Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Arşiv
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil
Alt 30.01.2008, 08:38   #1
arikarinkuchi
Usta Yiğido
NO AVATAR

arikarinkuchi Şuan arikarinkuchi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.09.2015 23:05

Tecrübe Puanı: 1110 arikarinkuchi FAZLA SÖZE GEREK YOKarikarinkuchi FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart Soğuk havada kalbe dikkat!

Soğuk havada kalbe dikkat!

Tüm yurtta etkisini sürdüren soğuk havaların, kalp sağlığını tehdit ettiği bildirildi.
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Oğuzhan, aşırı soğuğa maruz kalmanın kalp ile ilgili şikayetleri bulunan kişiler için risk oluşturduğunu ifade etti.

Soğuk havanın kalbi besleyen damarlarda büzüşmeye neden olduğunu, bu nedenle ciddi kalp krizi riskini artırdığını belirten Oğuzhan, "Soğuk havalar, kalp sağlığı iyi olanlar için sorun teşkil etmiyor. Ancak, kalbi besleyen damarlarda tıkanmalar olan veya genel anlamda kalp şikayetleri bulunan insanlar için soğuk hava ciddi risk oluşturuyor" dedi.

Oğuzhan, "Soğuk havalarda rüzgara maruz kalma, ellerde yük taşıma gibi vücudu zorlayıcı hareketler yaparak efor sarf etmek ise bu riski daha da artırıyor" diye konuştu.

Oğuzhan, daha önce bilinmeyen kalp rahatsızlıklarının soğuk havaya maruz kalma ile birlikte ortaya çıkabileceğini, göğüs ağrısı gibi şikayetler hisseden kişilerin vakit kaybetmeden doktora başvurması gerektiğini kaydetti.

Kalp veya müzmin akciğer hastalığı bulunan kişilerin soğuk havalarda daha dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan Oğuzhan, "Özellikle kirli havanın da kalp ve akciğer hastaları için olumsuzetkileri vardır. Kalp ve bronşit hastalarının soğuk havalarda zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları gerekir. Kalp hastalığı riski taşıyanların, Sibirya soğukları olarak adlandırılan bu soğuk havalarda daha dikkatli olması gerekir" diye konuştu.
A nasına Bacısına Saygı Duyan
S ivaslı Yigidolarız Biz..!!!
arikarinkuchi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 30.01.2008, 08:40   #2
_DuMaN_58
Navigator

_DuMaN_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

_DuMaN_58 Şuan _DuMaN_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.02.2016 20:29
Tournaments Won: 3

Tecrübe Puanı: 10 _DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR
Standart -->: Soğuk havada kalbe dikkat!

Evet çok doğru bir yaklaşım. Paylaşımın için tesekkurler.
Birşeyde ben eklemek istiyorum,
Rüzgara karşı yürümeyin. rüzgarın etkisiyle cilt rigmentleri yanar ve zarar görür!
Alt 30.01.2008, 08:43   #3
arikarinkuchi
Usta Yiğido
NO AVATAR

arikarinkuchi Şuan arikarinkuchi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.09.2015 23:05

Tecrübe Puanı: 1110 arikarinkuchi FAZLA SÖZE GEREK YOKarikarinkuchi FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart --->: -->: Soğuk havada kalbe dikkat!

Alıntı:
_DuMaN_58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Evet çok doğru bir yaklaşım. Paylaşımın için tesekkurler.
Birşeyde ben eklemek istiyorum,
Rüzgara karşı yürümeyin. rüzgarın etkisiyle cilt rigmentleri yanar ve zarar görür!

teşekkürler
bu da çok önemli
rüzgara karşı yürüyüp de zarar görmek
A nasına Bacısına Saygı Duyan
S ivaslı Yigidolarız Biz..!!!
arikarinkuchi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 30.01.2008, 08:48   #4
altuntas58
Usta Yiğido

altuntas58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

altuntas58 Şuan altuntas58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.10.2012 20:24

Tecrübe Puanı: 4546 altuntas58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Pfeil -->: Soğuk havada kalbe dikkat!

soğuk her şeyimize zarar veriyor maddi olarakta sağlığımız acısındanda birde kalbimize zararı oluyormuş bizim yapacağımız tek şey doktorlarımızın söylediklerine dikkat edeceğiz sağlığımızdan daha önemli ne olabilirki

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)