|
|
|
|
#1 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
AÇ KAPIYI BEN GELDİM
Korka korka değil, usul usul değil Elim yüreğimde çarpa çarpa geldim Aç kapıyı bak ne diyeceğim Bir senin ellerinden, bir senin gözlerinden Dişlerinden dudaklarından Nergisler Ocak ayında açtı Kendimden bahsetmeyeceğim Yediveren güllerden Duvardan sarkan güllerden Çocuklardan, sabah erken okula giderlerken Atlardan bahsedeceğim Kan ter içinde atlardan. Aç kapıyı bak ne diyeceğim Ne kadar küsülü çocuk varsa barıştırdım, oynuyorlar Tam kırk çeşit sarmaşık gül buldum Penceremin dibinde açacak. Ekinleri dolu vurmadı, Çekirge gelmedi, Kurak olmadı. Yorgunum demeyeceğim, Bir evimiz olsa demeyeceğim, Yüreğim daralıyor demeyeceğim. Bir baksan gözlerime Başını çevirmeyeceksin, Yürüyüp gitmeyeceksin, Elini çekmeyeceksin. Bir baksan gözlerime Dağda yakılmış ateşler göreceksin. Aç kapıyı kim geldi bak Bak nasıl havalandı güvercin. Açmam diyemezsin artık, Aç!
|
|
|
#2 |
|
Moderator
Açelya Çiçeği
Salınıp yürürsün uçarcasına, Bir uğur böceği gibisin güzel. Pembe pembe, al al yanaklarınla, Açelya çiçeği gibisin güzel. Öyle ılık meltem gibi bakarsın, Bahar gibi burcak burcak kokarsın, Sımsıcak sarılıp, sanki sıkarsın, Sen ana kucağı gibisin güzel. Güneş gözün bana dikildiğinde, Boynun hafif yana büküldüğünde, Saçların omzuna döküldüğünde, Ağustos sıcağı gibisin güzel. Çehrende her şeyin yerli yerinde, Gözün ezberimde, kirpiklerin de, Gül açıyor, gülünce her yerinde, Gülistan bucağı gibisin güzel. Öyle güzelsin ki, anlatmaz kelam, Belki ruha ilaç, mü’mine selam, Sanki şu elimde tuttuğum kalem, Bir ceylan bacağı gibisin güzel. Nazlı Nazlı, bir bir yürüyüşünle, Gönlümü ardında sürüyüşünle, Yaşın yetkin ama görünüşünle, İlkbahar göceği gibisin güzel.
|
|
|
#3 |
|
Moderator
ACEMİ ŞAİR
Ne farkın var senin şiir hırsızlarından Onlar mısralarımı Sen duygularımı çaldın "Uçurum çiçeğim" dedim uçtun "Şiir gözlüm " dedim sustun "Yosun gözlüm" dedim soldun "Sen bensiz ben sensiz az mı ağladık dedim" güldün "Ne ateşler yaktım senin için" dedim söndün "Ben böyle olacak adam değildim" dedim küstün Ve bir sabah Ne var ne yoksa içimde Çalıp götürdün Görüyorsun işte Sen de acemi şairler gibi Doğmadan öldün.
|
|
|
#4 |
|
Yasaklı
dark_yamtar58 Şuan
Son Aktivite: 23.12.2009 15:39
Tecrübe Puanı: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
BİTMENİN ZAMANIMIDIR?
Sahile vuran hırçın dalgalarla Deniz isyanlarda; Saçlarımın arasında göz kırpan aklarla Zaman masum mudur? Gündüzler geceleri, Geceler gündüzleri kovalarken Ben yorulduğumda, Zaman yorulmaz mıdır? Yıllar mı bırakıp gidiyor, Yoksa biz mi tüketiyoruz yılları? Yakamıza yapışmış dönüp duran el Yoksa zamanın mıdır? Bir yılın daha son ayında Ağıt yakarken Aralıkta Her şeyi yoluna koymuşken İşin yoksa tekrar dön dur; BİTMENİN ZAMANIMIDIR? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yasaklı
dark_yamtar58 Şuan
gözlerimin içine bakabilir misin! ‘’
Dayanabilir misin hüznüme? Ellerin değebilir mi yanaklarıma Sahi senin de titrer mi ellerin Korkar mısın boğulmaktan nefessiz kalmaktan? Hafızamdan kazıyabilir misin bütün masalları Masal kahramanlarını öldürebilir misin Yeniden doğabilir miyiz ? Hayata sil baştan birlikte çığlık atabilir miyiz Caka satabilir miyiz kadere ? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yasaklı
dark_yamtar58 Şuan
Kurşun Lekesi
Gerek yok silahın namlusundan çıkacak kurşuna Bir kalemde silmek var ya! Silip geçen kurşun yeter canını almaya… Cüsseyi yere sermek değil marifet Marifet yüreğe bir çizik atabilmek… Ne bir sitem Ne bir ah! Onlar çoktan yiyip bitirdi kendini Boş sözlerin birikintisi Derya deniz olup boğdu geçti bütün bedelleri. Titremiyor eller Kırpmıyor kendini gözler Hayat defterinden bir isim daha eksildi Bir kalemde silindi gitti! |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yasaklı
EyüphanAydın Şuan
Son Aktivite: 22.05.2010 12:45
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ANA
Hasretliğin cana yeter oldu Hayalin gözümde tüter oldu anam. Bir ben değil, bir sen değil. Hasretliği herkes çeker oldu anam. Ayak bastığın her yer vatan imiş. Anasız gecen günler, ömürden zarar imiş. Seni anmak bir gün değil, her gün değil . Her saniye azdır,gerisi yalan imiş anam. Benim için tarla tarla yalın ayak gezerdin. Her aksam yavrum deyip oksar severdin Dövseydin de terbiye ile döverdin anam Bir inleseydim uykuyu haram ederdin kendine. Benim için tatlı uykularini bölerdin. Ceşit ceşit caputlara belerdin Sever oksar ninni söylerdin anam Güzel şeyleri bana öğrettin anam Bahar oldu, güller açtı Hasretlik üzerinden bu kişda gecti Beni canindan cok severdin. Gurbet diyarı bizi ayırdı anam. Anaların bağri taş imiş Gözleri dolu yaş imiş. Ana gönlünü hoş edenler. Veysel Karaniye yoldaş imiş anam. Analar başta taç imiş. Ellerin yağı balı değil. Ananın kuru eli, evlada ilaç imiş Benim sözüm değil,Erenler demiş anam. Levhi kalemde analar Aziz bilinmiş. Cennet anaların ayağında denilmiş. Bir evlat Pir olsa' da anasına muhtaç imiş. Allah'ta seni takdir etmiş anam. Ağlarken gözün' den akan, yaş olsam anam. Gezdiğin yerlerin toprağı olsam. Seni ne kadar övsem, yine azdır anam Dile Mevla' dan Ana duası alanlara baş olsam anam. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yasaklı
EyüphanAydın Şuan
Aynalardan Uzakta
Şimdi en açık renginde gözlerin Şimdi benimlesin tüm kaygılardan uzak Anlatılmaz bir şey var aramızda hazin Şiir gibi bir şey seninle yaşamak Bulutsuz bir gökyüzüdür güzelliğin Yıldızların en parlak olduğu zamansın Denizlerim senin kıyılarında sakin Bırak ellerini avuçlarımda kalsın Çirkin olan,fena olan ne varsa unut Gözlerimin söylediği şarkıyı dinle Ellerimizde sevgi içimizde umut Bütün iyilikleri paylaşalım seninle Aşkın büyülü sesini duyuyor musun Şimdi onun gülleri açan güz bahçelerinde Gitme ki günlerimiz gecelerimiz olsun Çoban kulübelerinde balıkçı kahvelerinde Varlığın dudaklarımda bir bal tadı Yokluğun en korkuncu ölümlerin Senden başka dindiren olmadı Acısını içimde kanayan yerin Benimle kal zaman bitinceye kadar Benim ol yüzyıllar ve çağlar boyunca Bir ömürdür seninle geçen dakikalar Ölümden güçlüyüm sen yanımda olunca Şimdi öyle büyük ki beraberliğimiz Nabzın benim bileklerimde vurmakta Artık bütün kaygıların ötesindeyiz Benimle en güzelsin aynalardan uzakta |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yasaklı
EyüphanAydın Şuan
Ben geç kaldım,
sen erken geldin sevdaya. Zamansız çakıştı yollarımız, Sen nice sevdalardan dönerken, ben yeni girdim o yollara. Geciktim sevmeye seni, beni bağışla... Sen, bütün mevsimleri yaşamışken, ben, henüz girdim bahara. Bilmem kışları, ayazları, öğrenecek vaktim var daha... Sen durulmuşken, ben şimdi başladım çağlamaya. Akacak denizlerim var, bekleme, affet sevdalım. Yolum düşmez yollarına... Seynur İnal |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yasaklı
EyüphanAydın Şuan
== Gurbet ==
Gurbet o kadar aci Ki ne varsa içimde Hepsi bana yabanci, Hepsi baska biçimde. Eriyorum gitgide; Elveda her ümide. Gurbet benligimi de Bitirmis bir içimde. Ne arzum, ne emelim... Yaralanmis bir elim Ben gurbette degilim, Gurbet benim içimde |
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|