Alıntı:
nene-hatun Nickli Üyeden Al?nt?
Dediğin gibi duman kardeşim ben belgesiz konuşmam buraya bir resim ekliyorum örnek diye, bunlar polisin yanında yer alıp, etrafı da tahrip edip , direnişçilerin üzerine yıkmaya çalışanlar. Gerisini de yandaş medyadan başını kaldırıp diğer medyaya da karşılaştırmalı olarak bakmayı alışkanlık edersen zaten bulursun. Zira yandaş medya da yazmayan ve resimlenmeyen her şey oralar da mevcut
Video ise engellenmiş bundan bahsetmiştim.Bunun gibi bir çok videoyu aradım.Ama seni temin ederim bahsettiğim videoyu defalarca izledim.Ayrıca polisle birlikte hareket eden ama polis olmayan ve videoya çekilenvideo da vardı buraya paylaşmak için aradım ama onlarda egellenmiş. Arkadaşlarımdan gelen telefonlar var .Polis bütün atmleri tahrip etti .Parasız kaldık bir biçimde bize para ya da yiyecek ulaştırır mısın diyen. Neyse sen benim yine yalan söylediğimi kabul et Ama üzülme 1 Mayıs 1977 de taksimde devlet eliyle yapılan katliam nasıl ortaya çıktıysa ,gün gelir bu olayın da belgeleri açık ve net ortaya çikar . Yaşın genç elbet görürsün
|
İzmir Valisi'nin bir açıklaması var ...
" Olaylar devam ederken, polis birimlerimizin arkasında sivil görünümlü kişilerin müdahalede bulunduğu konusunda gerçek olmayan unsurlar var. Bu mümkün değil. Karmaşıklığı önlemek açısından, resmi üniforma dışında sivil görevlilerimiz varsa, polise ait yelek giydirilmesi talimatı verdik. Artık yelek giyiyorlar. Polis bir müdahalede bulunurken, farklı bir grup adına bir iş yapılırsa polis adına fatura edilmesi yanlış bir anlayıştır"
Dün yaşanan eylemde polisin arkasından göstericilere saldıran sopalı kişilerin kim olduğunun sorulması üzerine Vali Toprak, "Polisin kanun çerçevesinde hangi enstrümanları taşıyacağı bellidir. Polis dışında bunları taşıyan varsa bu polis kuvvetlerine mal edilemez. Bu olayların hepsi de provokasyondur. Demokratik tepkiyi koymakta bir sorun yok. Sosyal medyada 'kes yapıştır' yöntemi ile pek çok şey paylaşılıyor. Bunlar insanları yanlış yönlendirir. Güvenlik birimlerimizin güvenliği sağlamak adına müdahale yöntemleri açıktır" dedi.