|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
![]() |
#1 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 947
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Tarih ve kültür şehri olan ilimiz özellikle yaz aylarında turistlerin akınına uğruyor. Sivas farklı dönemlere ait tarihi yapıtlarının yanı sıra kaplıcaları ve kültürel materyalleri ile her dönem turizmin keşfedilmemiş merkezi olarak nitelendirilir. Ve yine her dönem turizmin Sivas’ta canlandırılması adına projeler konuşulur, bu konuda hassas olunmasına dair vurgular yapılır.
Özellikle 2003 yılından itibaren 2006 yılının sonlarına kadar tarihi varlıklarımızın restorasyonuna ve tanıtımına ilişkin yapılan yatırımlar önemli bir yer tutarken bu dönemden sonra turizme ve turiste yönelik henüz somut bir çalışma göze çarpmıyor. Öyle ki mevcut değerlerimizi ilimize gelen yabancı misafirlere anlatacak, onlara yol gösterecek bir birim olarak düşünülen kongre müzesi bahçesindeki turist danışma merkezinin kapalı olması dahi bu eksikliklerin en önemli göstergelerinden. İlimize yurtdışından gelen konukların ilk uğradığı yerlerden biri olan turist danışma bürosunun önünde karşılaştığımız alman bir misafir, buranın kapalı olması doğru değil diyerek şaşkınlığını ifade ediyor. Tarihi ve kültürel değerleriyle anadolunun en önemli merkezlerinden olan ilimize gelen turistlerden bazıları rehberlik konusunda sıkıntı yaşarken, bazı misafirlerde sivasa gelmeden önce gezip görecekleri yerler hakkında geniş kapsamlı bir araştırma yaparak hazır geliyorlar, böyle olunca da turist danışma merkezinin kapalı olmasından çok etkilenmiyorlar. Bu görüntülerden sonra akla şu soru geliyor, ilgili makamlar Sivasın tanıtılması ve turizm potansiyelinin artırılmasına yönelik gerçekten kaygı taşıyorlar mı yoksa sadece sivasta bu hususun eksik olduğuna dair ses ve görüntümü veriyorlar? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Serd@r Şuan
![]() Son Aktivite: 08.03.2023 14:27
Tecrübe Puanı: 941
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alman turistin feryadına aynen katılıyorum zaten genel anlamda yabancı dil fakiri bir ülkeyiz,o yüzden turistlerin ne demek istedikleri ve yardımcı olmak hususunda eksiğimiz var onlarında doğru kaynaklardan bilgi almaya çalışmaları en doğal hakları,bende olsam yurt dışında aynı dili rahatça konuşabileceğimi bildirdikleri bir hizmet biriminde muhatap bulmayı isterdim.
İnşaAllah bu sorun biran evvel aşılır.
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
![]() Son Aktivite: 11.10.2012 20:24
Tecrübe Puanı: 4552
![]() |
![]() Sivasa yakışmayan büyük bir eksiklik turistlere şehrimizin
tanıtımını yapacak bir yetkilinin bulunmaması buram buram tarih kokan bu guzide şehrimizin turizime önem verilmemesini gösteriyor Sayın valimiz veysel bey bu işin üstesinden geleceğini düşünüyorum en kısa sürede bu acığın kapatılmasını diliyorum
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|