![]() |
#491 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sweetgirl Şuan
![]() Son Aktivite: 01.05.2015 23:50
Tecrübe Puanı: 1076
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() İskele
İskelenin altına sığınan deniz bırak artık saklanmayı savaş gemileri çoktan geçip gitti... Sunay Akın
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Sweetgirl'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#492 |
Usta Yiğido
![]() Bulut mu Olsam
Denizin üstünde ala bulut yüzünde gümüş gemi içinde sarı balık dibinde mavi yosun kıyıda bir çıplak adam durmuş düşünür. Bulut mu olsam, gemi mi yoksa? Balık mı olsam, yosun mu yoksa? .. Ne o, ne o, ne o. Deniz olunmalı, oğlum, bulutuyla, gemisiyle, balığıyla, yosunuyla. Nazım Hikmet Ran
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Sweetgirl'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#493 |
Yasaklı
![]() dark_yamtar58 Şuan
![]() Son Aktivite: 23.12.2009 14:39
Tecrübe Puanı: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Öleceksen Dürüst öl
19.11.2008 SAKARYA Hava ayaz bu gece, Yıldızlar parıldıyor. Saat gecenin üçü, Neden uykum gelmiyor. İçimde hisler var ki, Kalk otur dertlen diyor. Seccadem başköşede, Gerçek bir dost bekliyor. Başkalarına değil, Kendine bir soru sor. Kötü rüya görsen de Gönül onu hayra yor. Nefsine güzel gelen, Her şeyi irdele dur. Cehennem istiyorsan, Kudur dünyada kudur. Bazen üç beş kelime, Bazen bir harf yetiyor. Soru ünlem işaret, Yıldızlarda sönüyor. Gerçek güzellikleri Şeytanım engelliyor. Vesvese ve tembellik Boşversene be diyor. Her derde deva zikir, Amelde olma fakir. Ölüm uzakta değil, Ansızın kucaklaşır. Mezarda derler sana, Selam ey ehli-kubur, Ahiret'in tarlası Bak dünya oldu kabir. Cenneti istiyorsan, Gel gerçekle birlik ol. Bütün ölümler haktır, Öleceksen dürüst öl. |
![]() |
![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar dark_yamtar58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#494 |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 27.10.2008
Tecrübe Puanı: 5482
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() SEN VURDUN DA BEN ÖLMEDİM Mİ?
Yokluğunda ne ateşleri hasretinle yaktım da Bir seni yakamadım, beni yaktığın gibi Çölde su, mahpusta gün, oruçta ekmek gibi bekledim seni Yasaklar koydun Bitmez tükenmez engeller koydun Şimdi nerdesin diye sakın sorma Sen çağırdın da ben gelmedim mi? Sen varken darılmazdım çiçeksiz baharlara Yağmurlu havalara Bu kasvetli akşamlara darılmazdım Sen varken Bakıp içlenmezdim tren istasyonlarına Otobüs duraklarına Sen varken ayrılanlara ağlamazdım Yıkılmazdım biten sevdaların ardından Gidenlere kırılmazdım Kalanlara acımazdım Sen varken böyle üşümezdim-titremezdim Masumdum, çocuklar gibi Böyle delirmezdim-küfretmezdim Hele ölmeyi hiç düşünmezdim Şimdi soruyorum sana Adı sevdaysa bu cehennemin Sen yaktın da ben yanmadım mı? Biliyorsun Bütün acılarına “yeşil ışık” yaktım olmadı Bütün korkularına “arka çıktım” olmadı Dağlara merdiven dayadım olmadı. Haziranda kar oldum yağdım avuçlarına olmadı Sevdim olmadı, yandım olmadı, taptım olmadı Benden artık pes Bu aşkın biletini istediğin gibi kes Nasılsa gidiyorsun Biliyorum git Ama ardında Ağlayan bir çift göz Paramparça bir yürek Ve yıkılmış bir dağ görmek istemiyorsan Çek silahını daya sırtıma Titrersem namerdim! Sen vurdun da ben ölmedim mi?... Alintidir,
![]() |
#495 |
Navigator
![]() Gelirsem biter Aşk !
Düş'tüm, dedim elinin tersinde. Hayır dedi, kesince. Düş olsan, fark etmezdim seni ! Sevgim sana güç veriyor mu, diye sordum. Başını çevirdi, yüzünde kalmamış takatle. Hayır dedi, inatla ! Öyle olsa, yıkılmazdım her 'Seni Seviyorum' deyişinde ! Özledin mi beni, dedim. Sustu ! Nefesini en derinden aldı ve, Özlenmez mi, dedi ! Git dedim ! Git ! Sen kalınca genişliyor bu dünya ve kayboluyorum uçsuz bucaksızlığında ! Hayır, dedi, sertçe! Gidersem, kahraman olurum! Kalırsam, senin! Küserim, dedim, kırılgan çocukluğum sitemimde. Hayır, dedi gülerek.. Küsmek, susmayı göze almaktır. Ama sen korkarsın kendi sessizliğinden ve susamazsın! Gel, dedim, o zaman! sesim fısıltı gürültüsünde. Gel.. Durdu! Hayır, dedi, GELİRSEM BİTER AŞK !!! Alintidir; KAHRAMAN TAZEOGLU
![]() |
#496 |
Usta Yiğido
![]() Sevgilinin Yakınlığı
Seni düşünüyorum, güneşin ışıkları denizden aksedince Seni düşünüyorum, ayın pırıltıları kaynaklara vurunca. Seni düşünüyorum, uzak bir yol üstünde tozlar havalanırken, Karanlık bir gecede, dar bir tahta köprüde bir yolcu ürperirken. Seni düşünüyorum, boğuk uğultularla orda yükselirken dalgalar. Kulak kesilmek için koruluktayım, sık sık her şeyin sustuğu anlar. Uzakta olsan bile ben senin yanındayım, sende yakınımdasın. Güneş batıyor, biraz sonra, beni ışıtacak yıldızlar ne olurdu burda Yanımda olsaydın Johann Wolfgang von Goethe
![]() |
#497 |
Usta Yiğido
![]() Yaprak Dökümü
elli bin şiir roman filan okudum yaprak dökümünü anlatır elli bin filim seyrettim yaprakların dökümünü gösterir elli bin kere gördüm yaprak dökümünü düşüşlerini sürünüşlerini çürüyüşlerini yaprakların elli bin kere duydum ölü hışırtılarını kunduramın altında avucumda ve parmaklarımın ucunda ama yaprak dökümüne rastlamak yine de burar içimi hele bulvarlarda yaprak dökümüne hele kestaneyseler hele çocuklar geçiyorsa oralardan hele güneşliyse hava hele iyi bir haber almışsam o gün dostluk üstüne hele o gün sancımıyorsa yüreğim hele sevdiğimin beni sevdiğine inanıyorsam o gün hele o gün insanlarla ve kendimle aram iyiyse yaprak dökümüne rastlamak burar içimi hele bulvarlarla yaprak dökümüne hele kestaneyseler. Nazım Hikmet Ran
![]() |
#498 |
Usta Yiğido
![]() Laflar Vardı
Laflar vardı,ortalıkta dönüp duran. Laflar vardı,laflar vardı. Deli gibi laflar. Ortalıkta dönüp duruyorlardı. Bir çare,bir naçar dı laflar. Vurgun yemiş misaliydi Laflar vardı,laflar vardı. Tutulduğu bir dalı olmayan Ciğerimden yakan laflar Laflar vardı,laflar vardı. Bu defa başka laflar vardı. Varsın yaşasın dercesine Bir yangındı. Dünyamın son günüydü laflar. Kıyamet kopartan laflar. Bu laflar beni Delirtecekler. Bir yangın yeri gibi laflar. Laflar vardı yüzleri kızarmayan. Laflar vardı ortalıkta dolaşıp duran. En babaca söyleneni döne,döne ölen laflar. En delicesine sivri laflar vardı. İftiralar vardı,yalanlar vardı. O yalanlar laflarda vardı. Ne inkar ne itiraf. Bu yalnızca lafın kendisiydi. Duyulmamış,kanılmamış laflar vardı. Kimsenin inanmadığı laflar İnanmayanlar vardı kananlar vardı. Ne inkar edileceklerdi nede itiraf Bu yalnızca laftı ortalıkta dönüp durdu Gençliğimi kul tablasına gömen laflar Ortalıkta dönup duruyordu laflar Lafların kifayetsizliği vardı. Cümleleri boş olan laflar Hiç Bir kurala uymayan laflar. Noktası vır gulu olmayan laflar. Lafın içinde lafı olmayan laflar vardı. Bu laflar başka laflardı. Benim beni eden laflar vardı. Sevda sözü yaman olan laflar vardı. Hayat laflardan ibaretti. Emrullah Çelik
![]() |
#499 |
Navigator
![]() BEN SANA VURGUNDUM SEN BİLMİYORDUN
Sen beni üzüyor, incitiyordun, Ben sana kırgındım, sen bilmiyordun. Kalbimi kırıyor, acıtıyordun, Ben sana dargındım, sen bilmiyordun. Gitmek istiyordum, gitme diyordun, Beni karanlığa itme diyordun, Eşkıya kalbime hükmediyordun, Herkesten farkındım, sen bilmiyordun. Bir yavuz hırsızdın, dikleniyordun, Sustukça, sabrıma yükleniyordun, Sen hiç beklemiyor, bekleniyordun, Ben sana yorgundum, sen bilmiyordun. Sen yangın çıkarır, ben söndürürdüm, Sevmesem, dünyanı ters döndürürdüm; Seni sürüm sürüm süründürürdüm, Ben senin korkundum, sen bilmiyordun. Sen bana günahtın, sen bana yasak, Helale uzaktı düştüğüm tuzak; Ben sana tutkundum, ben sana tutsak, Ben sana sürgündüm, sen bilmiyordun. Sen benim uykumu kahreden korkum, Sen zehir zemberek, sen zehir zakkum; Sen benim cezamdın, ben sana mahkûm, Ben sana vurgundum, sen bilmiyordun… Cemal SAFİ
![]() |
#500 |
Navigator
![]() UZUN YAGMURLARDAN SONRA
Sen yağmurlu günlere yakışırsın, Yollar çeker, uzak dağlar çeker, Islanan yapraklar gibi yüzün üşür, Üşürse beni unutma, Alır yürür sıcak mavisi gökyüzünün, Kuşlar döner uzun yağmurlardan sonra, Bir yer sızlar, yanar içimde büsbütün, Herşeye rağmen, herşeye rağmen, Ellerin üşür, üşürse beni unutma, Yeni dostlar yeni rüzgar gelir geçer, Yosunmuydun kayamıydın nasıl unuttular, Kahredersin başın öne düşer, Düşerse beni unutma, Alır yürür sıcak mavisi gökyüzünün, Kuşlar döner uzun yağmurlardan sonra, Bir yer sızlar, yanar içimde büsbütün, Herşeye rağmen, herşeye rağmen, Ellerin üşür, üşürse beni unutma...
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Şiirler Duyguların Yazıya Dökülmüş Halidir | _DuMaN_58 | Aşk şiirleri | 1 | 13.08.2009 16:46 |
Gökhan Doğan'dan Şiirler | dede58 | Şiirler | 0 | 08.07.2008 14:05 |
PEÇETEMDEKİ ŞİİRLER | krmseremet | Arşiv | 7 | 02.04.2008 15:19 |
Sivaslilar.Net' te en uzun forum ve en beğendiğiniz forumlar hangileri????? | serkanka58 | Arşiv | 5 | 07.03.2008 12:58 |
EN BEĞENDİĞİNİZ REKLAM | puar | Arşiv | 9 | 02.02.2008 11:23 |