|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() recosan58 Şuan
Son Aktivite: 05.09.2011 19:13
Tecrübe Puanı: 690
![]() ![]() |
Bir tartışma sırasında, sınırları tartışılan konuda tutmayı becerebilmek, tartışılan konunun ekseninden çıkmadan fikir ileri sürebilmek, savunma yapabilmek ya da iddiada bulunabilmektir.
tartışmanın gerilimi çok yüksek olabilir, taraflar birbirlerinin tamamen aksi fikirler savunabilirler, bu fikirler de taraflar için hayati önem taşıyabilir. ancak tartışmanın derecesi, gerilimi ne olursa olsun, tartışılan konunun dışında kalan üçüncü partileri, kişilerin konuyla hiç ilgisi bulunmayan özelliklerini masaya yatırmak sadece konu hakkındaki argümanı zayıf olan bir kişinin yapabileceği (ve sık sık de yaptığı) şeydir. bir tartışma sırasında taraflardan biri, sinirlenebilir, konunun kendisini ilgilendiren her kısmı ile ilgili aşırı duyarlılık geliştirmiş olabilir. ancak genel geçer tartışma adabı, sinirlerin kontrol edilmesini gerektirir. yersiz heyecan ve laf salatasına düşmeden, derin nefes almak, hafifçe tebessüm edip tartışmayı sürdürmek her zaman taraflara daha geniş bir hareket alanı, bir muharebe alanı sağlar. tartışma sırasında saldırganlaşan, kendinden geçerek eteklerindeki bütün taşları döken, konuyu ilgisiz, zeka içermeyen noktalara çeken kişi, haklı olduğu yerde dahi haksız duruma düşer. güçlü bir argümanı olsa bile o argümanı da şüphe duyulacak bir duruma düşürür. bir tanım üretmek, yeni bir kavram öne atmak, bilindik bir kavrama yeni anlamlar yüklemek ya da kazandırmak meşakkatli bir iştir. elbette ki bu süreçte tartışmalar çıkabilir. bu tartışmaların bir kısmı ise, sıkça bulunduğumuz pek çok ortamda safsataya dönüşebiliyor. dil ve düşüncedeki mantık hataları, tartışmanın ta kendisini önlüyor. safsatayla karşılaştığınızda, daha fazla argüman üretmenizin bir anlamı kalmıyor. bazı kişiler bunu “nasıl laf soktum da susturdum”, gibi düşünerek karşılayıp çapsız bir biçimde sevinse de, aslen durum şudur: safsatayla tartışılmaz. aksi takdirde bir tartışma adabı kalmaz ve ortalık mahalle kavgası ortamına döner. ideolojik bir tartışma, besleyici ve geliştiricidir, ama bir adabı vardır. adabı kalmamış bir tartışma ise mahalle kavgasıdır. öyle bir tartışma için ya kahveden adam toplayacak, geleceksiniz, ya da efendi gibi, tartışma adabını bilmeyenlerle uğraşmak istemeyerek, kendi sözünüzü söylemiş olmanın rahatlığıyla köşenize çekileceksiniz. argümanlarının gücüne güvenenler genellikle ikinci şıkkı seçerek yollarına devam ederler.
|
|
|
#2 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() puar Şuan
Son Aktivite: 29.04.2010 15:08
Tournaments Won: 1Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 824
![]() |
Umarım bunu tüm arkadaslarımız okur gencinden yaşlısına
|
|
|
|
#3 |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() |
bende o düşünceyle taşıdım puar kardeş
|
|
|
#4 |
|
Usta Yiğido
![]() |
Saolasın sitemize uygun bir alıntı...tabi okuyana
![]()
|
|
|
|
#5 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sonbahar5803 Şuan
Son Aktivite: 21.09.2009 14:57
Tecrübe Puanı: 850
![]() ![]() ![]() |
Kusura bakmayın ama bunların uygulanabilmesi için öncelikle doğru düzgün bir yönetimin olması lazım.
Herkes birbirinin inanışına sövüyor, nerede cezalar? Neymiş, düşünce özgürlüğü. Biz nasıl yazıyorsak zıt görüşte olanlar da yazabilirmiş. Özgürlükler de bir yere kadar. Şurada yazılanlar adam akıllı takip edilse, hakaret (Bu sadece şahsa yönelik değil, inanca hakaret de aynı şey) edenler geçici süreliğine banlansa; aynı şekilde devam ettiklerinde de üyelikleri de silinse bu tür gerginlikler olmaz herhalde. Herkes her konuda aynı şeffalıkta olamaz. Susmak mı gerekiyor her konuda? Maalesef benim inanışım ve vicdanım elvermiyor buna. Ama artık anladım, bu sitenin devamı için herşeyi içine sindirmek gerekiyormuş. Yeterki Sİvaslılar bir araya toplansın, gerisi önemli değil! ''Bana dokunmayan yılan bir yaşasın.'' demişler. Bu siteye göre de, ''Bana dokunan da, dokunmayan da bin yaşasın!''
|
|
|
#6 |
|
Usta Yiğido
![]() |
Haklılık payın var mesela o yüzden bir kişi burda çok yakışıksız bir yazı yazdığı için siteden uzaklaştı bir kaç kişide uyarı aldı.
Maksat uzaklaştırmak ziyaede bunun gibi gibi konularla bu adabı yaalıyıp sahip olmaktır. yoksa bir tuşla uzaklaştırmak en kolay olanıdır.
|
|
|
|
#7 | |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() |
Alıntı:
bu kısmı dikkatli okumadın galiba
|
|
|
|
#8 |
|
Usta Yiğido
![]() |
Bu konuyu herkezin okuması gerektirğini düşündüğüm içib tekrar gündeme aldım.
|
|
|
|
#9 |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() |
duyarlılığın için teşekkürler puar kardeş
|
|
|
#10 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
Son Aktivite: 11.10.2012 21:24
Tecrübe Puanı: 4561
![]() |
Paylaşımınız için teşekkürler burdan sitedeki tüm arkadaşlarımı saygı sevgi ve hoşgörüye davet ediyorum
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|