Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Köşe yazıları paylaşımları(Urumçi) - Sayfa 2 - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Serbest Kürsü
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Serbest Kürsü Serbest Konular

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 30.12.2009, 23:15   #11
goramaz
Usta Yiğido

goramaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

goramaz Şuan goramaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.09.2024 14:55

Tecrübe Puanı: 1353 goramaz BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK
Standart Cevap: ERKAN ÇAKICI - Yandaş Medya Tipolojisinin “Zaman'daki” Tezahürü

iyi de biz zaten karşıt görüşteyiz.

benim tarafımdan bakılırsa bu durum böyle

bakın hucurat suresinde ''biz sizi birbirinizi tanıyasanız diye kavimlere ayırdık'' der (aslında buradaki litearefu kelimesine yanlış anlam veriliyor buradaki anlam medeniyetler çatışması yapın ilerleyin birbirnizle yarışın anlamı daha uygundur.)
bu ayetin devamında ise''Allah katında en üstününüz takvaca üstün olanızdır'' der . Yani Allah millet kavramını önemsemiyor.Takva insana değer veren bir bilinç olarak karşımıza çıkıyor.
benim için ırkın bir önemi yok ama sizin düşünceniz anladığım kadarıyla şu: Türklük bir ırmak olsun,din gelenek görenek (hars) bu ırmağı besleyen akarsulardır.bana göre ise din asıl kaynaktır.işte farkımız budur
saygılar iyi geceler
Alt 30.12.2009, 23:29   #12
Urumçi
Usta Yiğido

Urumçi - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Urumçi Şuan Urumçi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 07.06.2011 15:22

Tecrübe Puanı: 677 Urumçi FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
goramaz Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
iyi de biz zaten karşıt görüşteyiz.

benim tarafımdan bakılırsa bu durum böyle

bakın hucurat suresinde ''biz sizi birbirinizi tanıyasanız diye kavimlere ayırdık'' der (aslında buradaki litearefu kelimesine yanlış anlam veriliyor buradaki anlam medeniyetler çatışması yapın ilerleyin birbirnizle yarışın anlamı daha uygundur.)
bu ayetin devamında ise''Allah katında en üstününüz takvaca üstün olanızdır'' der . Yani Allah millet kavramını önemsemiyor.Takva insana değer veren bir bilinç olarak karşımıza çıkıyor.
benim için ırkın bir önemi yok ama sizin düşünceniz anladığım kadarıyla şu: Türklük bir ırmak olsun,din gelenek görenek (hars) bu ırmağı besleyen akarsulardır.bana göre ise din asıl kaynaktır.işte farkımız budur
saygılar iyi geceler
ben milleti ırk olarak tanımlamadım sevgili goramaz, etrafında toplaşacağın değerler bütünü olarak bunu anlattım, ırki manada şu yazınlarımda ne bulabiliyorsunuz şaşıyorum. Milleti oluşturan hars derken, harsı oluşturan binlerce yılda oluşan aidiyetlikler derken burada ırkın manasını kaybettiğini görüyoruz. Türk milletini tanımlarken ortak konsensüs ve değerlerden bahsetmemde ırkı gözardı ettiğimiz bir ifadesidir. Zira Türk Milliyetçiliği derken bugün bu düşünceler eşiği altında bir türk olarak Kürdistan Devletinde yaşıyor olsa idim ve milletine kürt deniyor olsa idi bu memleketin o dahi ortak değerler bütünlüğünü muhafaza gayesinde güddüğüm milliyetçiliğin adı Türk Milliyetçiliği olacaktı. Begayet medeniyetler çatışmasını yaşamamak için herkesin milli çıkarlarına sahip çıkması gerektiğine ancak çıkarkende eski zamanlardan kalma paltac modeline ya da genel bir ahlakın gerekliliği olarak bu çıkarlarını korumak için başka milletleri sömürü etmemesi gerektiğini dillendirirken ve oluşmuş milletlerin içlerinde medeniyetler çatışması yaşamamak için içtimai millet bütünlüğü eşiğinde yaşaması gerektiğine defalarca dem vurmuşken hala bu şekilde bana perspektif getiriyor olmanıza üzülüyorum... Maddi gerçekler eşiğinde Türk Milletini oluşturan ve ondan ayrılmaz bir bütün olan şeyin din olduğunu adlandırırken ve maneviyatta dine iltimasım daha fazlayken bu duruma müdahil olmak üstelik bunu yazınlarımı en çok okuyan birisi tarafından müdahil kalmak rencide edici oluyor cidden...

Bu sebepten konuşmayı şurada tamamlarken sevgili goramaz size Seyyid Ahmet Arvasi'nin Türk-İslam ülküsü isimli kitabını okumanızı tavsiye ediyorum...

Saygılar...
Alt 30.12.2009, 23:30   #13
Urumçi
Usta Yiğido

düzelt butonu yok kürdistan devletinden sonraki milliyetçilik kürt milliyetçiliğidir. Saygılar...
Alt 11.01.2010, 12:34   #14
Urumçi
Usta Yiğido

Standart ULVİ YÖNTER - Kurumlar Arası Çatışma ve Yayılan Bunalım

Kurumlar Arası Çatışma ve Yayılan Bunalım

7 Ocak 2010, Perşembe

2010 yılına, geçtiğimiz yılın ağır ve kasvetli sorunlarının gölgesinde girdik. Geride bıraktığımız 365 günün muhasebesinin vicdanlı ve dürüst bir şekilde yapılmasına çok ihtiyaç var. Ne var ki, hâkim siyasi otoritenin bu yönde bir niyet taşıdığını ve böyle bir amacı olduğunu söylemek gerçekten de çok zor.

Türkiye'nin çoraklaşan huzur ve tükenen dermanıyla yeni yılda hangi badirelerle karşılaşacağını tahmin etmek zor değilse de, yeni sürpriz sorun alanlarının toplumsal yaşama egemen olması da hiç şaşırtıcı olmayacaktır.

Asker sivil gerilimi, hukuk namına yapıldığı yönünde ciddi kuşkular olan dünde kalmış hesaplaşmaların yine bugüne taşınarak, ortalığın ayağa kaldırılması 2010 yılında da sürecektir.

Öte yandan kurumlar arası artan ve şiddetlenen gerilim ve gelgitler devlet erkinin inandırıcılığına büyük darbe indiriyor. Demokrasi dışı arayış hezeyanlarıyla örülen güvensizlik ağı, her insanı çevrelemiş durumda. İsim mutasyonuna uğrayan sözde demokratik açılım denilen yıkım ve ayrışma projesinin de bu yıl içinde ısrarla devam ettirileceği anlaşılıyor.

Kirli bir ittifakın tezgâhladığı ve sürdürmeye çalıştığı etnik temelli ayrışma hesabının yekûnu kabarmış durumda. 2009 yılında MHP lideri Devlet Bahçeli'nin muazzam direnişine çarparak gerileyen açılım ve saçılım sürecinin, yeni lojistik kaynaklarla tahkiminin planlandığı görülüyor.

Ne var ki, Türk milletinin birliği ve beraberliği konusunda asla taviz vermeyecek olan Milliyetçi Hareket Partisi'nin, artan ve yükselen bir tempoyla sözde demokratik açılım (dağılım) sürecine tepki vermeye devam edeceği de bir vaka. Nitekim MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, TBMM'nde 2010 yılının ilk grup toplantısında sarf ettiği anlamlı sözleri bu söylediklerimi tam olarak doğruluyor...

Azalan toplumsal desteği tersine çevirebilmek için, gündemi suikast iddialarıyla boğan iktidar partisinin yeni bir mazlum ve mağdur rolüne soyunmaya gayret ettiğine dönük izlenimler gittikçe fazlalaşıyor.

Elbette yasal ve meşru yollar dışında, iktidar değişikliği amaçlayan kim ve hangi odaklar varsa; gerekli cezayı almaları ve hak ettikleri yaptırımlara uğramaları bir zorunluluktur. Türk Silahlı Kuvvetleri içinde bu niyet ve zihniyete sahip olanlar bulunuyorsa bunlar da mutlaka ayıklanmalı ve demokratik sistem ağır aksakta olsa yoluna devam etmelidir. Şunu bir defa akıldan çıkarmamak yerinde olacak: Her ne sorun varsa bunun çözüm ve çare yeri bellidir; o da mutlaka siyaset olmalıdır. Seçim ve sandıkla çelişecek bir yönetim anlayış ve hedefine elbette herkesin karşı durması kaçınılmaz bir vazifedir. Buna bir diyeceğim yok ve bende bu görüşteyim...

Ancak, askeri kışlasında tutmak adına ve geçmişten kaynaklanan rövanşist duygularla; her türlü hukuksuzluğu, insafsızlığı ve vicdansızlığı kılıf haline getirerek, Türk Silahlı Kuvvetlerini darbeci bir kuruluş olarak gösterme girişimlerine de herkesin karşı durması bana göre milli bir görev sayılmalıdır.

İptidai bir yaklaşımla, birkaç kişinin yaptığı yanlışlardan, girdiği kusurlu ilişkiler ağından hareketle, bu coğrafyada yaşamamızın en büyük teminatlarından olan ordunun yıpratılmasına göz yummak, geleceğimizi ataşe atmakla eşanlamlı olacaktır.

Bir de şu tehlikeyi göz önünden katiyen uzak tutmamız gerekiyor. Demokrasi dışı oluşumların otoriter eğiliminden sakınacağız derken, sivil diktatörlüğün ve hatta sivil nitelikli sessiz darbenin ihtimalini de asla ihmal etmemiz gerekmektedir...

Bugünkü iktidar demokrasiyi beğendiğinden ya da hayranı olduğundan dolayı sürekli olarak gündeme getirmiyor. Peki, neden gündeme getiriyor sorusuna da şöyle cevap verebilirim: Demokrasiyi kendi iktidar alanını genişletmek ve yaymak için bir araç olarak görüyor da ondan sahipleniyor...

Önüne geleni azarlayan, farklı ve aykırı seslere tahammül edemeyen, muhalif her gelişmeyi kendisine yönelik bir tertip olarak değerlendiren bir zihniyetin demokrasiyi ne kadar ve samimi olarak içselleştirebileceğini siz değerli okuyucularımın elbette daha iyi takdir edecektir.

Devlet kurumlarının birbirine girdiği, yanan güvensizlik ocağına her kurumun benzin taşıdığı düşünüldüğünde bu olumsuzluklardan ilk ve bir numaralı sorumlunun iktidar erki olacağını söylememiz abartılı sayılmamalıdır.

Bunlardan dolayı içinden geçtiğimiz zaman süreci tam bir kaos görüntüsü veriyor. Türkiye derin ve tehlikeli bir girdabın içine itildiğinden dolayı soluk alıp vermesi her geçen gün zayıflıyor.

Bir defa düşünün; bir başbakan yardımcısının evinin önündeki sivil plakalı bir araçta bulunan sivil giyimli iki subayın, suikast şüphesi ile polis marifetiyle gözaltına alınmasını izleyen süreçte, Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı Seferberlik Bölge Başkanlığı'nda inceleme başlatılıyor.

Kozmik oda olarak anılan bir yerde aramalar yapılıyor. Devletin en mahrem yerleri bir bir açılıyor. Ve bunlar çerçevesinde, bazı devlet kurumlarının, korumak ve muhafaza etmekle görevli oldukları sisteme karşı komplo içinde oldukları yönünde ithamlar gündemi işgal ediyor. Dikkatler birden bire, ‘Özel Kuvvetler' diye bilinen bir askeri kuruluşa çevriliyor. Düşünsenize, vatan sınırlarını korumakla görevli ordunun bazı birimleri neredeyse terör odağı olarak gösterilmeye çalışıyor, öbür yanda ise bölücü hainler demokrasi yandaşı biçiminde takdim ediliyor! Ne hale ve ne duruma geldiğimizi bu hüküm sanıyorum açıkça gösteriyordur! Resmen at izi, it izine karışmış durumda...

Kargaşa ve dağınıklığın bütün her yere sindiği ve yerleştiği bugünkü tabloda, Başbakan Erdoğan ısrarla her şeyin yolunda olduğunu, kurumlar arasında çatışmanın olmadığını ileri sürüyor. Peki, o halde bir sıkıntı yoksa Cumhurbaşkanı neden yasama, yürütme ve yargı organlarının başındaki kişilerle toplantı yapıyor? Anlamak gerçekten de mümkün değil...

Neresinden bakarsak bakalım, devletin organları ülkenin milli ve yüksek çıkarları için amaç birliğinden son derece uzak bir görünüm veriyor. Devamlı tek taraflı taciz ve tahrik süreci işletilerek, ülke bunalıma ve bir çıkmaza sürükleniyor. Son olarak bu kör dövüşünden kazanın olmayacağını açıklıkla söylemek istiyorum. Ve kaybedenin ise mutlaka Türk milleti olacağının bilinmesinde fayda görüyorum...

Devam edeceğim..

Bu yazı [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] sitesinden alınmıştır.

ULVİ YÖNTER
Alt 11.01.2010, 12:50   #15
altuntas58
Usta Yiğido

altuntas58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

altuntas58 Şuan altuntas58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.10.2012 20:24

Tecrübe Puanı: 4546 altuntas58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Standart Cevap: ULVİ YÖNTER - Kurumlar Arası Çatışma ve Yayılan Bunalım

Devlet kurumlarının birbirine girdiği, yanan güvensizlik ocağına her kurumun benzin taşıdığı düşünüldüğünde bu olumsuzluklardan ilk ve bir numaralı sorumlunun iktidar erki olacağını söylememiz abartılı sayılmamalıdır.

Paylaşımınız için teşkekkürler
Alt 12.01.2010, 12:48   #16
Urumçi
Usta Yiğido

Benim yazım niye buraya taşınmış?
Yazarı farklı, başlığı ve konusu farklı...
Erkan Çakıcı'nın yazısı mı bu arkadaşlar?
Alt 12.01.2010, 12:58   #17
Urumçi
Usta Yiğido

Standart ABBAS BOZYEL - Kurt Yapmaz Bu Taksimi, Kuzulara Şah olsa!

Kurt Yapmaz Bu Taksimi, Kuzulara Şah Olsa!"

Ekonomik bunalımdan kaynaklanan çaresizliğin toplumu nasıl kuşattığını, toplumsal cinnet noktasına nasıl getirdiğini, gazete sahifelerine baktığımızda, televizyon haberlerini izlediğimizde görüp, irkilmemek mümkün değil… Geçim sıkıntısı karşısında aklıselimini kaybedenlerin cinnet geçirmesi, çoluk-çocuğunu katletmesi tamamen çaresizliğin sonucudur. Böylesi bir drama yeltenenlerin, intihar edenlerin geride bıraktığı veda mektupları, vicdan ve merhamet sahibi her bir kişinin yüreğini delip geçmekte, onu gözyaşına boğmaktadır. Bölücü terör örgütünün yol açtığı ayrışma ve kutuplaşma girdabına karşı çeyrek yüzyıldır mücadele eden Türkiye, bugün bir diğer çatışma ve ayrışmanın göstergesi olan ekonomik sefaletin kıskacındadır. Dolayısıyla yoksulluğun, sosyal çatışmayı tetikleyecek bir boyuta doğru tırmanması ciddi bir tehdittir. Zira bugün ülkemizde; "milli gelirin % 55'ini nüfusumuzun ilk % 20'lik dilimi alırken, nüfusumuzun % 20'lik dilimine sadece % 5'lik bir pay düşmektedir." Tıpkı Şairimizin "Bir kişiye tam dokuz, dokuz kişiye bir pul, Kurt yapmaz bu taksimi kuzulara şah olsa!" dediği gibi, bu adaletsiz ve vicdansız paylaşımın hangi politik ve ekonomik çıkar ilişkisinden kaynaklandığını daha iyi anlamış bulunmaktayız. Böylesi bir gelir dağılımı bozukluğunun, uzun vadede toplumsal bütünlüğümüzün hayrına olmayacağını şimdiden özellikle belirtmek zorundayız. Özellikle başında Başbakan Erdoğan'ın olduğu AKP İktidarının son yedi yılında, gelir dağılımındaki artan bu adaletsizliğin sonucunda, bir tarafta meşruiyeti olmayan, gayri ahlaki bir biçimde artan zenginler tabakası, diğer tarafta da yokluk ve sefalet içinde yaşayan insanlarımız… Bir tarafta zirveye tırmandırılanlar diğer tarafta uçurumun kenarına sürüklenenler. Gerçek olan şu ki, yüzleşmek zorunda kaldığımız bu bozuk gelir dağılımının temelinde öncelikli olarak "rüşvet, eş-dost kayırmacılığı, yolsuzluk ve talan" zihniyetine dayalı bir yönetim geleneğinin, bir türlü önlenemeyişi, ekonominin "kötü ellerde yönetilmesidir". Milletimizin tarihi geçmişine, haysiyet ve saygınlığına yakışmayacak biçimde bir zihniyetin iş başında olması bir talihsizlik olmuştur.

Uluslar arası güçlerin destek ve himayeleriyle ve her çeşit seçim hileleriyle iktidar olan AKP zihniyetinin tüm bu gerçeklere rağmen, başta tarım çalışanları, köylü, emekli, işsiz, dul ve yetimin, memurun ve yarınlarından ümidini kesmiş milyonlarca insanımızın içine düştüğü geçim sıkıntısını sanal rakamlarla ortadan kaldırmaya çalışması ancak "deve kuşu" politikası olur. Çünkü soğuğun hâkim olduğu bir odanın sıcaklığını, termometreyle oynayarak 40 dereceye çıkarmaları, odanın sıcaklığını değiştirmez. Bu tür bir kurnazlık, insanın ancak kendisini aldatması olur ve adına sahtekârlık denir. Diğer taraftan Hükümetin en az on ayrı defada açıkladığı, adeta milletimizle alay edercesine ve gözünün içine baka baka ilan ettiği yalan vaatlerle dolu, "ekonomik kalkınma paketi"… Acaba şimdi hangi tozlu raflarda 'yeniden ilan edilmek' üzere sırasını beklemektedir Netice itibariyle bu kötü gidişatın arka planında "kötü yönetim" ve "yolsuzluk kanalının açık tutulması" gerçeği yatmaktadır. Fazla gerilere gitmeye gerek yok. Bir hafta önce tespit ettiği asgari geçim' oranı, sokaktaki enflasyonun en az beş katı aşağısında olan 'düşük zam' artışı, "sadaka" nitelikli ücret politikası, çalışanların aleyhine seyreden gidişat, baş döndürücü bir hızla artmasına vesile olduğu işsizlik, şüphesiz ki "istikrarın" değil "kargaşanın" habercisidir. Uygulamakta olan ekonomik politika kaçınılmaz bir sonla türbülânsa yakalanmış gibi sallanmakta ve hızla irtifa kaybetmektedir. Mecburi iniş yapacağı tek bir hava sahası vardır. Onun adı milli iradedir. Millete emanetini iade etmelidir. Alacağı bir "erken seçim" kararı onu değil, yüce Türk milletini ondan kurtaracaktır. Aksi halde onarılmaz yaraların ve tahribatların müsebbibi olacaktır.

ERDOĞAN'IN ÖVÜNDÜĞÜ EKONOMİNİN GERÇEK YÜZÜ

Yönetim direksiyonun başında Başbakan Erdoğan'ın olduğu bir Türkiye tablosunu kısaca paylaşalım. Bugün Türkiye'de;

Kişi başına düşen borç miktarı, 5000 Dolar. 80 yılda cumhuriyet hükümetlerinin toplam borcu 148 milyar dolar, AKP iktidarının ise 7 yılda yaptığı borç 285 milyar dolar. İç ve dış toplam borç 500 milyar dolar. Cari açık büyümüş, Son 7 yılda Türkiye 225 milyar dolar faiz ödedi. Bu parayla 60 tane Atatürk barajı yapılabilirdi. Oysa Erdoğan Hükümetinin bir tek büyük eseri bile yok. Nüfusumuzun dörtte biri yoksullaşmış. 2 milyon insanımız açlık, 17 milyonu yoksulluk sınırı içinde. Her beş kişiden biri işsiz. 64 bin işyeri kapandı Küçük sanayicimiz ağır vergiler altında boğulmakta, tekstilcimiz can çekişmekte. Dünyanın en pahalı benzini bizde. Dünyanın en yüksek telefon vergisi ülkemizde alınmakta. Çiftçimiz ezilmiş. İhtiyaç sahipleri, enflasyonun beş katı faizle borçlanmış. Son iki yılda karşılıksız çek veren insan sayısı 1,5 milyon. Bugün cezaevlerinde yatanların yüzde 47'si karşılıksız çekten içeride. Protesto olan çeklerin tutarı ise, 3 milyar dolar. Başbakan'ın "Bizi teğet geçti" dediği son dünya ekonomik krizinde 2009'da Türkiye yüzde 6,5 küçüldü ve dünya rekoru kırdı. Şimdi zenginle fakirin arasındaki makasın bu şekilde açılmasının devamlılığın toplumda nelere yol açacağını düşünmek bile dehşet verici bir şeydir. Böyle bir ülkenin huzurlu, böyle bir toplumun sağlam bir dayanışma içinde olması mümkün müdür? Alt yapısı çürük dayanışma ve yardımlaşma hukukunu geliştirmemiş bir toplumun millet özelliğini koruması nasıl sürekli olabilir? Evet bu noktaya gelmiş mazlum ve mağdur insanımız ne yapsın?

Peygamber Efendimizin "Ya Rabbi, ben küfürden ve fakirlikten sana sığınırım." duasıyla…

Abbas Bozyel
Alt 13.09.2012, 09:43   #18
sivaslınet
Usta Yiğido

sivaslınet - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslınet Şuan sivaslınet isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.03.2016 05:48

Tecrübe Puanı: 727 sivaslınet FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart "He"diye..

‘He’diye...

Hediye “he”den gelir...

Maksat; hediyeyi alan “he” diye...

*

Sıradan insanlar arasındaki hali masumdur hediyenin...

Bir gülümseme, biraz olsun mutluluk, belki iki damla gözyaşı ve bir öpücük dışında bir şey beklenmez...

Hediyeyi alan beğensin beğenmesin “Ay ne kadar güzel bir şey” der...

İkisi de bilir aslında, kel alaka...

*

Ayrıca hediye işe yarasın mesela...

O seneler parasız pulsuz evimizi yaptırırken, yaş günümde Andree bana kürek almış, gitara benzeyen paketi açınca “Ne kadar da güzel bir şey” demişimdir...

Onun yaş gününde de ben; iki torba çimento...

Evlilik yıldönümü geldi...

Ben; beş yüz kilo, sekizlik inşaat demiri...

Gözlerimi kapatıp takur tukur sesi gelen hediyemi beklediğimde “Hadi aç gözünü” komutu ile açtım ki sürpriz:

Kalıp tahtaları...

*

İşte, siyasetçiler olsun, bürokratlar olsun, rüşvete bir masum isim arıyorlardı, sonunda en uygununu buldular:

“Hediye...”

*

Burada sıradan insanların o mutluluk gülümsemeleri, teşekkürleri, duygulanmaları, belki mutluluk gözyaşları aranmaz...

İçi dolar dolu hediye deri çanta alınca “Ah... ne kadar da güzel bir şey...” diye hediyecinin boynuna sarılmaz yani...

Sadece iş için “he” der...

Maksat zaten:

“He” diye...

*

Yaş günü, mezuniyet, yıldönümü gibi hediye çeşitlerinin yerini de yeni isimler aldı zamanla:

İhale hediyesi, kredi hediyesi, tahsisat hediyesi, ödenek hediyesi, onay hediyesi, imza hediyesi, izin hediyesi, ruhsat hediyesi...

*

Paşa’yı tenzih ederim, kilimin lafı mı olur...

O da resimde eğilmiş bakıyor zaten:

Bu ne kilim?..

*

Bir kilimi dilinize doladınız...

Niçin Arap krallarının, emirlerin, şeyhlerin Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a getirdiği hediyeyi ağzınıza alıp bir kez olsun sormuyorsunuz diyelim...

Sevgili Mehmet Yılmaz, Hürriyet’teki köşesinde sora sora canı çıktı...

Yanıt yok...

Devlet adamlarına verilen hediyeler kamunun malıdır...

Tutanakla demirbaşa teslim edilir, sır gibi saklanmaz...

On senedir gelen hediyelerin açıklanmasını isteyin mesela...

Bakalım “He” diye mi?..

BEKİR COŞKUN
Alt 14.09.2012, 11:06   #19
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1305 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI
Standart Cevap: Köşe yazıları paylaşımları(Urumçi)

Bekir Coşkun'un adını bile görmeye tahammül edemiyorum..
Alt 14.09.2012, 11:22   #20
sivaslınet
Usta Yiğido

sivaslınet - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslınet Şuan sivaslınet isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.03.2016 05:48

Tecrübe Puanı: 727 sivaslınet FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Köşe yazıları paylaşımları(Urumçi)

Alıntı:
LaEdri Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Bekir Coşkun'un adını bile görmeye tahammül edemiyorum..
Senin adını bile görmeye tahammül edemediğini başkaları baş tacı, senin baş tacı ettiklerininin adını da başkaları görmeye tahammül etmeye bilir.

Çok doğaldır. Tahammül, bilgiye oranlı görecedir.

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)