Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Yazıklar Olsun.. - Sayfa 9 - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Dünya ve Türkiye'den Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Dünya ve Türkiye'den Haberler Dünya ve Türkiye'deki tüm haberleri burada bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı

Seçenekler Arama Stil
Alt 17.09.2012, 11:27   #81
sivaslınet
Usta Yiğido

sivaslınet - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslınet Şuan sivaslınet isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.03.2016 05:48

Tecrübe Puanı: 763 sivaslınet FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Yazıklar Olsun..

Alıntı:
nene-hatun Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Aptallara göre insanlar; ırk, cinsiyet, milliyet, yaş, statü, renk, din ve dil başta olmak üzere 8’den fazla kategoriye ayrılırlar. Halbuki olay bu kadar komplike değildir. İnsanlar sadece 2’ye ayrılırlar: İyi insanlar ve kötü insanlar.
En az atasözleri kadar önemli..
Alt 17.09.2012, 15:56   #82
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1342 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
Sn LaEdri;bir insanın ırkını seçme ve sonradan değiştirme şansı yoktur.Türk ırkına mensup bir ana babadan arap ya da çinli doğma şansımız yoktur. Ancak aklına yatmıyorsa dinini değiştirebilir ya da tamamen rededebilir.İnsan olmak önemlidir.
Eınstein'ın bir sözü vardır.

Aptallara göre insanlar; ırk, cinsiyet, milliyet, yaş, statü, renk, din ve dil başta olmak üzere 8’den fazla kategoriye ayrılırlar. Halbuki olay bu kadar komplike değildir. İnsanlar sadece 2’ye ayrılırlar: İyi insanlar ve kötü insanlar.
FArklı bir şey yazmamıştım sanırım..
Alt 17.09.2012, 16:15   #83
nene-hatun
Tecrübeli Yiğido

nene-hatun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

nene-hatun Şuan nene-hatun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.06.2013 10:16

Tecrübe Puanı: 535 nene-hatun FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
LaEdri Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
FArklı bir şey yazmamıştım sanırım..
Irkını müslümanlığının üstüne koyan kendini sorgulasın demişsiniz de. İnsanlar mensup olduğu ırka ait olarak dünyaya gelir. Yani önce ırkına ait özellik gelir. Türk, Arap, Kürt vs. gibi. Sonra dini gelir. Çünkü din değiştirilebilen bir şeydir. Bence bu tür etiketleri insanlığının üstünde tutanlar kendilerini sorgulamalı.
Alt 17.09.2012, 18:12   #84
H_Turan
Usta Yiğido

H_Turan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

H_Turan Şuan H_Turan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.10.2014 18:19

Tecrübe Puanı: 812 H_Turan FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

nene-hatun Dediklerin Tamamen yanlış Sen ne kadar Düşman Olursan ol yine Türk tarihine yaptıkları tartışılmaz Osmanlının ama Sen sevmiyorsunya gerçekleri yanlış görürsün
Alt 17.09.2012, 18:49   #85
nene-hatun
Tecrübeli Yiğido

Alıntı:
H_Turan Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
nene-hatun Dediklerin Tamamen yanlış Sen ne kadar Düşman Olursan ol yine Türk tarihine yaptıkları tartışılmaz Osmanlının ama Sen sevmiyorsunya gerçekleri yanlış görürsün
Ben Osmanlıya düşman değilim. Osmanlı tarihçisi Naimi ,eğer o ağır gelirse Prof.İlber Ortaylı'yı okumanızı tavsiye ederim. Siz üşenip google'dan bile araştırmadan "söylediklerin yanlış " diye sığ yorumlarla cevap vermeyi tercih etmişsiniz ama, hadi ben size bir iyilik yapıp bir kısım bilgileri buraya alıntılayım. Aksini iddia eden tarhi bilgiler bulursanız bunları yanlışlayın.

Alıntı:
Osmanlı’da Türk Düşmanlığı
Örneğin; Hırvat kökenli, sadrazam Kuyucu Murat döneminde (1606-1611), 155.0000 insan doğranmış ya da diri diri kuyulara doldurulmuşlardır. Aman dileyen insanlara Kuyucu'nun yanıtı "vurun şu pis Türkün başını" olmuştur. Cellatların bile öldürmeye kıyamadığı çocuğu atından inerek öldüren Kuyucu Murat Osmanlı'nın yetkilisi, öldürülen çocuk da Anadolu'nun evladı Türktür. (olayı ayrıntıları ile Osmanlı tarihçisi naima'dan öğrenmek mümkündür.) Yavuz Sultan Selim'in, halifeliği zorla da olsa aldıktan sonra, yönetim ile Türk ulusu arasındaki anlayış ve ideoloji ayrılığı açık şekilde ortaya çıkmıştır. Yönetime dayalı şeriatçı anlayış üst yönetime egemen olur iken, Anadolu'da yaygın olan Alevilik sayesinde Türk dili kendini koruma olanağı bulmuştur. Yönetimin Anadolu'yu dil unsuru aracılığıyla Araplaştırmasına ve acemleştirmesine karşı olan bu halk, yok edilmek istenmiştir. Bu nedenle Anadolu'da öldürülen Türk sayısı, Yavuz Sultan Selim zamanında 40.000 kadardır. Bu gerçek Osmanlı İmparatorluğu'nun Türk halkından koptuğunun açık bir kanıtıdır.(1)
Abdülhamit'in Araplara ve İslamiyete dayanan siyaseti, Türkü baş düşman olarak görmekteydi. Onun zamanında "Türküm demek, Türkten söz etmek büyük suçtu".(2)
İstanbul alındıktan sonra, Osmanlı yönetiminde, devletin en yüksek yürütme organları Türke kapalı tutulmuş, devlet adamlarının yetiştirildiği enderun okullarına Türkler alınmamışlardır.İstanbul'un alınmasından 4. Murat'ın ölümüne dek geçen 187 yıl içinde, devşirmelerden 66, Türk kökenlilerden de 10 kişinin sadrazamlığa atandığını, aynı dönemde devşirmelerin toplam 167 yıl, Türk kökenli sadrazamların da 17 yıl görev yaptığı(3) gerçeği, Türklere yaklaşımı gösteren ayrı bir kanıttır.
Osmanlı yönetiminde Türke yaklaşım o denli aşağılayıcıdır ki, o günlerden kalan aşağıdaki şiir bu yaklaşımı özetlemektedir:
"Türk değil mi, Merzifon'un eşeği, /Eşek değil, köpekten de aşağı."
Osmanlı'nın bu yaklaşımına Türkün verdiği yanıt, bir şiirin dizelerinde şu şekilde yer almıştır:
"Şalvarı şaltak Osmanlı / Eğeri kaltak Osmanlı / Ekmede yok biçmede yok / Yemede ortak Osmanlı"(4)
Bernard Lewis “Modern Türkiye’nin Doğuşu” kitabında (s.1) bu yaklaşımı şu satırlarla özetlemiştir:
Bu tutum ve koşullar içerisinde "Türk" kimliği, yönetimin merkezi olan İstanbul'dan uzak, savaştan savaşa asker toplamak için anımsanan, Anadolu köylerinde kapalı bir kültür içinde dili ve töreleri ile yaşamıştır. Zaman içinde "Türk", yöneticisine o denli yabancılaştırılmış ki, kimi kez "Osmanlı efendisine Türk demek hakaret sayılmış, "Türk" sözcüğü, Anadolu köylüleri için kullanılır olmuştur.
1) Çetin Yetkin, “Türk Halkı...” s.161. 2) Esat Kamil Erkut, a.g.y., s.63. 3) Hikmet Bayur, a.g.y., s.15. 4) Özer Ozankaya, a.g.y., s.121.
Ayrıca hangi Türklük ? Nilüfer hatun da dahil olmak üzere hangi Osmanlı padişahının anası Türk? Bu arada Osmanlının yaptığı Türk katliamlarından bahsetmiyorum bile.
Alt 17.09.2012, 19:03   #86
LaEdri
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 1342 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
Irkını müslümanlığının üstüne koyan kendini sorgulasın demişsiniz de. İnsanlar mensup olduğu ırka ait olarak dünyaya gelir. Yani önce ırkına ait özellik gelir. Türk, Arap, Kürt vs. gibi. Sonra dini gelir. Çünkü din değiştirilebilen bir şeydir. Bence bu tür etiketleri insanlığının üstünde tutanlar kendilerini sorgulamalı.
"Her çocuk İslam fıtratı üzerine doğar, sonra onu terbiye eden ana-baba,
Yahudi iseler Yahudi ahlakıyla; Hıristiyan iseler Hıristiyanlıkla,
ateşperest iseler Mecusilikle ahlaklandırır."(BUHARİ)

Bu hadisi nereye koyalım?Ne demek önce ırkına ait özellik gelir? Bir müslüman ırkını inancının önüne geçiremez
Alt 17.09.2012, 19:09   #87
nene-hatun
Tecrübeli Yiğido

Alıntı:
"Her çocuk İslam fıtratı üzerine doğar, sonra onu terbiye eden ana-baba,
Yahudi iseler Yahudi ahlakıyla; Hıristiyan iseler Hıristiyanlıkla,
ateşperest iseler Mecusilikle ahlaklandırır."(BUHARİ)

Bu hadisi nereye koyalım?Ne demek önce ırkına ait özellik gelir? Bir müslüman ırkını inancının önüne geçiremez
O hadislerin iddiası gerçek olan her çocuğun ırkına ait özelliklerle doğuyor olması. Bunun ispatı mümkün .Hadisin iddia ettiğinin bir ispatı yok ne yazık ki. Siz yine geçirmeyin inancınız onu gerektiriyorsa öyle davranın. Ama "ırkını müslümanlığın önüne geçirenler oturup kendini sorgulamalı " diye de herkesin sizin gibi düşünmesini beklemeyin.
Alt 17.09.2012, 20:43   #88
LaEdri
Usta Yiğido

Alıntı:
O hadislerin iddiası gerçek olan her çocuğun ırkına ait özelliklerle doğuyor olması. Bunun ispatı mümkün .Hadisin iddia ettiğinin bir ispatı yok ne yazık ki. Siz yine geçirmeyin inancınız onu gerektiriyorsa öyle davranın. Ama "ırkını müslümanlığın önüne geçirenler oturup kendini sorgulamalı " diye de herkesin sizin gibi düşünmesini beklemeyin.
Tamam ben anlayacağımı anladım..Farklı paralellerdeyiz.Kesişebileceği miz bir nokta yok bu konuda..
Alt 18.09.2012, 07:01   #89
sivaslınet
Usta Yiğido

sivaslınet - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslınet Şuan sivaslınet isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.03.2016 05:48

Tecrübe Puanı: 763 sivaslınet FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Tamam ben anlayacağımı anladım..Farklı paralellerdeyiz.Kesişebileceği miz bir nokta yok bu konuda..
Hani "aklın yolu birdir" derler ya LaEdri..

Aslında bu doğru. "Mantık yolu"nu kullanıyorsanız neden kesişemeyeceksiniz ki?
Kesişemediğiniz anormallik.
Alt 18.09.2012, 08:10   #90
bozkurt06
Tecrübeli Yiğido

bozkurt06 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

bozkurt06 Şuan bozkurt06 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 18.04.2015 10:41

Tecrübe Puanı: 537 bozkurt06 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
H_Turan Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
bozkurt06 Irkçılık Yapıyorsan bu yanlış onu belirtiyim Bunun en güzel örneği Osmanlının kültür zenginliğidir o yüzden yanlış yoldasın En önemli din kardeşliğidir eğer İslam dinindeysek kardeşiz.

Konuya gelirsek gizli güçler her zaman devrede her şey beklenir
allah aşkına ırkçılık yapıp ne yapıyorum insanları mı yadırgıyorum ayırıyorum hayır sadece ırkımı seviyorum ve bununla gurur duyuyorum abartmayın lütfen.
ayrıca leadri benim demek istediğimle senin yorumunun alakası yok anlaşamıyoruz.

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)