|
![]() |
#1 | |
Yiğido
![]() ![]() Sedat Yıldırım Şuan
![]() Son Aktivite: 29.05.2013 15:42
Tecrübe Puanı: 560
![]() |
![]() Alıntı:
Kısa bir alıntı yapmak istedim ancak,her bir kıtası birbirinden güzel olduğu için hiç bir kıtasında seçim yapamadım,dolayısı ile hepsini alıntı yaptım.Yürek güzel olunca ne güzel sözler dökülüyor gönüllere değil mi?
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yiğido
![]() |
![]() MUHASEBE ET KENDİNİ Mazlum ahı alanların ahireti talan olur. Kalpten Allah demeyenin,zikirleri yalan olur. Yetim hakkı yiyenlerin,her lokması haram olur. Garipleri ağlatanın,elbet sonu veran olur. İnsanları kandıranın,her adımı ateş olur. Vatanını satanların,gerçek adı kalleş olur. Zalimlere çanak tutan,dilsiz adi şeytan olur. Haksızlığa göz yumanın,imanları hep zay olur. Allah için hizmet eden,Hak indinde makbul olur. Hak yolunda gidenlerin,ahireti Cennet olur. Mazlumlara el atanın,kılavuzu Allah olur. Allah'a sığınan kullar,Cehennem'den emin olur. Sağlığına hamd edenin,Hamdı ona zekat olur. Sıkıntıya sabredenin,mutlak sonu refah olur. Allah için sevenlerin,sevgileri kutsal olur. Mevla için buğz edenin,nefretleri hayır olur. Günahına tövbe eden,duaları kabul olur. Kur'an'ı kılavuz eden,menzilleri doğru olur. Sedat'ım yokla nefsini,yoksa sonun hüsran olur. Muhasebe et kendini,bilki sonun eyvah olur. SEDAT YILDIRIM
![]() |
#3 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() OSMAN ECE Şuan
![]() Son Aktivite: 21.01.2018 14:36
Tecrübe Puanı: 3345
![]() |
![]() ÇULA MİNNET ETMEDİM BEN
ömür boyu yaya yürüdüm yola minnet etmedim ben unutulup bir köşede çürüdüm kula minnet emedim ben harama asla bozmadım fikir allah kelamı hep dilimde zikir verilen rızkın azına şükür pula minnet etmedim ben kimsenin zülfüyarine değmedim namertlere boyun eğmedim caka satıp takım giymedim çula minnet etmedim ben diyariye yakınları el oldu dinmez gözyaşlarım sel oldu döküldü saçlar kafa kel oldu kıla minnet etmedim ben |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı OSMAN ECE'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#4 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ELLİSEKİZ Şuan
![]() Son Aktivite: 18.02.2015 19:26
Tecrübe Puanı: 479
![]() |
![]() RAKI
Nesini seversin sen bu illetin Edebi hayayı sildiren rakı En büyük düşmanı koca milletin Neşeyi huzuru böldüren rakı İçenler bu haltın neyini över Sarhoşken tanımaz babayı döver Anaya bacıya kardeşe söver Düşmanı kendine güldüren rakı Her türlü pisliğin anasıdır bu Haramın kemliğin binasıdır bu Şeytanın nişanı kınasıdır bu insanı imansız öldüren rakı Gençlerim kafayı üşütmedi mi Kalpleri karartıp kuşatmadı mı Karıyı kocaya boşatmadı mı Topyekün düzene saldıran rakı Tatmadım velakin kokusu kötü Söylesen yapma der kafama ütü Neyimiş efendim aslanın sütü Saçını başını yolduran rakı Eşine dostuna küstürür seni Yatırıp köşeye kusturur seni Köpeğe içirsen ıstırır seni Aklını başından aldıran rakı İslamda haramdır toplumda ayıp Bağımlı olanın çok şeyi kayıp Binlerce insanın canına kıyıp Hapsedip içeri dolduran rakı Osman ÇAKIR |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı ELLİSEKİZ'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#5 |
Yiğido
![]() |
![]() ![]() ![]() SİGARA ( Namı diyar, tabut çivisi) Sen onu değilde,o seni yakar. Nice ocakları,yaktı sigara. Sen değil o seni,kullanır atar. Seni yer altına,sokar sigara. Ak ciğerken rengi,döner karaya. Tüttürdükçe seni,alır alaya Bir bir insanları,dizer sıraya. Yavruları,öksüz koyar sigara. Sen yakarsın, dumanını yel alır. Sen ödersin,parasını el alır. Sen içersin,sana zehiri kalır. Aklını başından,alır sigara. Taksit taksit ,sokar seni mezara. Ulaştırmaz içenleri bahara. Deme sonra olmuşum bahtı kara. Gündüzünü gece eder sigara. Hangi içen ett ki zehirden kar. Sağlam ciğerleri,etti tarumar. Olmadı bu duman,hiç kimseye yar. Hayatları zindan eder sigara. İçenleri esir eder kendine. Düşürür içeni,kanser derdine. O acımaz acımazsan kendine. Hiç merhamet etmez,sana sigara. Sevenleri ayırır,sevdiklerinden. Siler hafızasını,bütün beyninden. İflas eder vucut,kendiliğinden. Canını teninden,alır sigara. İster cahil ister alimde olsan. Yada bu Dünya'nın,sahibi olsan. Farketmez içersen,tabipte olsan. Gözünün yaşına,bakmaz sigara. Bırakma geride sevenlerini. Gör artık kanserden,ölenlerini. Ağlatma huzurla,gülenlerini. Çaresiz dertlere,koyar sigara. Neden kirletirsin,temiz Dünya'nı. Kabusa çevirip,mesut rüyanı. Sebepsiz bir yere,satma sevdanı. Doğduğuna pişman,eder sigara. Bir kere girdimi körpe bedene. Kavuşturur seni,tezce dedene. Zaten bu illetten,giden gidene. Senide affetmez,zalim sigara. İradesi zayıfları,pek sever. İçenleri içenlere,hep över. İş işten geçenler,dizini döver. Hayatları yalan eder sigara. O kadar zayıf mı aklın dimağın? Hiç hatırı yok mu,kalpte imanın? Sağlığı emanet,etti Rahman'ın. Sana kazık atar,illet sigara. Çektiğin dumanı,üflersin yele. Yelde alıp verir,bir başka ele. Kul hakkına doğru,geçersin böyle. Gözlerine perde,olur sigara. Sen içersin,çocuğunda alışır. Sonra o da içenlere karışır. Sen sanmaki sağlık,senle barışır. Bilki büyük düşman,sana sigara. Senden hesap sorar,sonra bedenin. Acımasız olur,bilki bedelin. Kararırda Dünya'n,gülmez gözlerin. Seni sevdiğinden,eder sigara. Sevdiğini ondan, daha üstün kıl. Vermedi mi Mevla,sana hiç akıl? Bırak şu zehiri,sağlığa takıl. Yoksa sağlığını,alır sigara. İçtiğin her dalda,bir günün gider. Mezarcılar senin,yolunu bekler. Boş olur ettiğin,bütün emekler. Seni hiçe kurban,eder sigara. Ne doktor ne alim,ona farketmez. Aklını başından,alırda vermez. Yakar hücreleri,geri döndermez. Tabut çivisidir,katil sigara. SEDAT YILDIRIM ![]()
![]() |
#6 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() OSMAN ECE Şuan
![]() Son Aktivite: 21.01.2018 14:36
Tecrübe Puanı: 3345
![]() |
![]() Alıntı:
zöz sıgaradan açılmışken çorbada tuzum olsun dedim SIGARA yedi ömrümü bu sıgara eriyorum yudum yudum ciğerlerde derin yara eriyorum yudum yudum kan çekilmiş tenim aktır dermen bulamadı doktor bu derdime çare yoktur eriyorum yudum yudum on üç yaşında başladım bu illete nasıl bulaştım bir çok derde yol aştım eriyorum yudum yudum içmeyen etmesin merak tavsıyem dostlara bırak yaşam artık bana ırak eriyorum yudum yudum karıştı baharım yazım otuzda kırıştı yüzüm sanki güneş altında buzum eriyorum yudum yudum sona geldi benim yolum budur ehvalim halım yakın diyarime ölüm eriyorum yudum yudum |
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı OSMAN ECE'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#7 |
Tecrübeli Yiğido
![]() |
![]() AŞKIN ÖLÜM OLSA
Kaderim bağlandı sanki yolunda Ne etsem bir türlü çözemiyorum Resmini hapsettim sanki beynimde Saçından bir teli çizemiyorum Aşkın ölüm olsa bezemiyorum Kov desem kalbime söz dinlemiyor Bak desem halime O tınlamıyor Ne yapsam ne etsem hiç anlamıyor Yaralı gönlümü ezemiyorum Aşkın ölüm olsa bezemiyorum Mümkün mü nerede arayıp sormak Nasip mi ne zaman vuslata ermek Hasretin boğuyor sanki bir ırmak Şöyle bir çırpınıp yüzemiyorum Aşkın ölüm olsa bezemiyorum Kelimeler yetmez bak şu halime Sabrımı çıkardım sanki talime Her çabam gam olup gelse elime Her neler ettinse kızamıyorum Aşkın ölüm olsa bezemıyorum Ya sende vefa yok ya bende çene Olsaydı geçer mi bu kadar sene Her defa diyorum yeniden dene Şöyle bir düzgün laf dizemiyorum Aşkın ölüm olsa bezemiyorum Anlatsam derdimi dinlemez bile Az sabah etmedim gözyaşı ile Çakır’ım yorulma artık nafile Tutuldu kollarım yazamıyorum Aşkın ölüm olsa bezemiyorum Osman ÇAKIR |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı ELLİSEKİZ'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#8 | |
Yiğido
![]() |
![]() Alıntı:
İlhamınız daim olsun,ne kadar güzel içten ve yürekten nakşetmişsiniz.Şiirlerinizin devamını beklerim...
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Sedat Yıldırım'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#9 |
Yiğido
![]() |
![]() YAŞLILIĞIN HALLERİ Çocuklarım karşımda,bana öyle bakıyor. Biri ona biri şuna, baksın diye atıyor. Bilmezler ki içerim,alev alev yanıyor. Ben de gençtim yaşlandım,sıra siz de bekleyin. Ben yaşlıyım bilemem,ne pisi ne temizi. Öksürürüm habire,bozarım midenizi. Altın kafetse olsa,sevemem evinizi. Bu gün ekme günüdür,siz hasatı bekleyin. Azarlarlar habire,aksi ihtiyar derler. Acaba ne haldeyim,hiç birisi bilmezler. Beraberce sofraya,otursam istemezler. Sizlerde de evlat var,sıranızı bekleyin. Çorba içsem dökerim,batırırım üstümü. Durmadan tekrarlarım,unuturum sözümü. Sizler gülüp söylerken,düşünürüm ölümü. Belki sabah belki akşam,gider diye bekleyin. Ne deseler eyvAllah ,der eğerim başımı. Akıtırım içime,çaresiz göz yaşımı. Artık kimse istemez,ne sözüm ne sazımı. Belki bu gün son günüm,siz gitmemi bekleyin. Tuvaletten çıkarım,yıkamam ellerimi. Tembih edip dururlar,dinlemem sözlerini. Dönderirler kızıpta,arkamdan gözlerini. Sıra size de gelir,sabır edin bekleyin. Yemek yerken ağzımı şabırtatır dururum. Ayak altında gezer,ezilir hep gururum. Merak etmeyin beni,elbet toprak olurum. Yaşlılık her kes için,sıranızı bekleyin. Kimler gelip geçmedi,şu yalancı Dünya'dan. Öldüğünde uyanır,insanlar rüyalardan. Hayırlı evlatlar hiç,eksilmez dualardan. Ahirette mizan var,siz hesabı bekleyin. SEDAT YILDIRIM
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı Sedat Yıldırım'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#10 |
Tecrübeli Yiğido
![]() |
![]() Sedat abi ve Osman Ece abi güzel şiirleriniz için teşekkür ediyorum.Beni burda yalnız bırakmıyorsunuz. Allah razı olsun .Saygı ve selamlarımı sunuyorum .Allah'a emanetsiniz...
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı ELLİSEKİZ'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
Konuyu Toplam 42 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 42 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
SitemiziN EnlerI | Mert5858 | Forum oyunları | 641 | 31.05.2012 16:48 |
Sitemizin Boy Ortalaması | ero | Arşiv | 112 | 02.01.2010 13:21 |
Halk Ozanları Sivas Buluşması | Sivaslilar.Net | Anasayfa Haberler | 11 | 01.12.2008 14:58 |