![]() |
#761 |
Yasaklı
![]() dark_yamtar58 Şuan
![]() Son Aktivite: 23.12.2009 14:39
Tecrübe Puanı: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sivas Acısı
Ben tanırım Bu bulut bizim oranın bulutu Hemşeriyiz ne de olsa Benim için kalkmış ta Sivas'tan gelmiş Yurdumun bulutu Başımın üstünde yeri var Ben bilirim Bu rüzgâr bizim oranın rüzgârı Hemşerimiz ne de olsa Benim için kopup gelmiş yayladan Yurdumun rüzgârı Kurutsun diye akan kanlarımı Ben anlarım Bu acı bizim ora işi hançer acısı Bir ülkedeniz ne de olsa Aynı dili konuşsak da Anlamayız birbirimizi Hançerin nakışı Tanıdım acısından Sivas işi Ben duyarım duyumsarım Bizim oranın sızısı bu Binip kara bir buluta Sivas ilinden Sivas rüzgârında uçup gelmiş Helallik dilemeye Ey yüreğimin onmaz acıları Ey beynimin dinmez sancıları Suç ne bende ne de sende Suç seni karanlıklara gömenlerde Ne de olsa yurttaşımsın Kapalı olsa da bütün vicdan kapıları yüzüne Bilmelisin bir yerin var canevimde |
![]() |
![]() |
![]() |
#762 |
Yasaklı
![]() dark_yamtar58 Şuan
![]() --------------------------------------------------------------------------------
-----------seni inadina, inadina sevecegim---------- yüz dedim. ardında ne gizli bilemediğim dedi. giz dedim. hep çözmeye çalıştığım dedi. çalışmak dedim. bitmeyecek öykü dedi. öykü dedim. binlercesini içimde gizliyorum dedi. gizlemek dedim. İşte, her şeyin bitimi dedi sevda dedim. ellerimde bir çiçekle peşinden koştuğum dedi. koşmak dedim. hayat, bir maraton dedi. hayat dedim. öyle kısa ki! dedi. niçin kısa? diye sordum. yaşanacak çok şey var, zaman yok dedi yaşanması gereken ne var? diye sordum. aşk dedi. kaç kere? diye sordum. bin kere dedi, milyon kere aşk. neden bir kere değil? diye sordum. bütün aşkların toplamı, en yüce ve tek aşk dedi. önce ona varsan olmaz mı? diye sordum. keşke olsa dedi, ama önce yoğrulmak gerek. acı çekmek mi? diye sordum. evet, aşk acısında yok olmak dedi. yok olunca! dedim. İşte gerçek aşkta o zaman yaşamaya başlarsın dedi gerçek aşk! dedim. büyük o! dedi. durdum. durdum. ve sustum! neden sustun? diye sordu. yüreğim titredi sanki dedim. neden? diye sordu. bilmiyorum dedim. büyük o!" evet dedi. büyük o! nerede? diye sordum. her yerde dedi. nasıl? diye sordum. yüreğini aç dedi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#763 |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 27.10.2008
Tecrübe Puanı: 5482
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Dur gardas! Bir selam ver gec, dostuna
Yabanci degilsin, bizim eldensin Endamin gururun bize benziyor Yigidin harman oldugu yerdensin Sivaslisin gardas tanidim seni Neredensin soyle gardas ilceni? Bilirim ben Sivasimdan goceni Gardas, sen Sivasin neresindensin? Demirim, celigim sana emanet Yigitlik var serde , etmezsin minnet ualiskan, hatirnaz, hem dost hem de mert Gardas, Divriginin neresindensin? Gokpinarin berrak suyundan misin? Selcuklarin asil soyundan misin? Yoksa uc beldenin birinden misin? Gardas, sen Gurunun neresindensin? Namin duyurmussun dunya alemde Balikli cermigin tibbin dilinde Garabas gur sesli, yayla yolunda Gardas, sen Kangalin neresindensin? Kosedagi kanat gerer ustune Yigit gardas, mert davranin dostuna Sahip cikan hemsehrine, nesline Gardas, SUsEHRinin neresindensin? Kosedag yaylasinin zirvesinden mi? Poturge golunun cevresinden mi? Kizilirmagimin cehresinden mi? Gardas, sen Zaranin neresindensin? Asil soylu, guzel huylu hemsehrim Buyuk golden su icmise benziyon Sivasima gonul verin yurekten Gardas, sen Hafigin neresindensin? Kelkit vadisinin guzel yerinden Sessiz durup yukselirsin derinden Kosedagin yigit bekcilerinden Gardas, Koyulhisarin neresindensin? Gonul gozu ile dunyayi goren insanliga ornek olan, yon veren Asik Veyselimin dogdugu yerden Gardas, sarkislanin neresindensin? Pir Sultan Abdalin Banazindan mi? Acilarla dolu ayvazindan mi? Kabayelinden mi, poyrazindan mi? Gardas, Yildizelinin neresindensin? Gur sesiyle yukseklerden haykiran Sarilirsin Sivasina dogrudan issizlikten goctun sen de yurdundan Gardas, imranlinin neresindensin? Hosgeldin hemsehrim, dost kervanina SUsEHRiyi, Zarayi aldin yanina Gogsum kabariyor guzel adina Gardas, Akincilarin neresindensin? Yeni girdin, ilce olup araya El attik, seni de kattik halaya Sen de cikan Kosedaga, Yaylaya Gardas, Golovanin neresindensin? ictiniz mi gardas, tecer suyundan? Karabas koyunun Kangal soyundan Merkezime yakin cevre koyumden Gardas, sen Ulasin neresindensin? Ata sporumu yasatan sensin Kisbet giyip perdah atanim sensin Can hemsehrimizsin, sen de bizdensin Gardas, Dogansarin neresindensin? Uzunyayla siper olmus bagrina siirler yazilmis senin ugruna Hosgelmissin sen de dost kervanina Gardas, Altinyaylanin neresindensin? Baba vatanimsin, benim ilcemsin Gonlumde taht kuran gulsun, ciceksin Seni sevenleri candan seversin? Gardas, Gemeregin neresindensin? Yigitler diyari aslan ilinden Dostlarin soyundan, asik dilinden Badelerle dolu pirler elinden Gardas, sen Sivasin neresindensin? iHSAN AKPINAR
![]() |
#764 |
Yasaklı
![]() dark_yamtar58 Şuan
![]() sus şimdi----------
konuşma… anlamsızlıklar dolu aramızda… anlatamıyorum...! anlamak istemiyorsun ya da...! boğazımda düğümlenen, sana söylenmesi gereken cümleleri yuttum... benim kelimelerim seninkinden daha ağır.../…hazmedemezsin inan...! unut şimdi... düşünme... bırak kendini bensizliğe... cevabını bildiğin soruları sorma bana.. suçlu arama… anladım.. bu aşk fazla sana.../...fazla…! sİl şimdi... bitir... yaşananların üstüne basıp geç... benli hayallerini savur oraya buraya.. adımı ağzına dolama artık… bakma arkana, adımlarını hızlı at.../… yaklaşman zor olsun bana bundan sonra…! gİt şimdi… sevmelerim hep boğazıma düğümleniyor zaten…umutlarım hep yasaklar üstüne kurulu.. hayallerimi yolladım arkandan…/…kendime de koyu bir "acı" demledim..en tatsızından..! kumbaramda biriken “öfkeleri” harcama zamanı.. çıkmaz sokakları geride bırakma mücadelesi belki de…! yeni sayfalar açma zamanı, silgi kullanmadan adı “mutluluk” olan bir hikaye yazma çabası belkide...! “seni unutmak“ sadece lafta, sadece dilde var… “yüreğim” hazır hissetmiyor kendini, bunu kaldırmaya gücü yok bu aralar…! sevginle dolup taşan bu yüreği, nefretle dolduramam, hep seni düşünen bu beyni, unutmaya zorlayamam, ben her şeyi, “sen” gibi kolay harcayamam…! zordur sevmelerim, nefretlerim gibi…! zordur başlangıçlarım, bitişlerdeki rolüm gibi..! son olarak; üzerime giydirdiğin bu “ayrılığın yükü” bana hiç yakışmadı…şimdi olmasa da, zamanı geldiğinde çıkarıp atacağıma eminim…! İşte çıkardığım o vakit sen üzerine “pişmanlığı” geçireceksin…! ama unuttuğun bir şey var… sen onu, ne şimdi ne de daha sonra, çıkarıp atmayı beceremeyeceksin...!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#765 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() GÜNAYDIN baharım şimşek çakışlım
GÜNAYDIN yüreği sevda nakışlım GÜNAYDIN can parem kahve bakışlım Gönül ülkemdeki dostlar GÜNAYDIN
![]() |
#766 |
Yasaklı
![]() dark_yamtar58 Şuan
![]() Bıraktığım Gün Öldüm
Yıkılmış omzuma gecenin korkuları bakışlarıma çökmüş hasretin ağırlığı sanıyor musun ki sen hala yasadığımı ben senin ellerini bıraktığım gün öldüm… Her gece bu saatte sen aklıma gelirsin Ellerimden tutup ta maziyi gezdirirsin Zaten sensiz bir hiçim bunu sende bilirsin Ben seni sevdiğimi gizlediğim gün öldüm |
![]() |
![]() |
![]() |
#767 |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 27.10.2008
Tecrübe Puanı: 5482
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Gözlerine bakamazdım
Bogulmaktan korkardım,deniz gözlüm Sesini duymazdım Büyülenmekten korkardım,tatlı sözlüm Ellerini tutamazdım Yanmaktan korkardım,alev yüzlüm Ben bir tek ölümden korkmazdım Ben seni sevdim de öldüm.
![]() |
#768 |
Yiğido
![]() ![]() dertli58 Şuan
![]() Son Aktivite: 19.01.2012 23:16
Tecrübe Puanı: 618
![]() |
![]() paylasim icin saol peri siir guzel olmus ellerin dert gormesin devamini dilerimm
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#769 |
Yiğido
![]() ![]() dertli58 Şuan
![]() Son Aktivite: 19.01.2012 23:16
Tecrübe Puanı: 618
![]() |
![]() Guller acsin artik kalbinde
Gelipte bir Fatiha okurmusun kabrimde Bi kalp bulmussun sor hele bu kimin de Agzimiz konusmaz olmus seninde benimde |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#770 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MeLody58 Şuan
![]() Son Aktivite: 02.06.2015 17:15
Tecrübe Puanı: 882
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() :(:(((:(:(:(:( offf yaa
. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Şiirler Duyguların Yazıya Dökülmüş Halidir | _DuMaN_58 | Aşk şiirleri | 1 | 13.08.2009 16:46 |
Gökhan Doğan'dan Şiirler | dede58 | Şiirler | 0 | 08.07.2008 14:05 |
PEÇETEMDEKİ ŞİİRLER | krmseremet | Arşiv | 7 | 02.04.2008 15:19 |
Sivaslilar.Net' te en uzun forum ve en beğendiğiniz forumlar hangileri????? | serkanka58 | Arşiv | 5 | 07.03.2008 12:58 |
EN BEĞENDİĞİNİZ REKLAM | puar | Arşiv | 9 | 02.02.2008 11:23 |