Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Dünya ve Türkiye'den Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Dünya ve Türkiye'den Haberler Dünya ve Türkiye'deki tüm haberleri burada bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil
Alt 19.07.2008, 17:19   #171
altuntas58
Usta Yiğido

altuntas58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

altuntas58 Şuan altuntas58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.10.2012 20:24

Tecrübe Puanı: 4540 altuntas58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Standart -->: Şortluya var, başörtülüye yok mu?'

Malesef Türkiyenin bir çok yerinde cifte standart uygulanıyor utanc verici bir durum insanları dini inancıyla yargılamaya son verimeli
Alt 19.07.2008, 17:54   #172
58memo
Usta Yiğido

58memo - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

58memo Şuan 58memo isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 30.01.2014 19:31

Tecrübe Puanı: 859 58memo FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: Şortluya var, başörtülüye yok mu?'

Konu nerden neriye geldi. Konunun çerçevesinde duralım.
Alt 19.07.2008, 18:01   #173
Deniz5835
Yasaklı
NO AVATAR

Deniz5835 Şuan Deniz5835 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 18.12.2009 16:42

Tecrübe Puanı: 0 Deniz5835 BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Ne demiş Pir Sultan Abdal

Ben de şu dünyaya geldim giderim
Kalsın benim davam divana kalsın
Muhammet Ali'dir benim vekilim
Kalsın benim davam divana kalsın

yani üç günlük düyada yaşıyoruz hala birbirimizi anlamakta güçlük çekiyoruz arkadaşlar bu dünyada yanlız yaşamıyoruz hepimizin başka inançtan arkadaşları var
yanyana geldiğimizde nasıl anlaşabiliyoruz fakat klavye başında ahkam kesmekte üstümüze yok
saygı çerçevesinde iyi paylaşımlar

mesala benim eşim sünni ramazanda oruç tutar ben karışa bilirmiyim onun inancıdır herkesin değerleri vardır saygı duymak gerekir
Deniz5835 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 19.07.2008, 19:17   #174
eyupk
Tecrübeli Yiğido

eyupk - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

eyupk Şuan eyupk isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.01.2013 08:50

Tecrübe Puanı: 694 eyupk FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Halen konuyu uzatmaya çalışan kişiler var aramızda. Sen madımak_58, can99 siz kendinizi ne sanıyorsunuz sizin amacınız çoktan belli fesat çıkartmak. Allah ıslah etsin sizi. Konuyu uzatıp duruyorsunuz. Fesat çıkartmak amacınız fesat. madem burası size göre değil sizi tutan yok. Allaha emanet olun.
eyupk isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 19.07.2008, 19:44   #175
kasparix
Usta Yiğido

kasparix - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

kasparix Şuan kasparix isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 01.07.2011 16:53

Tecrübe Puanı: 742 kasparix FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

yok kardeşim öyle dememek gerekir ...belli onlarda bir şeylerin düzelmesini istiyor ancak hep kendi doğruları ile yola çıkıyorlar...arkadasım bu memlekette laiksen dinsiz alevi isende bir nevi laik müslümansan gerici türksen faşist kürtsen bölücü bunlardan birini dersen bu yaftaları yersin..direk itham edilirsin...kürt kardeslerimizle dini çatı altında birleşebiliyoruz alevi kardeşlerimizle milli mi dini mi işde bulamıyoruz bir çatı bir laiklik kalıo buda sadece birbirimizi ismen tanımaya olanak sağlıyo kaynaşamıyoruz yani ...öncelikle ben alevilerin bir kimlik bunalımı tasıdığını düşünüyorum ..bu benm düşüncem karalama olarak anlaşılmasın işde türk alevilerle milli menfaatler cephesnde birleşiosun dini alanda bu birlikdelikde olmuyo olamıyo bu neden olamıyo cevabını bulmak lazım ...mesela bir de bakıyoruz bu gün ergenekona koşulsuz sartsız desdek çıkan alevi derneklerinide hiç anlamış değilim...devlette dengeler eşitlenince kendilerini bu zihniyetle devam ederlerse çok daha yanlız hissedecekler...arkalarına sığındıkları zihniyet ne hürriyeti verdi 80 yıldır sıze alevi can kardeşlerim ..hiç bir şey ...ona değilde buna tabii olun diye yönlendrme yapma ya çalşmıorum sadece doğruları görmekdense inatınızda devam etmeyi tercih ediyosunuz...inş bizlerin sen gibilerlede birleşeceği ortak noktaları olduğunu dile getiriyor sizden de bu konuda çözüm önerileri bekliyoruz...cümleten saygılarla...
kasparix isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 19.07.2008, 20:18   #176
papatya58
Yeni Yiğido

papatya58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

papatya58 Şuan papatya58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.07.2008 21:08

Tecrübe Puanı: 0 papatya58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Böse --->: Şortluya var, başörtülüye yok mu?'

Alıntı:
kasparix Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
yok kardeşim öyle dememek gerekir ...belli onlarda bir şeylerin düzelmesini istiyor ancak hep kendi doğruları ile yola çıkıyorlar...arkadasım bu memlekette laiksen dinsiz alevi isende bir nevi laik müslümansan gerici türksen faşist kürtsen bölücü bunlardan birini dersen bu yaftaları yersin..direk itham edilirsin...kürt kardeslerimizle dini çatı altında birleşebiliyoruz alevi kardeşlerimizle milli mi dini mi işde bulamıyoruz bir çatı bir laiklik kalıo buda sadece birbirimizi ismen tanımaya olanak sağlıyo kaynaşamıyoruz yani ...öncelikle ben alevilerin bir kimlik bunalımı tasıdığını düşünüyorum ..bu benm düşüncem karalama olarak anlaşılmasın işde türk alevilerle milli menfaatler cephesnde birleşiosun dini alanda bu birlikdelikde olmuyo olamıyo bu neden olamıyo cevabını bulmak lazım ...mesela bir de bakıyoruz bu gün ergenekona koşulsuz sartsız desdek çıkan alevi derneklerinide hiç anlamış değilim...devlette dengeler eşitlenince kendilerini bu zihniyetle devam ederlerse çok daha yanlız hissedecekler...arkalarına sığındıkları zihniyet ne hürriyeti verdi 80 yıldır sıze alevi can kardeşlerim ..hiç bir şey ...ona değilde buna tabii olun diye yönlendrme yapma ya çalşmıorum sadece doğruları görmekdense inatınızda devam etmeyi tercih ediyosunuz...inş bizlerin sen gibilerlede birleşeceği ortak noktaları olduğunu dile getiriyor sizden de bu konuda çözüm önerileri bekliyoruz...cümleten saygılarla...

Dinsiz Alevi ve bu aleviler kimlik bunalımında ???

Birincisi Aleviler Dinsiz Değildir !!!! (( Laf bilmiyorsan sus adam sansınlar demişler bu karalama değilde nedir??? ))
İnsan yakmak ve yakarız demek dinsizliktir inançsızlıktır Allah ı tanımamak şirk koşmaktır Çünkü veren Allah ancak alır canı insan yakan can alan ne bu dünyada ne öbür dünyada Rabbinden nasip alamaz !!!
Bize dini sizmi öğreticeksiniz ..
Alevilik islamın içindedir alevilik Hz.Ali nin yolunda felsefesinden gitmektir Hz.Ali kimdir peygamberin nesidir ? Peki senin peygamberin kimdir ?? Taptığın nedir ?? Alevilik bir yaşam biçimi önceinsan diyen bir felsefedir aşk_ı muhabette le yola düşkünlüktür bu yol kıldan ince kılıçtan keskindir her zat bu yolu süremez ..
^^Ya Allah Ya Muhammet Ya Ali deriz ^^
Sizin inanmadığınız bu inancı dışladığınız dinsiz dediğiniz bu yolu süremezsiniz zaten size nasip olmamış ki insanlık !!!
papatya58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 19.07.2008, 22:37   #177
can99
Tecrübeli Yiğido

can99 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

can99 Şuan can99 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 16.08.2010 20:01

Tecrübe Puanı: 635 can99 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
eyupk Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Halen konuyu uzatmaya çalışan kişiler var aramızda. Sen madımak_58, can99 siz kendinizi ne sanıyorsunuz sizin amacınız çoktan belli fesat çıkartmak. Allah ıslah etsin sizi. Konuyu uzatıp duruyorsunuz. Fesat çıkartmak amacınız fesat. madem burası size göre değil sizi tutan yok. Allaha emanet olun.
sen ne diyosun ya dön bi bak oku bakalım uzlasmaya calısıyoruz tam orta yol buluyoruz güzel güzel derdimizi anlatıyoruz derdini dinliyoruz ordan birisi cıkıp dengesiz bi sekilde giris yapıyor ve agzına geleni sayıyor ve biz burda ortalık karıstırıcı oluyoruz.

suanda senın yaptıgında o dengesiz giris yapan arkadasınkı gıbı olmus pat diye girmis bilip bilmeden yazmıssın.

ya sen ve senın gıbıler neden konu cercevesınde veya konunun gıdısatını ınceleyerek yorumlarını yazmazda ona buna satasır anlayamıyorum.

ortalıgı karıstırıp tartısmayı büyütmek icinmi acaba.

sonrada zaten bizim sitemiz dersiniz karsı tarafı banlatmaya calısırsınız
can99 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 19.07.2008, 22:40   #178
can99
Tecrübeli Yiğido

can99 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

can99 Şuan can99 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 16.08.2010 20:01

Tecrübe Puanı: 635 can99 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
kasparix Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
neye çözüm bekliyosun arkadasım sen allah askına

yazına giriste neler demissin daha neyın cözümü bu
can99 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 19.07.2008, 22:47   #179
kasparix
Usta Yiğido

bakın aarkadslar sizi gayet ii anlıya biliyorum ..sol bir gelenekden geliosnuz büyüklerinize nasip olmayan iktidar gibi değerlerimize de hep aynı şeklde kendi aksettrmeye çalşdığınız doğrularınızca muhalif kalıosunuz... orada bir karartma yaptın bravo sen vallahi empati sempati duyguların kararmış okuduğunu anlamakdan aciz kalmaya baslamısın bi dikkatli oku...laik isen dinsiz ,,,alevi isende laiklerle aynı kefeye konursun bu memlekette demişim virgülü koymasam bile anlamanı beklerdim...
Alt 19.07.2008, 22:57   #180
kasparix
Usta Yiğido

EY EHLİ İNSAF HERKES OKUSUN İNSAF BE ....EĞER ÖYLE İSEN BU YAFTALARI YERSİNİZ DEDİM...YA BU NEYA SİZLE Mİ UĞRAŞCAZ ADAMIN KAFASINI ASHABINI BOZUYOSUNUZ YA ...BU DEVLET PKK DHKPC HİZBULLAH ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTLERİ İLE UĞRASDIĞI YETMEZMİŞ GİBİ BİR BU AYRI ETNİSİTELERLE Mİ UĞRASCAZ ATAM SANA KIZIYORUM BU SORUNLARI NEDEN ZAMANINDA BİTİRMEDİN KÖKDEN BİTİRSEYDİN ÇÖZSE Bİ SEN ÇÖZERDİN...BU DEVLETİN ADI TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİDİR...NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE DEYİP KURTULCAN....YOK ERMENİ SORUNU YOK KÜRT SORUNU YOK ALEVİ SORUNU YOK ÇERKEZ LAZ TATAR ABAZA SORUNU .İŞSİZLİK EĞİTİM SAĞLIK EKONOMİ SORUNLARINI HEP BU ZİHNİYETLERİN YÜZÜNDEN İHMAL EDER OLDULAR..ASIL GERİCİ ASIL BAĞNAZ BUNLAR YAA..DEVLET BU VATAN BU MİLLET BU YA SEV YADA TERKET!!!!ALIN GİDİN İSVİÇREYE ÜNLÜSÜ DÜŞMÜŞ PİYANOCUNUZ GİBİ...
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)