Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Haberler Sivas`tan Haberleri burada bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 24.02.2009, 23:01   #101
HaKaaN
Usta Yiğido

HaKaaN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

HaKaaN Şuan HaKaaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.05.2015 02:29

Tecrübe Puanı: 760 HaKaaN BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK
Standart Cevap: Madımak'ta 'tarihi' gelişme

artık bu konuyu tamamen kapatmak lazım bizler burada boyle tartışıyorsak o zamanki atmosferi hiç düşünemıyorum lutfen kapatalım artık.......................

ÖLüMüDe ÖLDüReN RaBBe...SeCDeLeR OLSuN.....
HaKaaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 24.02.2009, 23:02   #102
...Kangallı...
Tecrübeli Yiğido

...Kangallı... - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

...Kangallı... Şuan ...Kangallı... isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.04.2010 13:02

Tecrübe Puanı: 658 ...Kangallı... FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
HaKaaN Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
analatamıyorsun arkadaşım ve anlamıyorsun ben dedimki sana içerdekiler sucssuz sen diyorsunki suclu sonra ne diyorsun yakanların bulunması için tepkilerinizi dile getirin sende kararsızsın hem suclu lar içerdekiler diyorsun hemde yakanların bulunması için yepkileriniz dile getirin ..bende sana diyorumki içerdekiler sence yanarakmı vefat ettiler yoksa vurularakmı bunu araştır .....
Yandılar tabikide, dumandan zehirlendiler, artık bunuda bilmiyorsanız, diyilecek birşey yok. !!!!

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
...Kangallı... isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 24.02.2009, 23:03   #103
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 05:22

Tecrübe Puanı: 1221 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
Merkez_Alperen Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
ORDA DUR İŞTE EFENDİ!!!!!!
HİÇ KİMSE BİR SÜNNİYE CANİ DİYEMEZ! SAMAN ALTINDAN SU YÜRÜTÜYORSUN AÇIKÇA.NE DEMEK İSTEDİĞİNİ HİÇ KİMSE ANLAMADI DİYE SEVİNME! BURADA ALEVİ SÜNNİ ÇATIŞMASI OLUŞTURMAK İSTEDİĞİN HER HALİNDEN BELLİ!EĞER BİZ CANİYSEK BULUNDUĞUMUZ ORTAMA GİRME KES SESİNİ!!! ORDAKİ İNSANLARIN ÖLMESİNE HİÇ KİMSE SEVİNMİYOR.SEVİNENDE HAYSİYETSİZDİR!KİMSE BİR ALEVİYİ SÜNNİDEN,SÜNNİYİDE ALEVİDEN ÜSTÜN GÖSTEREMEZ HEPİMİZ MÜSLÜMANIZ ELHAMDULİLLAH! AMA BU YORUMUNUZ MÜSLÜMANLIĞA YAKIŞMADI!
Gardaş bence sen herkes gibi anlamaya çalış çünkü yanlış anlamışsın sözü... Yerliturkuaz sözlerine çok dikkat eden bir arkadaş (benim gözlediğim kadarı ile) o bakımdan çok ağar düşündün bence hakkında... Bende Sunni'yim ama hiç alınmadım bu sözünden çünkü Sunnilere cani demedi... Saptırmayalım cümleleri...

Saygılar...

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 24.02.2009, 23:08   #104
abircan
Usta Yiğido

abircan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

abircan Şuan abircan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 10:55

Tecrübe Puanı: 1071 abircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISI

Alıntı:
...Kangallı... Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
ATEŞTE SEMAHA DURANLAR İÇİN
Ateş vardı. Can vardı. Canlar vardı.
Yangın ve Ölüm vardı.
Onlar ateşte semaha durdular.
Benim Kabem insandır diyerek
Dost senin derdinden
Ben yana yana
Ali Ali Ali
Ben yana yana diyerek
Canlar katledildiler
2'Temmuz'da
Madımak'ta, Sivas'ta
Öldüler!
Canlar "ölümü güzel kıldılar."
Ali Yıldırım ("ATEŞTE SEMAHA DURMAK" kitabından alınmıştır)

Hala içinde yanma duygusu varmı yokmu hakan can ?

kerdeşim iyi hoşsunda bu kadar alevicilik beni bile rahatsız ediyor bilesin,
benim inancım senin inancını döver tartışması kadar anlamsız boş saçma bişey yok bunu bil çünkü tartıştığın şey din ve inanç ise kimse kimseye bişey satamaz, alamaz inanmış adam inanmıştır buda herkesin inancı kendinedir, anca bunu demokrasi ve eşitlik anlamında tartışmalra varım veb açığım ve bu konuda katkı sunarsan sevinirim

şimdi gelelim asıl konuya
sivas 2 temmuz 93 te gidip şenlik yapmaya çalışanların % 90 ının derdi alevilik değildi, kültür ve sanattı, alevilik sadece içerisinde bir renkti sadece folkloründe ve müziğinde bi motifti, kimse oraya alevilik uygulaması yapmaya gitmedi, kimse orada cem yapmadı, orada insanlar 12 eylülde kısırlaştırlmış sivas kültür sanat hayatına katkı olsun diye sivasta şenlik düzenlediler , ki 3 yıldır zaten yıldızeli banazda yapılıyordu, düzenleyenlerin % 80 i öz be öz sivaslıydı, katılan sanatçıların çoğu sivasa ilk defa geliyordu, onlarca saz üstadı, ozan, şair , edebiyatçı, genç tiyatrocu geldi, folklor, semah ekipleri gelmişti heyecanla sivasa ama bazı güçler malesefki aziz nesini bahane edip , o kadar insanı hiçe sayarak tezgah kurmuşlar , resmen püskürtme için cuma namazı sonrsını beklemişler, ama isteslerdi 1 temmuz perşembe günü aziz nesin buruciye medresesinde açıkta orta yerde vatandaşlara kitap imzalayıp fotograf çektirip sohbet etti, ama maksat ve kurgu cuma namaz sonrasına bir tertip olduğu için, herşey planlı olduğu için hatta ve hatta madımağın önüne yığılmış kaldırım taşları dahil, olmayan suyla gelen itfaiye gibi tüm hazırlıklar yapılmış malesef, bu bir tertipti bu konu şimdi geldi oturdu alevilik gündemiymiş gibi tartışılıyor, yok böyle birşey , ölenlerin çoğu alevi bile değil, ayrıca alevilik içinde ölmediler , bu çağdışı bir saldırıyı , katliamı ve bu sonu hiç haketmediler , o gün orada valilik bile taşlandı, cumhuriyet burada kuruldu burada yıkılacak sloganını binlere yakın insana bağırttılar, amerika israil bayrağı bulup yaktılar ne alakaysa şehre gelen neredeyse hepsi türk olan sanatçılar için, misafirler için yine elim ayağım titriyor o günü tekrar yaşıyorum kusura bakmayın daha yazamıyorum.
Alt 24.02.2009, 23:08   #105
Merkez_Alperen
Usta Yiğido

Merkez_Alperen - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Merkez_Alperen Şuan Merkez_Alperen isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.09.2012 12:23

Tecrübe Puanı: 686 Merkez_Alperen FAZLA SÖZE GEREK YOKMerkez_Alperen FAZLA SÖZE GEREK YOK

Alıntı:
Kibrisli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Gardaş bence sen herkes gibi anlamaya çalış çünkü yanlış anlamışsın sözü... Yerliturkuaz sözlerine çok dikkat eden bir arkadaş (benim gözlediğim kadarı ile) o bakımdan çok ağar düşündün bence hakkında... Bende Sunni'yim ama hiç alınmadım bu sözünden çünkü Sunnilere cani demedi... Saptırmayalım cümleleri...

Saygılar...
Tarafsız olarak okursan ne demek istediğini anlarsın sayın abim!çokta doğru anladım merak etme.sünniler yakar ama aleviler yakmaz diyor açıkça bundan başka ne anlam çıkarılabilirkii???
Alt 24.02.2009, 23:09   #106
barikat58
Usta Yiğido

barikat58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

barikat58 Şuan barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 06.04.2016 18:19

Tecrübe Puanı: 2234 barikat58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:

Saygılar...
yerliturkuaza benimde lafım yok.lakin ...kangalı... vatandaş pek bilgi sahibi olmadıgı konular hakkında keskin deyimlerde bulunup milletin sinir katsayılarının artmasına bayaaaa katkıda bulunuyor.ikincisi daha düne kadar türkçe türkçe diyen bu kangallı bugün türkçeden anlamıyor.bende kangallıyım halbuki tam türkçeyle yazmıstım amacı belki dalga gecmek belkide bu tür cümlelerden anlam çıkarmaya bilgisi kapasitesi yetmiyor!oyüzden kardeşlerim herkesin dediğini kaale almayın ve bir söz CAHİL DOSTUM OLACAGINA AKILLI DÜŞMANIM OLSUN.benim bu söze ekleyecegim düşmanın cahilini ALLAH kimseye vermesin
barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 24.02.2009, 23:10   #107
yerliturkuaz
Usta Yiğido

yerliturkuaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yerliturkuaz Şuan yerliturkuaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.03.2012 11:23
Yeti: Bloody Orca Slap Champion!
Tecrübe Puanı: 843 yerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblick

Alıntı:
Merkez_Alperen Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
ORDA DUR İŞTE EFENDİ!!!!!!
HİÇ KİMSE BİR SÜNNİYE CANİ DİYEMEZ! SAMAN ALTINDAN SU YÜRÜTÜYORSUN AÇIKÇA.NE DEMEK İSTEDİĞİNİ HİÇ KİMSE ANLAMADI DİYE SEVİNME! BURADA ALEVİ SÜNNİ ÇATIŞMASI OLUŞTURMAK İSTEDİĞİN HER HALİNDEN BELLİ!EĞER BİZ CANİYSEK BULUNDUĞUMUZ ORTAMA GİRME KES SESİNİ!!! ORDAKİ İNSANLARIN ÖLMESİNE HİÇ KİMSE SEVİNMİYOR.SEVİNENDE HAYSİYETSİZDİR!KİMSE BİR ALEVİYİ SÜNNİDEN,SÜNNİYİDE ALEVİDEN ÜSTÜN GÖSTEREMEZ HEPİMİZ MÜSLÜMANIZ ELHAMDULİLLAH! AMA BU YORUMUNUZ MÜSLÜMANLIĞA YAKIŞMADI!
Bak hemşerim öncelikle şunu görmeni isterim ben yazımda öyle bir sinsilik yapmadım yapmamda! Eğer böyle bir niyetim olsa emin ol sadece bir mesajımla bunu belirtmez gerek bu konu olsun gerekse başka konularda olsun açık açık bu ortamı yaratmak için gayret gösterirdim. Lütfen yazılanları dikkatlice okuyunuz....

Sevmek yürek işidir yüreğin yoksa sen niye yaşıyorsun?
yerliturkuaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 24.02.2009, 23:11   #108
titizyiğido
Usta Yiğido

titizyiğido - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

titizyiğido Şuan titizyiğido isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 03.06.2012 00:55

Tecrübe Puanı: 765 titizyiğido BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Alıntı:

Saygılar...
YA GARDAŞ YALNIŞSAM DOĞRUSUNU SÖYLE..........SEN GEÇENGÜN ALEVİ OLDUĞUNU ÜSTÜNE BASA BASA SÖYLEMEMİŞMİYDİN
Alt 24.02.2009, 23:11   #109
...Kangallı...
Tecrübeli Yiğido

...Kangallı... - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

...Kangallı... Şuan ...Kangallı... isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.04.2010 13:02

Tecrübe Puanı: 658 ...Kangallı... FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
abircan Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
kerdeşim iyi hoşsunda bu kadar alevicilik beni bile rahatsız ediyor bilesin,
benim inancım senin inancını döver tartışması kadar anlamsız boş saçma bişey yok bunu bil çünkü tartıştığın şey din ve inanç ise kimse kimseye bişey satamaz, alamaz inanmış adam inanmıştır buda herkesin inancı kendinedir, anca bunu demokrasi ve eşitlik anlamında tartışmalra varım veb açığım ve bu konuda katkı sunarsan sevinirim

Değerli abircan ; BURADA OYUN OYNAMIYORUZKİ SİZ BUNA '' ALEVİCİLİK '' diyesiniz.Bu inançtır, bunun aleviciliği olmaz, olamaz.Ya alevisindir, ya değilsindir. !!!!!

Hürmetler.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
...Kangallı... isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 24.02.2009, 23:11   #110
HaKaaN
Usta Yiğido

HaKaaN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

HaKaaN Şuan HaKaaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.05.2015 02:29

Tecrübe Puanı: 760 HaKaaN BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

neyin mucadelesini veriyoruz burda neyi paylaşamıyoruz konuyu dahada ileriye goturmeyelim lutfen o olayda hayatını kaybedenlere allahtan rahmet sucsuz olupta içerde yatanlara sabır suclu olupta dısarda gezenlerede lanet olsun dıyorum ve artık bu konuya ben yazmıyorum...........

ÖLüMüDe ÖLDüReN RaBBe...SeCDeLeR OLSuN.....
HaKaaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)