![]() |
#31 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sweetgirl Şuan
![]() Son Aktivite: 01.05.2015 23:50
Tecrübe Puanı: 1080
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ben inanmiyorum ayrimcilik olmadigina
ister istemez her ailede ayrimcilik oluyor bazi insanlar bunu ayrimcilik olarak algilamiyor olabilir ama ayrimcilik oluyor her anne baba cocugunun kisiligine göre cocuklarina davraniyor mesela: 1. cocuk kisilik olarak zayifdir herseye cabuk kanar, bu cocuga anne baba daha cok dikkatle birseyleri yapmasina izin verir. 2. cocuk kisilik olarak güclü ve kendine güveni tam yerindedir, bu cocuk kimseye kanmaz, anne babanin güvenini tamamen almisdir. Bu cocuga anne baba daha cok sey izin verir. Ayriyetden bazilarinda sevgi konusunu gördüm, sevgi ile ayrimcilik yapma konusu farkli seyler. Anne ile baba cocuklarinin hepsinide tabiki sever, ama hepsinin yeri ayridir. Birini birinden kesin daha cok sever. Anneme sordugumuzda kimi daha cok seviyorsun diye, hepinizinde yeri aynidir. Ama bu dogru degil. Bes parmak misali: her parmaginizi ayri ayri kesseniz, hepside ayni aciyi verir. Ama serce parmaginizla bas parmaginizi bir tutabilirmisiniz? Bas parmaginiz olmasa eliniz hic birseyi tutamaz. Hic bir isi düzgün yapamazsiniz. Bunun gibide cocuklarda ayri sevilir. Birtek cocuk degil, abla, abi, kardes. Kendinize bi bakin kardeslerinizin arasindan kimi daha cok seviyorsunuz. Ve neden daha cok seviyorsunuz. Birseyleri belki paylasmissinizdir, belki onunla daha iyi anlasiyorsunuzdur, belki onunla en güzel günlerini gecirmissindir. Ayni sekilde anne ve baba'ninda öyle oldugunu düsünüyorum. Bu arada "köylü" yazdigi seyide unutmadan söylim. Anneniniz sag iken malini dagitmis. Bu konuda ayrimcilik yaptigi dogru ama sebebide aslinda cok acik. Genelde bizim kültürde erkek cocuklarina bütün mallar devredilir, cünkü Anne ve Baba bir gün yaslandiginda onun bakacagini düsünürler. Kizin el oglunda oldugu icin bakamayacagini düsünerek, erkek cocuguna bütün mallarini verirler. Bu ama birtek sivasda degil heryerde böyledir. Bence üzülmeye öfkelenmeye degmez, herseyin basi saglik. Eger bi sekil mal mülk sahibi olacaksaniz buna birseyler sebep olur ve sizinde maliniz olur. Umarim mal mülk icin kardesler birbirini kirmaz, üc günlük dünyada bunun icin kavga etmeye degmez. ![]()
![]() |
#32 |
Yasaklı
![]() dark_yamtar58 Şuan
![]() Son Aktivite: 23.12.2009 14:39
Tecrübe Puanı: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Benim bir oğlum birde kızım var ama ne yapayım ki kızıma kendimi daha yakın hissediyorum.Hernekadar belli etmesmde kız benim gözümde daha farklı gözüküyor.Kızımı görünce Çileli Türk Şehit Anaları aklıma geliyor her halde...............
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() tatli-dilli Şuan
![]() Son Aktivite: 23.10.2009 23:37
Tecrübe Puanı: 890
![]() |
![]() Alıntı:
benim babamlarda miras paylasimi yaptilar simdiden birtek iki üc yeri kendi üzerinde birakti onlari da bizler vefat ettikten sonra hayrimiza dagitirsiniz diye, hepimiz karsi ciktik istemedik hic birseylerini ama babam ben sag iken paylasimi yapayimda olur ya insanlik hali kimse kimseyle bu yüzden kavga etmesin dedi. böyle bir davranis cok güzel birsey.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 | |
Usta Yiğido
![]() Alıntı:
bunu düsünerek anneler babalar mirasini ogullarina verirlerdi... bu konuyu acan kiside benim düsünceme göre bu olayi köyde yasamis ... yani simdiki zamanda bunlar yok. Zaten anne baba öldükden sonra mallar hukuken herkese esit bir sekilde paylasiliyor. Ayriyetden daha öncede dedigim gibi mal mülk bence hic önemli degil, hersey bi sekilde yerine gelir ama su saglik ve anne, baba, ve kardesler asla geri getiremezsin. Heleki kalplerini kirdikdan sonra hic birsey eskisi gibi olmaz. Icinde herzaman bir kirginlik olur, her yüzlerine baktiginda bir aci hissedersen icinde. MAL ICIN KAVGA ETMEYE; KALP KIRMAYA VE ÜZÜLMEYE DEGMEZ
![]() |
![]() |
#35 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() tatli-dilli Şuan
![]() Son Aktivite: 23.10.2009 23:37
Tecrübe Puanı: 890
![]() |
![]() Alıntı:
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() sivaslı_gız Şuan
![]() Son Aktivite: 28.08.2009 13:56
Tecrübe Puanı: 690
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() 2 kız bir erkek olarak totalde:3kardeşiz
![]() en böyük benim abla olduğum için babam çoğunlukla beni savunur ![]() yani bizde ayrım pek yok... ![]() ![]()
![]() |
#37 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() fatoş_yvz Şuan
![]() Son Aktivite: 27.05.2010 14:19
Tecrübe Puanı: 775
![]() ![]() |
![]() bizde de çok farkLı ya yok oLması imkansızz bizim evıN en küçügu erkek ve çok şımarıkk resmen agır abi oLdu çıktı çoçuk başımıza ya annesınden babasından görmedıgını işkenceyı
![]() ![]()
![]() |
#38 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sonbahar5803 Şuan
![]() Son Aktivite: 21.09.2009 13:57
Tecrübe Puanı: 836
![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Ama dikkatinizi çekerim, konu mal-mülk değil bu arkadaşın. Hadi mal vermedi, torunları arasında neden ayrım yapmış o anne? Erkek evlatların çocuklarına bayramlarda harçlık verirken, biz kızların çocuklarına hiç vermedi. Aynı ilgiyi göstermedi diyor. Bu o kadar büyük bir yanlışki, Allah bunun da hesabını soracaktır o anne-babadan. Üstelik Peygamber Efendimizin bu mal konusunda hadisleri var; Oğluna mülk bırakacağını ancak kızı için yeterli mülkü olmadığını söyleyen ümmetine Peygamber Efendimizin cevabı şöyle olmuştur: Tüm evlatlarına mülk bırakamıyorsan, hiçbirine bırakma. Bir sünnetin tam tersini uygulamak ne kadar doğru sizce? Kızlar kendi istekleriyle vazgeçseler mirastan, anlarım. Ama bu şekildeki uygulamalar bana çok ters geliyor. Bu uygulamanın kesinlikle senin anlattığın şekilde inanıldığını düşünmüyorum. Biz Türk milletinin ve hatta Müslümanların erkek evladın soyu devam ettirdiği düşüncesinden kaynaklanıyor. Ama kimse görmek istemezki, Peygamber Efendimizin 3 erkek evladı çok küçük yaşta vefat etmişti. Soyu kurudu diye alay bile edildi. Erkek evlatla soy devam edecek olsaydı, Rabbim Resulüne boy boy verirdi ve soyunu onlardan devam ettirirdi. Yine de ısrarla erkeği bulana kadar çocuk yapar bizimkiler. Maddi durumu olsun, olmasın... Allah rızkını veriyormuş ne de olsa. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#39 | |
Usta Yiğido
![]() Alıntı:
ne yani annen baban bunu yapmadi diye anneni babani yargilayacakmisin annesi rahmetli olmus, mezarina gidip sen benim cocuklarima harclik vermedin diye, simdide ben senin ruhuna fatiha, yasin okumayacagimmi diyeceksin. Yani benim anlatmak istedigimi yanlis anlamissiniz. Bunlar icin üzülmeye degmez diyorum. Bunlari hatirladikca kendini yiyip bitirir. Geriye dönüp baktikca insanlar daha cok üzüldügü konulari hatirlar, ve kendini mahveder. Ve eminimki bu konuyu acanin icine bu öyle bir dert olmuski her seferinde bunu hatirliyor, neden böyle yapiyordu diye soruyordur kendine. Ama bunlara degmez. Ve yeniden diyorum. Anne baba mali mülkü vermedi diye ona küsecekmisin. Annene babana karsimi geleceksin? Ayriyetden dedigim gibi her evlat farklidir. Ayni sekilde her evladin cocuguda farkli olur...... benden alinti yaptiginizi ben tatli dilliye yazmisdim neresinden baslayip ve neresine kadar okudunuz yazilarimin bilmiyorum. Benim düsündügüm gibi düsünülmedigini söylemissiniz, siz haklisinizdir demeyi cok isterdim ama maalesef diyemiyorum cünkü cogu böyle düsünüyor. Illede erkek cocuk istemeleri evet soyu sürdürmesinden dolayi. Ama mali erkek cocuguna benim soyumu sürdürüyorsun al buda mükafati der gibi vermiyorlar. Neyse zannedersem bu konuyu fazla uzatmayada gerek yok, HAKLISINIZDIR
![]() |
![]() |
#40 |
Yasaklı
![]() dark_yamtar58 Şuan
![]() Son Aktivite: 23.12.2009 14:39
Tecrübe Puanı: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Olan ve Kız kardeştir....Ayrım yapan kardeştir...............
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|