![]() |
#1531 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 11.05.2009
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Salim58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#1532 |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 27.10.2008
Tecrübe Puanı: 5488
![]() [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Evet, her şey bende bir gizli düğüm; Ne ölüm terleri döktüm, nelerden! Dibi yok göklerden yeter ürktüğüm, Yetişir çektiğim mesafelerden! Ufuk bir tilkidir, kaçak ve kurnaz; Yollar bir yumaktır, uzun dolaşık. Her gece rüyamı yazan sihirbaz, Tutuyor önümde bir mavi ışık. Büyücü, büyücü ne bana hıncın? Bu kükürtlü duman, nedir inimde? Camdan keskin, kıldan ince kılıcın, Bir zehir kıymık gibi, beynimde. Lügat, bir isim ver bana halimden; Herkesin bildiği dilden bir isim! Eski esvaplarım, tutun elimden; Aynalar söyleyin bana, ben kimim? Söyleyin, söyleyin, ben miyim yoksa, Arzı boynuzunda taşıyan öküz? Belâ mimarının seçtiği arsa; Hayattan muhacir; eşyadan öksüz? Ben ki, toz kanatlı bir kelebeğim, Minicik gövdeme yüklü Kafdağı, Bir zerreciğim ki, Arş'a gebeyim, Dev sancılarımın budur kaynağı! Ne yalanlarda var, ne hakikatta, Gözümü yumdukça gördüğüm nakış. Boşuna gezmişim, yok tabiatta, İçimdeki kadar iniş ve çıkış. N.Fazil Kisakürek
![]() |
#1533 |
Navigator
![]() DAYAN KALBİM
Seni dağladılar, değil mi kalbim, Her yanın, içi su dolu kabarcık. Bulunmaz bu halden anlar bir ilim; Akıl yırtık çuval, sökük dağarcık. Sensin gökten gelen oklara hedef; Oyası ateşle işlenen gergef. Çekme üç beş günlük dünyaya esef! Dayan kalbim üç beş nefes kadarcık! N.Fazil Kisakürek.
![]() |
#1534 |
Navigator
![]() Sana ” yâr” diyorum, ” yaralarım” kanıyor.
Sana ” yâr” diyorum, ” yaralarım” kanıyor.. Bitti sanmıştım, unuttum demiştim, ömrümün geri kalanını sensiz geçirebileceğim fikrine bile kendimi inandırmıştım!… En büyük yalan, insanın kendine söylediği yalanmış geç anladım. Kaleminden çıkan birkaç cümleyle gözlerimin karşılaşması, yüreğimin seni yeniden hissetmesi, beynimin içine kazınan kare kare resimlerin ve kalabalıklar arasında yaşadığım başıboş dalıp gitmelerim!… Seninle yaşadığı bir günü, tüm geçmişine ve geleceğine denk tutan bir ruhu, mahşere kadar taşımak zor gelecek biliyor musun?… Öyle ya bir yağmur da, bir göl kenarında, gözlerinden içtim yağmur ve gece kadar yoğun şarabı ben!… Gece senin derinliğindir ben de, yağmur benim yüreğimin sağanakları… Aklıma düşmeye gör, en fırtınalı denizde yolunu kaybeden en acımasız dalga olur bakışlarım… Dalgalarımın kayalıklarla buluştuğu an çıkan sesleri duymanı hiç istemem! Canı çok acıyan bir deniz ağlıyor dersin eminim… Seni özledim, anlıyor musun, özledim!!! Gördüğüm her kuşun kanadına gözlerimi koyuyorum, bulunduğun diyarlara gelirler de seni görürüm diye… Sana ” yâr” diyorum, ” yaralarım” kanıyor… Sana “yara” diyorum, tüm sözlerimin öznesi oluyor ” yar’ a”… Yâr’a giden yolda kocaman bir yaram var!!!
![]() |
#1535 |
Navigator
![]() Sevda [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...][Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Beni benden alıp alıp götüren Saçını rüzgara katarsın sevda Şaşma ufuk gibi yandığıma sen Bende doğar bende batarsın sevda Âfet yakar diye duyulmuş gözün Bir çift namlu gibi oyulmuş gözün Beni çıldırtmaya koyulmuş gözün Mermini şurama atarsın sevda Ağlayışın yaman, gülüşün yaman Pençende yüreğim başımda duman Ciğer kebap olup, yandığım zaman Su değil, baldıran tutarsın sevda Ben gün doğusunda beklerken seni Neden hep lodosa açtın yelkeni Turnalar mı alıp gitti neşeni Şimdi hangi koyda yatarsın sevda Bırak sürükleme suyuna beni Hedef bendim, gerdin yayına beni Ne dehşet getirdin oyuna beni Betersin, betersin, betersin sevda Mustafa İslamoğlu
![]() |
#1536 |
Navigator
![]() Kardelen Çiçeği ve Sen
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Sadece bir kardelen çiçeğiydin benim için Buz gibi havada beyaz örtünün içinden çıkmış Sade bir kardelen çiçeği Siyah düşlerimin arasından Boynu bükülmüş bir hançerle Kalbimi Söküp Koparacak kadar Asi İlk görüşte kalbimi çalacak kadar Masum bir kardelen çiçeği Gözlerini bile göremeden vuruldum sana Gözlerine ilk baktığım anı ise hiic sorma Karların arasında o güzel denizin ne işi vardı bilmiyordum amma Artık senden başka hic bir sey sen olmuyordu bana İki kere iki SEN Uğurlu sayım SEN Mecnunun Leylası SEN Ferhatın Şirini SEN Aşkımın adı SEN SEN Kardelen Çiçeği Ölümün adı SEN Nerden bilebilirdim ölümün adının SEN oldugunu Nerden bilirdim eriyip gideceğini Nerden bilebilirdim Kardelen Çiçeği Şimdi Seni düşünüyorum Simdi karların arasında BEN seni arıyorum Mecnunun yanında BEN seni soruyorum Denizlere gözlerindir diye dalıyorum Orada bile Seni bulamıyorum Çarem kalmadı artık Beyaz ÖRTÜNDEN başka Gel artık Ölüm meleğim Ben beyaz örtüne gidiyorum Gel artık deniz Gözlüm Denizinde Boğuluyorum Gel artık Kardelen Çiçeğim!!! Seni Seviyorum. Alinti.
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Kardelencicegi'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#1537 |
Navigator
![]() Sevdiğime Sözlerim
Bir gönül çaldım tap taze umutları vardı, Aşk bende bir dünyayı yakacak kadar sıcaktı, Gönül yaralarını tükenmez umutlar sardı, Elim avucum,kolum kanadım kırık kaldı. Kurtuldun ya benden Allahın şanslı kulusun, Yarının geleceğin,yeniden hayat bulsun Gönül çiçeğim yinede yüreğinde kurusun, Şu zalim dünyada Rabbim yardımcın olsun. Bin düşün bir karar ver,iyi ele sık doku. Kararında baki kal onurunu hep koru. Sevdana sahip çık ama yine bildiğini oku, Nasihat değil,bir kez olsun dinle bu kulu. Gözünü sakınma budaktan,hep ileri yürü, Tek taşınmaz omuzlarda bu hayatın yükü, Zamanı geldiğinde yapacaksın kınayı düğünü, Adam gibi birini bulunca tak parmağına yüzüğü. Beyazın en güzeli gelinliktir teninde, Bütün mutluluklar o gün olacaktır yüzünde, Saadetini duyduğun o en güzel gününde, Bir buket çiçek olmaya razıyım elinde. Ömer Tomruk
![]() |
#1538 |
Yasaklı
![]() ömer yalcin Şuan
![]() Son Aktivite: 21.05.2010 17:13
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() KADINIM BENIM,ASKIM BENIM
Önümde sayfalar,elimde kalem Ayrilik cogaltti askimi benim Gönlümde sen varsin,aklimda sen Seni cok özledim,Kadinim benim Askim benim Resmine baktikca,gözüm yas dolar Icimde sönmeyen bir ates yanar Kalbimde dermansiz yaram kanar Seni cok özledim,Kadinim benim Askim benim Yalnizlik icimde bir Alev oldu Icime hüzünlü siirler doldu Beni yakip yikan hasretin oldu Seni cok özledim,Kadinim benim Askim benim Sen yoksun yanimda her yer karanlik Sevincim bir anlik,nesem bir anlik Ayrilik atesin narina yandik Seni cok özledim,Kadinim benim Askim benim Gözlerim yollarda bekler dururum Gelmezsen bagrima hancer vururum Haberini almazsam deli olurum Seni cok özledim,Kadinim benim Askim benim Konu ömer yalcin tarafından (21.10.2009 Saat 21:17 ) değiştirilmiştir.. Sebep: harf hatasi |
![]() |
![]() |
![]() |
#1539 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seten65 Şuan
![]() Son Aktivite: 06.03.2012 12:09
Tecrübe Puanı: 1299
![]() |
![]() ANNE ADLI BİRİ VARMIŞ Ben annemi tanımadım Annemde benim İmrendim, hattâ kıskandım çok kez ana kucağında mışıl mışıl uyuyan bebekleri. Büyük bir zevkmiş, Yatamadım bir kez bile ana sıcağında. Anneyi… Anne sevgisini… Gözlerden, sözlerden öğrendim. Üşüdüğüm zaman iliklerime kadar üşüdüm annesiz… Özlediğim zaman kemiklerime kadar özledim! Ne kadar çok isterdim ninni dinlemeyi Uzanıp yatarken her akşam ana kucağında… Ne saçımı okşayabildi Ne bakabildi gözlerime Ağladığım zaman ne silebildi gözyaşımı Üzüldüğümde ne okşayabildi başımı Ne oynayabildim yüzüyle tırmalayarak Ne ellerimden tuttu Ne ortak olabildi sevincime, kederime Ama kendini bende unuttu Sindiği ondan her yerime Ne uçabildim sevecen sesiyle, göklere Ne kadar isterdim ah! Hem de ne kadar Sevinmeyi… Mutlu olmayı şefkatli birkaç sözüyle… Isınmayı ılık nefesiyle… Derler ki: anne toprak gibi hoşgörülü Güneş gibi sımsıcak, Gece misali sırdaş. Derler ki: anne en cömert, en fedâkar Derler ki: ana görgülü Her yere gidilebilecek arkadaş Candan içeri candan yoldaş… Ben annemi Hiç görmedim Annemse beni Dediler… Yaşama nedeni Bir ayrılık hikâyesi anlattılar hep Dinledim gözlerim dolu dolu Ne ben koklayabildim annemi Ne de o oğlunu… Toprağı özler gibi özlüyorum Baharı bekler gibi bekliyorum Gelmeyeceğini ve olmayacağını bile bile Ümidimi dualarıma gözyaşlarıma yüklüyorum. Anne! Ah anne! Seni herkesten çok seviyorum Ellerimden tutsan Sırdaşım olsan Beni avutsan Sarsan bitimsiz sevgine Karışsam seninle sevginin sevincin her rengine O kadar ihtiyacım var ki anlatamam Sensiz o kadar anlamsız ki yaşamam Gelip de bir sarılsan ne olur! Küçükken okşayıp, öpemediğin Şu koskoca bebeğine. 04.09.03 Abdulkadir Karaman
![]() |
#1540 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seten65 Şuan
![]() Son Aktivite: 06.03.2012 12:09
Tecrübe Puanı: 1299
![]() |
![]() Şeyh Şamil Türküsü
(KAFKAS KARTALI ŞEYH ŞAMİLE SELAM OLSUN) Kalkacak göğe bir yumruk Şahadet geldiği vakit Taç olur verilen buyruk Şahadet geldiği vakit Dört kılıçlı imam çıkar Düşmanı yerlere yıkar Yedi nesil biat eder Şahadet geldiği vakit Surhayın yüzü soğuk Canımızdan canan büyük Gimride bir İmam verdik Şahadet geldiği vakit Göründü görünmez hile Nara gelir suskun dile Huzur verir kutsal çile Şahadet geldiği vakit Rüzgâr atlar yele verdi Kara mavzer bağır deldi Kama kını bulmaz oldu Şahadet geldiği vakit
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar seten65'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Şiirler Duyguların Yazıya Dökülmüş Halidir | _DuMaN_58 | Aşk şiirleri | 1 | 13.08.2009 16:46 |
Gökhan Doğan'dan Şiirler | dede58 | Şiirler | 0 | 08.07.2008 14:05 |
PEÇETEMDEKİ ŞİİRLER | krmseremet | Arşiv | 7 | 02.04.2008 15:19 |
Sivaslilar.Net' te en uzun forum ve en beğendiğiniz forumlar hangileri????? | serkanka58 | Arşiv | 5 | 07.03.2008 12:58 |
EN BEĞENDİĞİNİZ REKLAM | puar | Arşiv | 9 | 02.02.2008 11:23 |