Warnung: Illegal string offset 'type' in [path]/includes/class_postbit.php(293) : eval()'d code (Zeile 153)
sivaslı kızlar - Sayfa 4 - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Spor Haberleri- Sivas Amatör Takımları - Diğer Sporlar
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Spor Haberleri- Sivas Amatör Takımları - Diğer Sporlar Spor Haberleri

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 25.08.2008, 15:12   #31
Sweetgirl
Usta Yiğido

Sweetgirl - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sweetgirl Şuan Sweetgirl isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 01.05.2015 23:50

Tecrübe Puanı: 1080 Sweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz sein
Standart --->: sivaslı kızlar

ben inanmiyorum ayrimcilik olmadigina
ister istemez her ailede ayrimcilik oluyor
bazi insanlar bunu ayrimcilik olarak algilamiyor olabilir
ama ayrimcilik oluyor
her anne baba cocugunun kisiligine göre cocuklarina davraniyor

mesela:

1. cocuk kisilik olarak zayifdir herseye cabuk kanar, bu cocuga anne baba daha cok dikkatle birseyleri yapmasina izin verir.

2. cocuk kisilik olarak güclü ve kendine güveni tam yerindedir, bu cocuk kimseye kanmaz, anne babanin güvenini tamamen almisdir. Bu cocuga anne baba daha cok sey izin verir.

Ayriyetden bazilarinda sevgi konusunu gördüm, sevgi ile ayrimcilik yapma konusu farkli seyler.

Anne ile baba cocuklarinin hepsinide tabiki sever, ama hepsinin yeri ayridir.
Birini birinden kesin daha cok sever. Anneme sordugumuzda kimi daha cok seviyorsun diye, hepinizinde yeri aynidir. Ama bu dogru degil. Bes parmak misali: her parmaginizi ayri ayri kesseniz, hepside ayni aciyi verir. Ama serce parmaginizla bas parmaginizi bir tutabilirmisiniz? Bas parmaginiz olmasa eliniz hic birseyi tutamaz. Hic bir isi düzgün yapamazsiniz.

Bunun gibide cocuklarda ayri sevilir. Birtek cocuk degil, abla, abi, kardes. Kendinize bi bakin kardeslerinizin arasindan kimi daha cok seviyorsunuz. Ve neden daha cok seviyorsunuz.
Birseyleri belki paylasmissinizdir, belki onunla daha iyi anlasiyorsunuzdur, belki onunla en güzel günlerini gecirmissindir. Ayni sekilde anne ve baba'ninda öyle oldugunu düsünüyorum.

Bu arada "köylü" yazdigi seyide unutmadan söylim. Anneniniz sag iken malini dagitmis. Bu konuda ayrimcilik yaptigi dogru ama sebebide aslinda cok acik. Genelde bizim kültürde erkek cocuklarina bütün mallar devredilir, cünkü Anne ve Baba bir gün yaslandiginda onun bakacagini düsünürler. Kizin el oglunda oldugu icin bakamayacagini düsünerek, erkek cocuguna bütün mallarini verirler. Bu ama birtek sivasda degil heryerde böyledir.

Bence üzülmeye öfkelenmeye degmez, herseyin basi saglik. Eger bi sekil mal mülk sahibi olacaksaniz buna birseyler sebep olur ve sizinde maliniz olur.
Umarim mal mülk icin kardesler birbirini kirmaz, üc günlük dünyada bunun icin kavga etmeye degmez.

yine resmen roman yazmisim yaaa kusura bakmayin arkadaslar. Gözlerinizi agritdigim icin hakkinizi helal edin....

Sweetgirl isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25.08.2008, 15:18   #32
dark_yamtar58
Yasaklı
NO AVATAR

dark_yamtar58 Şuan dark_yamtar58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 23.12.2009 14:39
3D Car Driver Champion! Ancient Battle Champion! Basketball Rally Champion! BMX Stunts Champion! Clay Pigeon Shooter Champion! Counter-Strike Champion! Early Man Wars Champion! Ice Racer Champion! Lord Cannonball 2 Champion! Roulette Champion! Yeti Sports 9 - Final Spit Champion!
Tecrübe Puanı: 0 dark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblick

Benim bir oğlum birde kızım var ama ne yapayım ki kızıma kendimi daha yakın hissediyorum.Hernekadar belli etmesmde kız benim gözümde daha farklı gözüküyor.Kızımı görünce Çileli Türk Şehit Anaları aklıma geliyor her halde...............
dark_yamtar58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25.08.2008, 15:25   #33
tatli-dilli
Usta Yiğido

tatli-dilli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

tatli-dilli Şuan tatli-dilli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 23.10.2009 23:37

Tecrübe Puanı: 890 tatli-dilli BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Alıntı:
Sweetgirl Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
ben inanmiyorum ayrimcilik olmadigina
ister istemez her ailede ayrimcilik oluyor
bazi insanlar bunu ayrimcilik olarak algilamiyor olabilir
ama ayrimcilik oluyor
her anne baba cocugunun kisiligine göre cocuklarina davraniyor

mesela:

1. cocuk kisilik olarak zayifdir herseye cabuk kanar, bu cocuga anne baba daha cok dikkatle birseyleri yapmasina izin verir.

2. cocuk kisilik olarak güclü ve kendine güveni tam yerindedir, bu cocuk kimseye kanmaz, anne babanin güvenini tamamen almisdir. Bu cocuga anne baba daha cok sey izin verir.

Ayriyetden bazilarinda sevgi konusunu gördüm, sevgi ile ayrimcilik yapma konusu farkli seyler.

Anne ile baba cocuklarinin hepsinide tabiki sever, ama hepsinin yeri ayridir.
Birini birinden kesin daha cok sever. Anneme sordugumuzda kimi daha cok seviyorsun diye, hepinizinde yeri aynidir. Ama bu dogru degil. Bes parmak misali: her parmaginizi ayri ayri kesseniz, hepside ayni aciyi verir. Ama serce parmaginizla bas parmaginizi bir tutabilirmisiniz? Bas parmaginiz olmasa eliniz hic birseyi tutamaz. Hic bir isi düzgün yapamazsiniz.

Bunun gibide cocuklarda ayri sevilir. Birtek cocuk degil, abla, abi, kardes. Kendinize bi bakin kardeslerinizin arasindan kimi daha cok seviyorsunuz. Ve neden daha cok seviyorsunuz.
Birseyleri belki paylasmissinizdir, belki onunla daha iyi anlasiyorsunuzdur, belki onunla en güzel günlerini gecirmissindir. Ayni sekilde anne ve baba'ninda öyle oldugunu düsünüyorum.

Bu arada "köylü" yazdigi seyide unutmadan söylim. Anneniniz sag iken malini dagitmis. Bu konuda ayrimcilik yaptigi dogru ama sebebide aslinda cok acik. Genelde bizim kültürde erkek cocuklarina bütün mallar devredilir, cünkü Anne ve Baba bir gün yaslandiginda onun bakacagini düsünürler. Kizin el oglunda oldugu icin bakamayacagini düsünerek, erkek cocuguna bütün mallarini verirler. Bu ama birtek sivasda degil heryerde böyledir.

Bence üzülmeye öfkelenmeye degmez, herseyin basi saglik. Eger bi sekil mal mülk sahibi olacaksaniz buna birseyler sebep olur ve sizinde maliniz olur.
Umarim mal mülk icin kardesler birbirini kirmaz, üc günlük dünyada bunun icin kavga etmeye degmez.

yine resmen roman yazmisim yaaa kusura bakmayin arkadaslar. Gözlerinizi agritdigim icin hakkinizi helal edin....
ama mallarini ogullarina devrederken hesaba katmadiklari birsey var peki ya gelinleri onlari istemez ise? ben iste karsiyim böyle bir ayrimcaliga, insanin helal süt emmis olmasi mühim olan, gelin nasil bakiyor ise damat da bakabilir. önemli olan gelini de damadi da öz evlatarindan ayirt etmemek.

benim babamlarda miras paylasimi yaptilar simdiden birtek iki üc yeri kendi üzerinde birakti onlari da bizler vefat ettikten sonra hayrimiza dagitirsiniz diye, hepimiz karsi ciktik istemedik hic birseylerini ama babam ben sag iken paylasimi yapayimda olur ya insanlik hali kimse kimseyle bu yüzden kavga etmesin dedi. böyle bir davranis cok güzel birsey.
tatli-dilli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 25.08.2008, 15:38   #34
Sweetgirl
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 1080 Sweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz sein

Alıntı:
tatli-dilli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
ama mallarini ogullarina devrederken hesaba katmadiklari birsey var peki ya gelinleri onlari istemez ise? ben iste karsiyim böyle bir ayrimcaliga, insanin helal süt emmis olmasi mühim olan, gelin nasil bakiyor ise damat da bakabilir. önemli olan gelini de damadi da öz evlatarindan ayirt etmemek.

benim babamlarda miras paylasimi yaptilar simdiden birtek iki üc yeri kendi üzerinde birakti onlari da bizler vefat ettikten sonra hayrimiza dagitirsiniz diye, hepimiz karsi ciktik istemedik hic birseylerini ama babam ben sag iken paylasimi yapayimda olur ya insanlik hali kimse kimseyle bu yüzden kavga etmesin dedi. böyle bir davranis cok güzel birsey.
bak canim eskilerde köyde gelini kendi köylerine getirir, kizlarinida baska köylere verirlerdi....
bunu düsünerek anneler babalar mirasini ogullarina verirlerdi...
bu konuyu acan kiside benim düsünceme göre bu olayi köyde yasamis
... yani simdiki zamanda bunlar yok. Zaten anne baba öldükden sonra mallar hukuken herkese esit bir sekilde paylasiliyor.
Ayriyetden daha öncede dedigim gibi mal mülk bence hic önemli degil, hersey bi sekilde yerine gelir ama su saglik ve anne, baba, ve kardesler asla geri getiremezsin. Heleki kalplerini kirdikdan sonra hic birsey eskisi gibi olmaz. Icinde herzaman bir kirginlik olur, her yüzlerine baktiginda bir aci hissedersen icinde.

MAL ICIN KAVGA ETMEYE; KALP KIRMAYA VE ÜZÜLMEYE DEGMEZ

Alt 25.08.2008, 15:48   #35
tatli-dilli
Usta Yiğido

tatli-dilli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

tatli-dilli Şuan tatli-dilli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 23.10.2009 23:37

Tecrübe Puanı: 890 tatli-dilli BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Alıntı:
bak canim eskilerde köyde gelini kendi köylerine getirir, kizlarinida baska köylere verirlerdi....
... yani simdiki zamanda bunlar yok. Zaten anne baba öldükden sonra mallar hukuken herkese esit bir sekilde paylasiliyor.
Ayriyetden daha öncede dedigim gibi mal mülk bence hic önemli degil, hersey bi sekilde yerine gelir ama su saglik ve anne, baba, ve kardesler asla geri getiremezsin. Heleki kalplerini kirdikdan sonra hic birsey eskisi gibi olmaz. Icinde herzaman bir kirginlik olur, her yüzlerine baktiginda bir aci hissedersen icinde.

katiliyorum aynen, mal mül nedirki insanin sagligi yerinde olduktan sonra calisilip hersey alinir. huzur olsun gerisi bos. allah anne babalarimiza uzun ve saglikli ömürler nasip etsin insallah...
tatli-dilli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 25.08.2008, 16:28   #36
sivaslı_gız
Tecrübeli Yiğido

sivaslı_gız - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslı_gız Şuan sivaslı_gız isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.08.2009 13:56

Tecrübe Puanı: 690 sivaslı_gız TAM BIR BEYEFENDIsivaslı_gız TAM BIR BEYEFENDIsivaslı_gız TAM BIR BEYEFENDIsivaslı_gız TAM BIR BEYEFENDI

2 kız bir erkek olarak totalde:3kardeşiz
en böyük benim abla olduğum için babam çoğunlukla beni savunur
yani bizde ayrım pek yok...

ARTIK FARKINA VARSAN DİYORUM!!
sivaslı_gız isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 25.08.2008, 16:31   #37
fatoş_yvz
Usta Yiğido

fatoş_yvz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

fatoş_yvz Şuan fatoş_yvz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.05.2010 14:19

Tecrübe Puanı: 775 fatoş_yvz FAZLA SÖZE GEREK YOKfatoş_yvz FAZLA SÖZE GEREK YOK

bizde de çok farkLı ya yok oLması imkansızz bizim evıN en küçügu erkek ve çok şımarıkk resmen agır abi oLdu çıktı çoçuk başımıza ya annesınden babasından görmedıgını işkenceyı benden gördugu içiN fazLa tınLamıyorum sonuçta benım dedıgım ya oLcak ya oLcak gerisi ıLgı aLanıma girmıyo

hayaT Ne qaRip b!R vaRsıN bir yok......
fatoş_yvz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 25.08.2008, 23:11   #38
sonbahar5803
Usta Yiğido

sonbahar5803 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sonbahar5803 Şuan sonbahar5803 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.09.2009 13:57

Tecrübe Puanı: 836 sonbahar5803 COK SEVILEN BIR KISIsonbahar5803 COK SEVILEN BIR KISIsonbahar5803 COK SEVILEN BIR KISI

Alıntı:

Ama dikkatinizi çekerim, konu mal-mülk değil bu arkadaşın.
Hadi mal vermedi, torunları arasında neden ayrım yapmış o anne?

Erkek evlatların çocuklarına bayramlarda harçlık verirken, biz kızların çocuklarına hiç vermedi. Aynı ilgiyi göstermedi diyor.

Bu o kadar büyük bir yanlışki, Allah bunun da hesabını soracaktır o anne-babadan.

Üstelik Peygamber Efendimizin bu mal konusunda hadisleri var;

Oğluna mülk bırakacağını ancak kızı için yeterli mülkü olmadığını söyleyen ümmetine Peygamber Efendimizin cevabı şöyle olmuştur:

Tüm evlatlarına mülk bırakamıyorsan, hiçbirine bırakma.

Bir sünnetin tam tersini uygulamak ne kadar doğru sizce?

Kızlar kendi istekleriyle vazgeçseler mirastan, anlarım. Ama bu şekildeki uygulamalar bana çok ters geliyor. Bu uygulamanın kesinlikle senin anlattığın şekilde inanıldığını düşünmüyorum. Biz Türk milletinin ve hatta Müslümanların erkek evladın soyu devam ettirdiği düşüncesinden kaynaklanıyor.

Ama kimse görmek istemezki, Peygamber Efendimizin 3 erkek evladı çok küçük yaşta vefat etmişti.
Soyu kurudu diye alay bile edildi. Erkek evlatla soy devam edecek olsaydı, Rabbim Resulüne boy boy verirdi ve soyunu onlardan devam ettirirdi.

Yine de ısrarla erkeği bulana kadar çocuk yapar bizimkiler.
Maddi durumu olsun, olmasın... Allah rızkını veriyormuş ne de olsa.

İnsan yaklaştığınca yaklaştığından ayrı
Belli ki, yakınımız yoktur ALLAH’tan gayrı...
sonbahar5803 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 25.08.2008, 23:40   #39
Sweetgirl
Usta Yiğido

Alıntı:
sonbahar5803 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Ama dikkatinizi çekerim, konu mal-mülk değil bu arkadaşın.
Hadi mal vermedi, torunları arasında neden ayrım yapmış o anne?

Erkek evlatların çocuklarına bayramlarda harçlık verirken, biz kızların çocuklarına hiç vermedi. Aynı ilgiyi göstermedi diyor.

Bu o kadar büyük bir yanlışki, Allah bunun da hesabını soracaktır o anne-babadan.

Üstelik Peygamber Efendimizin bu mal konusunda hadisleri var;

Oğluna mülk bırakacağını ancak kızı için yeterli mülkü olmadığını söyleyen ümmetine Peygamber Efendimizin cevabı şöyle olmuştur:

Tüm evlatlarına mülk bırakamıyorsan, hiçbirine bırakma.

Bir sünnetin tam tersini uygulamak ne kadar doğru sizce?

Kızlar kendi istekleriyle vazgeçseler mirastan, anlarım. Ama bu şekildeki uygulamalar bana çok ters geliyor. Bu uygulamanın kesinlikle senin anlattığın şekilde inanıldığını düşünmüyorum. Biz Türk milletinin ve hatta Müslümanların erkek evladın soyu devam ettirdiği düşüncesinden kaynaklanıyor.

Ama kimse görmek istemezki, Peygamber Efendimizin 3 erkek evladı çok küçük yaşta vefat etmişti.
Soyu kurudu diye alay bile edildi. Erkek evlatla soy devam edecek olsaydı, Rabbim Resulüne boy boy verirdi ve soyunu onlardan devam ettirirdi.

Yine de ısrarla erkeği bulana kadar çocuk yapar bizimkiler.
Maddi durumu olsun, olmasın... Allah rızkını veriyormuş ne de olsa.

ne yani annen baban bunu yapmadi diye anneni babani yargilayacakmisin
annesi rahmetli olmus, mezarina gidip sen benim cocuklarima harclik vermedin diye, simdide ben senin ruhuna fatiha, yasin okumayacagimmi diyeceksin.

Yani benim anlatmak istedigimi yanlis anlamissiniz.
Bunlar icin üzülmeye degmez diyorum. Bunlari hatirladikca kendini yiyip bitirir.
Geriye dönüp baktikca insanlar daha cok üzüldügü konulari hatirlar, ve kendini mahveder. Ve eminimki bu konuyu acanin icine bu öyle bir dert olmuski her seferinde bunu hatirliyor, neden böyle yapiyordu diye soruyordur kendine. Ama bunlara degmez. Ve yeniden diyorum. Anne baba mali mülkü vermedi diye ona küsecekmisin. Annene babana karsimi geleceksin?
Ayriyetden dedigim gibi her evlat farklidir. Ayni sekilde her evladin cocuguda farkli olur......

benden alinti yaptiginizi ben tatli dilliye yazmisdim neresinden baslayip ve neresine kadar okudunuz yazilarimin bilmiyorum. Benim düsündügüm gibi düsünülmedigini söylemissiniz, siz haklisinizdir demeyi cok isterdim ama maalesef diyemiyorum cünkü cogu böyle düsünüyor.

Illede erkek cocuk istemeleri evet soyu sürdürmesinden dolayi. Ama mali erkek cocuguna benim soyumu sürdürüyorsun al buda mükafati der gibi vermiyorlar.

Neyse zannedersem bu konuyu fazla uzatmayada gerek yok,
HAKLISINIZDIR

Alt 26.08.2008, 07:54   #40
dark_yamtar58
Yasaklı
NO AVATAR

dark_yamtar58 Şuan dark_yamtar58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 23.12.2009 14:39
3D Car Driver Champion! Ancient Battle Champion! Basketball Rally Champion! BMX Stunts Champion! Clay Pigeon Shooter Champion! Counter-Strike Champion! Early Man Wars Champion! Ice Racer Champion! Lord Cannonball 2 Champion! Roulette Champion! Yeti Sports 9 - Final Spit Champion!
Tecrübe Puanı: 0 dark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblickdark_yamtar58 ist ein wunderbarer Anblick

Olan ve Kız kardeştir....Ayrım yapan kardeştir...............
dark_yamtar58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)