Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Anketler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anketler Burada anketleri bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Anketimiz: "Kürt Açılmı" Nedir?
Kürt açılımını destekliyorum olmalı. 372 34,77%
Kürt açılmını deseteklemiyorum böyle bir şey gereksiz. 683 63,83%
Konu hakkında hiç bir fikrim yok 15 1,40%
Katılımcı sayısı: 1070. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor

Seçenekler Arama Stil
Alt 27.09.2009, 16:48   #471
seva
Usta Yiğido

seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 20:51

Tecrübe Puanı: 2197 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein
Standart Cevap: ''Kürt Açılımı'' Nedir ?

Alıntı:
arifcoskun Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Seva,
Yatırım konusunda tamam, batıyla kıyaslanmaz, sanayi iş sahası batıda.
Buda gelmiş geçmiş ve şuan iş başında bulunan hükümetlerin yalnış politika uygulması sonucu dengesizce bir oluşum var birşey dediğimiz yok. Bunu bahane ederek 30 yıldır silahlı mücadelemi etmek gerekir?
Bugün Sivas'ımız ve daha pek çok ilimizde bu yatırımlardan yoksun. Şimdi dağamı çıkması lazım ordaki illerdekiler, kalleşçe çoluk çocuğumu öldürmeli?
Ya neden böyle düşünüyrosun anlamış değilim, kürt kökenli insanların yurt genelinde dolaşma yasağmı var Allah aşkına ?
Ne demokrasi açılımıymış, ben bir Türk vatandaşı olarak farklı demokratik hakkım varda, Kürt kökenli kişinin başka bir hakkımı var ?
Türkiyenin her yerine dağılmışlar. Her makamına yükselmişler, daha ne olacaktı seva?
Ben kendimi Türk olarak tanımlıyorsam, kendini Kürt olarak tanımlayan kişininde aynı haklara sahip olduğunu unutmayalım olurmu?
Bu açılımlar saçılımlar birer siyasi oyun unutmayalım lütfen. Böyle bitmez bu terör belası, terörün(Pkk) nın ne istediği açıktır. Onlara tavizlerle bir yere varılmaz, bugün elini veririsin yarın kolunu kurtaramazsın.
Türkiye Cumhuriyeti tek çatı tek devlet tek dil, ve yaşayan vatandaşların kökeni ne olursa olsun buna uymak zorundadır. Devlet içinde devlet olmaz!!!
Şundan emin ol onların senden benden eksik bir hakları yok, biz ne isek onlarda o hiç değişen birşey yok. Bunlar ülkeyi iç kargaşaya sürükelmek isteyen dış güçler ve onun yerli işbirlikçilerinin yürüttüğü bir kampanyadır.
Türk de Kürt de bu ülkede yaşayan diğer etnik kökenli insanlar derler ki Nüfus müdürlüğüne gittiğimizde nüfus müdürlüğü sen bu ismi vermezsin demesin isteyen istediği ismi versin ve kullansın
Siyasi partiler bu ülkenin değil mi başka ülkeden mi geldiler bu siyasiler elbetteki bu ülkede kurulan üstelik bu ülkenin kanunlarının verdiği izin çerçevesinde kurulmuş siyasi partiler demokratik açılımları bu ülkenin siyasileri çözmeyecekde kim çözecek
30 senedir teröristle mücadele edildi teröristin sonu gelmedi ve halada devam ediyor Demokratik açılımla terörle mücadeleye başlanacak
Teröre ve teröriste hiç bir ülke ama hiç bir ülke taviz vermez hele Türkiye gibi büyük devletler asla taviz vermez
Türkiye Cumhuriyeti tek devlettir zaten devlet içinde devlet kuralım diyende kaale alınmayacak kadar azdır
Türkiye büyük devlettir ne iç karışıklıklar atlattı ki şimdiye kadar bu konuda tecrübelidir hem devlet olarak hemde insanlar olarak kısacası Türkiye büyük devlettir korkmayın endişelenmeyin kaygılanmayın hiç bir şey olmaz bu ülkeye atın korkularınızı bırakın peşin hükümlü olmayı KORKMAYIN Türkiye büyük devlettir.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 27.09.2009, 18:47   #472
Siyahnur
Usta Yiğido

Siyahnur - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Siyahnur Şuan Siyahnur isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.09.2013 00:22

Tecrübe Puanı: 801 Siyahnur FAZLA SÖZE GEREK YOKSiyahnur FAZLA SÖZE GEREK YOK

Alıntı:
Yiğiter Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Mardinde olan topraklar,Urfa'da,D.bakır'da olan topraklar Sivas'ta yok haklısın o açıdan asla bir değiliz,kıyaslanamayız.Onalr senede birkaç kez ürün alırken biz adam gibi bir kere buğday alırsak öpüp başımıza koyuyoruz.Ben 6 ay kış yaşarekn onlar daha ılıman günler yaşıyor.
....

Alıntı:
İzmir'de kaçak elektrik miktar olarak fazla kullanılıyor çünkü nüfusu çok fazla.Ama oranı sadece yüzde 6.Önemli olan her 100 kişiden kaçı kaçak kullanıyor ve bu oran İzmir'de sadece yüzde 6..Daha düne kadar yüzde 90larda geziyordu o şehirler..Bu kadar kısa sürede nasılyüzde 65lerle inmiş şaştım doğrusu..
Agbi afedersiniz ama; biri koyun pisligi, biri inek
Sen diyorsun ki; yahu koyun pisligi temiz ama...
Bende diyorum ki; pislik pisliktir...
İkisi arasinda ayrim yapilmaz...
Alt 27.09.2009, 18:58   #473
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft

Alıntı:
seva Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Türk de Kürt de bu ülkede yaşayan diğer etnik kökenli insanlar derler ki Nüfus müdürlüğüne gittiğimizde nüfus müdürlüğü sen bu ismi vermezsin demesin isteyen istediği ismi versin ve kullansın
Siyasi partiler bu ülkenin değil mi başka ülkeden mi geldiler bu siyasiler elbetteki bu ülkede kurulan üstelik bu ülkenin kanunlarının verdiği izin çerçevesinde kurulmuş siyasi partiler demokratik açılımları bu ülkenin siyasileri çözmeyecekde kim çözecek
30 senedir teröristle mücadele edildi teröristin sonu gelmedi ve halada devam ediyor Demokratik açılımla terörle mücadeleye başlanacak
Teröre ve teröriste hiç bir ülke ama hiç bir ülke taviz vermez hele Türkiye gibi büyük devletler asla taviz vermez
Türkiye Cumhuriyeti tek devlettir zaten devlet içinde devlet kuralım diyende kaale alınmayacak kadar azdır
Türkiye büyük devlettir ne iç karışıklıklar atlattı ki şimdiye kadar bu konuda tecrübelidir hem devlet olarak hemde insanlar olarak kısacası Türkiye büyük devlettir korkmayın endişelenmeyin kaygılanmayın hiç bir şey olmaz bu ülkeye atın korkularınızı bırakın peşin hükümlü olmayı KORKMAYIN Türkiye büyük devlettir.
Siz "Kürt Açıılımı" yada diğer adı "Demokratik Açılım" deyince ne anlıyorsunuz, merak ettim. Buraya yazarmısın seva. Bizde diyelimki evet bak şu şu şu şeyler güzelmiş. Hayali açılım olmaz. Bilmeden neyi destekliyorsun merak ettim doğrusu.
Alt 27.09.2009, 19:02   #474
Siyahnur
Usta Yiğido

Siyahnur - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Siyahnur Şuan Siyahnur isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.09.2013 00:22

Tecrübe Puanı: 801 Siyahnur FAZLA SÖZE GEREK YOKSiyahnur FAZLA SÖZE GEREK YOK

Alıntı:
Kaldı ki ortada nasıl bir ayrımcılık var anlayamıyorum...
Seçme hakları mı yok seçilme hakları mı?
Üniversiteye mi giremiyorlar yoksa meclise mi?
Yüksek vergi mi ödüyorlar,yeşil kart mı kullanamıyorlar?

Bende olup da onlarda olmayan tek şey var mı yahu?
Lütuf etmisler...Anlamadigim; eger hersey güllük gülistanlik ise,peki bu atesi yakan ne idi?Kibrit olmadan ates yanarmi ?
Belki bunun cevabi 1980 lerde diyarbakir cezaevindedir ?
Yegane mutlululugun türk olmaktan gectiginin dayatilmasindadir ?
bugün de inat ve ısrarla halâ sürdürülen Enver Pasa - Nihal Atsiz - Ziya gökalp ile baslayan -dinden uzak, dine ters- Türkcülük anlayisi sayesinde farklı ırkların hep hor görüldügü ve bu anlayısın dağa taşa varıncaya kadar her tarafa kazınmaya, cakılmaya calisilmasindan olabilir mi ?

Anayasaya göre T.C.'de yasayan herkes Türk. Buna göre bu ülkede Türk'ten baska etnik unsur yoktur. Dolayısıyla bu ülkede Kürtlerin varlığı yasal olarak kabul edilmiyor. Bu da Kürt ve baskaca ırkların varlıgının acikca inkari degilmi ? mesela kimse nüfus cüzdanına Kürt yazdiramiyor...bi tv acildi kendi dillerinde yaygara koparildi...
Memlekette mecburi ingilizce egitim yapan devlet okulu varken sadece secmeli kürtceye devleyt elden gidiyor diye cigirtkanlik yapanlar var hala....
Alt 27.09.2009, 20:35   #475
Klimasuyu
Usta Yiğido

Klimasuyu - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Klimasuyu Şuan Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1452 Klimasuyu isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Linki tıklayın ve videoyu sonuna kadar izleyin...
Sizin açılmaya çalıştığınız adamlar ordaki sivil polisi ne hale getiriyorlar...
Onlarca kişi bir adamı resmen linç ediyorlşar...
Kafayı yedim o polisin acizliğini görünce..!

İnsan olan bunu yapmaz..!
Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 27.09.2009, 22:06   #476
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1306 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
GurbetsokakLari Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
....

Agbi afedersiniz ama; biri koyun pisligi, biri inek
Sen diyorsun ki; yahu koyun pisligi temiz ama...
Bende diyorum ki; pislik pisliktir...
İkisi arasinda ayrim yapilmaz...
Hayır,hiç alakası yok..
Mesele orandır.Her 100 kişinin kaçı hırsızlık yapıyor bu önemlidir.
İzmir'de her yüz kişinin 6'sı,Doğu'da ise ortalama 66'sı bu kaçakçılığı yapıyor.Kaldı ki bu oran 2 yıl öncesine kadar 90 kişi civarındaydı..Bu yüzden ayrım çok çok iyi yapılır..
Alt 27.09.2009, 22:17   #477
LaEdri
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 1306 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
GurbetsokakLari Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Lütuf etmisler...Anlamadigim; eger hersey güllük gülistanlik ise,peki bu atesi yakan ne idi?Kibrit olmadan ates yanarmi ?
Belki bunun cevabi 1980 lerde diyarbakir cezaevindedir ?
Yegane mutlululugun türk olmaktan gectiginin dayatilmasindadir ?
bugün de inat ve ısrarla halâ sürdürülen Enver Pasa - Nihal Atsiz - Ziya gökalp ile baslayan -dinden uzak, dine ters- Türkcülük anlayisi sayesinde farklı ırkların hep hor görüldügü ve bu anlayısın dağa taşa varıncaya kadar her tarafa kazınmaya, cakılmaya calisilmasindan olabilir mi ?

Anayasaya göre T.C.'de yasayan herkes Türk. Buna göre bu ülkede Türk'ten baska etnik unsur yoktur. Dolayısıyla bu ülkede Kürtlerin varlığı yasal olarak kabul edilmiyor. Bu da Kürt ve baskaca ırkların varlıgının acikca inkari degilmi ? mesela kimse nüfus cüzdanına Kürt yazdiramiyor...bi tv acildi kendi dillerinde yaygara koparildi...
Memlekette mecburi ingilizce egitim yapan devlet okulu varken sadece secmeli kürtceye devleyt elden gidiyor diye cigirtkanlik yapanlar var hala....
Her şey güllük gülistanlık değil..Ama Türkiye'nin her yerinde durum aynı..Yahu gel Sivas'a bir tane adam gibi fabrika göster,bir tane adam gibi sosyal bir kurum göster,bir tane adam gibi tarım arazisi göster..Ektiğim bir buğday,o da yetişirse.Attığım taş,ürküttüğüm kurbağaya değmez.Bahsettiğin kibritlerden Sivas'ta fazlasıyla var ama nedense hiç yanmıyor.Çünkü devletin bekaası benim kimliğimden önemlidir.Bana çocuk başı para vermiyorlar,bugün Van'ın yüzde 75'i yeşil kartlı,onların hastane masrafaı kimden çıkıyor,onların kullandığı kaçak elektriği kim ödüyor?Hem niye Kürt açılımı?Çerkezler sövmez mi adama dümdüz?

Bugün açılımı destekleyen, sözüm ona medeni devletlere bir bakın..ABD'de resmi dil İngilizce.Ancak İngilizce kadar hatta ondan daha çok kullanılan diller var;Portekizce,İspanyolca..ABD 'de resmi dairede Portekizce konuşmayı denemeye cesaret edebilecek var mı?Fransız'ların Fransızca'dan başka dil kullanılmaması konusunda ne kadar sert olduklarını bilmeyen mi var?Fransa'da düzenlenen her türlü uluslararası organizsayonalrda neden hep Fransızca kullanılıyor.Aynı organizasyon dünyanın neresinde düzenlenirse düzenlensin,İngilizce olarak düzenlenir ancak Fransa böyle organizasyonlarda bile katiyyen Fransızca dışında başka bir dil kullandırmaz..Başka bir dil diyenin,başka emeli vardır.

Ziya Gökalp ne diyor:
Turan'ın bir ili var
Ve yalnızca bir dili var
Başka dili var diyenin
Başka emeli var..
Alt 27.09.2009, 22:41   #478
LaEdri
Usta Yiğido

Alıntı:
Yiğiterim işte bunu kaç defa dile getirdik. Şu ülkenin hangi nimetlerinden olanaklarından yararlanmıyorlar?
30 Yıllık silahlı çatışma ne için ? Kürtçe isim takamamak, doğuya yatırım yapılmıyor diyemi ? Amacı gayesi belli değilmi?
Açılım eğer kürtçe dilde eğitimse, kürtçe okullar açmaksa, kürtçe radyolar, kanallar açmaksa, e bu kürt develti yaratmak değilde nedir? Böyle saçmalıkmı olur. Bir devletin tek dili olur, yaşayan halkın kökeni ne olursa olsun o devletin kanun ve anayasasına uyma zorunluğu vardır.
Açılımdan bunların çıkması muhtemel, resmen devletin temel yapısıyla oynanıyor, umarım buna zaman gecikmeden birileri dur der.
Abi korkuyor değilim ben.
Nüfusları inanılmaz hızla artıyor..Yarın biz azınlık durumuna düşeceğiz.Meclisi,Çankaya'yı ne varsa ele geçirirlerse o zaman tek güvencemiz TSK kalıyor bence.
Alt 27.09.2009, 22:50   #479
serhat3358
Yiğido

serhat3358 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

serhat3358 Şuan serhat3358 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.11.2013 09:30

Tecrübe Puanı: 736 serhat3358 BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Bir ırkı sevmek veya sevdirmeye çalışmak kimsenin tekelinde değildir olamazda zaten ben ne kürdü nede bir başka ırkı sevmek zorunda değilim ancak Hakkariye VATAN Toprağı deyip askere gidiyor isem, Şırnak' a VATAN TOPRAĞI deyip askere gidiyor isem, benim için oralarında SİVAS' tan Ankara' dan, İstanbul' dan VATAN TOPRAĞI nazarında bir farkı yok demektir peki soruyorum İstanbul, Ankara, İzmir, Almanya, Abd, Fransa' da bile yaşayan SİVAS' lı ve diğer batı illerinin bizler gibi sakinleri, memuriyet yani mecburiyet dışında neden orada yaşamak istemiyoruz?
Burada bir sorun var birisi kalkar buna kürt sorunu der, diğeri demokrasi ama burada olan sorundan 6800 tane asker ve polisimizi şehit verdik, binlerce kadın, genç ve çocuk ve hatta kundaktaki bebekler bile bu adını 26 senedir koyamadığımız sorun yumağına dolandı, dolandı, dolandı...

İçeriğini gördükten sonra düşüncelerimle paralellik taşırsa ben bu açılımı elbette desteklerim.
"Dağdaki çakallara, pehlivan gibi kurtları peşkeş çekmek" hainliğin asıl adı bu...Bataklığı kurutmanın zamanı geldi.
serhat3358 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 28.09.2009, 12:08   #480
seva
Usta Yiğido

seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 20:51

Tecrübe Puanı: 2197 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein

Alıntı:
Siz "Kürt Açıılımı" yada diğer adı "Demokratik Açılım" deyince ne anlıyorsunuz, merak ettim. Buraya yazarmısın seva. Bizde diyelimki evet bak şu şu şu şeyler güzelmiş. Hayali açılım olmaz. Bilmeden neyi destekliyorsun merak ettim doğrusu.
Siz niye içeriğini bilmeden bölünüyoruz parçalanıyoruz vatan satılıyor vatan elden gidiyor etnik kimlik ayrımcılığı yapılıyor diye çırpınıyorsunuz neden çırpınıyorsunuz AKP İktidar olduktan sonra Türkiye gelişmeye başladı kimse inkar edemez bunu herkes biliyor bende inanıyorum ki bu açılımda gelişme olacaktır....

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)