 mansur58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Sivas’tan bir ses

“Ben Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü 2. sınıf öğrencisiyim ve Sivaslıyım” diye başlayan bir mektup. “Kitap” isteyen bir mektuba kayıtsız kalamayız! Ben aradan çekileyim: “..... İlk kütüphânemizi bundan bir yıl önce Sivas’ın Altınyayla İlçesinin Başyayla Köyü’ne kurduk. Üç bin kitap mevcuduyla açılışını yaptığımız kütüphâne ile biz üniversite öğrencilerinin ülke aydınlanması açısından ne kadar büyük işler yapabileceğini gösterdik. Bu kütüphânenin açılışı için çalışma yaparken birçok akranımız, birçok büyüğümüz ‘köyde kim okur kitabı’ diyerek köylere ne kadar yabancı olduklarını ortaya koyuyorlardı... Kurduğumuz kütüphâne köyde bulunan okula ait değildi, köyün bütününe hitap ediyordu... Kütüphâneye gelenlere çay ikramı yapılıyordu bu sayede her yaştan insan kütüphânenin yolunu aşındırıyordu. Geçmişte birçok insanın hayal ettiği ‘köy kütüphânesi’ fikrini hayata geçirmek bizim açımızdan büyük bir başarıydı. Bu sene ‘köy kütüphânesi’ kurma projemizi daha da genişleterek uzun vadeli olarak ‘HER KÖYE KÜTÜPHÂNE’ projesine dönüştürdük. Bu sene ikincisini kuracağımız köy kütüphânesi için hedefimiz Yozgat’ın Çekerek İlçesine bağlı Karahacılı Köyü. Çalışmalarımıza bu senenin başından itibaren devam ediyoruz. İlk köy kütüphânemizde ulaştığımız üç bin kitap hedefimizi bu sene beş bin kitap hedefine çıkardık... 22 Nisan 2012 tarihinde açılışını yapmayı düşündüğümüz ‘Karahacılı Köyü Kütüphânesi’ için şimdiden bin civarında kitap toplamış bulunuyoruz... Karahacılı Köyü Kütüphânesi’nin hemen ardından Muş’un Bulanık İlçesi’nin bir köyüne yeni bir köy kütüphânesi kurmak için çalışmalarımıza başlayacağız. Ülkemizin her bir köşesine kuracağımız kütüphânelerle ‘HER KÖYE KÜTÜPHÂNE’ projemize biraz daha yaklaşmış olacağız. Bu sayede gereksiz kavgalar ve kısır tartışmaların içinde boğulan siyasetçilerimize belki sesimizi duyurabiliriz...”
Mektubu yazan okuyucumuz Mücahit Gündoğdu (0542 559 02 49), kitap gönderilebilecek adres: Halil İbrahim Aktaş, Bahçelievler Mah. Atatürk Bulv. No:7 Çekerek-Yozgat.
Çay fikri özellikle hoşuma gitti. Yıllar önce de yazmıştım; Amerika’da belli sayıda kitap okuyan ilkokul öğrencilerine pizza kuponu verilir, gider bedava pizza yerler, gelir yine kitap okurlar! İnsanlarımızı kitaba ısındırmanın yollarını bulmak zorundayız.

Ayşe G. Tunceroğlu
ayse.tunceroglu@tg.com.tr
18 Nisan 2012 Çarşamba
Türkiye
mansur58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar mansur58'e Teşekkür Ediyor...

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)