![]() |
#1351 |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 27.10.2008
Tecrübe Puanı: 5488
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Yare selam götüren turnam vuruldu Ne yaman hallerdeyim Daglar gecit verin Bulutlar yol gösterin Gülistanda güller soldu Yar selamin gelmez oldu Ah gülüm yanar yüregim Vay beni vaylar beni demirler eritir Yanginda kor yüregim Daglar gecit verin Bulutlar yol gösterin Gülistanda güller soldu Yar selamin gelmez oldu Ah gülüm yanar yüregim.................... .
![]() |
#1352 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 11.05.2009
Tecrübe Puanı: 10
![]() BİRİSİ
Bir şey var aramızda Senin bakışından belli Benim yanan yüzümden Dalıveriyoruz arada bir İkimizde aynı şeyi düşünüyoruz belki Gülüşerek başlıyoruz söze Bir şey var aramızda Onu buldukça kaybediyoruz isteyerek Fakat ne kadar saklasak nafile Bir şey var aramızda Senin gözlerinde ışıldıyor Benim dilimin ucunda
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Salim58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#1353 |
Navigator
![]() SAĞLIK OLSUN
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Öyle sabah uyanır uyanmaz yataktan fırlama, Yarım saat erkene kurulsun saatin... Kedi gibi gerin, oh, ne güzel yine uyandım diye sevin... Pencerini aç, yağmur da olsa, fırtına da olsa nefes al derin derin Yüzüne su çarpma, adamakıllı yıka yüzünü serin serin, Geceden hazır olsun, yarın ne giyeceğin. Ona harcayacağın vakitte bir dilim ekmek kızart Çek kızarmış ekmek kokusunu içine Bak güzelim kahvaltının keyfine... Ayakkabıların boyalı olsun, kokun mis, Önce sana güzel gelsin aynadaki siluetin Çık evinden neşeyle, karşına ilk çıkana gülümse, aydınlık bir gün dile Sonra koş git işine, dünden, önceki günden, Hatta daha da eskiden yarım ne kadar işin varsa hepsini tamamla, Oh! Şöyle bir hafifle... Bir güzel kahve ısmarla kendine, seni mutlu eden sesi duymak için alo de Hiç işin olmasa da öğle üzeri dışarı çık, Yağmur varsa ıslan, güneş varsa ısın, hatta üşü hava soğuksa Yürü, yürürken sağa sola bak, öylesine değil, görerek bak Çiçek görürsen kokla, köpek görürsen okşa, çocuk görürsen yanağından makas al… Sonra, şöyle bir düşün, kimler sana yol açtı, Sen çok dar da iken kimler seni ferahlattı, Hani kapını kimsenin çalmadığı günlerde kimler kapını tıklattı? Ne kadar uzun zamandır aramadın onları değil mi? Hadi hemen uğrayabilirsen uğra, arayabilirsen ara, Hatırlarını sor, öyle laf olsun diye değil, kucaklar gibi sor.. Bu sadece onların değil, senin de yüreğini ısıtacak, yüzünde güller açtıracak.. Günün güzeldi değil mi? Akşamın da güzel olsun.. Yemeğin ne olursa olsun, masanda illaki kumaş örtü olsun.. Saklama tabakları, bardakları misafire Sizden ala misafir mi var bu dünyada... Ailecek kurulun sofraya, öyle acele acele değil, vazife yapar gibi hiç değil, Şöyle keyife keyif katar gibi, lezzete lezzet katar gibi, Eksik bıraktıklarını tamamlar gibi tadına var akşamının.. Gece evinde, dostların olsun Sohbet mezen, kahkahan içkin olsun, Arkadaşım, hayat bu daha ne olsun? Ama en önce ve illa ki sağlık olsun !..
![]() |
#1354 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 11.05.2009
Tecrübe Puanı: 10
![]() Dost dediğin yaren ile yoldaştır
Belki arkadaştır belki kardeştir Belki ana baba belki de eştir Dostluk öyle kolay kurulmuyor ki Dostluk yaren ile gönül bağıdır Dostluk duyguların olgun çağıdır Dostluk bir yemeğin belki yağıdır Dostluk öyle kolay kurulmuyor ki Dostluk para ile alıp satılmaz Elinin tersiyle hemen itilmez Dostluk bozulursa rahat yatılmaz Dostluk öyle kolay kurulmuyor ki Dost olmak özüyle belki barışmak Sevgiyle güvenle aşkla karışmak Kendine güvenmek belki konuşmak Dostluk öyle kolay kurulmuyor ki Elemde kederde güzel şeylerde Dağlarda şehir de belki köylerde Yaşamın sürdüğü her türlü yerde Dostun olmaz ise yaşanmıyor ki Dostların yanında rahat edersin Çok rahat konuşur her şeyi dersin Dostluk çok önemli sen de bilirsin Dostluk öyle kolay kurulmuyor ki __________________
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Salim58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#1355 |
Navigator
![]() Düsmana Benziyorsun
Hayat bize neler getirdin, neler ya$attin Ya$amima bazen aci, bazen ne$e kattin En güvendigim anlarda beni yanilttin Sen dosttan cok dü$mana benziyorsun Mutluluk, huzur arayip bulamamak Ki$in sogugunda bahar özlemi cekmeye benzer En yakininda olsa cikari ugruna seni ezerde gecer Dostlarim dosttan cok dü$mana benziyorlar Ask dedikleri $ey Nisan yagmuru gibi Bazen sirlsiklam, Bazen yakar kavurur Kimi zaman batan gemi gibi gönlümün derinliklerine gömülür A$k, a$ktan cok can alan AZRAILE benziyor Insan herseye ali$iyor hasrete, ayriliga Dalip, dalip giderim ucsuz, bucaksiz karanliklara Bazen ûmitler, hayaller dizilir yollarima Hayat GERCEK di$inda bir yalana benziyor Aliciy´im budur benim hayat görü$üm Insanlari cogu kez CANDAN sevmi$tim Onlardan kimseye zarar gelmez sanmi$tim Insanlar cöldeki Serap´a benziyor................ Yazan Kardelencicegi...........
Konu Kardelencicegi tarafından (16.06.2009 Saat 19:41 ) değiştirilmiştir.. |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Kardelencicegi'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#1356 |
Navigator
![]() Bir işarettir cemre. Kara kışların ardından, soğuk beyazların arasından, pembeli yeşilli baharlar gözümüz önüne serilir. Bilinmezlikler içinden, tam vaktinde, rengi, kokusu, lezzeti yerinde nimetler gönderenden bir işarettir cemre. Kupkuru dallara yaprak yaprak can, suyu çekilmiş ırmaklara gürül gürül heyecan veren... Kuş sütünü eksik etmeyen sofraları kıskandıracak, herkesi doyuran ziyafetlere buyur eden birinden işarettir... Başlangıçtır cemre... Cemre, havaya düşer! Yağmurlar sağılır bulutlardan, uzaklardan tertemiz nefesleri yüklenir getirir rüzgârlar... Güneşin solgun yüzüne kan gelir, ışıl ışıl durdurulur üstümüzde. Gökyüzüne her bakışımızda gözbebeklerimize cemreler düşer... Cemre suya düşer! Bir taze tomurcuktur çocuk... Çocuk tomurcuklar çiçeklenir, çocuklar yarın, yarınlar bahar kokar... Cemre, toprağa düşer! Toprağı dost, toprağı kardeş bilenlerin kanla suladıkları vatanlara mükâfattır cemre... İnsan, kaleler geçer toprak için, geçilmesini istemediği topraklara kaleler diker. Gülle gülle kalelere düşer cemre, fetih olur. Cemre, aşk olur kalbe düşer, bir Mehmed bir Mayıs günü Fatih olur... Havaya düşer cemre... Cemre, suya düşer... Toprağa düşer cemre... Cemreler, insan için düşer! İnsan için süslenir baharda yeryüzü, her baharda semâdan, sırlara sarılı ikramlar gönderilir. İstemek ile şükür, tövbe ile affedilmenin binbir yolunda öyle hızlı koşarız ki... Öyle çabuk varırız ki... Kıskanır insanı baharlar... Çünkü... Cemre, insana düşer!
![]() |
#1357 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bahar5834 Şuan
![]() Son Aktivite: 22.05.2010 23:10
Tecrübe Puanı: 1284
![]() |
![]() Hüzünlü Gözler...
Seni gözlerinle tanıdım ben O gözlerde Yaşanmışlığın ağırlığı vardı. Yıldızlar bir bir kayıp gitmişti. Yalnızlık denen kalleş dostun Nefesi ensende, gözleri gözlerindeydi. Sen de onun gibi soğuk ve hiçlik içerisinde Bakıyordun gözlerime. O an fark ettim, Geçmişini geleceğine gömmüştün gözlerinde. Ama nedense Hüznün sessiz çığlıkları Damla damla Alışık oldukları yanaklarından süzülüp Yüreğine dökülüyor, Tekrar gözlerinde yankılanıyordu. Elinde değildi belki... Yaşam acımasız davranmıştı sana, Birçok bedel ödemiştin gururunla. Anlık mutlulukların iz düşümü vardı Ay gibi simanda... Evet dostum, Ne kadar da hüzünlü gözlerle baksan da hayata, Yıldızları bir bir toplayıp Güneşi tutacaksın bir gün mutlaka...
![]() |
![]() |
#1358 |
Navigator
![]() SABIR
Yangın yerine dondu üç bucuk zaman Beklentiler yerini hüzne bıraktı Kirildi çatladı orta yerinden sabır taşı. Gittin sen benden gittim ben senden gittik birbirimizden. Muammalarla dolarken zaman ve mekan Kirildi çatladı orta yerinden sabrimin taşı. Gelsen bana gelsem sana gelsek birbirimize yeniden o ait olduğumuz zaman ve mekana. Zaman yok ağlamaya zaman yok ağıt yakmaya dayan can dayan yürek az kaldı az kaldı sevdaya umuda ve yarına Dayan be can. Alinti.
![]() |
#1359 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
![]() Son Aktivite: 11.10.2012 20:24
Tecrübe Puanı: 4549
![]() |
![]() Bekle Sen
Bekle sen, Bekle ey sevdasız. Can pazarından döner gelirim elbet. Bilesin ki Bu yollar, Bu dağlar unutmaz ihaneti. Bu caddeler, sokaklar Bu ölü şehir canlanır, Miting alanları yeniden şahlanır elbet. Bekle sen, Bekle ey sevdasız. Bilesin ki Ay tutulması geçer, Gökte yıldızlar parlar, Aydınlıklar karanlığı boğar elbet. Bu havar biter, Bu yangın söner elbet. Bu yürek, Bu bilek Daha ne sevda tohumları eker. Bekle sen, bekle sen.
![]() |
#1360 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 12.06.2006
Tecrübe Puanı: 1309
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Bu şiire hastayımm
Beni bu güzel havalar mahvetti, Böyle havada istifa ettim Evkaftaki memuriyetimden. Tütüne böyle havada alıştım, Böyle havada aşık oldum; Eve ekmekle tuz götürmeyi Böyle havalarda unuttum; Şiir yazma hastalığım Hep böyle havalarda nüksetti; Beni bu güzel havalar mahvetti. ORHAN VELİ..
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Şiirler Duyguların Yazıya Dökülmüş Halidir | _DuMaN_58 | Aşk şiirleri | 1 | 13.08.2009 16:46 |
Gökhan Doğan'dan Şiirler | dede58 | Şiirler | 0 | 08.07.2008 14:05 |
PEÇETEMDEKİ ŞİİRLER | krmseremet | Arşiv | 7 | 02.04.2008 15:19 |
Sivaslilar.Net' te en uzun forum ve en beğendiğiniz forumlar hangileri????? | serkanka58 | Arşiv | 5 | 07.03.2008 12:58 |
EN BEĞENDİĞİNİZ REKLAM | puar | Arşiv | 9 | 02.02.2008 11:23 |