|
|
|
|
#1 |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() ero Şuan
Son Aktivite: 13.08.2012 01:57
Tecrübe Puanı: 718
![]() ![]() ![]() |
o zaman bütün dini gereklilikler yerine getirilsin kadınlara miras verilmez felan...kabullermi ..4 kez evlenme ..suçta el kesilmesi..hukukta eskisi gibi şeri hukukla 2 ye ayrılsn..
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() recosan58 Şuan
Son Aktivite: 05.09.2011 18:13
Tecrübe Puanı: 708
![]() ![]() |
Alıntı:
SÖYLEDİKLERİNİN HİÇBİRİ DİNİMİZDE YOK NERDEN ÇIKARIYORSUN BUNLARI PEYGAMBER EFENDİMİZ KADIN VE ERKEĞİ EŞİT GÖRMÜŞTÜR SANA TAFSİYEM YAZMADAN ÖNCE ARAŞTIR ASLI ASTARI OLMAYAN ŞEYLERİ YAZIP MİLLETİN KAFASINI KARIŞTIRMAYIN CEVAP VERİNCEDE TAHAMMÜL EDEMİYORSUNUZ BİLMEMEK DEĞİL ÖĞRENMEMEK AYIP öğrende gel ..ÖĞRENDE GEL.............. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() Fatihmd Şuan
Son Aktivite: 28.11.2013 09:20
Tecrübe Puanı: 734
![]() |
Alıntı:
En büyük eksiğimiz araştırmak malesef. Değerli kardeşime katılıyorum. Lütfen biraz araştırarak yazalım yazdıklarımızı.
|
|
|
|
#4 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sonbahar5803 Şuan
Son Aktivite: 21.09.2009 13:57
Tecrübe Puanı: 868
![]() ![]() ![]() |
İnsanları anlayamıyorum. Bir başörtüsü sorunu nerelere kadar uzadı gitti.
Üniversitelerde çatışma olurmuş, Kopye çekme olaylarında artış olacakmış, Türkiye İran olma yolunda ilerliyormuş... Falan filan işte. Biz daha önceleri aynı sıraları paylaştık çatışmadan, şimdi neden olsun ki? Ama tabi, bazı kendini bilmezler var ''Türban üniversiteye girerse çıkarmasını da biliriz'' diyen! Bu önyargı ile yaklaşılırsa tabiki çatışma da olur, daha ileriye de gidilebilir. Sonuçta kim galip gelir, orası meçhul. Kopye konusuna gelince, sadece gülüyorum. Koskoca adamlar bakşa bahane bulamamış, herhalde çocuklarına fikir danışmış da böyle konuşmuşlar. İran, Afganistan benzetmelerinden de bıktım, usandım artık. Kapalılar olarak biz istemiyoruzki oralara benzemeyi, bu yolda nasıl ilerleyelim? Bence herkes mantıklı olsun. İçinizdeki öfkeyi, kini atıp olumlu bakmaya çalışın. Laiklik kavramını Atatürk'ün anlattığı şekilde anlamaya çalışın. Yine Atatürk'ün yazdırdığı Kuran-ı Kerim tefsirini okuyun. (Elmalılı Hamdi Yazır'ın Tefsiri) Eğer başörtüsünün siyasi bir simge olarak kullanılmasından şikayetçiysen, din üzerinden siyaset yapıldığını düşünüyorsanız, bu yasağın kalkmasına destek vermeniz en mantıklısı. Yasak kalksınki bir daha gündemde olmasın. Ama yoook, neden kaldırılsınki. Asıl din üzerinden siyaset yapanlar belli! Halktan nasıl oy toplanacak Laiklik elden gidiyor diye. Bizim dinimiz kadına çok değer verir. Bizim dinimiz adaletlidir, çünkü Yaradanımız sonsuz adaletli. Şunu da belirtmek istedim, Kanada'da doğan birisinin nasıl Müslüman olabileceğine kuşkuyla bakan bir arkadaşın yazısına itafen; Allah herkese akıl fikir vermiş. Aklını kullanan herkes Allah'ın varlığını farkeder. Hak dinin Müslümanlık olduğunu bulur. Nerede ve nasıl doğduğun, yetiştirildiğin önemli değil. Hz. İbrahim o kadar putperestler arasından Allah'ı bulabiliyorsa, hem de elinde Kuran gibi kutsal bir kaynak yokken... Daha başka söze gerek yok herhalde.
|
|
|
#5 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() Fatihmd Şuan
Son Aktivite: 28.11.2013 09:20
Tecrübe Puanı: 734
![]() |
Arkadaşlar benim bu konuda kendi düşünce ve çevremde edindiğim izlenimlerimi paylaşmak istiyorum.
Oradan buradan toplama yazı yada haberler yerine kendi görüşlerimizi belirtmenin demokratik bir toplumda daha uygun düşeceğini düşünüyorum. Atalarımız "El atına binen çabuk iner" demişler. Türk medyası ve belli başlı yazarlarında görüşlerinin ne olduğunu artık hepimiz biliyoruz. At gözlüklerimizi çıkararak sağımızda solumuzda neler oluyor onları görmeliyiz. Laiklik nedir, hepimizin ilk okulda iken öğrendiğimiz bir kelime, anlamı ise "Din ve Devlet işlerinin birbirinden ayrılması" dır. Başörtüsü ve laiklik arasında kurulan bağlantıya bir anlam veremiyorum. Laikliğin tanımı apaçı ortada iken bu ülkede bir yerlere gelmiş ve tanınmış bilgili olarak bilinen! kişilerin bunu nasıl bağlantılı gösterdikerini anlayamıyorum. Bu ülkede demokrasi var deniyor! evet var ama kimisi için 100 de 100 işlerken kimisi içinde 100 de 10 u bile gemiyor. Yani ülkemizde demokrasi kişiye özel olarak işleyen bir yönetim şekli. Ülkemizde hükümeti halk seçti, peki neden hala buna karşı çıkılıyor. Şimdi seçilemeyenler seçilseydi yine böylemi olacaktı. Bu aralar çevremde "İleride bu ülkede zorla kadınların başını kapatacaklarmış, vs." gibi, kendi hayal ürünleri olan senaryoları başkaları ile paylaşarak dahada büyütüp ve daha sonra buna daha sonra kendileride inanıp kendi kendini korkutan insanlarla muhattap oluyorum. Böyle bir şeyin olmayacağını, olamayacağını mantığını kullanabilen her biliyor. Kendimi bildim bileli bu ülkede başörtüsü sorunu var. Adamlar uzaya turist göndermeye başladığı bir dönemde bile bizim hala okullara başörtüsü ile girilip girilemeyeceğini tartışmamız çok acı bir durum:(. Biz islam medeniyetinin en üst düzeyde yaşadığı bir İmparatorluğun torunları ve devamıyız. Osmanlı tarihinde hiç bir şekilde gayrimüslimlerde dahil kimseye din konusunda baskı yapılmamıştır. Ama şimdi yaşananlar ise müslümana müslüman! eziyeti. Başörtüsü serbest kalmalı ve isteyen takabilmeli. Bu işin sonuda böyle bitmeli. Doğru olan ve olması gereken de budur. Demokrasiyi ve özgürlüğü savunan kişilerin bundan farklı düşünmeleri gerçekten düşündürücü olur. Bu kişiler ne kadar özgür görünselerde beyinleri mahkum. Saygılarımla.
|
|
|
#6 |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() ero Şuan
Son Aktivite: 13.08.2012 01:57
Tecrübe Puanı: 718
![]() ![]() ![]() |
Üniv.tede kesin bi çatışma çıkacak bu açık..herhangibir kayıp olursa sorumlusu kim olacak??hesabını kim verecek kan çıkarsa...yazık ya..
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Editör
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() FurkaN Şuan
Son Aktivite: 21.01.2015 21:58
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Üniversitede okuyor musun? Eğer okuyorsan ortamı bilirsin, okumuyorsan duyduğun laflarla yorum yapma....
|
|
|
|
#8 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
Tecrübe Puanı: 1339
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
4 yıl üniversite okudum...iddian tamamen yersiz...üniversitede nasıl bir ortam olduğunu bile bilmiyorsun büyük ihtimal..kulaktan dolma boş bilgilerle yorum yapıyorsun..
|
|
|
#9 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
Son Aktivite: 31.08.2010 20:51
Tecrübe Puanı: 2230
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
niye kan çıksın ki herkes birbirlerine saygı duysun kan çıkmaz çatışmada sen kavga edersen o senin ve seninle kavga edenlerin sorunu..
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sivaslıgenç Şuan
Son Aktivite: 20.03.2016 23:42
Tecrübe Puanı: 937