Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Arşiv
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil
Alt 25.01.2008, 22:02   #1
EyüphanAydın
Yasaklı

EyüphanAydın - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

EyüphanAydın Şuan EyüphanAydın isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 22.05.2010 11:45

Tecrübe Puanı: 0 EyüphanAydın ist ein wunderbarer AnblickEyüphanAydın ist ein wunderbarer AnblickEyüphanAydın ist ein wunderbarer AnblickEyüphanAydın ist ein wunderbarer AnblickEyüphanAydın ist ein wunderbarer AnblickEyüphanAydın ist ein wunderbarer AnblickEyüphanAydın ist ein wunderbarer AnblickEyüphanAydın ist ein wunderbarer Anblick
Standart Bilgisayarları yavaşlatan 5 program

PC'nin sistemi ve işleyişini yavaşlatan en önemli 5 program tespit edildi.İngilizce'de bu tür programlara 'Elephantware' adı veriliyor. Yani 'Hantal programlar'

Hantal programlar. Adından da anlaşılabileceği gibi bu programlar yepyeni bilgisayarınızın size yavaş, çok yavaş, aşırı yavaş çalışıyor gibi görünmesine neden oluyorlar ve o kadar para verip en son model işlemcili bir bilgisayar aldığınızda "hiçbir değişiklik görmüyorum, yandı, gitti paralar" gibi düşüncelere kapılmanıza yol açıyorlar.

Zaman zaman çalışırken "ekranın donmasına" neden oluyorlar. Sistem kaynaklarını inanılmaz bir savurganlıkla harcıyorlar.

İki de bir ekrana daha yeni, daha güncel ve daha hantal yeni bir versiyonun çıktığına dair uyarı kutuları görüntülüyorlar.

Peki bu uygulamalarla hayatımızı karartmaya devam etmek zorunda mıyız?

Download.com'un anket sonuçlarına göre suçlu 5 program belirlendi;

Acrobat Reader

Hayatımızın önemli bir parçası haline gelen PDF formatının geliştiricisi olan bu program tek bir işe yarıyor: PDF görüntülemek. Ve bunu da sistemi son derece zorlayarak yapıyor. Neredeyse iki ayda bir yeni bir versiyon çıkarıp sisteme kurmanız gerektiği konusunda uyarılar görüntülüyor. Zaman zaman sorunlu olarak yüklenen veya hiç yüklenmeyen eklentileri yüzünden sistemi kilitleyebiliyor. Tüm bunlar, alt tarafı bir sayfalık bir belge görüntülemek için!

iTunes

Apple'a sormak gerekli. Alt tarafı tüm görevi medya yönetimi ve çalması olan bir uygulamayı bu kadar hantal yapan şey nedir? Gün geçtikçe daha da karmaşıklaşıyor, yüklemesi uzun sürüyor, görüntüsü çirkinleşiyor ve bellekte aşırı yer işgal ediyor. Güzel, dört dörtlük bir alternatifi de yok işin kötüsü.

Real Player

Real Player doğru adımları atmış olsaydı YouTube kadar popüler bir sistem olabilirdi. Onun yerine elimize herkesin nefret ettiği, sistemine yüklemek bile istemediği bir medya formatını destekleyen oynatıcı kaldı. Sürekli olarak ekranda uyarı kutuları görüntülemesi, size Rhapsody ve SuperPass satmaya çalışması da Real Player'ı kullanıcıların uzak durması gereken bir program haline getiriyor.

Internet Explorer

Tüm zamanların en büyük kavgasına hoş geldiniz. Hangi tarayıcı? Internet Explorer mı? Yoksa alternatifleri mi? IE 7.0 kesinlikle IE 6.0 sürümüne göre daha iyi, ancak bu bile programın itici yönlerini gizlemeye yetmiyor. Kavga devam edecek gibi görünüyor ama en azından eğer IE'den bıktıysanız Firefox kullanmayı deneyebilirsiniz.

Microsoft Outlook

Acaba Microsoft'un 2008'li yıllara geldiğimizden haberi var mı? Hem GMail hem de Yahoo Mail Microsoft'un en gözde e-posta uygulamasından daha hızlı çalışıyorlar hem de daha faza özellik içeriyorlar. Özellikle günümüzün en önemli derdi olan spam filtreleme konusunda da zayıf bir grafik çizen Outlook işyerinde kullanım aşamasında da gerek organizasyon gerekse zaman yönetimi konusunda kullanıcıların başına derde sokup duruyor. Oysa amacı onlara yardımcı olmak, hayatlarını kolaylaştırmak.

Yine Microsoft ürünü olan Outlook Express ya da Vista ile beraber gelen Windows Mail kullanarak problemlerinizin çoğunu çözebilirsiniz.
EyüphanAydın isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 26.01.2008, 10:06   #2
mersoy
Yiğido

mersoy - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

mersoy Şuan mersoy isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.01.2010 07:08

Tecrübe Puanı: 688 mersoy FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: Bilgisayarları yavaşlatan 5 program

Alıntı:
EyüphanAydın Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster

Acrobat Reader

Hayatımızın önemli bir parçası haline gelen PDF formatının geliştiricisi olan bu program tek bir işe yarıyor: PDF görüntülemek. Ve bunu da sistemi son derece zorlayarak yapıyor. Neredeyse iki ayda bir yeni bir versiyon çıkarıp sisteme kurmanız gerektiği konusunda uyarılar görüntülüyor. Zaman zaman sorunlu olarak yüklenen veya hiç yüklenmeyen eklentileri yüzünden sistemi kilitleyebiliyor. Tüm bunlar, alt tarafı bir sayfalık bir belge görüntülemek için!

alt tarafı 1 sayfalık belge için dediğin programı tüm dünya kullanıyor ve herkez memnun. O program ile insanlar e kitaplar yayınlayıp kişisel gelişimlerin yolunu açıyorlar.

bu anket bana pek inandırıcı gelmedi doğrusu.

söylediğin programların hepsini aynı anda açtım şu anda. Sistem kullanımı % 5

üzerine birde dreamweaver, flash9, photoshop9, fireworks, limewire, mediaplayer10

olayı abartıp birde fifa08 açtıp makina yine canavar gibi

şunuda söylemekte fayda var. Vay be adamda ne makina varmış felan demeyin sakın. Öyle 4GB ram, yok intel duo2 işlemci felan değil makinem.

İntel P4 3Ghz işlemci, 1GB ram hepsi bu

internet den bulduğunuz abuk subuk tüm programları pc ye yüklemeyin. örneğin msn eklentileri gibi bu tür programlar siz kaldırdığınızı düşünseniz bile tam olarak kalkmamaktadır.

önemli olan düzgün kullanmak, ram lerin ve diğer donanım parçalarının birbiri ile uyumu.

Hız ile ilgili daha önce bir konu açmıştım. ilgi duyan arkadaşlar oradan takip edebilirler.
Alt 26.01.2008, 10:32   #3
EyüphanAydın
Yasaklı

Tecrübe Puanı: 0 EyüphanAydın ist ein wunderbarer AnblickEyüphanAydın ist ein wunderbarer AnblickEyüphanAydın ist ein wunderbarer AnblickEyüphanAydın ist ein wunderbarer AnblickEyüphanAydın ist ein wunderbarer AnblickEyüphanAydın ist ein wunderbarer AnblickEyüphanAydın ist ein wunderbarer AnblickEyüphanAydın ist ein wunderbarer Anblick

Hmm
Ramların Baya Düşükmüş,
Herkezinki Sizin Gibi Olmadığına Göre,Bana Düşen Konu Açmak
Açtımmı? Okudunuz Mu? Yeter
Alt 26.01.2008, 11:11   #4
sivaslıgenç
Usta Yiğido

sivaslıgenç - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslıgenç Şuan sivaslıgenç isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 20.03.2016 23:42

Tecrübe Puanı: 905 sivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOKsivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOKsivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOK

Bendede var bu proğramlar ama bilğisayar birazda olsa yavaş.
sivaslıgenç isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 26.01.2008, 11:40   #5
leblebi82
Usta Yiğido

leblebi82 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

leblebi82 Şuan leblebi82 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.02.2013 22:42

Tecrübe Puanı: 821 leblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOKleblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOKleblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOK

Arkadaşlar ben size Acrobat Reader yerine Foxit Pdf Reader programını tavsiye ediyorum. Pdf okuyucu olarak Acrobat'tan daha az yer kaplayan ve daha hızlı bir program. Aynı zamanda kullanımı kolay ve ücretsiz.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] ..

Bu adreste bu programla ilgili yapmış olduğum kısa bir inceleme mevcut. Oradan programı indirebilirsiniz.

Internet Explorer yerine de Mozilla Firefox kullanabilirsiniz. Gerçi ben alışkanlık nedeniyle kullanmıyorum ama Mozilla kullananların sayısı gün geçtikçe artıyor.
Alt 26.01.2008, 13:39   #6
arikarinkuchi
Usta Yiğido
NO AVATAR

arikarinkuchi Şuan arikarinkuchi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.09.2015 23:05

Tecrübe Puanı: 1111 arikarinkuchi FAZLA SÖZE GEREK YOKarikarinkuchi FAZLA SÖZE GEREK YOK

yaa her türlü program yavaşlatıyor
hiç birini yüklemiyecen aslında

yada hiç bilgisayarını olmayacak
bunlarla uğraşmaktansa
A nasına Bacısına Saygı Duyan
S ivaslı Yigidolarız Biz..!!!
arikarinkuchi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 26.01.2008, 15:15   #7
EyüphanAydın
Yasaklı

Haklısın Samet Kardeş,
Sadece Messenger Ve iNTERNET Explorer Kalcak
Alt 26.01.2008, 20:46   #8
mersoy
Yiğido

mersoy - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

mersoy Şuan mersoy isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.01.2010 07:08

Tecrübe Puanı: 688 mersoy FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
EyüphanAydın Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Hmm
Ramların Baya Düşükmüş,
Herkezinki Sizin Gibi Olmadığına Göre,Bana Düşen Konu Açmak
Açtımmı? Okudunuz Mu? Yeter
Sevgili Eyüp

konuyu açtın. okuduk ve yorumumuzu yaptık.

benim anlatmak istediğimde bu zaten çok yüksek ram olmamasına rağmen pc bu saydığım programların hepsini sorunsuzca ve pc'yi kasmadan çalıştırıyorsa, demekki neymiş sorun bu programlarda değilmiş.
Alt 29.01.2008, 14:00   #9
özdemir
Usta Yiğido

özdemir - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

özdemir Şuan özdemir isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.12.2014 15:25

Tecrübe Puanı: 748 özdemir SITEMIZE IŞIK ŞACIYORözdemir SITEMIZE IŞIK ŞACIYORözdemir SITEMIZE IŞIK ŞACIYORözdemir SITEMIZE IŞIK ŞACIYORözdemir SITEMIZE IŞIK ŞACIYORözdemir SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR
Standart Bilgisayarınız yavaş mı?

Elephantwarelerden Kurtulun

Bilgisayarınızı can çekiştiren 4 program yapılan anket neticesinde belirlendi.

İngilizce'de bu tür programlara "Elephantware" adı veriliyor. Adından da anlaşılabileceği gibi bu programlar
yepyeni bilgisayarınızın size yavaş, çok yavaş, aşırı yavaş çalışıyor gibi görünmesine neden oluyorlar?

Download.com'un anket sonuçlarına göre suçlu 4 program belirlendi;

iTunes

Apple'a sormak gerekli. Alt tarafı tüm görevi medya yönetimi ve çalması olan bir uygulamayı
bu kadar hanta yapan şey nedir? Gün geçtikçe daha da karmaşıklaşıyor, yüklemesi uzun sürüyor,
görüntüsü çirkinleşiyor ve bellekte aşırı yer işgal ediyor. Güzel, dört dörtlük bir alternatifi de yok
işin kötüsü.

Real Player

Real Player doğru adımları atmış olsaydı YouTube kadar popüler bir sistem olabilirdi. Onun yerine
elimize herkesin nefret ettiği, sistemine yüklemek bile istemediği bir medya formatını destekleyen
oynatıcı kaldı. Sürekli olarak ekranda uyarı kutuları görüntülemesi, size Rhapsody ve SuperPass
satmaya çalışması da Real Player'ı kullanıcıların uzak durması gereken bir program haline getiriyor.

Internet Explorer

Tüm zamanların en büyük kavgasına hoş geldiniz. Hangi tarayıcı? Internet Explorer mı? Yoksa
alternatifleri mi? IE 7.0 kesinlikle IE 6.0 sürümüne göre daha iyi, ancak bu bile programın itici
yönlerini gizlemeye yetmiyor. Kavga devam edecek gibi görünüyor ama en azından eğer IE'den
bıktıysanız Firefox kullanmayı deneyebilirsiniz.

Microsoft Outlook

Acaba Microsoft'un 2008'li yıllara geldiğimizden haberi var mı? Hem GMail hem de Yahoo Mail
Microsoft'un en gözde e-posta uygulamasından daha hızlı çalışıyorlar hem de daha faza özellik
içeriyorlar. Özellikle günümüzün en önemli derdi olan spam filtreleme konusunda da zayıf bir
grafik çizen Outlook işyerinde kullanım aşamasında da gerek organizasyon gerekse zaman
yönetimi konusunda kullanıcıların başına derde sokup duruyor. Oysa amacı onlara yardımcı
olmak, hayatlarını kolaylaştırmak.
özdemir isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 25.03.2008, 17:07   #10
bulutum
Yasaklı
NO AVATAR

bulutum Şuan bulutum isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 09.09.2008 21:14

Tecrübe Puanı: 0 bulutum Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.

Alıntı:
leblebi82 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Arkadaşlar ben size Acrobat Reader yerine Foxit Pdf Reader programını tavsiye ediyorum. Pdf okuyucu olarak Acrobat'tan daha az yer kaplayan ve daha hızlı bir program. Aynı zamanda kullanımı kolay ve ücretsiz.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] ..

Bu adreste bu programla ilgili yapmış olduğum kısa bir inceleme mevcut. Oradan programı indirebilirsiniz.

Internet Explorer yerine de Mozilla Firefox kullanabilirsiniz. Gerçi ben alışkanlık nedeniyle kullanmıyorum ama Mozilla kullananların sayısı gün geçtikçe artıyor.
her bedava programın altında bıseyler gizlidir
bulutum isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)