Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Atatürk ve Sivas
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Atatürk ve Sivas Atattürk ve Sivas

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 09.05.2025, 20:47   #8
Serdar Yıldırım
Yeni Yiğido
NO AVATAR

Serdar Yıldırım Şuan Serdar Yıldırım isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 09.05.2025 21:24

Tecrübe Puanı: 587 Serdar Yıldırım FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler

Atatürk İle Küçük İdris
ATATÜRK İLE KÜÇÜK İDRİS
Cumhuriyet ilan edildikten sonra Atatürk, yurt gezilerine çıkar, vatandaşlarla görüşürdü. Orta Anadolu ilçelerinden birine gidilmişti. Çevre ilçelerden, köylerden pek çok kişi Atatürk'ü karşılamaya gelmişti. Atatürk, onlarla konuşuyor, sohbet ediyordu. İşte tam bu sırada kalabalıktan: " Baba.. baba.. " diyen bir ses duyuldu. Bu bir çocuk sesiydi. Bütün başlar sesin geldiği tarafa doğru döndü.
Atatürk: " Efendiler, izin veriniz. O, baba diyen çocuk buraya gelsin. " dedi. Herkes kenara çekilip yol açtı. Biraz sonra çocuk, Atatürk'ün karşısındaydı. On yaşlarında bir çocuktu.
" Baba, hoş geldin, " diyerek Atatürk'ün elini öptü.
Atatürk: " Çocuk, söyle bakalım, senin adın ne? " diye sordu.
" Benim adım İdris. "
" Söyle bakalım İdris. Ben nereden senin baban oluyormuşum? "
" Sen benim atamsın, babamsın. Sen bütün Türkiye'nin babasısın. Nasıl ama düşmanları yere çaldın. Düşmana bir çaktın, bir de yer çaktı... "
Çocuğun coşkulu bir şekilde konuşmasından etkilenen Atatürk, çocuğun çok fakir olduğunu öğrendikten sonra ilçe kaymakamına talimat verip, İdris'in bir öğrenci yurduna yerleştirilmesini, eğitim olanağının sağlanmasını istedi.

SON
Serdar Yıldırım isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 7 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 7 Misafir)