Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Ata'nın Gelişinin 92. Yılı - Sayfa 2 - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 03.07.2011, 18:29   #11
OSMAN ECE
Usta Yiğido

OSMAN ECE - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

OSMAN ECE Şuan OSMAN ECE isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2018 14:36

Tecrübe Puanı: 3355 OSMAN ECE FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Ata'nın Gelişinin 92. Yılı

Alıntı:
goramaz Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Başlığa Atatürk'ün Sivasa gelişiyle ilgili birşeyler yazayım dedim ama inançlı biri olarak katetmem gereken daha çok yol varmış meğer.

Abircan ilk cümlenizi hangi ayetle hangi hadisle desteklediniz? ''Hayat inanç ve ibadetten ibaret değil'' demek ne demektir? Peki hayat neden ibarettir?

Çalışmak ibadettir,ilk emir okumak ibadettir, temi zolmak ibadettir, güvenilir olmak, dosdoğru olmak inancın yansımasıdır, ilim öğrenmek ibadettir, işini en güzel yapmak ibadettir,fakirleri koruyup kollamak ibadettir, nefsin isteklerini terk etmek ibadettir. İnsan hayatının merkezinde Allah inancı olduğu sürece yapılan her güzel iş ibadettir. Yoldan bunlar mı geri koyuyor?
YÜREĞİNE SAĞLIK GORAMAZ KARDEŞİM ALLAH HERKESİN KALBİNE GÖRE VERSİN BİR GÜZEL KONU AÇILIYOR ONU ANINDA YA SİYASETE YADA DİĞNİY ŞEYLERE DÖNDÜRÜYORLAR ŞU SİTEYE GİRERKEN İNANIN TÜYLERİM ÜRPERMİYE BAŞLADI MUSTAFA KEMAL PAŞA VE ONUN SİLAH ARKADAŞLARINA HİÇ BİR SÖZÜM YOK OLAMAZDA AMA LÜTVEN HEMEN ÇARPITIP BAŞKA YÖNE ÇEVİRMEYELİM
OSMAN ECE isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı OSMAN ECE'e Teşekkür Ediyor...
Alt 03.07.2011, 19:09   #12
Pusula_58
Usta Yiğido

Pusula_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Pusula_58 Şuan Pusula_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.08.2013 14:51

Tecrübe Puanı: 782 Pusula_58 kann auf vieles stolz seinPusula_58 kann auf vieles stolz seinPusula_58 kann auf vieles stolz seinPusula_58 kann auf vieles stolz seinPusula_58 kann auf vieles stolz seinPusula_58 kann auf vieles stolz seinPusula_58 kann auf vieles stolz seinPusula_58 kann auf vieles stolz seinPusula_58 kann auf vieles stolz sein

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ülkesine verdiği hizmet ve kazanımları inkar eden nankörlük etmiş olur, Sivas'a gelişi nedeniyle şuraya iki satır yazı yazmaya eriniyorsa ne diyebilirizki. Kendi sorunu. Ancak geçmişimize atamızada saygıda kusur etmemeliyiz. Geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez derler.
Atamızın Sivasa gelişinin 92.yılında birkez daha rahmet sevgi ve saygıyla anıyorum.
Pusula_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Pusula_58'e Teşekkür Ediyor...
Alt 03.07.2011, 19:26   #13
sandalli
Usta Yiğido

sandalli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sandalli Şuan sandalli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.04.2016 18:58

Tecrübe Puanı: 4550 sandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekannt

Konunun basligi Atamim Sivasa ilk defa gelisiyle ilgili, konuyla ilgili yapilan yorum sayisi 3. Konuya yorum yapmak yerine yorum yapmayanlari elestiren kisi olaya cumayi kücümseyerek giris yapiyor. Anlamadigim konun cuma ile, inanclar ile ne alakasi var. Atatürkcülük adi altinda dine, inancli insanlarin degerlerine saldirmak moda oldu artik. Ama Allah nurunu tamamlayacaktir.
Alt 04.07.2011, 18:41   #14
Gökmedrese
Yeni Yiğido
NO AVATAR

Gökmedrese Şuan Gökmedrese isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 17.09.2011 16:00

Tecrübe Puanı: 0 Gökmedrese FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
sandalli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Hic birsey bu milletin inanclarindan daha önemli degildir, Atatürk bile.

Esir iken neyin namazını kılacaktın acaba? Atatürk olmasa birleşmiş milletler barış timi kapındayken namaz mı kılacaktın? Bre adam sen neyin tartışmasına giriyorsun? Sana yıllardır okutulan Atatürkçülük dersinden hiçbirşey anlamadın mı?
Sen Atatürk'ü sevmesende her zaman gittiğin yerde resmini göreceksin. "Atatürk bile." ne demek bu be?
Gökmedrese isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Gökmedrese'e Teşekkür Ediyor...
Alt 04.07.2011, 18:47   #15
Gökmedrese
Yeni Yiğido
NO AVATAR

Alıntı:
Artik insanlarin ilgisini cekmiyor demek ki.
Ben 17 yil okula gittim ve 17 yil boyunca Atatürk ve inkilap tarihi okudum,
bana 17 yil boyunca bir yabanci dil ögretemeyen egitim sistemi
yaklasik 70 yillik tarihi 17 yil boyunca bana ve benim gibilere okuttu.
Belki de gecmisin bikkinligi vardir, sizce ne?
Yok 17 yıldır okutuluyormuş yok ingilizce öğrenememiş. Senin Tarihin olmazsa geleceğine ne miras bırakacaksın? Sivas artık tiksindirici bir şehir olmaya başladı. Facebook sayfamda bir şiir paylaşayım desem Atamla ilgili tehtidler savuruluyor. Çok yobaz bir şehiriz genel olarak baktığımızda.
Gökmedrese isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Gökmedrese'e Teşekkür Ediyor...
Alt 04.07.2011, 19:23   #16
sandalli
Usta Yiğido

sandalli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sandalli Şuan sandalli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.04.2016 18:58

Tecrübe Puanı: 4550 sandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekannt

Alıntı:
Gökmedrese Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Esir iken neyin namazını kılacaktın acaba? Atatürk olmasa birleşmiş milletler barış timi kapındayken namaz mı kılacaktın? Bre adam sen neyin tartışmasına giriyorsun? Sana yıllardır okutulan Atatürkçülük dersinden hiçbirşey anlamadın mı?
Sen Atatürk'ü sevmesende her zaman gittiğin yerde resmini göreceksin. "Atatürk bile." ne demek bu be?
Sence biz özgür müyüz? Avrupada insanlar basörtüsüyle okula gidebilirken, istedigi yerde calisabilirken ben vatanimda bu haklardan yararlanamiyorum, Bu ülkeyi kimler ne icin kurtardi önce onu kavraman lazim. Inanclarim herseyin üzerindedir, seninki degilse senin sorunun. Fikrini yaz yeter bana cevap vermek zorunda degilsin.
Alt 04.07.2011, 20:30   #17
Gökmedrese
Yeni Yiğido
NO AVATAR

Alıntı:
Sence biz özgür müyüz? Avrupada insanlar basörtüsüyle okula gidebilirken, istedigi yerde calisabilirken ben vatanimda bu haklardan yararlanamiyorum, Bu ülkeyi kimler ne icin kurtardi önce onu kavraman lazim. Inanclarim herseyin üzerindedir, seninki degilse senin sorunun. Fikrini yaz yeter bana cevap vermek zorunda degilsin.
Bu ülkede yaşayan insanlar modern mi? Sen bu ülkede yaşayan insanların kaç senelerdir din için adam öldürdüklerini bilirsin değil mi? Baskıcı insanlardır Türkiye'de yaşayan halk. Buna en yakın örnek Madımak'ta yakılanlar. Senelerdir aile içinde baskılar yüzünden örtü takmaması sebebinden kaç baba kızını öldürdü? Bir sınıfta 11 kişinin başı kapalıysa 10 kişinin başını kapatması için ne kadar baskı olacağının farkında mısın? Okullarda ayrımcılık yapılacağının? Karışıklık oluşacağının? Tek yönlü bakma her olaya her yönüyle baksana. Bu ülke insanı çağdaş düşünceli bir toplulukmu?
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Gökmedrese'e Teşekkür Ediyor...
Alt 04.07.2011, 22:03   #18
goramaz
Usta Yiğido

goramaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

goramaz Şuan goramaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.09.2024 14:55

Tecrübe Puanı: 1357 goramaz BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Alıntı:
Gökmedrese Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Bu ülkede yaşayan insanlar modern mi? Sen bu ülkede yaşayan insanların kaç senelerdir din için adam öldürdüklerini bilirsin değil mi? Baskıcı insanlardır Türkiye'de yaşayan halk. Buna en yakın örnek Madımak'ta yakılanlar. Senelerdir aile içinde baskılar yüzünden örtü takmaması sebebinden kaç baba kızını öldürdü? Bir sınıfta 11 kişinin başı kapalıysa 10 kişinin başını kapatması için ne kadar baskı olacağının farkında mısın? Okullarda ayrımcılık yapılacağının? Karışıklık oluşacağının? Tek yönlü bakma her olaya her yönüyle baksana. Bu ülke insanı çağdaş düşünceli bir toplulukmu?
Siz din için insanların öldürüldüğünü _ki bu dinin özünden olan bir durum değildir_tamamen insanların dinin yanlış yorumlamasından kaynaklanan bir durumdur.

Peki yazmak istemezdim ama siz de Atatürk devrimleri için kaç kişi idam edildi kaç kişi vatandan sürgün edildi siz de bunların farkında mısınız?

11 kişi başörtülü oluncadiğerlerine baskı yapılacakmış. Olasılıktan bahsediyorsunuz ama biz yıllarca başörtüsü yasağıyla mücadele ettik . Adilseniz olası bir durum için endişeleneceğinize; olan, kesin bir baskı için tavır almalısınız.

Lütfen artık Atatürk ve dini farklı kutuplara yerleştirmeyin. Birbirlerinin alternafi değil çünkü.
Alt 05.07.2011, 20:11   #19
ÖnceVatan_58
Usta Yiğido

ÖnceVatan_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ÖnceVatan_58 Şuan ÖnceVatan_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.07.2012 08:54

Tecrübe Puanı: 993 ÖnceVatan_58 FAZLA SÖZE GEREK YOKÖnceVatan_58 FAZLA SÖZE GEREK YOK

ATATÜRK'TEN SON MEKTUP

Siz beni hâlâ anlayamadınız
Ve anlamayacaksınız çağlarca da...
Hep tutturmuş "Yıl 1919, Mayıs'ın 19'u" diyorsunuz
Ve eskimiş sözlerle beni övüyor, övüyorsunuz.
Mustafa Kemal'i anlamak bu değil
Mustafa Kemal ülküsü, sadece söz değil ..

Bırakın o altın yaprağı artık
Bırakın rahat etsin anılarda şehitler.
Siz bana, neler yaptınız ondan haber verin .
Hakkından gelebildiniz mi yokluğun, sefaletin ?
Mustafa Kemal'i anlamak yerinde saymak değil
Mustafa Kemal'in ülküsü, sadece söz değil ..

Bana, muştular getirin bir daha
Uygar uluslara eşit yeni buluşlardan .
Kuru söz değil, iş istiyorum sizden anladınız mı ?
Uzaya Türk adını Atatürk kapsülüyle yazdınız mı ?
Mustafa Kemal'i anlamak avunmak değil

Hâlâ, o, acıklı ağıtlar dudaklarınızda
Hâlâ oturmuş, 10 Kasımlarda bana ağlıyorsunuz .
Uyanın artık diyorum, uyanın, uyanın !
Uluslar, fethine çıkıyor, uzak dünyaların .
Mustafa Kemal'i anlamak göz boyamak değil

Beni seviyorsanız eğer ve anlıyorsanız
Laboratuvarlarda sabahlayın, kahvelerde değil .
Bilim ağartsın saçlarınızı, kitaplar .
Ancak, böyle aydınlanır o sonsuz karanlıklar.
Mustafa Kemal'i anlamak ağlamak değil

Demokrasiyi getirmiştim size, özgürlüğü
Görüyorum ki, hâlâ aynı yerdesiniz, hiç ilerlememiş
Birbirinize düşmüşsünüz, halka eğilmek dururken .
Hani köylerde ışık, hani bolluk, hani kaygısız gülen ?
Mustafa Kemal'i anlamak itişmek değil

Arayı kapatmanızı istiyorum uygar uluslarla
Bilime, sanata varılmaz rezil dalkavuklarla .
Bu vatan, bu canım vatan, sizden çalışmak ister
Paydos övünmeye, paydos avunmaya, yeter, yeter !
Mustafa Kemal'i anlamak aldatmak değil
Mustafa Kemal ülküsü, sadece söz değil ...

Halim YAĞCIOĞLU

Atamızın ilimizi şereflendirişinin 92.yıl dönümünde saygıyla anıyorum. Bu ülke sana çok şey borçlu mekanın cennet olsun Atam.
ÖnceVatan_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı ÖnceVatan_58'e Teşekkür Ediyor...

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)