Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Arşiv
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil
Alt 09.04.2008, 16:03   #31
bilalfındık
Yasaklı
NO AVATAR

bilalfındık Şuan bilalfındık isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.12.2010 02:37

Tecrübe Puanı: 0 bilalfındık FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: SİVAS'TAN GÖÇÜ ENGELLEMEK İÇİN NE YAPILABİLİR

Alıntı:
Catli58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Zamaninda, yani 70'lerde Sarkislaya fabrika kurmak icin gurbetcilerden para toplamislardi.
Bizim aile büyügümüzden biriside bu fabrikaya katkida bulundu.
Fabrikanin adi "Madimak Un Fabrikasi".
Fabrika calisti, is yapti vs. ama haksizlik yaptilar.

Ilk acildiginda, mesela 1000 Danimarka kronu yardim yapanin hakkini, yillar sonra nasil bir haksizlikla geri ödeme yaptilar, insan sasisir.

Fabrikanin acilisindan diyelimki 20 sene sonra payini almak isteyen adama, ozaman 1000 danimarka kronu 10 bin tl yapiyordu, al sana 10 tl diye veriyorlardi.

Ozaman ki 10 tl ye belki bir araba, ev alabilirdin, ama bugun o paraya sakiz bile vermezler.

Halbuki durustce is yapsalardi, ozaman 1000 kr, 10 bin tl, ama bugun 200 ytl ediyor, al hakkini deselerdi, belki grubetciler fabrika kurmaya yardim ederlerdi.

Ama bu tip sahtekarlarin actigi fabrikalar yuzunden suanda da kimse yardim yapmak istemiyor.
doğrudur isttanbuldan 2 kişi bir kişide inğiltereden destek verdi sivasta ayakkabı kavuçuk fabrikası kurdular o zamanlar bütün ğençlik kahveden çıkmıyor temmelleşmiş cebinde sığara parasıyok ama kahve bağımlısı işi kuranlar belediyeden yardım istedi bedeva belediye otobisi tesis ettiler her sabah belediye otobisi kavelerin önüne ğelip yeymiye 7milyon deyip adam topladılar böylece temmelliğe alışmış ğençler çalışmaya başladı kaveler boşalmaya başlamıştı buna şahit oldum bilmiyom bu şirket devam ediyormu ben diyomki böyle birşey neden olmasın sizlerin düşüncesi nedir ben araştırdım köye dönüş projesi varmış devlet kredi veriyormuş
bilalfındık isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 09.04.2008, 21:43   #32
çiğdem kaya
Tecrübeli Yiğido

çiğdem kaya - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

çiğdem kaya Şuan çiğdem kaya isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 26.11.2010 22:56

Tecrübe Puanı: 682 çiğdem kaya FAZLA SÖZE GEREK YOKçiğdem kaya FAZLA SÖZE GEREK YOK

bu arıcılık onemlı bır sektor.duzenlı yapılıp tıcarı boyutta kullanılabılırmı acaba.bu ıse gonullu olan cıkarmı dersınız
çiğdem kaya isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 09.04.2008, 21:52   #33
bilalfındık
Yasaklı
NO AVATAR

Alıntı:
çiğdem kaya Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
bu arıcılık onemlı bır sektor.duzenlı yapılıp tıcarı boyutta kullanılabılırmı acaba.bu ıse gonullu olan cıkarmı dersınız
arıcılar başkanını tanıyorum abdullah ışık
Alt 09.04.2008, 22:04   #34
yiğidoturan
Usta Yiğido

yiğidoturan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yiğidoturan Şuan yiğidoturan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.07.2014 13:58

Tecrübe Puanı: 1088 yiğidoturan TAM BIR BEYEFENDIyiğidoturan TAM BIR BEYEFENDIyiğidoturan TAM BIR BEYEFENDIyiğidoturan TAM BIR BEYEFENDIyiğidoturan TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
güzel bir meslek ama tecrübe ister karşıdan göründüğü gibi kolay değil emek ve tecrübe ister daha önce yaptığım için biliyorum
Alt 09.04.2008, 22:17   #35
sonbahar5803
Usta Yiğido

sonbahar5803 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sonbahar5803 Şuan sonbahar5803 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.09.2009 14:57

Tecrübe Puanı: 855 sonbahar5803 COK SEVILEN BIR KISIsonbahar5803 COK SEVILEN BIR KISIsonbahar5803 COK SEVILEN BIR KISI

Alıntı:
Arıcılık gerçekten önemli olduğunu söylüyorlar. 3 sene önce bizim bir köylü gelip babama söylemişti. Babam uğraşamaz öyle şeylerle ama sermaye benden sen yaparsan yap, bana da yememize yetecek kadar bir şeyler getir yeter demişti. Gürün'de bir yerlerde galiba kovanları, çok elverişliymiş oralar.

Bunun için özel kurslar varmış, hepsine gitti hemşerimiz. Ama hala elde pek bir şey yok. Kazanamıyorum diyor.

Bilemiyorum artık o mu üstesinden gelemiyor ama zor ve itina gerektiren bir iş.

Bir sene arılar yavruladı dedi, bal olmadı. Ertesi yıl çok bal olacak dedi, o yıl da arıların çoğu kırıldı.

Gönüllü çok aslında, tahammül yok gibime geliyor. Bizim hemşeri de çıldırmak üzere çünkü.

İnsan yaklaştığınca yaklaştığından ayrı
Belli ki, yakınımız yoktur ALLAH’tan gayrı...
sonbahar5803 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 10.04.2008, 12:33   #36
HERO58
Yeni Yiğido
NO AVATAR

HERO58 Şuan HERO58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 17.09.2009 10:53

Tecrübe Puanı: 0 HERO58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

İLK ÖNCE MİLLET VEKİLLERİNİN PARTİ YÖNETİCİLERİ TARAFINDAN DEĞİL HALK TARAFINDAN SEÇİLMESİ LAZIM.
DEDİKODUCULUĞUN,ÇEKEMEMEZLİĞİN BİTMESİ LAZIM.
YÖNETİCİLERİN EHİL KİŞİLERDEN OLMASI LAZIM.
ESNAFIN HAKKANİYETLİ OLMASI LAZIM.
İNSANLARIMIZIN DA CAHİL OLMAMASI LAZIM....
HERO58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 10.04.2008, 23:57   #37
bulutum
Yasaklı
NO AVATAR

bulutum Şuan bulutum isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 09.09.2008 22:14

Tecrübe Puanı: 0 bulutum Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.

Alıntı:
Catli58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Zamaninda, yani 70'lerde Sarkislaya fabrika kurmak icin gurbetcilerden para toplamislardi.
Bizim aile büyügümüzden biriside bu fabrikaya katkida bulundu.
Fabrikanin adi "Madimak Un Fabrikasi".
Fabrika calisti, is yapti vs. ama haksizlik yaptilar.

Ilk acildiginda, mesela 1000 Danimarka kronu yardim yapanin hakkini, yillar sonra nasil bir haksizlikla geri ödeme yaptilar, insan sasisir.

Fabrikanin acilisindan diyelimki 20 sene sonra payini almak isteyen adama, ozaman 1000 danimarka kronu 10 bin tl yapiyordu, al sana 10 tl diye veriyorlardi.

Ozaman ki 10 tl ye belki bir araba, ev alabilirdin, ama bugun o paraya sakiz bile vermezler.

Halbuki durustce is yapsalardi, ozaman 1000 kr, 10 bin tl, ama bugun 200 ytl ediyor, al hakkini deselerdi, belki grubetciler fabrika kurmaya yardim ederlerdi.

Ama bu tip sahtekarlarin actigi fabrikalar yuzunden suanda da kimse yardim yapmak istemiyor.
evet kuruldu o fabrıka su andada baska bı kısıde faalıyete gecmesı an meselesı belkıde gecmıstır arastırmak lazım
gelelım ıkıncı konu olan kapan masına bazı ınsanlarımız parasını verdıgı zaman ıs haloldu dıye bılınıyo ama malesef olmuyo para sını vermekle olmuyo es dost akraba mudur vs olarak fabrıkada gecımını saglasın dıye alınıyo bılgı sıne bakıldıgında lıse mezunu kucumsedıgımden degıl ımkanı olsa okurdu elbetet zamanın sartları dıyelım ama sonuc olarak ısı ehlıne vermek lazım es dost akraba deılde bu ısı yapa bılecek kapasıtede lan kısılere verılmelı kı bır ısletme gelıssın bır fabrıkanın kurul masında bazı sartlar goz onude bulun durul malıdır
orn
ulasım
ıs gucu
hammadde ve malzemeye olan yakınlık
bırde calısanların sosyal haklarını koruma vardırkı malesef sıvasta bu yok
ıs veren kendı kesesını dusunuyor calıstırmıs oldugu elemanın sosyal ve kulturel haklarını nerede ıse engellıyo dıyecek sevıyede oldugu soylene bılır
kısacası para verıp takıp sızlık yapmamak lazım tamam ben parasını verdım felanca da basında gelsın paralar ole yok ıste ortak larında bılınclı bır gırısımcı olması lazım kanısındayım saygılar sunarım
bulutum isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 11.04.2008, 00:01   #38
bilalfındık
Yasaklı
NO AVATAR

arkadaşlar pazar ğününden sonra yokum benden kurtuluyorsunuz hoşça kalın
Alt 11.04.2008, 00:19   #39
bulutum
Yasaklı
NO AVATAR

bulutum Şuan bulutum isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 09.09.2008 22:14

Tecrübe Puanı: 0 bulutum Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.

sımdı de kendı de sıvasta neler yapıla bılır
hayvan cılık olarak uygun bazı arkadaslarımız da bahsetmıs tamam cevre olarak uygun ancak uretıcı malıyetını ve kara gecmesını saglayacak kadar kazancı yok malesef
arıcılık ıcın arı cılık ıcın uygun oldugunu dusun muyorum sıvasta yapanlar var ama seker katdıkları surece bala bereketı kalmaz kı yapanlarımız malesef var arıları kıs geldıgı zaman muhafaza etmesı pek kolay olmasa gerek zıra sıvas souk bı memleket bu sartı goz onunde bulundurulacagına ınanıyorum
pekı neler yapıla bılır:
fabrıkalasmaya gıdılerek uretım yapıla bılır
ornegın kur baklıyata yonelık br fabrıka kurula bılır kuru baklıyat paketleme gıbı nohut,mercımek,fasulye,vb gıbı urunlerınde sıvasta yetıstıgını bılıyoruz ama ne oluyo uretıcıye gereklı ucrette satıs yapamıyor bu nedenlede uretıcı uretım yapmaktan cekınıyo paketleme fabrıkası oldugnu dusun dugumuz zaman uretıcının muhatabı sadece fabrıka olacagı ıcın urunu para edecek ve uretıme fabrıka cıft cıyı tesvık edecek kotasız uretım yapmasını saglayacakve uretıcıye urun bedelını tam odeyecek boylelık ıle her ıkısıde kazanclı cıkacak sonucta baska ıllerde paketlemesı yapılan urunlerınde bır kısmı sıvastan gıtmektedır dunya genelıne baktıgımız zaman kuru baklıyat pıyasası kanadanın elındedır tuketım oranı ortalama yıllık%65 cıvarında oldugu gozlenmek tedır dıger ksım ıse mevye ve sebze tuketımı
ıkıncı bır yapılabılecek sey ıse fıdanlık yapımı bu konuda da guzel calısmalar yapılıp uretım yapıla bılır orn kıraz uretımı be bodur elma uretıcılıgı ıcın tarım ıl mudurlukları destek vermek tedırler
hayırlı guneler dılerım
bulutum isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)