|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Gürün Gürün İlçesi ve Köyleri |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Editör
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SivasLady Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sivas iline 178 km, Gürün ilçesine 39 km uzaklıktadır.
Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
Sadece Susmak İstiyorum... Yalan İnsanları Kaale Almadan... Haklıyken Haksız Gözüksem Bile Kendimi Savunmadan... HUZUR Bulmak İstiyorum Gözlerimi Kapayıp Kimseyi Anmadan... Sessizliği Dinlemek İstiyorum,Yüzüme Gülüp Arkamdan Konuşulanları Duymadan... |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar SivasLady'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#2 |
Yeni Yiğido
![]() ![]() dogan KAYA Şuan
![]() Son Aktivite: 29.12.2011 14:35
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() ankara dan gürünlülere selam olsun
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Yiğido
![]() |
![]() ben ankara da yaşıyorum ankara da bulunan gürünlü hemşerilerim tanışmak yazışmak istiyorum
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sonbahar5803 Şuan
![]() Son Aktivite: 21.09.2009 13:57
Tecrübe Puanı: 828
![]() ![]() ![]() |
![]() Güzel bir paylaşım, emeğinize sağlık.
Babam Sivas - Yazyurdu Köyünden. Köyde hiç yakın akrabamız kalmadı ama her sene mutlaka ziyaret eder babam. (Vefat eden büyüklerimiz, yakınlarımız o topraklarda yatıyor.) Kendimce eklemeler yapmak istedim. Köyün bilinen en eski adı ''Celikanlı''. Daha sonraları ''Celkenyurt'' olarak anılmış. En son olarak da Yazyurdu adını almıştır. Ekonomisi tamamen tarım ve hayvancılığa dayanıyor. Şuanki muhtarı Zekeriya Çam'dır. Nüfus gittikçe azalmakta çünkü şehre göç fazlalaştı. Eğitime müthiş önem veriyorlar, çocuklar okumak için hep dışarı çıkıyor. Resimler Alıntıdır. ![]()
![]() |
#5 |
Yeni Yiğido
![]() |
![]() tüm sivaslıların ramazan bayramını kutlar esen ve saglıklR DİLERİM
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Yiğido
![]() ![]() yalnizkurt57 Şuan
![]() Son Aktivite: 03.01.2009 22:43
![]() |
![]() selam gurunlu hemserilerim,siteye yeni kayit oldum:uzun yllardir hollandada yasiyorum buradan tum sivsa ve bilhassa gurunlulere selam
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
![]() Son Aktivite: 11.10.2012 20:24
Tecrübe Puanı: 4539
![]() |
![]() Alıntı:
Sevgili kardeşim sitemize hoş geldiniz ayrıca gürün yaz yurdu köyünün resimlerini gördüm gercekten çok güzel bir köy herkese selamlar
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ersoy_34 Şuan
![]() Son Aktivite: 02.06.2012 15:10
Tecrübe Puanı: 705
![]() |
![]() istanbuldan bütün gürünlülere sevgiler saygılar
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Yiğido
![]() ![]() ümit gök Şuan
![]() Son Aktivite: 29.05.2009 15:29
![]() |
![]() istanbuldan selam olsun gürünlü hemşerilerime yazyurdu nahiyesinden ümit gök
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
![]() Son Aktivite: 31.08.2010 20:51
Tecrübe Puanı: 2190
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Köyün bilinen en eski adı celkenyurttur.Ancak sonradan köyün adı YAZYURDU olarak değiştirilmiştir.
Köyün gelenek, görenek ve yemekleri içli köfte,suluböreği,ekşili çorba(sumak'la yapılır)bunları yemeden yaşanmaz,tandır ekmeği bu yörenin tadına baklıması gereken lezzetleri arasında yer almaktadır Sivas iline 178 km, Gürün ilçesine 39 km uzaklıktadır.Yazyurdu köyü yakınlarında efsanesiyle anlatılan AYGIR GÖLÜ vardır.Derinliği hakkında bilgi edinmek zor ve tehlikeli olduğundan pek fazla söz konusu olmamıştır.köyün alt tarafında kevenlidere bulunmaktadır.eskilerden yapılmış bir değirmen vardır.. Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir.tarım eski zamlarda tarım çok yapılıyordu topraklar çoraklaşınca tarımda yavaş yavaş kayboluyor göçler başlıyor.köyde kalanlar hayvancılıkla uğraşıyor Hayvancılık bakımından çok zengin olan bu köy geçimini genellikle hayvanların sağladı ürünleri işleyerek elde etmektedir.Örn. sütü peynire işleyerek satmaları vs..
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|