|
|
#171 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sivaslınet Şuan
Son Aktivite: 02.03.2016 05:48
Tecrübe Puanı: 763
![]() |
Alıntı:
Kaldı ki, devrimlerde batı medeniyeti ve teknolojisi örnek alınması istenmiştir. Ahlak anlaşılmasın. Latince harfler medeniyetin getirdiği kolaylıklardandır. Tıpkı diğer devrimler gibi. Sana bunları anlatmak zor tabi LaEdri. Ön yargılar kalkmadan, yenilikçiliğe yönelmeden asla mümkün değil.
Ezberlerimizin yerini bilgiler almalı.. Konu sivaslınet tarafından (26.09.2012 Saat 08:28 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar sivaslınet'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#172 | |
|
Yeni Yiğido
![]() Networker Şuan
Son Aktivite: 08.10.2012 12:23
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
Alıntı:
Bütün mesele bu düşünce biçiminden, bu yaşam tarzından yenisine geçebilmek. Bunun için toptan bir değişim tasarlanmış. Yanlışlar olmuşmudur. Harf devrimi dahil tartışacağımız konular var. Ancak biz oraya gelemiyoruz. Çünkü romantik bir şekilde idealize edilen herkesin arapça okuduğu, bilim üretilen, insanların tartıştığı, halkın hepsinin divan edebiyatı okuyup tartıştığı bir ortamın bir gecede yok edildiği ortamın var olduğunu iddia ediyoruz Yani bizim tartışmamız gereken bizi geri hale getiren neydi. Neden uçakların, topların karşısında vatan evlatlarını şehit veriyorduk. Neden bunlar sorgulanmıyor neden 300-500 yıllık süreci acımazısca sorgulamıyorda tüm namus meselesini devrimler ile tek tek uğraşmaya harcıyorsunuz. Bu samimiyet olmadan dil devrimlerini eleştirilmesini tahammül edemiyorum |
|
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Networker'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#173 | |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() nene-hatun Şuan
Son Aktivite: 10.06.2013 10:16
Tecrübe Puanı: 535
![]() |
Sn Networker; arkadaşımıza bunları sayfalarca anlattım. Bakın bir iletimde aynen şunları yazdım:
Alıntı:
|
|
|
|
#174 | |
|
Yeni Yiğido
![]() Networker Şuan
![]() |
Alıntı:
Mutlaka yapılan bir aksiyonda beklenmeyen etkiler veya tasarlanan sonuçlardan farklı şeyler çıkabilir. Ancak öncelikle amaçlara bakmak ve bütünün içinde bir bileşeni (harf devrimini) ona göre sorgulamak gerekir. Din afyondur sözünüze şiddetle katılmadığımı belirteyim. Afyonlaştırılmış din sözü daha doğru olacaktır. Özellikle gücün ve rahatlığın getirdiği bir etkide var. Bu felsefik bir konu, din ile bilim arasında ki ilişki uzun uzadıya tartışılan bir konu. Ancak bu bağlamda basit bir çıkarım ile bağnaz katolik bilim adamı çıkmamasını veya Pakistan'ın atom bombası yapan Ahmedi Tarikatı mensubu olduğu iddia edilen Abdusselam'dan bir araştırma geliştirme beklememesi gerekiyor. Yani tüm bilim adamlarının Ateist olmasını beklerdik. Konu neye inandığın değil bilime ve yeniliğe bakış açısı. Yeniliğe açık isen, araştırıyorsan ve çalışıyorsan oluyor. Akıllı millet vs safsata, çalışkan ve idealleri peşinde koşan milletler var bilimde ileri gidiyor. Yani özellikle halka hizmet (insanlığa) hakka hizmettir anlayışında bir dine mensup insanların daha fazla çalışması lazım. |
|
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Networker'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#175 | |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() |
Alıntı:
"Bilime ve yeniliğe nasıl bakıldığı önemlidir" cümlenize sonuna kadar katılıyorum.Zira bizlerde havadan inmedik en azından benim ailem namazında niyazında insanlar. Ama yeniliğe ve bilime bakış açıları eğitimli olmamalarına rağmen, eğitim alan bu tür insanlardan oldukça ileri. "İnsanlığa hizmet hakka hizmettir" anlayışına sahip insanların, kutsal kitaplarının öncelikle anlayabileceği bir dilden olmasına karşı çıkmamaları gerekiyor. Anlamadan okunacak bir kitabın ne kendilerine ne de insanlığa faydası vardır.Ülkemizde büyük bir çoğunluğun sırf sevap kazanmak adına anlamadan papağan gibi okuduğunu düşünürsek bu tür yaklaşımlara şaşmamak gerekiyor. Çünkü onlar anlamadıkları ,fakat okuyabildikleri kitabın anlamını dini kullanan ve kendini din alimi sanan cahillerden öğreniyorlar.
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar nene-hatun'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#176 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
Tecrübe Puanı: 1342
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Din afyon değildir.Din aklın kendisidir.
Öyledir ki Allah imanı aklın olduğu yerde sorar,sorgular.Akli melekelerini yitirmiş,zihinsel engelli bir insandan imanını sormaz.Mesele,Kuran'ı başkaları okudu,okudu da bilmini,teknolojisini geliştirdi.Biz gelişimi harflerde gördük.Bugün insanlar Kuranı Arapça olarak okumayı anadan doğma bilselerdi,yıllarını Arapça olarak okumak için geçirmeyecek,işe doğrudan meal ile tefsir ile başlayacaktı. Sizin benim eğitimciliğime laf atmaya hakkınız dahi yok.Terbiye sınırlarını aşmayı seviyorsunuz anlaşılan.Ben ne dinci yobazım ne kemalist yobazım.Size eğitim verenleri düşündüm de benim de için sızladı..
|
|
|
#177 | |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() |
Alıntı:
)Bu kadar yazılandan sonra verdiğiniz cevap bu olduğuna göre Bu son cevaptır size vereceğim. Sizin gibilerle kaybedecek zamanım yok
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar nene-hatun'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#178 |
|
Yeni Yiğido
![]() Networker Şuan
![]() |
Evet ilk emri oku olan, okuyup aynı zamanda anlamayı emreden bir din.. Aman okumayalım, aman tercümesi olmaz anlamı kalmıyor. Kuran okuyunca anlaşılacak birşey değildir şekline getirmek dine en büyük eziyettir. Sadece Türkçe meal için Atatürk taktiri hakediyor.
Kuran Arap halkına indiği için arapça inmiştir (okuyup anlayabilesiniz diye !). Ama İslam'ın kendisi evrenseldir. Bu konuda çeviriye, Türkçe okumaya inatı anlamıyorum, o gün deve kullanılıyordu bugünde deve kullanalım demekle eş değerdir. Daha önce belirtmiştim. Bu bakış açısı ile Ateist bir Arabın yazdığı din eleştirisi yazıları kutsal mı olacak, yoksa önemli olan taşıdığı manamıdır. Yanlış anlaşılmasın burada arap alfabesine bir düşmanlığımız yok. Ama kutsallığı da yok onu belirtmeye çalışıyoruz. Hatta sempati duyulmasına da karşı değilim. Seçmeli derste olabilir Arapça ile birlikte. Bu alfabe Peygamberimizden önce de vardı. Bir medeniyete ait yazım biçimi. Başlangıç noktamıza gelirsek modernleşme çabası içinde latin alfabesi ile değişen arap alfabesini kutsamaya, uzaya roketatar iken son anda arap alfabesi ile yazılmış kılavuzu okuyamama yüzünden aya gidememe durumu sözkonusu değil. Nene-Hatun dediğim gibi yorum farkı, örnek kadercilik, Allah'ın yaratıcı olarak tüm olabilecekleri bilmesi ayrı şeyi. Biz ise bilmediğimiz konularda razı olmamız, aksiyon almamamız ve başımıza geleni sorgulamamız ayrı şey. Dolayısı ile kuran okumaya devam (anlayarak, yani dilimizde) |
|
|
|
|
|
#179 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sivaslınet Şuan
Son Aktivite: 02.03.2016 05:48
Tecrübe Puanı: 763
![]() |
Bu size ait bir görüş mü, yoksa evrensel bir görüş mü? Evrensel olmanın anlamı nedir?
|
|
|
#180 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
Tecrübe Puanı: 1342
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
|
|