Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Arşiv
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil
Alt 15.03.2008, 14:37   #1
fertelliyim
Usta Yiğido

fertelliyim - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

fertelliyim Şuan fertelliyim isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.10.2011 17:21

Tecrübe Puanı: 763 fertelliyim BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK
Standart AKP Kapatılırsa Ne Olur?

AKP Kapatılırsa Ne Olur?

Adalet ve Kalkınma Partisi kapatılırsa, Başbakan Erdoğan'ın önünde çeşitli seçenekler var. İşte kapatmaya karşı yapılabilecek hamleler.

Anayasa Mahkemesi'nin AKP'nin kapatılması istemiyle açtığı davada çıkacak karar, Türkiye'nin yeniden erken seçime gitmesinden, AKP'nin yeni bir başbakan ve başka bir partiyle yoluna devam etmesine kadar uzanan farklı sonuçlara neden olabilecek.
Anayasa Mahkemesi'nin kapatma kararı vermesi halinde AKP siyasi yaşamdan silinecek.

Ancak AKP'liler, daha önce RP - FP örneğinde olduğu gibi, dava sürerken yeni bir parti kurabilecek. Böylece, siyasi yasak konulmayan AKP'liler, yeni partiyle yollarına devam edebilecek. Ancak AKP'lilerin bu yolu izlememeleri halinde, partinin kapatılmasıyla birlikte hükümet de düşecek. Siyasi yasak konulmayan AKP'lilerin kuracağı yeni parti önce genel başkan seçecek, ardından Cumhurbaşkanı seçilen kişiye hükümeti kurma görevi verebilecek. Yargıtay Başsavcılığı, AKP kapatılırken aralarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu 71 partiliye 5 yıl siyaset yasağı konulmasını talep etti.

Milletvekilliği düşecek
Anayasa ve Siyasi Partiler Yasası uyarınca, siyaset yasağı konulan kişi herhangi bir partiye üye olamıyor, milletvekilliği düşüyor. Yine anayasaya göre, başbakanın milletvekili olma zorunluluğu bulunuyor. Bu nedenle, siyasi yasak konulması halinde başbakanlığı son bulacak Erdoğan, AKP'nin yerine kurulabilecek partiye üye olamayacak, ancak yeni bir seçimle “bağımsız milletvekili” olarak TBMM'ye girebilecek.
Anayasaya göre, TBMM üye tamsayısı olan 550 milletvekilinin yüzde 10'u olan 55 milletvekilliğinin boşalması halinde ara seçim yapılması gerekiyor. Ancak Yargıtay Başsavcılığı'nın bundan daha az sayıda AKP milletvekili için siyasi yasak istediği öğrenilirken, Anayasa Mahkemesi'nin de talep edilen her isim için yasak kararı alması beklenmiyor. Bu nedenle ara seçime gidilmesi ihtimaline “zayıf” olarak bakılıyor. Ancak tüm bu süreçleri gözönüne alan hükümetin erken genel seçime gitmeyi düşünebileceği de belirtiliyor.

Eski Adalet Bakanı Prof. Dr. Hikmet Sami Türk “Bu ihtimaller yaşanırsa, Erdoğan başbakan kalamaz. Kurulacak yeni parti de eski partinin devamı niteliğinde olacağından yeni dava açılabilir” dedi.

Gül cumhurbaşkanı kalacak
AKP'nin kapatılması istemiyle açılan davanın iddianamesinde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için de siyaset yasağı talebinde bulundu. Anayasa Mahkemesi'nin bu talebi yerinde bulması halinde bile Gül, siyasi partilere üyelikle ilgisi olmaması nedeniyle görevini sürdürebilecek.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
fertelliyim isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 15.03.2008, 15:18   #2
Nazligül
Yiğido

Nazligül - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Nazligül Şuan Nazligül isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 22.04.2009 10:10

Tecrübe Puanı: 737 Nazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYORNazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYORNazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYORNazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYORNazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYORNazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR
Standart --->: AKP Kapatılırsa Ne Olur?

EKREM DUMANLI

Yeni bir demokrasi sınavı başladı...

Yine günlerden cuma, akşam saatleri, Borsa kapanmış, yine siyasete dışarıdan bir müdahale. 27 Nisan Cuma gecesi bildiri ile yapılan, bu sefer de yargı yoluyla yapılmak isteniyor.
21. yüzyılın başında Türkiye'de hâlâ bir siyasî parti, üstelik neredeyse halkın % 50'sinin oyunu almış bir parti kapatılmak isteniyor. Dünya kamuoyuna rezil olmak anlamına gelecek bu durum asla kabul edilemez. Zaten bu ülke bir parti mezarlığına dönüşmüş durumda ve benzer müdahaleleri Türk demokrasisi defalarca yaşadı. Türk siyaseti parti kapatmalarının faturasını çok ağır bir şekilde ödemiştir. Sanki geçmişte hiçbir şey yaşanmamışçasına açılan parti kapatma davası, Türkiye'nin imajına dünya çapında büyük zarar vermiştir. Dışarıdan ülkemize bakanların Türkiye'nin kozmetik bir demokrasiye sahip olduğu, aslında yargı-bürokrasi-asker üçlüsünden oluşturulan bir kadro tarafından yönetildiği hissine kapılmamaları oldukça zor. Bu tablo, Türkiye'ye yakışmıyor. Bu konuda yeni bir sınavdan geçtiğimiz, siyasî hayatımızda yeni bir sayfa daha açtığımız ortada. Siyasî partiler ne kadar demokrat; sivil toplum ne kadar sivil ve yargının kendi sınırlarını ne kadar bildiği yeni açılan bu sayfada ortaya çıkacak.

Senegal'de parti kapatma davasını Cumhurbaşkanı Gül'e sorduk. Büyük bir soğukkanlılık ve devlet adamlığına yakışır sağduyuyla önemli bir çağrıda bulundu ve, "Herkesin çok çok dikkatli düşünmesi gerekir, ben şu anda siyaset üstü bir insanım. Türkiye'nin birliğini, bütünlüğünü temsil ediyorum ve Türkiye'nin kısa, orta, uzun vadeli çıkarlarını düşünürüm. Türkiye'ye ne kazandırıp ne kaybettireceği hakkında herkesin çok iyi düşünmesi gerekir." dedi.

Türkiye Cumhuriyeti, bir muz cumhuriyeti değildir. Yargının, ideolojik davranışları çağrıştıran her türlü imajdan sakınması gerekir. Türk demokrasisi orta oyunundan ibaret bir şov haline dönüştürülemez. Yargı, adalet demektir; sağduyu demektir; siyasetten arınma demektir. Eften püften olaylarla, yalan yanlış gazete kupürleriyle yargı yönlendirilemez.

Daha önce de demokrasiye yapılan müdahaleler istisnasız ters tepmiştir. Yeni bir siyasî müdahale (kim eli ile yapılırsa yapılsın) millet vicdanında çok daha büyük bir tepkiye yol açacaktır. Daha olay duyulur duyulmaz dünya kamuoyu önünde ne kadar mahcup bir duruma düşürüldüğümüz ortaya çıktı. Dünyanın en zor coğrafyasında 50 yılı aşkın bir süredir devam eden demokrasi tecrübesi, temelsiz mazeretlere sığınılarak yok edilemez. Böyle bir durumu ne dünyaya anlatabiliriz ne de Türk milleti buna teslim olur. Türkiye'de "yargı diktatörlüğü" varmış gibi göstermek en başta yargıya zarar verir, sonra da bütün kurumlar bundan zarar görür.

Yargı yoluyla siyasetçinin dövülmesi bazılarını çok sevindirebilir. Nitekim daha önceki siyasete müdahaleler bir kısım dar çevrelerce memnuniyetle karşılanmıştı. 27 Nisan gecesi ve 367 meselesinde zafer çığlıkları atanlar, o sarhoşluğun faturasını çok ağır ödemişlerdir. Hayatında AK Parti'ye oy vermeyi düşünmeyen birçok kişi siyasete yapılan müdahaleyi protesto etmek için AK Parti'yi desteklemiştir. Benzer bir hata bu desteğin büyümesine sebep olacaktır. Herkes asli görevine dönmelidir. Türkiye'yi dünya nezdinde küçük düşürmek kimsenin çıkarına değildir. Hepimizin tek bir çıkarı vardır, o da her şeye rağmen demokrasinin yaşatılmasıdır.

15 Mart 2008, Cumartesi

Hatirlanmak gönül dagindaki Gül kadar güzelse
Unutulmak hüzün dagindaki diken kadar acidir.

Nazligül isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 15.03.2008, 15:35   #3
mertveilkeli
Yiğido

mertveilkeli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

mertveilkeli Şuan mertveilkeli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.07.2016 16:31

Tecrübe Puanı: 712 mertveilkeli FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart -->: --->: AKP Kapatılırsa Ne Olur?

ağzına salık nazlı gül bu arada bir kaç kıta yazacağım benim seçtiğimi ben indirmesini bilmiyormuyum ki demokrasiden bahsedenler demokrasiden hiç nasip almamışlar ne yazikki bunu bir ilk okul mezunu olarak ben çok iyi görüyorum kimileri beni,m ilk okul mezunu olarak yorum yazmamı da doğru bulmaya bilir ama ben yıllardır siyaseti takip ediyorum artık siyaset futbol takımı değil herkes uyandı değmeyin seçenler ceza verilmesi gerekiyorsa cezasınıda verir ama unutmasınki adaletsiz davrananlar bir adalet onlarada lazım olucak

oyum verdim ak partiye
mühürü bastım ampüle
canım kurban dır tayyibe
tayyip erdoğan geliyor

YASAKLARI AŞA AŞA
TABULARI YIKA YIKA
BARAJLARA TIKA TIKA
TAYYİP ERDOĞAN GELİYOR

istanbula yaptığıyla
yaptığı karşılığıyla
hem sağıyla hem soluyla
tayyip erdoğan geliyor

YOLSUZLARA TAKTI ÇELME
HEPİSİNİ VURDU YERE
GÖĞSÜNÜDE GERE GERE
TAYYİP ERDOĞAN GELİYOR

erzurumun dadaşıyla
sivaslı kenan gardaşıyla
elzığın gaggoşuyla
tayyip erdoğan geliyor

EDİRNESİ HAKKARİYLE
ARTVİNİYLE MARDİNİYLE
KARADENİZ YELKENİYLE
TAYYİP ERDOĞAN GELİYOR

oyum helal ettim peşin
ALLAH yüzün ak eylesin
daha kenan ne söylesin
tayyip erdoğan geliyor

durum bu artık türkiye uyandı millet uyandı maskeleri düşenleri esas telaş sardı bir tayyip giderse nicede tayyipler var anların dünyaya getirdiği
korkunun ecele faydası yok artık biz bunları burda bu şekilde yazabiliyorsak kelleyi peşinen koltuk altına aldık demektir ve bu arada söylim parti ile yakından uzaktan bir ilgimde yok üye bile değilim ama oy veren bir seçmenim ben saygılar tüm halkıma anlayan anladı zaten anlamak istemeyen e davul zurna az ne deyim
mertveilkeli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 15.03.2008, 15:56   #4
FatihCan
Usta Yiğido

FatihCan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

FatihCan Şuan FatihCan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 03.07.2009 14:15

Tecrübe Puanı: 779 FatihCan COK SEVILEN BIR KISIFatihCan COK SEVILEN BIR KISIFatihCan COK SEVILEN BIR KISI

Bakalım bu süreçte kimler omurgalı yani dik duracak.. kimler omurgasız sürüngen gibi duracak takip etmek lazım...

Halka rağmen hiçbirşey yapılamaz... Ak Parti kapatılır beyaz parti açılır... Halk yine cevabını sandıkta verir..
Alt 15.03.2008, 16:27   #5
sonbahar5803
Usta Yiğido

sonbahar5803 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sonbahar5803 Şuan sonbahar5803 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.09.2009 13:57

Tecrübe Puanı: 829 sonbahar5803 COK SEVILEN BIR KISIsonbahar5803 COK SEVILEN BIR KISIsonbahar5803 COK SEVILEN BIR KISI
Standart --->: -->: --->: AKP Kapatılırsa Ne Olur?

Alıntı:
mertveilkeli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
kimileri beni,m ilk okul mezunu olarak yorum yazmamı da doğru bulmaya bilir
Helal olsun size!
Nice okumuşlar var ama adamlıktan nasibini alamamış.

Kimsenin sizi ilk okul mezunu olmanızdan dolayı eleştireceğini zannetmiyorum. Aksine takdir edilmelisiniz.

İnsan yaklaştığınca yaklaştığından ayrı
Belli ki, yakınımız yoktur ALLAH’tan gayrı...
sonbahar5803 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 15.03.2008, 16:58   #6
1967 dernek serkan20
Yeni Yiğido

1967 dernek serkan20 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1967 dernek serkan20 Şuan 1967 dernek serkan20 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 22.06.2014 10:02

Tecrübe Puanı: 727 1967 dernek serkan20 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

kapatsalar ne yazarki bu ülkede yeni parti kurma zor bişeymi sanki
ak kapanır hak olur bu kadar basit
önemli olan niye kapansın
illa kapanmasımı lazım
başka çözüm yolu yokmu bu kadar çözümsüz dar bir ülkemiyiz??
M.Akif ERSOY
1967 dernek serkan20 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 15.03.2008, 17:16   #7
ofgurleyuk78
Usta Yiğido

ofgurleyuk78 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ofgurleyuk78 Şuan ofgurleyuk78 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 29.01.2010 16:58

Tecrübe Puanı: 773 ofgurleyuk78 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart -->: AKP Kapatılırsa Ne Olur?

Arkadaşlar tabii parti kapatmak çözüm değilde aslında şu soruya cevap aramak lazım. AKP kapatılmazsa asıl o zaman ne olur.
Alt 15.03.2008, 21:04   #8
yigido yakup
Yeni Yiğido

yigido yakup - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yigido yakup Şuan yigido yakup isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 18.08.2011 00:50

Tecrübe Puanı: 0 yigido yakup FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

AK PARTI KAPATILINCA??????????????
Hangi birini sayalim ama söyle bi 8 sene öncesine gidelim ve 2002 secimlerine gelen sürecte bu millet neler yasadi kimler neleri götürdü ve bizim halkimiza ne düstü?tabi tekrar yeniden bir yapilanana kadar allah kim bilir neleri götürecekler
Alt 15.03.2008, 21:14   #9
asitane3458
Usta Yiğido

asitane3458 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

asitane3458 Şuan asitane3458 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 06.02.2010 12:59

Tecrübe Puanı: 703 asitane3458 FAZLA SÖZE GEREK YOKasitane3458 FAZLA SÖZE GEREK YOK

hiç bir şey olmaz mertveilkeli kardesimizin dediği gibi bir tayyip gider bin tayyip gelir .
"DURMAK YOK YOLA DEVAM"
(R.TAYYİP ERDOĞAN)
asitane3458 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 15.03.2008, 21:19   #10
leblebi82
Usta Yiğido

leblebi82 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

leblebi82 Şuan leblebi82 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.02.2013 22:42

Tecrübe Puanı: 815 leblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOKleblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOKleblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOK

1 - ) AkParti kapatılırsa yeni bir isim altında belki kendilerine yakın birkaç yeni isimin de desteğiyle ( Hasan Celal Güzel, Korkut Özal, Muhsin Yazıcıoğlu gibi isimler aklıma geliyor ) yeni bir oluşumla tavan yapar.

2 - ) AkParti kapatılmazsa yine tavan yapar. Artık önünde kimse duramaz.

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)