Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı
Anketimiz: Sizce yeni çıkan yasa doğru mu?ve işe yarar mı?
Doğru karar ve işe yarar 468 48,75%
Karar doğru ama işe yaramaz 281 29,27%
Yanlış karar,işede yaramaz 152 15,83%
Fikrim yok! 59 6,15%
Katılımcı sayısı: 960. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor

Seçenekler Arama Stil
Alt 04.08.2009, 01:17   #1
yigidoss
Yiğido

yigidoss - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yigidoss Şuan yigidoss isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 12.08.2011 23:31

Tecrübe Puanı: 766 yigidoss isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Standart Cevap: YENİ SİGARA YASASI

Alıntı:
seva Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
-EĞİTİM: Okul öncesi eğitim kurumları, dershaneler, özel eğitim ve öğretim kurumları dahil olmak üzere ilk ve orta öğrenim kurumlarının kültür ve sosyal hizmet binalarının kapalı ve açık alanlarında sigara yasak...

en çok buna sevindim...
Sevgili Sewa kardeşim daha önce de yazmıştım ama bir daa açıklama ihtiyacı duydum. Ben 9 senelik öğretmenim ve bu zıkkımı yaklaşık 16 yıldır kullanıyorum. Ama bu güne kadar hiç bir öğrencim benim elimde sigara görmemiştir. Babamdan sakınmadığım kadar öğrencilerimden sakındım sigarayı. Sigara odası yokken bile ben girip afedersiniz WC de içiyordum sigaramı. Tabii ki bu seneye kadar. Okulun içinde ve bahçesinde yasak olduğu için okul bahçesinin dışına çıkıp içiyorum sigaramı. Kim buna ne diyebilir? Kanun bunu gerektiriyor. Unutmayın ki öğretmenler öğrenciler için birer rol modeldir.
Bu kanun ya esner ya da şağka kanununa döner bu gidişle.

bahh işte gızdım bi ciğara yahıyım
yigidoss isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 24.08.2009, 01:54   #2
qio
Usta Yiğido

qio - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

qio Şuan qio isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.04.2012 22:41

Tecrübe Puanı: 1027 qio FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
yigidoss Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Sevgili Sewa kardeşim daha önce de yazmıştım ama bir daa açıklama ihtiyacı duydum. Ben 9 senelik öğretmenim ve bu zıkkımı yaklaşık 16 yıldır kullanıyorum. Ama bu güne kadar hiç bir öğrencim benim elimde sigara görmemiştir. Babamdan sakınmadığım kadar öğrencilerimden sakındım sigarayı. Sigara odası yokken bile ben girip afedersiniz WC de içiyordum sigaramı. Tabii ki bu seneye kadar. Okulun içinde ve bahçesinde yasak olduğu için okul bahçesinin dışına çıkıp içiyorum sigaramı. Kim buna ne diyebilir? Kanun bunu gerektiriyor. Unutmayın ki öğretmenler öğrenciler için birer rol modeldir.
Bu kanun ya esner ya da şağka kanununa döner bu gidişle.

bahh işte gızdım bi ciğara yahıyım
Hocam bundan sonra öğrencilerin görecek ne acıdır , gören öğrencilerde sigaraya teşvik edilecek. Ya bayanlarımız , bugüne kadar dışarda çok nadir bayanları sigara içerken görüyordum , nedense bugünlerde çok çok fazla rastlıyorum. Esnekliler acilen yapılmalı.
Alt 22.03.2009, 22:37   #3
seva
Usta Yiğido

seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 20:51

Tecrübe Puanı: 2230 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein

Tütün ya da sigara içiminin sağlığa olan zararları yanında ekonomiye olan zararları da azımsanmayacak boyuttadır. Bu alışkanlık sebebiyle oluşan ekonomik kayıpları iki grupta toplamak mümkündür: Doğrudan ve dolaylı kayıplar. Amerika’da yapılan hesaplara göre sigaranın sebep olduğu doğrudan kayıplar yılda yaklaşık 15 milyar dolar,dolaylı kayıplar ise 35 milyar dolardır. Tütün üretimi sırasında zararlı ot ve böcekleri öldürmek amacıyla kullanılan pestisit ve insektisitlerin gerek çevreye, gerekse çalışan tarım işçilerinin sağlığına ciddi zararlar verdiği bilinmekte ve bu yolla oluşan dolaylı ekonomik kayıpların tutarı ne yazık ki hesaplanamamaktadır. Sigara içimi dışında tütün üretimi sırasında oluşan bazı ekonomik kayıpların varlığı da söz konusudur... Bu kayıpların başında ormanların ve tarıma elverişli alanların,tütün üretimi için tahribi ile bilinçsizce kullanılan tarım ilaçlarının yarattığı tehlikeler gelmektedir.

Daha basit bir deyimle üretilen her 15 paket sigara için Üçüncü Dünya Ülkeleri’nde iki ağaç yakılarak yok edilmektedir. Ülkemizde şu anda 1 paket sigara ortalama 1 milyon. Günde 1 paket içen için ayda 30 milyon. Yılda en az 360 milyon TL.30 yılda yaklaşık 11 milyar TL. Bu para çalıştırıldığı taktirde yine en az 25 ilâ 30 milyar TL...emekli olan vatandaş için uygun bir daire...Dilerse oturur,dilerse kiraya verir ve güzel bir gelir kapısı açmış olur. Bu mâlî meblağ,tiryakinin sadece sigaraya ödediği ve aile gelirinin her ay en az %15’ini götüren fuzûlî bir masraf kapısıdır. Bu fuzûlî masraf ayrıca 3 zarara sebep olmaktadır:
•Bu gider,aile efradının eksik beslenmesine sebep olmaktadır.
•Bu masrafla tiryaki;kendisine,aile fertlerine ve kapalı yerlerde diğer insanlara hastalık ve bu yolla akla gelmedik tedavi masrafları yüklemektedir.
•Tiryaki erkek ve kadınlar doğan ve doğacak nesillere de,parasal hesabı yapılamayacak sayısız zararlar vermektedirler.
Sigara içen bir kişi çalıştığı firmaya yılda 4 bin 600 dolar ek yük getirmektedir. Amerikan İşçi Sağlığı Örgütü,sigara içen bir kişinin çalıştığı firmaya ek maliyet yüklediğini,bu maliyetin içinde sigara dumanının çevreye verdiği zararın yanı sıra,çalışan kişinin sigara içmekten doğan hastalık giderlerinin de bulunduğunu saptadı. Firmalar bu tespitten sonra, çalışanlar için sigara içme yerleri yaptırma yerine,onları sigara içmekten alıkoyacak yöntemleri bulmak için çaba sarfetmeye başladılar. Bu arada bazı işyerleri İşçi Sağlığı Örgütü’nün bulgularını gerekçe göstererek çalışanlara,çalıştıkları süreler içerisinde sigara içmeyi yasak ettiler. Sigaranın ülkemizde halk sağlığına verdiği zarar,her yıl sağlanan kârın tam dört katıdır. Bunlar sağlık masraflarına dayalı bulgulardır. Gerçekte sigaradan her yıl meydana gelen 160 bin ölüm, bundan çok daha fazla insana getirdiği ömür boyu süren hastalık ve sakatlıklar ve de sigaradan meydana gelen ölü doğumların ve düşüklerin parasal hesabı yapılamaz.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 17.04.2009, 19:36   #4
sinan58_34
Yiğido

sinan58_34 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sinan58_34 Şuan sinan58_34 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.01.2010 13:23

Tecrübe Puanı: 772 sinan58_34 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

baya agır kurallar koymslar ama tabıkı bunu denetleyecek ekipte olması lazım ben kullamadıgım ıcın boyle konusuyorum tabi sigara kllananlar bu yasa hakkında ne dusunur onu bılemem
Alt 19.04.2009, 22:11   #5
pendikoviç
Yiğido

pendikoviç - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

pendikoviç Şuan pendikoviç isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 08.05.2009 13:37

Tecrübe Puanı: 645 pendikoviç FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

bence mükemmel bikere fırına gidiyorum ekmek almaya adamın ağızında sıgara ekmek yapıyo hiç hoş olmuyo hoşolmaktan ziyade pis oluyo şimdi yasak daha güzel oldu............
Alt 21.04.2009, 20:00   #6
kerami58
Yeni Yiğido

kerami58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

kerami58 Şuan kerami58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 20.08.2010 17:54

Tecrübe Puanı: 0 kerami58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

karar güzel ama uygulamada başarılı olabilineceğini sanmıyorum...
kerami58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 21.04.2009, 20:07   #7
memet24
Tecrübeli Yiğido

memet24 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

memet24 Şuan memet24 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.05.2014 18:09

Tecrübe Puanı: 660 memet24 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Reden Cevap: YENİ SİGARA YASASI

Alıntı:
kerami58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
karar güzel ama uygulamada başarılı olabilineceğini sanmıyorum...
aynen sana katılıyorum kardeşşşş..................... ......
vallahi billahi seninle şimdi.
memet24 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 22.04.2009, 06:41   #8
bjkli metin 21
Yasaklı
NO AVATAR

bjkli metin 21 Şuan bjkli metin 21 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 30.04.2009 03:36

Tecrübe Puanı: 0 bjkli metin 21 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Ben sigara içmeyen birisiyim ve yanımda birisi içtiği zaman çak rahatsız oluyorum bu nedenle bu yasayı yerinde buluyorum bu yasa sayesinde içmeyen insanlarda pasif içici durumuna düşmeyecek
bjkli metin 21 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30.04.2009, 12:09   #9
sivas_sevdamiz
Yiğido
NO AVATAR

sivas_sevdamiz Şuan sivas_sevdamiz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 22.09.2012 12:47

Tecrübe Puanı: 730 sivas_sevdamiz BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Yasanın çok doğru olduğunu düşünüyorum ama Türkiye'deki "ölü doğmuş" yasalardan biri bence. Yasak yerlerde sigara içenlere ceza verilsin, yasa uygulansın diyoruz ama öyle şeyler yaşanıyor ki şaşırıp kalıyoruz.

21 Nisan 2009 tarihindeki Sivasspor-Fenerbahçe maçını izlemek için 4 Eylül stadındaydım. Bir polisin stadın içinde sigara içtiğine şahit oldum. Devletin polisi yasaya uymazsa halk nasıl uysun?

İnşallah cezalar artırılır ve ciddi bir şekilde uygulanır...
sivas_sevdamiz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 03.05.2009, 01:48   #10
Sivaslisandy-58
Usta Yiğido

Sivaslisandy-58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sivaslisandy-58 Şuan Sivaslisandy-58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.04.2011 22:11

Tecrübe Puanı: 1490 Sivaslisandy-58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

gecen kis TR.ye geldim cok memnun kaldim ben
böye devam etmesini temenni ediyorum.
eglence ve barlara gelince büyük yerler iki mekanli yapabilir avrupada oldugu gibi!
kücük yerlerdede malesef icmek isteyen disariya cikacak ayakli tütün tablasinin etrafinda toplanacak
Sivaslisandy-58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)