|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#21 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sivaslınet Şuan
Son Aktivite: 02.03.2016 05:48
Tecrübe Puanı: 762
![]() |
"Bir ülke düşünün iki askeri var birisi gayrimüslim birisi Müslüman. Terörle mücadele ederken Müslüman olan askerin yakınlarına şu hakları veriyorum, öbürüne senin dinin başka ben sana bu hakları vermiyorum demeyi İslam da, adalet de, vicdan da onaylamaz."
Başbakan Yrd. Bekir BOZDAĞ
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar sivaslınet'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#22 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
Tecrübe Puanı: 1341
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
![]() Yıllardır "laikiz,laik kalacağız " diyen ben değilim.. ![]()
|
|
|
|
#23 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sivaslınet Şuan
Son Aktivite: 02.03.2016 05:48
Tecrübe Puanı: 762
![]() |
Benim bildiğim, her inanç, her ideoloji, her toplum kendisi için savunma yapıp hayatını kaybeden kişiye "benim şehidim" der. Kendine göre haklıdır da..
Laiklik te zaten bu haklılık iddiaları için vardır.
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar sivaslınet'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#24 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aktassa Şuan
Son Aktivite: 24.04.2016 20:30
Tecrübe Puanı: 693
![]() |
Bana göre devletin birilerini şehitlik sıfatı ile belirtmesi sadece o ülke içerisinde bazı resmi hakları içindir. Dini bir geçerliliği olduğuna inanmıyorum.
Ne yani? Şimdi kanunla beraber ne oldukları belirsiz kaçakçılar ( devletten göz göre göre vergi kaçırmalarına rağmen, hırsızlık yaparken ölmelerine rağmen ) şehit olup sorgusuz sualsiz cennete mi girecekler? Burada devletten kim olursa olsun şu şehittir, bu şehittir, şehitliği şöyle değiştiriyorum derse bu sadece bürokratik işlemler içindir. Kişiye tazminat vermek istiyorlardır, çıkar yolu yoktur, "bari şehit diyelimde şehit maaşı, şehit tazminatı verdik deriz" mantığı ile verilmiştir. Gerçekten şehit midir peki? Duman'a da orada katılıyorum. Açarsın fıkıh, ilmihal kitaplarını. Hangi alim ne demiş konu ile ilgili okursun. Sen kararını verirsin. De ne yapacaksın o şehit olmuş, bu şöyle ölmüş. O onu ilgilendirir. Herkes kendi işini en iyi yapmaya çalışsa ya. Tamam. Sen yine o kişiye şehit olarak duanı et. Kimse birşey de demez. ( Sanki şehit olana okunan 1 fatiha , normal ölene okuduğunun 10 katına mı eşit? ) Niyetler temiz olsun, gerisi hikaye bana göre.
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar aktassa'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#25 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() NECMEDDİN ÖZBEK Şuan
Son Aktivite: 18.01.2015 21:31
Tecrübe Puanı: 1554
![]() |
biz öyle bir dine göre şehitlik tanımlaması yapmadık ALLAH'ın şehitlik konusundaki buyruğunu yazdık konumu ne olursa olsun şehit olabilmesi için bir bireyin önce müslüman olması gerektiğini söyledik bunu biz değil din adına fetva yetkisi olan insanlar söylüyor laiklik ilkesi kimsenin inancını siyasete alet etmeyin diyor her dine eşit davranın kesinlikle dini bir rant aracı olarak kullanmayın diyor dinden nemalanmayın diyor yoksa şunlar şehit bunlar şehit demiyorki laiklik her tartışmada başörtüsünü yorumlarına alet ettiğin gibi şimdide laikliği alet etmeye çalışıyorsun bu huyundan vazgeç sevgili LaEdri
|
|
|
#26 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
Tecrübe Puanı: 1341
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
Dini boyutları karıştırmayacaksınız.Burda devletin ona bir ünvan olarak şehitlik vermesi önemlidir.Uludere'de ölenler de resmi olarak şehit denilmesinde ben fayda görüyorum.Ülkemizin en çok kanayan yarasıdır bu.Bu bombalar kadıköy'e atılsaydı da göreydim ben yaygarayı,göreydim isyanları,göreydim istifa edenleri,medyanın hiç susmayışını.
|
|
|
|
#27 |
|
Usta Yiğido
![]() |
İşte asıl şey o.
Devlet makamındaki şehitlik ile dini anlamdaki karışıyor hep. Bir çeşit eş sesli kelimeler diyelim bunlara. Ben öyle algılıyorum artık en azından.
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar aktassa'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#28 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() NECMEDDİN ÖZBEK Şuan
Son Aktivite: 18.01.2015 21:31
Tecrübe Puanı: 1554
![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
#29 |
|
Usta Yiğido
![]() |
Eyvallah Abi sağol.
Ama bunun çok büyük sorun olmaması lazım. Daha önce de belirttiğim gibi herkes adı ne olursa olsun geçmişinin iyi anılmasını ister. Siz ister şehit deyin, ister başka birşey. Asıl olan makam zaten mizanda çıkmayacak mı?
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|