|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
İslami Konular İslami konular |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#16 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaptan-58 Şuan
![]() Son Aktivite: 06.08.2013 10:28
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 1039
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() günümüzde insanlar istediği gibi istediği yerde yelleniyor fakat bunun asıl yeri tuvalettir. çünkü sonuçta hem ses hemde koku itibariyle ortalığa kötü bir durum meydana gelir. bu nedenledir ki yellenmek addesti bozar. abdest temizlenmektir. yellenmeye çıkan kötü kokuda temizliği tabiki bozar. uykuda da insan kendini bilmediğinden yellenebilir. bu durumda abdest tehlikeye girer. sanırım yeni bir abdest almak mümin bir kul için çok zor olmasa gerek.
ayrıca uykuda abdest bozmaz demiş ve Peygamber Efendimizi örnek göstermişsiniz. bizler uyuduğumuz zaman kendimizi kaybederiz ve uyku esnasında ne olduğunu bilemeyiz. fakat Nebiler Nebisi Peygamber Efendimiz bizden çok farklı. O uyurken bile ümmeti için dua ederdi. Peygamber Efendimiz’in (asm) gözleri uyurdu ancak kalbi uyumazdı “(Uyuyunca) Gözleri uyurdu, fakat kalbi uyumazdı.” (Cami’üs Sağir) bu nedenledirki Peygamber efendimizle kendimizi karşılaştırmak sanki olmamış. sonuç olarak. bir mümin için abdest almak çok zor olmamalı ve böyle insanların kafalarını karıştıran tartışmalara girilmemeli diye düşünüyorum
![]() ![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Orucu ne bozar ne bozmaz? | SarkiSLa` | Dünya ve Türkiye'den Haberler | 1 | 18.08.2009 15:47 |
Tok Tutan Bant Oruç Bozar mı? | can99 | Arşiv | 15 | 24.08.2008 14:49 |
Gusül Abdesti ve Guslü terk eden | bayatlı kenan58 | Muhtelif konular | 3 | 27.05.2008 17:25 |