|
|
#91 |
|
Yiğido
![]() ![]() ibrahimergin Şuan
Son Aktivite: 05.09.2010 22:52
Tecrübe Puanı: 704
![]() |
Ben hassas olan milli duygularımızın bazı gerçekleri görmemizi engellediğini farkettim. Mantıklı bir yol izlemek yerine duygusal veya klişileşmiş slogan tarzında bazı cümlelerin kurulmuş olmasının üzüntüsü içerisindeyim. Allah rahmet eylesin bu ******** teröristler yüzünden onlarca yıldır binlerce vatan evladımız şehit oldular. Hepsi de bu ülke için ve bu ülkenin bütünlüğünü korumak için şehit olmuşlardır. Şehit olanlar arasında ırk ayrımı yapılabilir mi? Çanakkale şehitliğine gittiğimizde dahi şehit olanlar arasında birçok Kürt kökenli vatandaşlarımız mevcuttur. O zamanlar biz bir iken bugün neden kavgalı hale geldiğimizi düşünürsek TRT6 nın kurulma mantığını daha iyi anlayacağımızı düşünüyorum. Türkiye Cumhuriyeti zamanın gereği ve koşulların buna itmesinden dolayı ulus devlet projesi uğruna birçok vatandaşını üzmüştür. Bu bir gerçektir. Gerçekler üzerinden analiz yapılabilirse var olan problemlerimizin çözüm yolunu daha iyi bir şekilde bulabileceğimize inanıyorum. Şu da bir gerçektir ki sadece etnik bazda baskılar yoktu ve inanışları dahi değiştirmeye kalkılışılmıştır. Bu durum bütün olan vatandaşlarımızın radikalleşmesine ve sinir uclarının hassaslaşmasına neden olarak komşularımızla dahi düşman olmamıza neden olmuştur. Tabii ki iki taraflı olarak birçok hata yapılmıştır. Ama Kürt kökenli vatandaşlarımız ile PKK terör örgütünü birbirinden ayırmak durumundayız. Eğer biz bu ayrımı yapmazsak onları da diğer tarafa itmiş olacağız ki asıl bölünme o zaman gerçekleşecektir. Tarih boyunca korkularının üzerine giderek destan yazmış bir milletin evladı olarak son 200 yıllık süreçte sürekli korkarak ve korkularımıza yenilerek geçirdiğimizin de farkındayım. Korkularımızın esiri olmamız içte ve dışta var olan düşmanlarımzın eline yağ sürmekten başka hiçbir işe yaramamıştır. Bir zamanlar millet-i sadik dediğimiz yani kardeş millet dediğimiz Ermeni lerle şu an kan davası güdüyoruz karşılıklı olarak. Bunun nedeni dış güçlerin nifak tohumlarını bu topraklara ekmesi ve içerde bu tohumları sulayan korkularına yenilmiş Türk ve Ermeni milletidir. Devlet yönetmek ve sorunarı çözmek kolay bir iş değildir. Nitekim Şeyh Edebalı Osman Gazi ye beylik verildiği zaman yükünün ne kadar büyük olduğunu şu sözlerle vurgulamıştır: Bölmek bize bütünlemek sana, keyif bize acz bize yorulmak sana,...hey Osman hey işin çetin yükün ağır....Bu şekilde uzun bir açıklama yapmıştır. Benim demek istediğim şu, yazılanlara istinaen, insanlarımızı radikalleştrecek fikir ve akımların bu topraklara yarar sağlamadığıdır. Bunu sadece bir Türk olarak değil bu toprakların ve Türkiye Cumhuriyeti nin bir vatandaşı olarak söylüyorum. Onlar ayrımcılık yaparken bizde farkına varmadan aynısını yaparak ekmeklkerine yağ sürmekteyiz.
|
|
|
#92 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
Son Aktivite: 31.08.2010 20:51
Tecrübe Puanı: 2237
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
#93 | |
|
Usta Yiğido
Alıntı:
Kimse niyet okumasın kimse pkk teröristlerden özür dilemez milletin vergisiyle Kürtlerin de bu ülkede vergi verdiğini unutmayalım
|
|
|
|
#94 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sandalli Şuan
Son Aktivite: 21.04.2016 18:58
Tecrübe Puanı: 4586
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu ülke elbette satilamaz ama bugün elini veren yarin kolunu verir, bu cok güzel bir ata sözüdür, unutmayalim. Yani alistira alistira. Hepimiz cok dikkatli olmaliyiz.
|
|
|
|
#95 | |
|
Usta Yiğido
[quote=SALIH SU;360411]
Alıntı:
|
|
|
|
#96 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sandalli Şuan
Son Aktivite: 21.04.2016 18:58
Tecrübe Puanı: 4586
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
|
#97 |
|
Usta Yiğido
İnsan Temel Hak ve Hürriyetlerini teminat altına almak bu devletin görevleri arasındadır
|
|
|
#98 | |
|
Alt Forum Yöneticisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kronik Şuan
Son Aktivite: 14.12.2020 17:41
Tecrübe Puanı: 1423
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
Herkesin Yavruları Aynı Vatan İçin Bu Topraklarda Askerlik Yapıyor ve Evlatlarımız Bu Toprak İçin Can Veriyor... O Yüzden Böyle Bir Şey Olmasını Ben de İstemiyorum Şahsen... Kürt Bir Anneninde Türk Bir Annenin Yüreği de Aynı Şeylerden Yanıyor... Benim Söylediklerimi Kürtlere Karşıyım Olarak Algılamayın Dediğim Gibi.. Ben Birlikten Yanayım. olayı farklı yerlere cekmeyin her kürt pkk değil her pkk kürt değil ama ben kürtce okul ben kürtce kanal istiyorum derse benim için artık PKK'lıdır.birisi Kalkıp bana Kürdistanı Kurucaz Apo' yu da serbest bırakın Sizi Anca O zaman rahat bırakırız diyorsa Üzgünüm ama ben böyle düşünürüm doğal Olarak Her Kürt İyi Şeyler Düşünmüyor
|
|
|
|
#99 | |
|
Usta Yiğido
Alıntı:
Bu ülkede gelir elde eden herkesten vergi alınır Türkü Kürdü Çerkezi Lazı diye ayrım yapılmaz
|
|
|
|
#100 | |
|
Alt Forum Yöneticisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kronik Şuan
Son Aktivite: 14.12.2020 17:41
Tecrübe Puanı: 1423
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı: