|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#31 | |
|
Yasaklı
bilalfındık Şuan
Son Aktivite: 28.12.2010 02:37
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() çiğdem kaya Şuan
Son Aktivite: 26.11.2010 22:56
Tecrübe Puanı: 682
![]() ![]() |
bu arıcılık onemlı bır sektor.duzenlı yapılıp tıcarı boyutta kullanılabılırmı acaba.bu ıse gonullu olan cıkarmı dersınız
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Yasaklı
bilalfındık Şuan
![]() |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yiğidoturan Şuan
Son Aktivite: 28.07.2014 13:58
Tecrübe Puanı: 1088
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
güzel bir meslek ama tecrübe ister karşıdan göründüğü gibi kolay değil emek ve tecrübe ister daha önce yaptığım için biliyorum
|
|
|
#35 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sonbahar5803 Şuan
Son Aktivite: 21.09.2009 14:57
Tecrübe Puanı: 855
![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
Bunun için özel kurslar varmış, hepsine gitti hemşerimiz. Ama hala elde pek bir şey yok. Kazanamıyorum diyor. Bilemiyorum artık o mu üstesinden gelemiyor ama zor ve itina gerektiren bir iş. Bir sene arılar yavruladı dedi, bal olmadı. Ertesi yıl çok bal olacak dedi, o yıl da arıların çoğu kırıldı. ![]() Gönüllü çok aslında, tahammül yok gibime geliyor. Bizim hemşeri de çıldırmak üzere çünkü.
|
|
|
|
#36 |
|
Yeni Yiğido
![]() HERO58 Şuan
Son Aktivite: 17.09.2009 10:53
![]() |
İLK ÖNCE MİLLET VEKİLLERİNİN PARTİ YÖNETİCİLERİ TARAFINDAN DEĞİL HALK TARAFINDAN SEÇİLMESİ LAZIM.
DEDİKODUCULUĞUN,ÇEKEMEMEZLİĞİN BİTMESİ LAZIM. YÖNETİCİLERİN EHİL KİŞİLERDEN OLMASI LAZIM. ESNAFIN HAKKANİYETLİ OLMASI LAZIM. İNSANLARIMIZIN DA CAHİL OLMAMASI LAZIM.... |
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Yasaklı
bulutum Şuan
Son Aktivite: 09.09.2008 22:14
![]() |
Alıntı:
gelelım ıkıncı konu olan kapan masına bazı ınsanlarımız parasını verdıgı zaman ıs haloldu dıye bılınıyo ama malesef olmuyo para sını vermekle olmuyo es dost akraba mudur vs olarak fabrıkada gecımını saglasın dıye alınıyo bılgı sıne bakıldıgında lıse mezunu kucumsedıgımden degıl ımkanı olsa okurdu elbetet zamanın sartları dıyelım ama sonuc olarak ısı ehlıne vermek lazım es dost akraba deılde bu ısı yapa bılecek kapasıtede lan kısılere verılmelı kı bır ısletme gelıssın bır fabrıkanın kurul masında bazı sartlar goz onude bulun durul malıdır orn ulasım ıs gucu hammadde ve malzemeye olan yakınlık bırde calısanların sosyal haklarını koruma vardırkı malesef sıvasta bu yok ıs veren kendı kesesını dusunuyor calıstırmıs oldugu elemanın sosyal ve kulturel haklarını nerede ıse engellıyo dıyecek sevıyede oldugu soylene bılır kısacası para verıp takıp sızlık yapmamak lazım tamam ben parasını verdım felanca da basında gelsın paralar ole yok ıste ortak larında bılınclı bır gırısımcı olması lazım kanısındayım saygılar sunarım |
|
|
|
|
|
#38 |
|
Yasaklı
bilalfındık Şuan
![]() |
arkadaşlar pazar ğününden sonra yokum benden kurtuluyorsunuz hoşça kalın
|
|
|
|
|
#39 |
|
Yasaklı
bulutum Şuan
Son Aktivite: 09.09.2008 22:14
![]() |
sımdı de kendı de sıvasta neler yapıla bılır hayvan cılık olarak uygun bazı arkadaslarımız da bahsetmıs tamam cevre olarak uygun ancak uretıcı malıyetını ve kara gecmesını saglayacak kadar kazancı yok malesef arıcılık ıcın arı cılık ıcın uygun oldugunu dusun muyorum sıvasta yapanlar var ama seker katdıkları surece bala bereketı kalmaz kı yapanlarımız malesef var arıları kıs geldıgı zaman muhafaza etmesı pek kolay olmasa gerek zıra sıvas souk bı memleket bu sartı goz onunde bulundurulacagına ınanıyorum pekı neler yapıla bılır: fabrıkalasmaya gıdılerek uretım yapıla bılır ornegın kur baklıyata yonelık br fabrıka kurula bılır kuru baklıyat paketleme gıbı nohut,mercımek,fasulye,vb gıbı urunlerınde sıvasta yetıstıgını bılıyoruz ama ne oluyo uretıcıye gereklı ucrette satıs yapamıyor bu nedenlede uretıcı uretım yapmaktan cekınıyo paketleme fabrıkası oldugnu dusun dugumuz zaman uretıcının muhatabı sadece fabrıka olacagı ıcın urunu para edecek ve uretıme fabrıka cıft cıyı tesvık edecek kotasız uretım yapmasını saglayacakve uretıcıye urun bedelını tam odeyecek boylelık ıle her ıkısıde kazanclı cıkacak sonucta baska ıllerde paketlemesı yapılan urunlerınde bır kısmı sıvastan gıtmektedır dunya genelıne baktıgımız zaman kuru baklıyat pıyasası kanadanın elındedır tuketım oranı ortalama yıllık%65 cıvarında oldugu gozlenmek tedır dıger ksım ıse mevye ve sebze tuketımı ıkıncı bır yapılabılecek sey ıse fıdanlık yapımı bu konuda da guzel calısmalar yapılıp uretım yapıla bılır orn kıraz uretımı be bodur elma uretıcılıgı ıcın tarım ıl mudurlukları destek vermek tedırler hayırlı guneler dılerım |
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|