|
|
#31 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() madımak_58 Şuan
Son Aktivite: 16.10.2012 12:47
Tecrübe Puanı: 765
![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntılarla uğraşıp tek tek cevap yazmayacağım.Mesaj gideceği yere gider zaten...
Benim ezanla,çanla,çunla bir alıp veremediğim yok! Önce bunu o çok bilen kafanıza sokun saygıdeğer yorum yazan üyeler... Çan kulelerinide yasaklasınlar,banane.Şimdi minare yasağını savundum diye inançsız olmadım,çan kulelerinide savunacak halim yok! Benim inançlı insanlarla bir alıp veremediğim yok.İnancını içinde yaşarsın o ayrı.Buraya gelip sayfalarca din üzerine konu açıp,dualar yazıp,diğerlerine tahammülsüzlük inançlı olmak değil,tam aksine... (Neyse) Provakasyon halindede değilim.Öyle olsa ağzıma geleni sayar banlanır,sürekli bir huzursuzluk çıkarırdım.Şimdi benim provakasyon yapmadığımı anlamanız için "aaaa,çok haklısınız,aynen sizin gibi düşünüyorum" mu demem gerekiyor? Farklı düşüncelere tahammülümüz yok niye diyemiyorsunuz? Yola geleceksin ne demek.Herkes kendine göre doğru yolda.Mesela kolsuz_kerim'in silinen mesajına göre de o doğru yolda! O mesajı sizler göremediğiniz için serbestsiniz benim yanlış yolda olduğumu söylemekte... Hani dedim ya saygısızlığın daniskasını gördüm burada diye,tahrik ve tahrikçiliğinde daniskasını gördüm.Politika şu,sizlerden bana ya da bize gelen tahrik mesajları siliniyor,ancak herkes birbirinin destekçisi ya,bizim mesajlar öylece kalıyor ki herkes aşağılasın Neden silinmediğinin cevabını da almışsınızdır umarım...
|
|
|
|
#32 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
görüşler farklı olabilir, ama herkes saygı çerçevesinde güzel bi şekilde yorumlarını yazar. burda hiç kimsenin taraflı olarak mesajları silinmez, silinen mesajlar ahlak kuralları dışında, ve kişiye hakaret üzerinde olursa silinir...
sayın madımak58, sözüm sadece size değil ,genele önceki bi mesajada cevap vermiş olayım.saygılar.. |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Siyahnur Şuan
Son Aktivite: 15.09.2013 00:22
Tecrübe Puanı: 833
![]() ![]() |
Keske minaraler eski islevine yani asil görevine geri döndürülse, ezan´lar hoparlör le degil de minarelerden okunsa...belki artik imkansiz ama kalbimizdeki bu.
Ozaman madimak58´de minarelerin amaci nedir diye bi soru sormazdi ![]()
|
|
|
#34 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Urumçi Şuan
Son Aktivite: 07.06.2011 15:22
Tecrübe Puanı: 710
![]() |
Ezan eğer namaz vakitlerini belirtmek için ve camiye davet amacıyla okunuyorsaki şahsi görüşüm öyledir. Ulemanında hem fikir olduğu bir konudur bu. Neyse şol sebepten Ezan seslerinin daha yüksek şekilde okunup herkese iletilmesi amacıyla hoparlör faydalı bir müessesedir.
|
|
|
#35 | |
|
Yiğido
![]() ![]() almina_58 Şuan
Son Aktivite: 12.12.2009 23:34
Tecrübe Puanı: 658
![]() |
Alıntı:
Çünkü senin için normal bunlar.İnanç,din,islamiyet,eza n senin için birşey ifade etmeyebilir.Ama sen saygısızlık yaparsan aynı şekilde karşılığını alırsın.Saygısızlığın daniskasını gördüm demişsin.Bence hakediyorsun yaptığın yorumlarla.Bizim farklı görüşlere karşı tahammülümüz var da senin farklı görüşlere ve inançlara karşı tahammülün var mı?Senin gibi karşıt görüşlü onlarca insan giriyor bu siteye.Niye onlar tepki almıyor da sen alıyorsun.Hiç düşündün mü bunları? Bir forumda onlarca konu açılıyor.Spor olsun, sanat olsun vs...Ama sen özellikle girip böyle konularda tahammülsüzce yorum yapıyorsun... Önce sen saygılı ol ki karşındakinden saygı bekle... |
|
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Usta Yiğido
![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
#37 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslisandy-58 Şuan
Son Aktivite: 11.04.2011 22:11
Tecrübe Puanı: 1489
![]() |
sayin urumci kardesim gercek ismini bilmiyorum kusuruma bakma ne olur.BIR ACIKLIK GETIRMEK ISTIYORUM YAZINIZDAN ALINTI YAPMADIM COK UZUN OLDUGU ICIN!
VE DIGER SITE ÜYELERINEDE BURDAN YAZMIS OLAYIM;30 YILIM NERDE ISE BURDA GECTI OKULUNADA GITTIM TOPLUMUNUN ICINDE SOSYAL BIR INSANIM SUNU BILSINKI TÜRKIYEDEKI VATANDASLARIMIZ AVRUPADA NE CEM EVLERINE NEDE KÜRT KARDESLERIMIZI NEDE PKK.YANDASLARINI TÜRK TOPLUMU ILE BIR TUTUYORLAR:HA BUNLARI BURDA BIRLESTIRICI OLARAK YAZMADIM AMA BUNLAR GERCEK VE DAIMA ARKASINDALAR HATTA POLIS OLAN KÜRT VEYADA DIGER YANDASLAR GÖSTERILERDE APONUN PANKARTINI POLIS ARACININ ICINDEN SALLAYARAK GECMEYI CESARETLI BIR SEKILDE GÖSTERIYORLAR KIMSE KARSI GELMIYOR.GELINSE BILE GÖSTERMELIK POLITIKA YAPILIYOR.BIZLER TÜRK GÜNÜNDE VEYADA DIGER IZIN ALINMIS GÖSTERILERDE BULUNURKEN BAYRAKLARIMIZ TOPLANIYOR BASIMIZDAN ASAGIYA AFEDERSINIZ WC:PISLIKLERI ATILIYOR APARTMANLARDAN ISTER BU YAZIM SILINSIN ISTER NE YAPILIRSA YAPILSIN SUNU BILIYORUMKI ALNIMIZDAKI TÜRK KELIMESI BU DÜNYAYA COK GELIYOR T SI KALMAYANACA DEKTE DÜSÜNCEM AVRUPA AMERIKA HER NE ÜLKESI OLSUN ARTIK YOK EDILMEYE AND ICILMISIZ GIBI DURUM SÖZ KONUSU!? NE PAYLASILAMAYAN!?DINMI!?ÜLKEMI! ? DIN ISE KÖKÜ ISLAM. ÜLKE ISE DEDELERI CIKSA SIMDI MEZARDAN ILK ÖNCE ONLAR DÖVER;NE BU NANKÖRLÜK DIYE!?ANLAMADIGIM NEYI PAYLASAMIYORUZ!?NEYIN DAVASINI YAPIYORUZ!?KIME CALISILINIYOR!? YAPMASINLAR GÖZLERINI SEVEYIM YAAAA
|
|
|
#38 |
|
Usta Yiğido
![]() |
Herkes bakmak istediği açıdan bakıyor mevzuya biraz çıkarcılık yani. Mesela Alamanya'da bi hacı efendi gidip hıristiyan-demokratlara oyunu verebiliyor. Neden çünkü elektrik vereceklermiş vaadi bu. Şimdi bizde de yobazlıklarını ya da dinsizliklerini örtmek gayesiyle bazı şeyler kullanılıyor. Din de kullanılıyor. Mezardan dedeleri çıksa 800 yıl evveliyatına kadar biz Türk'üz ulannn ne diyorsunuz siz der. Bundan 600 yıl önceki kaynaklarda Kürd'ü Nizam diye adlandırılan bu topruk Türkmen Boyu olarak adlandırılır. Kürti-gil yazıtları da ortadadır. Haa ona muhalefet edenlerde var tabi ya neyse. Hani biz burada içtimai yani birleştirici bir politika yapmak yerine herşeyi bölüyoruz. Oysa seneler evvelinde Gothe isimli bir frenk "Böl ve Yönet" demiş, Büyük ülkelerde küçük ülkeleri bölüp yönetiyor. Mesela Aleviliğin içine girsen buram buram İslamiyet ve Türklük çıkıyor ortaya. Kürtlerin kökenine indiğin vakit Arap, Ermeni, Türk, Pers kavimlerinin karışımı olduğu ortaya çıkıyor vs. Safkan bir ırktan bahsedemezsin. Aynını Türkler içinde söyleyebiliriz. İşte burada Türklük kavramı ırk kavramından çıkıyor bir millet adını alıyor, zira biz dememişiz kendimize Türk, Osmanlı dememiş tebasına Türk. Osmanlı demiş Müslüman Reaya, Gayri Müslim Reaya. Avrupalı demiş bize Türk. Bu ülkede Osmanlı'dan sonra hem kökenindeki millet tanımına uygun bir isim vermiş kendine Türkiye diye (ki Avrupalı Anadolu topraklarına Türkiye diyordur Cumhuriyetten 300 sene evvel) milletinin tamamına da Türk diye isim vermiş. Şimdi bu kavramın içi oyuluyor, insanlar inançlarına göre ayrıştırılıyor, toplum fersah fersah kutuplaştırılıyor ve yönetiliyor bu kadar basit...
Sen daha iyi biliyorsun Avrupa'da Türk'ün T'sini atmaya çalıştıklarını. Şimdi adamlar PKK bayraklarına imtiyaz neden veriyor, neden camilerin Minarelerini yasaklıyorken, aynı vakitte hür bir devletin bayraklarını engelliyor? Çok demokratik ülkeler bunlar sözde bir de. Bize açılmamız için direktif ve hatta emir veriyorlar... Açıldıkça da kutuplaşıp bölünüyoruz esas değerlerimizden uzaklaşıyoruz kimisi ırkçılığa doğru açılıyor, kimisi ham softa kuru yobazlığa doğru, kimisi bölücülüğe doğru, kimisi toplum değerlerinden uzağa doğru... Oysa bak basit bir seri muhakemede (refere) bulunalım sulh yaratalım: Alevi, Sunni, Şii hepsi İSLAM. Türkmen, Laz, Çerkez, Kürt, Ermeni, Arap bu ülkenin vatandaşlığı olan Türklük sıfatına nail.. Neresinde bunun ayrıştırıcı bir sorun? Oysa amip yavrusu gibi bölüneceksin ki yönetileceksin... Bazı munafıkların anlamak istemediği şey bu... Biz buna gaflet ve dalalet diyoruz. Bunu öngörecek kadar bilgiye sahiplerineyse çıkar uğruna hıristiyan-demokrata oy vermek diyoruz. Bunu yaratanlara ise hain... Saygılar....
|
|
|
#39 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
Son Aktivite: 31.08.2010 20:51
Tecrübe Puanı: 2229
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Türk islamiyette düşkündür islamiyetin değerlerine saldırmaz Türk vatanına düşkündür PKKlı Türk olmaz onlara güzel bir örnek oldu diye düşünuyorum....
|
|
|
#40 | |
|
Usta Yiğido
![]() |
Alıntı:
Eee sevgili Seva sen Türk'ü kürt, laz, çerkes, kafkas diye bölersen o düşkünlükte bölünür gider. Dediğimiz üzere Türk'ün güçsüzleşmesi İslam'ın güçsüzleşmesi olur ki bkz: Tarih buna en güzel örneklerle doludur ![]()
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|