Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler



Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Cevapla
 
Seçenekler Arama Stil
Alt 21.10.2008, 23:53   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR
 
Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Mesajlar: 1.847
Tecrübe Puanı: 903 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Sorunu Belediye Çözsün, Demekle Olmuyor



Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Sarılar, Kampüs Okul alanında yaşanan alt yapı sorununu, tek başına belediye çözsün demekle olmayacağını, bu sorunun böyle çözülemeyeceğini söyledi.

Burada yaşanan sıkıntının çözülmesi için gayret gösterdiklerini kaydeden Sarılar, “Sivas’ta yaşanan tüm sorunlar diyalog yoluyla çözülebilecek sorunlar. Fakat bir türlü ilgili insanlarla bir araya gelemiyoruz. Belediyenin buradaki alt yapı sorununu tamamen çözmek için yeterli kaynağı yok. Kampüs okul alanında yaşanan alt yapını sorunun çözümü için İl Özel İdaresi ve Bayındırlık Müdürlüğü’ne çözüm dosyası sunduk” dedi.

Kampüs Okulu da içine alan Kongre Fuar Merkezi arazisinin mülkiyetinin tamamen İl Özel İdaresi’ne ait olduğunu belirten Sarılar, “Mülkiyet içindeki sorunlar mülkiyet sahibine aittir. Fakat biz belediye olarak en başından beri yapıcı bir tutum içinde olduk. Alt yapı projesi olmadan başlanan inşaatları gidip mühürlemedik. Bunun nedeni ise alt yapı projeleri peyder pey gelir, iş durmasın Sivas’ın zaman kaybı olmasın istedik. Fakat alt yapı projeleri bir türlü gelmedi. Bunu belediyeye mal etmenin âlemi yok. Zamanında alt yapı projesi alınmış olsaydı bugün bu sorunlarla karşılaşılmayacaktı” dedi.

Gelinen noktada sorunun kalıcı olarak çözümü için belediyenin proje hazırladığını belirten Sarılar, “Biz kanalizasyon projemizi hazırladık. Fakat Kampüs okul alanında kot sorunu olduğu için burada bir terfi istasyonu yapılması gerekiyor. Bunun tutarı 150-200 bin YTL arasında.

Bunu Özel İdaresinin yapması lazım. Çünkü biz belediye olarak zaten kanal çalışması için 500 bin YTL harcama yapacağız. Bunun dışına çıkacak bütçemiz yok. Biz kanal çalışmasını 2 hafta içerisinde tamamlar Terfi istasyonuna bağlantısını gerçekleştiririz. Böylece sorun kış mevsimine girmeden çözülmüş olur” dedi.

Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Sarılar, Terfi İstasyonu yapılmadan kanal çalışması yapılmasının istenmesi durumunda devletin parasının boşa harcanacağını ifade ederek, “Kampüs Okul alanında kot seviyesi düşük olduğu için terfi istasyonu koymadan yapılacak kanal çalışması ancak, toprağın 30 santimetre altından gidebilir. Bu durumda da kış mevsimini yoğun olarak yaşan şehrimizde bu kanallar 12. ayda buz tutar ve 4. aya kadar çözülmez. Bu nedenle terfi istasyonu yapılmadan burada yaşanan alt yapı sorunu kalıcı çözüme kavuşturulamaz” diye konuştu.

GÜLTEPE KAMPÜS OKUL ALANINDA 5 OKUL ÇÖZÜM BEKLİYOR
Gültepe mevkiine alt yapı projesi yapılmadan trilyonlarca lira harcanarak yapılan okullar ve bu okullarda eğitim gören binlerce öğrenci alt yapı sorunun çözümünü bekliyor.

Sivas Valiliği, tarafından Gültepe Mevkiinde hayata geçirilen ve şu anda 3 lisenin aktif olarak eğitim öğretim veriyor. Ayrıca TOKİ tarafından söz konusu alanda 16 ve 24 derslikli 2 okul daha yapıldı.

Fakat alt yapı sorunu bir türlü çözülemiyor. Milli Eğitim Müdürlüğü, hem aktif olan liselerin alt yapı sorunun çözülmesini bu çözümle birlikte 16 ve 24 derslikli okulları teslim almayı bekliyor.

Alt yapı sorunu çözülemezse Milli Eğitim Müdürlüğü bu 2 okulu teslim alamadığı gibi mevcut 3 lisede eğitim öğretim gören öğrenciler kışın kanalların donmasıyla birlikte tuvalet sıkıntısı yaşayacaklar.
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 22.10.2008, 03:42   #2
Ertugrul
Genel Koordinatör
 
Ertugrul - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Ertugrul Şuan Ertugrul isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.01.2013 13:22

Üyelik Tarihi: 11.01.2006
Mesajlar: 2.795
Tecrübe Puanı: 10 Ertugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende Zukunft
Standart --->: Sorunu Belediye Çözsün, Demekle Olmuyor

Alt yapı sorunu çözülmeden binlerce öğrenciyi ne diye buralarda süründürüyorsunuz. Proje yaparken hiç mi fizibilite çalışması yapmadınız bu ne ametörlüktür. Kampüs Okul projesi başından beri bana pek olumlu gelmedi. Çok kalabalık öğrenci gruplarını aynı alanda toplamak, bu öğrencilerin okula geliş gidişlerinden, yemelerinden içmelerinden sorumlu olmak ve daha önemlisi bu kadar öğrenciyi huzurlu bir şekilde bir arada tutmak çok zor. Okullar arasında çıkan kavgalar önlemezken okulların aynı alanda toplanması çok çok zor bir iş, ayrıca okulların bir arada toplanması mahalle kültürünede zarar verebilir ve öğrencilere artı birde yol masrafı çıkartır.
__________________
(Yumhil vela yuhmil)

Ertuğrul Özdemir



Kötülere Acımak İyilere Zulümdür !
Ertugrul isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 22.10.2008, 09:50   #3
yerliturkuaz
Usta Yiğido
 
yerliturkuaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
yerliturkuaz Şuan yerliturkuaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.03.2012 10:23
Yeti: Bloody Orca Slap Champion!
Üyelik Tarihi: 05.09.2008
Yaş: 39
Mesajlar: 2.017
Tecrübe Puanı: 792 yerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblick
Standart Cevap: Sorunu Belediye Çözsün, Demekle Olmuyor

Sivas`imiza ikinci bir universite kurulmasindan behsediliyorken bu tip sorunlar kurulmus bir universitede yasaniyorsa ikinci bir universite nasil kurulacak merak ediyorum...
yerliturkuaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 22.10.2008, 16:32   #4
LaEdri
Usta Yiğido
 
LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Üyelik Tarihi: 12.06.2006
Mesajlar: 6.011
Tecrübe Puanı: 1268 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI
Standart -->: Sorunu Belediye Çözsün, Demekle Olmuyor

Tamam ben çözerim.

Bu fikir kimden çıkmış onu belli başlı düşünmek lazım.
__________________
Hani o, babasına ve kavmine, “Ne bu tapınıp durduğunuz heykeller?” demişti.(Enbiya-52)
LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 22.10.2008, 17:03   #5
sandalli
Usta Yiğido
 
sandalli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
sandalli Şuan sandalli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.04.2016 18:58

Üyelik Tarihi: 19.02.2006
Mesajlar: 38.277
Tecrübe Puanı: 4508 sandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekannt
Standart -->: Sorunu Belediye Çözsün, Demekle Olmuyor

Bizde devlet sorunlari bitmek bilmez, alt yapi sorunlari yillardir var. Kocaman apartmanlar, alisveris merkezleri yapilimis ama kanalizasyon sorunu var, bu tür sorunlar binalar dikilmeden halledilmeli. Beni vatanimda en üzen sey, yoksul insanlarin, barinma, beslenme ve tibbi problemleri. Devletin aldigi vergiler, harclar vs. gelirler nerelere harcanir, kimler bu paralari cebe atar bilemem. Ama bu aziz milletin evlatlarini TV.lerde o acinacak halde gördükce, bizi yöneten insanlarin nasil rahatca uyuyabildigine sasiriyorum. Baba olanlar bilir, eger cocuklarinizin bir ihtiyaci varsa ve siz bunu halledememisseniz o zaman rahatsiz olur ve uykulariniz kacar, taki o sorun halledilinceye kadar. Bize yillarca devlet baba diye tanittilar, bu devleti, bize öyle ögretildi, yoksa yalanmi söylediler? Ama aziz milletimin evlatlarinin televizyon ekranlarinda, gazete sütunlarinda yardima muhtac dul kadin, hasta adam vs. gibi tabirlerle kücük düsürülmesine artik tahammül edemiyorum. Eger babaysan babaligini bileceksin, yok babaligini bilmiyorsan yada baba degilim diyorsan o zaman .... gideceksin.
sandalli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 28.10.2008, 08:50   #6
özdemir
Usta Yiğido
 
özdemir - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
özdemir Şuan özdemir isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.12.2014 15:25

Üyelik Tarihi: 22.11.2007
Mesajlar: 930
Tecrübe Puanı: 709 özdemir SITEMIZE IŞIK ŞACIYORözdemir SITEMIZE IŞIK ŞACIYORözdemir SITEMIZE IŞIK ŞACIYORözdemir SITEMIZE IŞIK ŞACIYORözdemir SITEMIZE IŞIK ŞACIYORözdemir SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR
Standart --->: Sorunu Belediye Çözsün, Demekle Olmuyor

konunun çözüme kavuşturulması sevindirici bir haber
__________________
ѕєηιη нανα αттığıη уєя∂є , вєηιм яüzgαяıм єѕєя .. !!
özdemir isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 28.10.2008, 15:46   #7
seva
Usta Yiğido
 
seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 20:51

Üyelik Tarihi: 04.02.2008
Yaş: 39
Mesajlar: 15.375
Tecrübe Puanı: 2158 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein
Standart --->: Sorunu Belediye Çözsün, Demekle Olmuyor

evet sevindirici bir haber......
__________________
Allahım gönlümde olanı hakkımda hayırlı eyle,
Hakkımda hayırlı olana gönlümü razı eyle.


[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]


CANDA ÖZÜR OLMAZ...
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesaj?n?z? De?i?tirme Yetkiniz Yok

BB Code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık

Hizli Erisim


WEZ Format +2. ?uan Saat: 00:15.


Powered by: vBulletin. Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Copyright © - Bütün Haklar Sivaslilar.net'e aittir.