|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anketler Burada anketleri bulabilirsiniz |
Anketimiz: Kürt Sorunu Varmı? | |||
Var; Direk Çözülmeli |
![]() ![]() ![]() ![]() |
87 | 47,54% |
Yok |
81 | 44,26% |
Bilmiyorum |
5 | 2,73% |
Diğer (Açıklayın) |
10 | 5,46% |
Katılımcı sayısı: 183. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#51 |
Yasaklı
![]() afgan58 Şuan
![]() Son Aktivite: 29.01.2009 10:10
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() Var arkadaslar ama bubızım halkımızınsucudegı cozmekte okadar kolaydegıl bunu cozmek icin ill olarak ABD yı cozmeklazım kurtlerin tekdestekcisi amerikadır cozmekkolaydegıl .............
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sandalli Şuan
![]() Son Aktivite: 21.04.2016 18:58
Tecrübe Puanı: 4546
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Kürt var, sorun varsa bile bu bir irk sorunu degil bu bir milletin sorunu. Daha dogrusu Türkiye de olan sorunlardan bütün Türkiye Halki etkileniyor, yani Hakkarili kadar sivasli da ayni sorunlari yasiyor. Ülkemizde ayrim yok, benim sahip oldugum tüm haklara kürtlerde sahip ama benim yaptigim vatandaslik görevini onlarin bircogu yapmiyor. Doguda kullanilan kacak elektrigin parasini batida ki ödüyor.
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sen, ben , o, değilde "biz" olmalıyız ayrımcılığa asla prim olmamalı. Tek bir Türkiye herkes eşit herkes kardeşçe yaşamak bizlerin elinde onun bunun aklıyla haraket etmemeliyiz... Bu ülke herkese yeter.
![]() |
#54 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kibrisli Şuan
![]() Son Aktivite: 15.04.2015 04:22
Tecrübe Puanı: 1208
![]() Türkiye'de bu konu ile ilgili birbirine bazı noktalarda bağlı ama esasen ayrı üç sorun var. Sorunların nedenleri ve çözümleri birbiri ile bir çok noktada buluşuyor.
-Kürt Sorunu (Kültür Farklılığı ve Kültürlerini yaşayışlarındaki eksiklikler) -Güney Doğu Sorunu (Bölgenin eğitim, iş imkanı ve kültür bakımından yetersizliğinden kaynaklanıyor -PKK Sorunu (Desteğini Yukardaki iki ana nedenden alan bir terör örgütü) Çözümleri Kültürünü kabul etme ve tanıma (Türkiye'nin kırmızı çizgileri dahilinde), Kültürel, eğitim ve istihtam yönünden geliştirme ve askeridir. ![]() ![]() ![]() Saygılarımla
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Usta Yiğido
![]() Kültürünü kabul etme, tanıma: Bir Kürt sorunun olduğunu kabul etmek doğru teşhis koymak için en önemli adımdır, Türkiyedeki iki devlet üniversitesinde (Ankara ve Dicle) Kürt dili ve kültürü araştırma merkezinin kurulması (Amerikan dili ve kültürü bile varken Kürt dili ve kültürü olmaması saçma) ve bu merkezin öncelikli araştırmaları Kürtlerin tarihi, dili ve Türk Kürt ortak yurtta yaşayışları, yakın Kürt tarihi, Çanakkale ve Kurtuluş savaşına etkileri. Ayrıca bu Merkezlere bağlı yabancı dil eğitim merkezleri gibi farklı illerde Kürtçe kurslarının devlet tarafından açılması. Kürt derneklerinin faaliyetlerinin kısıtlanmaması hatta devlet tarafından destek ve finanse edilmesi ancak bölücülük yapan tüm derneklerin anında kapatılması diğer Kürt derneklerine finansal destek verilmesi. Türkiye'de ingilizce eğitimin kaldırılması (böylece kürtçe eğitim dili talebinin dayanağının ortadan kaldırılması) Lozan kapsamı dışındaki tüm yabancı okulların kapatılması. Kürtlerin azınlık olmadığının hertürlü anlaşma ve yasayla ülkenin bir parçası olduğunun her türlü yayın ve propoganda ile özellikle Güney doğu halkına ve Tüm Türkiye'ye anlatılması.
Üzerinde düşündüğüm konulardı ama ilkkez yazıya döktüğüm için biraz zorlandım ve hatırıma gelmeyen konular var o bakımdan diğer sorunlara geçeyim.... Güney Doğu Sorunu: Eğitim ve öğretim için okulların alt yapıları geliştirilmeli, yeni kentler kurulmalı ve kırsal halk tokinin yaptığı bu evlere yerleştirilmeli, 3 mezra 2 köy birleşince oraya yapacağın okul, karakol, hastane hizmeti ayrı ayrı vereceğin paradan daha az maliyetli olacak hem daha iyi şartlarda hizmet vermiş olacaksın hemde insanların güvenliğini daha iyi sağlayacaksın. Ayrıca yeni kentlerin yapılacağı bu yerlerin toprak yapısı, iklim ve bitki örtüsü iyi incelenmeli ziraat mühendisleri tarafından verimli arazi onayı verilince kent kurulmalıdır, alt yapısı iyi yapılmış bu kentlerde gerekirse halka iki yıl tohum hibesi ve uzun vadeli krediler verilmeli (sanırım çalık gurubuna verilen kredi le bunun gibi iki üç kent yapılır halka yardım edilirdi neyse konumuz bu değil), halk çiftçiliğe özendirilmeli. Gençlerin kendilerini geliştirebilecekleri halkevleri kurulmalı ve gençler orada spor,sanat, edebiyat gibi konulara yönlendirilmeli. İstihtam sağlayacak sanayinin devlet tarafından bölgenin şartları iyi incelenerek kurulması ve gerekirse 2-3 sene batıya yollanan paradan kesilip o bölge kalkındırılmalı. Ulaşım kanalları geliştirilmeli turizm canlandırılmalı. PKK Sorunu: Askeri çözüm tek çözümdür zaten alınabilecek yukardaki tüm önlemler alınınca terörün besleneceği korku havası ve anayurtsuzluk söylemi ortadan kalkar, halk devlet babasına ve anayurduna bağlanır, zaten dışardan desteklenen bu örgütün insan gücünü kaybetmesi ıraktan besleneceği anlamına gelir ordada yapılacak tek şey Güney sınırımızdan Irak'ın içerisine doğru 4 km derinlikte tampon bölgelerin kurulması bunun için teskere çıkartılması, askerlerin en az 2 yıl orada kalmasının sağlanması ve Irak'ın içerisindeki inlerine yapılacak baskınlarla azaltılması terörün, bitmeyeceği bellidir ama 1999- 2002 yılları arasındaki bitme noktasındaki duruma geriler tek tük eylemlerle sürer gider ama ulusca canımızı sıkacak durumları kalmaz. Bana göre alınacak bu önlemler bu üç sorunu bitirir Kürt ve Türk halklarının kardeşliğini eskisi gibi pekiştirir. Saygılarımla....
Konu Kibrisli tarafından (26.11.2008 Saat 21:59 ) değiştirilmiştir.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Kültürel yönden bazı şeyler yapılabilir ama, bu ülke bütünlüğünü zedeleyici bir şekilde olmamalı. Bugün Karadeniz'lide yerine göre kendi kültürünü yaşıyor ama devletin bütünlüğüne yönelik bir zarar söz konusu değil. Buna benzer pek çok konuda biraz daha hoşgörü olursa olmaması için bir neden yok zaten. Yeterki elma gibi ikiye ayrılma niyeti gayreti olmasın işte bunu önlemek gerekiyor.
![]() |
#57 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 12.06.2006
Tecrübe Puanı: 1306
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sayın Kıbrıslı'ya kesinlikle katılmıyorum.taviz taviz doğuru.Bugün Kürt dili ve Edebiyatı bölümü açmakla verilecek tavizle,yarın daha büyük tavizler,ertesi gün daha da büyük tavizler istenecektir.
Ben sorun falan görmüyorum.Devletten ayrı devlet isteyenle nasıl masaya oturacaksın,neyin görüşmesini yapacaksın,neyin paylaşımını yapacaksın.?
![]() |
#58 | |
Usta Yiğido
![]() Alıntı:
Bakın Amerikan Kültürünün araştırılması ne kadar doğru Türkiye'de??? ayrıca çalışma alanlarını yazıyorum bu merkezlerin, devlet tarafından denetlenen, kendi öğretim üyelerimizin çalışacağı araştırma yapacağı merkezler, bu merkezlerin öğrencisi olmuyor bildiğiniz gibi sadece tarihsel dil yönünden araştırma yapacak ve bakalım sonucunda ne çıkacak? Kürtlerle Türkler aslında aynı bölgeden mi geliyor? Kürtlerin Türk olma ihtimali var mı? Dillerimizdeki benzerliğin nedeni nedir acaba Kürtlerin zamanla Araplardan etkilenip Türk dilindeki asimilasyon mu? Yoksa eskiden Türkçe ana dilleri miydi? Bu merkezler kurulmadan Bunların sonuçlarını kimseye kabul ettiremezsiniz, bilimsel olarak araştırılmalı ve açıklanmalıdır. Taviz tavizi doğurur diyorsunuz senin elindeki birşey vermezsin taviz olur biter. Ama Türkiye'deki çelişkiler PKK'nın yandaş toplamasını sağlıyor, "İngilizce dilde eğitim yapılıyor ülkede Kürtçe yapılmasına izin verilmiyor bunlar sizi saymıyorlar" diyorlar, "Amerikan Dili Kültürü bölümü var, Fransız Kültür derneği var sizin derneklere izin vermiyor Kürt diline izin vermiyorlar"diyorlar. ben dillerinde eğitim alsınlar demiyorum hatta ingilizce eğitim veren bir üniversiteden mezun olmama rağmen o dilde eğitime bile karşıyım tek eğitim dili Türkçe olmalı, sadece 2 yerde araştırma yapacak enstitüler kurulmalı diyorum ve bunu devlet denetlesin yeri geldiğindede kullansın, bu taviz değil tam tersine Türkiye'nin yararına bir konudur. Ayrıca son cümlene %100 katılıyor ve daha da öteye götürüyorum, bırakın anlaşmayı aynı masaya oturmak bile vatan hainliğidir. Saygılarımla...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 12.06.2006
Tecrübe Puanı: 1306
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sen istediğin sonucu çıkar.Hatta sonuçta Kürtlerle Türkler aynı soydan geliyor de.Ne farkeder?Hiç birşey.
Mesela şöyle düşün sayın hocam.Bu tartışmada benim kesin amacım ve asla taviz vermeyeceğim amacaım seni bu tartışmada sırt üstü devirmek farzedelim.Sen istedğin belgeyi getir,istedğin bilgileri nmğüme koy değişir mi?Hayır değişmez çünkü ben senin sırtını yere getirmeye ısrarcıyım ve ne dersen de bundan vezgeçmem. Aynen bunun gibi.Adamların amacı belli.Önce özerklik,sonra devlet.Hatta mümkünse ilk aşamada devlet kurmak.Adamın amacı bu ve asla taviz vermez.Sen istedğin bilimsel araştırmayı yap,istedğin dökümanları getir değişmez.Adamın kesin ve nihayi amacı bu!
![]() |
#60 | |
Usta Yiğido
![]() Alıntı:
Senin çözüm önerin ne peki gardaş?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kürt Yönetimi sınırları aştı! | _DuMaN_58 | Dünya ve Türkiye'den Haberler | 16 | 06.09.2009 15:26 |
Sorunu Belediye Çözsün, Demekle Olmuyor | Sivaslilar.Net | Anasayfa Haberler | 6 | 28.10.2008 15:46 |
AKŞAM ÇERKEZİN KAHVESİNE GİDEN VARMI | ABDULLAH DUMAN | Organizasyonlar | 7 | 17.09.2008 16:36 |
-->Sizce, başörötüsü sorunu için referanduma mı gidilmeli, Meclis mi çözmeli?(ANKET) | ceylankimya | Arşiv | 5 | 05.02.2008 16:58 |
KÖYDES PROJESİ İLE SU SORUNU TARİHE KARIŞIYOR | SEMİH-58 | Köylerimiz (Sivas Köyleri) | 1 | 14.09.2007 15:57 |