|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Serbest Kürsü Serbest Konular |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
![]() |
#1 |
Yiğido
![]() ![]() mete209 Şuan
![]() Son Aktivite: 27.08.2015 19:17
Tecrübe Puanı: 509
![]() |
![]() Olayı tam manasıyla bilmiyorum, fakat kesilecek birkaç ağaç için gösteriler yapıldı diyorlar. Eğer öyleyse el-insaf! Adamlar bu dönemde sadece Sivas'a 80 milyon'a yakın ağaç diktiler. Mecburiyetten birkaç ağaç kesilmiş n'olacak!
Bir de eylemciler bir camiyi ele geçirip Allah'ın evinde kafayı çekecek kadar halkı ve hakkı temsil ediyorlar. Göstericiler hangi dine mensup onu da bilmiyorum, fakat Islamiyetle büyük dertleri olduğu kesin! |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar mete209'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#2 | |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() nene-hatun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.06.2013 10:16
Tecrübe Puanı: 507
![]() |
![]() Alıntı:
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() BOUN Şuan
![]() Son Aktivite: 27.12.2014 21:40
Tecrübe Puanı: 817
![]() |
![]() Camii'nin içerisinde ayakkabılar ile gezilmesini, alkol alınmış olmasını ve alkol şişelerinin caminin içerisine atılarak terkedilmiş olmasını bizzat fotoğraflar yardımıyla belgelemiş olmasalar, bizi çok fena yiyeceksin ama biz bu hikayeyi yemeyiz hemşerim!
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar BOUN'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#4 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() nene-hatun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.06.2013 10:16
Tecrübe Puanı: 507
![]() |
![]() Ya ya tabi aynı bira şişesinin caminin farklı yerlerine konularak fotoğraflanmasına ne diyeceksiniz? Bu da açık ve net ispatlandı. Bu ülkede yetişen hiç bir genç ateist bile olsa camiye bira ve içki şişesiyle girilmeyeceğini bilir. Siz polisin yaptığı vahşeti değil de nedense satılmış yandaş medyanın yalanlarını görmeye devam ediyorsunuz.
![]() |
#5 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Hemşerilerimle çok fazla ideolojik tartışmaya meyilli değilim, fazla uzatmak istemiyorum. Hemşerilerine dini, dili, inancı vs ne olursa olsun sempatiyle bakan birisiyim. Bu yüzden kimseyle kırıcı diyaloga girmek de istemem, kimseyi üzmek de istemem.
Ama gözden kaçırmamamız gereken bir gerçek var: Bu bir haftalık olaylar bütününün odağındaki kişi olan Tayyip Erdoğan tepemize gökten zembille inmedi. On buçuk yılda tam yedi kez halktan tasdik almış bir adam var. Ben demokrasiye inanan ve olabildiğince liberal ideolojiyi benimsemiş insanım. Halk ortalama bir buçuk yılda bir tasdik etmişse benim için olay bitmiştir. Saygı duymak zorundayım, saygı duyarım. Son on yılda üç genel seçim, iki yerel seçim ve iki referandumdan büyük zaferlerle ayrılmış bir iktidar ve onun genel başkanı var. Eğer bu halk istemezse fazla değil, dokuz ay sonra belediye seçimi var, o zaman Tayyip Erdoğan'a öyle bir tokat atar ki Tayyip için sonun başlangıcı olur. Şimdi siz diyorsunuz ya, halk eylemde, halk isyanda, halk direndi, halk şöyle etti, böyle etti. İşte ben bu halkı dokuz ay sonra görmek istiyorum! Bu ülkede Müslümanlara yapılan zulümlerden bahsedilmiş ve siz de mi böyle yapıyorsunuz denilmiş. Evet bu ülkede inançlı kesim büyük zulümlere maruz kaldı ama hiçbir zaman eline silah almadı. Bırakın silahı hiçbir vakit şiddete başvurmadı, bulaşmadı bile. Ama ne oldu, sabır sabır sabır, ve sonunda Türk baharı 3 Kasım 2002'de yaşandı. Şimdi tekrardan bahar yaşamak ve yaşatmak isteyenler, bu ülkenin inançlı (gerçek demokrat) çocuklarını örnek alsınlar. Hiçbir zaman şiddete başvurmadan, sabırla mücadele ederek sandıktan çıksınlar. Biz de saygı gösterelim.
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı BOUN'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#6 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() KAOS Şuan
![]() Son Aktivite: 15.06.2016 13:31
Tecrübe Puanı: 737
![]() |
![]() Alıntı:
Dövüldünüz mü? Öldürüldünüz müü? Canlı canlı yakıldınız mı? Tonlarca biber gazı yediniz mi? Hangi zülümmüş bu? Hala mazlum edebiyatı, hala.... |
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar KAOS'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#7 | |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Alıntı:
Önce gerçekleri kabullenerek başlayalım. Hangi zulüm sorusunun cevabını siz de biliyorsunuz, bu sebeple uzatmayacağım, zulümleri tek tek anlatsam aylar boyu yazmam gerekir herhalde. Size hangi birini anlatayım, İskilipli Atıf Hoca'yı mı, Şeyh Sait'i mi, Said Nursi'yi mi, Süleyman Hilmi Efendi'yi mi, Menderes'i mi, Erbakan'ı mı veya Tayyip Erdoğan'ı mı? Camilerin ahıra çevrilmesini mi, insanların şapka takmadıkları için dar ağaçlarında sallandırılmasını mı, bir neslin jandarma korkusuyla ahırlarda, mağaralarda, hücrelerde Kuran öğrenmesini mi, ezanın Türkçe'ye çevrilmesini mi, İmam Hatipler'in kapatılmasını mı, milyonların oy verdiği partilerin defalarca kapatılmasını mı, üniversite kapılarında bekletilen on binlerce kız çocuğunun yaşadığı dramı mı anlatayım? Bu sebeple özet geçiyorum, elbette siz de iyi biliyorsunuz. Ayrıca demokrasiye gönülden inanan bir insan olarak sadece kendi inanç dünyamdaki kişilerin değil, toplumun ezilen diğer bütün kesimlerinin acılarını da paylaşıyorum ve gündemde tutuyorum. Bu ülkede hakları, malları talan edilen, kendileri katledilen Ermenileri, Dersim'de ve birçok yerde mezalime maruz kalan Alevileri, 80 yıldır görmezden gelinip yok yerine koyulan ve her türlü acıyı tadan Kürtleri de bütün kalbimle sahipleniyor ve kendimi ait hissettiğim muhafazakar kitlenin mazlumiyeti ve hakları kadar onların da mazlumiyeti ve haklarını göz önünde bulunduruyorum. Bununla birlikte bugün mazlum olduğunu iddia eden kitleyi de gerçek anlamda demokrasiyi içselleştirmeye ve tahakkümcü anlayıştan vazgeçmeye çağırıyorum. Halkın seçtiği bir başbakana ağza alınmayacak küfürler savurmakla, ona oy verenleri koyunlukla ve daha ağır vasıflarla itham etmekle, bir haftalık eylemler zinciri sonucunda zafer çığlıkları atıp hükumetin ve başbakanın istifasını etmekle, toplumu rahatsız ve terörize etmekle demokrasi olmaz. Eğer burada arkadaşların bahsettiği gibi Ak Parti'ye oy vermiş insanlar dahi bugün bu eylemlerin içerisinde ve genelde hükumetin uygulamaları, özelde ise başbakana karşı tavır geliştirmiş iseler zaten amacınıza ulaşmışsınız demektir. Bu durumda Ak Parti yüzde 50'lik kitle desteğini kaybetmiş demektir. Forumda yazan arkadaşlarımın iddialarından bunu anlıyorum. O halde sabırla dokuz ay sonraki seçimi bekleyin ve bu iktidarı cezalandırın. Biz de sonuna kadar bu tercihinize saygı gösterelim. Şahsi görüşüm ise bu olaylar neticesinde kutuplaşmanın keskinleştiği yönündedir. Evet Tayip Erdoğan'dan nefret eden kitle daha katı ve daha derli toplu bir hal aldı, ama Ak Parti'ye oy veren veya sempatiyle bakan kitle de bu olaylar nedeniyle, iktidara zaman içerisinde oluşan kızgınlık ve kırgınlıklarını bir kenara bırakıp tekrardan uyarılmış ve politize olmuş bir kitle haline dönüştü. Belki olayların gelişimi ve niteliği açısından benzetilemez ama tam da Temmuz 2007 seçimlerinin öncesindeki atmosfer var şuan toplumda. Her ne ise bekleyip göreceğiz. Demokrasiye olan inancım tamdır. Taksim'le ilgili bu saatten sonra iktidarın herhangi bir icraate girişeceğini sanmıyorum. Tayyip Erdoğan zaten dokuz ay kalmış olan belediye seçimlerini bekleyecek ve bir nevi belediye seçimini Taksim'e yapılacak projeleri için referanduma çevirecek. İster sevelim ister sevmeyelim, çıkan sonucu herkes kabullenecek. Demokrasi çoğunluğun seçtiği iktidar tarafından yasalar ve kanunlarla inşa edilmiş sınırlar içerisindeki her türlü icraata izin verir. Azınlıkları veya kendisini azınlık hissedenleri de yasa ve kanunlarla korur. Öyle bir hafta eylem yapıp, ortalığı ateş vermekle, veye dar bir çevrenin yaptığı eylemlerle iktidarın icraatleri (çoğunluğun istediği ve onayladığı icraatler) engellenemez.
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alibaba58 Şuan
![]() Son Aktivite: 11.06.2013 12:44
Tecrübe Puanı: 969
![]() ![]() |
![]() Hatırlarsanız Madımak'ta ölen kızın saç örüğünü, tabanca ile öldürülmüş süsü vermeye çalışanda sizin gazetelerden biriydi. Artık inanmayın bu yalanlara. Hatta sayın Sivaslınet yakınlaştırılmış fotoyu koyunca bizim yöneticiler hemen konuyu silmişlerdi.
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Alibaba58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#9 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alibaba58 Şuan
![]() Son Aktivite: 11.06.2013 12:44
Tecrübe Puanı: 969
![]() ![]() |
![]() Sayın nene-hatun yaralıları iyileştirmek için kullanılan alkolü bile içki sanan kuş beyinlilere laf anlatamazsın. Millet canının derdinde bunların derdi başka. (Kastettiğim medyadır)
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Alibaba58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#10 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Siyahnur Şuan
![]() Son Aktivite: 15.09.2013 00:22
Tecrübe Puanı: 808
![]() ![]() |
![]() Alıntı:
![]()
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı Siyahnur'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ayşe Arman'ın türban yazı dizisi.. | LaEdri | Dünya ve Türkiye'den Haberler | 37 | 28.07.2010 11:50 |
Hayata Dair! | 65serdal58 | Hertelden | 24 | 14.02.2010 17:53 |
ANADOLU’DA TÜRKLÜK –ATATÜRK-CUMHURİYET | cebe | Serbest Kürsü | 36 | 01.10.2009 20:53 |
YAVUZ SULTAN SELİM'İN KÜRTLERE BEDDUASI | barikat58 | Serbest Kürsü | 73 | 30.09.2009 20:28 |
sivas'la ilgili bilgiler | Serd@r | Sivas'ımız Hakkında Bilinmeyenler, Sivas'ımızı Tanıtalım | 6 | 03.07.2009 23:50 |