|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 947
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sivas’ı değiştiriyoruz. Belediye Başkanı Sami Aydın, ağaçlandırma çalışmaları hakkında basına bilgi verdi. Belediye’ye ait fidanlıkları basın mensuplarıyla birlikte gezerek çalışmalar hakkında açıklamada bulunan Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas’ı her konuda değiştirdiklerini söyledi. Son 4 yıl da kent merkezinde 38 bin 500 fidanı toprakla buluşturduklarını, bu yıl da 8 bin fidan dikeceklerini ifade eden Başkan Aydın, dikilen fidanların nitelikli fidanlar olduğunu söyledi. Başkan Aydın, şunları kaydetti: “Son 4 yıllık süreçte 8-12 arasında yaşları değişen yaklaşık 38 bin 500 adet ağaç dikimini Sivas merkezde gerçekleştirdik. Bu şu ana kadar Sivas’ta yapılan en kapsamlı ağaçlandırma projesi ve bu ağaçların hepsi nitelikli ağaçlar. Akasya veya diğer karaçam gibi ağaçlar değil, nitelikli vasıflı ağaçlar. Bunlar içerisinde ıhlamur, çınar, meşe, ladin gibi çok önemli kalitesi belli olan ağaçlar yer almakta” dedi. ÇALIŞMAMIZ YANLIŞ ANLAŞILDI Başkan Aydın, Kent Meydanı Projesi kapsamında yaptıkları çalışmaları da anlatarak, çalışmalarının kamuoyu tarafından yanlış anlaşıldığını söyledi. Proje kapsamında İstasyon Caddesi’nde bazı ağaçların yerinden söküldüğünü, bir kısmının çürüdüğü için kesildiğini anlatan Başkan Aydın, bu çalışmaları bilimsel yönden ele alarak yaptıklarını ifade etti. Başkan Aydın, şunları kaydetti: “İlimizin valisi, çevre ve orman müdürü, sivil toplum örgütleri, esnaf odaları olmak üzere bütün kurum ve kuruluşlarımızdan birinci derece temsilcilerimizin katıldığı bir çalışma yaptık. Bütün ağaçları tek tek gezdik, heyet hangi ağacın kaldırılması, hangi ağacın nakledilmesi gerektiğini tespit etti. Bu doğrultuda uygulayıcı kurum olarak biz o ağaçları kaldırdık. Her ne kadar farklı ifadeler olsa da akasya ağaçlarının ömrü oldukça kısıtlı. Bizim ağaçlarımızın da önemli bir kısmının çürümüş olduğunu kayıtlar altına aldık. Bu ağaçların belli bir standart dışında dikildiğini de sizler basın mensupları olarak kayıtlarınıza aldınız ve tespit ettiniz. Biz orada köklü bir çalışma yapacağımız için, bu ağaçların gelecekte hepsinin kuruyacağı da açıkça konunun uzmanları tarafından ifade edildiği için o bölgeye ıhlamur, çınar ve süs ağaçlarından oluşan yeni ağaçlar diktik. İlkbaharda ağaçların yeni yeni tomurcuklandığı bir süreçteyiz. İnanıyorum ki birkaç ay sonra o ağaçlar tamamen yeşerdiğinde orada çok hoş görüntü ortaya çıkacak. Birkaç yıl sonra ise mükemmel bir görüntü ortaya çıkacak” dedi. SİVAS’IN GELECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ Bugüne kadar yaptıkları bütün çalışmalarda olduğu gibi ağaçlandırma çalışmasında da Sivas’ın geleceğini düşünerek çalıştıklarını belirten Başkan Aydın, ağaçlandırma konusundaki eleştirilere de cevap verdi. Başkan Aydın, şunları söyledi: “Biz Sivas’ın geleceğini düşünerek, Sivas’ın yarınlarına göre şehrimizi şekillendiriyorsak bunun takdir edilmesi gerekir. 38 bin 500 ağaç diktik ve bu senede 8 bin ağaç dikeceğiz. Sivas’ın kenar bölgelerindeki caddeleri gezdiğiniz zaman şu anda belki yeşillik tam hissedilmiyor ama hepsinin mükemmel bir şekilde ağaçlandırıldığını göreceksiniz. Sivas’a şimdiye kadar hiçbir çivi çakmamış maalesef kendi işlerini başarıyla yönetemeyen bazı insanların çıkıp da bizim elimize balta vermesi, (elinde baltayla rast gele ağaç kesiyor) demelerinin takdirini kamuoyuna bırakıyorum. Biz Sivas’ı değiştiriyoruz. Sivas’ı altyapısıyla, üstyapısıyla, yeşil alanlarıyla, ağaçlandırmasıyla değiştiriyoruz. Biz bu şehre çalışıyoruz, bu şehrin halkına hizmet etmekten de büyük gurur duyuyoruz” dedi. HİZMETİ SİVAS HALKINA YAPIYORUZ Yapılan hizmetlerden bazılarının rahatsızlık duyduğunu da iddia eden Başkan Aydın, hizmetlerin Sivas halkına yapıldığını söyledi. Yapılan hizmetleri körü körüne eleştirmenin Sivas halkı tarafından hiçbir zaman prim görmediğini ifade eden Başkan Aydın, “Gelsinler bizi takdir etsinler, eksiklerimizi paylaşsınlar ki hem biz eksiklerimizi görelim hem de kamuoyu onları da takdir etsin. Siyaseten bu tavsiyede bulunuyorum. Biz siyaseti hizmet aracı olarak gördüğümüzü defalarca ifade ettik. Bizim için esas olanın hizmet olduğunu defalarca vurguladık ve bunu tekrar vurgulama gereği hissediyorum. 200 tane ağaç kesip, bugüne kadar 38 bin 500 yetişmiş ağaç diken bir belediyeye ağaç katliamı yapıyor demek insafsızlık, vicdansızlık olur. Eleştirilerden Sami Aydın olarak hiç rahatsız olmuyorum. Bu memlekette zaten hizmet edenler eleştirilir. Hizmet etmezseniz, iş yapmazsanız kimse sizi eleştirmez. Maalesef öyle bir eksikliğimiz var. O yüzden biz hizmet ediyoruz, elbette eleştirileceğiz. Ama bu eleştiriler dozunu aşmamalı, arkadaşlarımızın motivasyonunu bozmamalı. Benim ricam bu” dedi. KİŞİ BAŞINA YEŞİL ALAN 3 METREKAREYİ AŞTI Yaptıkları ağaçlandırma ve çevre düzenlemesi çalışmalarıyla Sivas’ta kişi başına düşen yeşil alan oranının arttığını da ifade eden Başkan Aydın, “4 yıl öncesinde Sivas’ta kişi başına düşen yeşil alan 0.75 metrekare iken bugün 3 metrekareyi aşmış durumdayız. Bu çok önemli bir rakam. Belki bugün bazıları bunu karalamaya çalışabilir ama gelecekte ben inanıyorum ki bütün hemşehrilerimiz bu ağaçlar ortaya çıktıkça bize teşekkür edecektir. Biz bunun farkındayız ama biz hizmet için bunu yapıyoruz” dedi. Başkan Aydın’a belediye başkan yardımcıları Zeki Sarılar ile Mahir Kuzucu da eşlik etti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
![]() Son Aktivite: 11.10.2012 20:24
Tecrübe Puanı: 4551
![]() |
![]() Sivasımız için yapılan hizmetlerden dolayı sayın belediye başkanımız sami aydın beyi kutlar bundan sonraki calışmalarınızda başarılar dilerim
![]() |
#3 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() albina58 Şuan
![]() Son Aktivite: 14.08.2016 20:40
Tecrübe Puanı: 801
![]() |
![]() Hakikateden boş konuşan bir belediye başkanı,
Neden mi? Ben GÜRÜN ilçesindenim,bilinen tarih olarak 3000 yıllık bir geçmişi olan bir ilçemde,etrafı yemyeşil iken,ilk olarak timur zamanında,son olarakta ermeni yerleşimcilerin tecrit zamanından (TİLGİRAMMU adıdır,ermeniler zamanında) yemyeşil olan bir ilçe ,çekiliş sürecinde talan edilmiş,tıpkı kurtuluş zamanında yunanlıların geri çekilişe geçtikleri zamanda,geçtikleri yerleşim birimlerini ve ormanları yakıp yağmaladıkları gibi GÜRÜN'ü büyük bir bozkır haline getirmişlerdi. Aradan bir zaman geçer genç cumhuriyetle başlayan kültürlenme hareketinde GÜRÜN adı,YEŞİL GÜRÜN olur. Nasıl mı?, Halkın,belediyenin elele vermesi sonucu,ağaç'a bir can gözüyle bakması sonucu,ailelerin çocuklarına kültürel-örf-anane olarak ağaç sevgisini aşılaması sonucu,her yıl her kişi bir ağaç diker,onu sular büyütürdü. Ağaç fotosentezinden,doğal dengesine dünyanın var olmasında vazgeçilmez bir unsurdur,önemli konudur,ama bir belediye başkanının halkın huzuruna çıkıp şu kadar ağaç dikdim gibi demeç vereceğine bence,kent olarak kalıcı ne çözümler üretiyor ona bakmak daha faydalıdır. Üretici-çiftçi-esnaf-işsizler-açlar-fakirler-fukaralar,bunlar için ne yapıyor.Sanayi sitesi kuruyr mu,üreticilerin dışarı açılımı için bir çalışma yapıyormu?,üniversite ile üretici unsurların ortak girişimleri için bir çalışması varmı? Bu konularda bir çalışma yapmasını ve halkın huzuruna çıkdığında bu konularda açıklama yapmasını bekliyorum. Şayet bunları yapdığı takdirde,dışarıya göç vermeyen nüfusumuz,isdihdamı sağlanmış işsizimiz,evine aş girecek işcimiz-esnafımız-üreticimiz,inanıyorum ki kent olarak şuan gıpta ile bakdığımız kentlerin seviyesine gelecekdir. Sağcı-solcu hiç farketmez,son 25 yıldır kayseri'yi yöneten belediye başkanlarını takip ediyorum,sanayi sitesi(argıncık-yeni sanayi) gibi arazilerde 5 000 işyerlerine sahip sanayi sitelerini,ilçeler ile çapraz üretim dengeli (Halıcılık-meşrubat-mıbilyacılık-elektronik) üretim unsurlarını,erciyes üniversitesi raporları ışığında hayata geçirmiş,1980 nufüs sayımında sivas ve kayseri eşit nufüsa sahip iken milyona varan bir kayserinin altında altyapısı sağlanmış bir isdihdamın yattığını görmekteyiz.Markalaşmış mamülleri (İstikbal-ipek-yataş-kumtel-gibi) ilimizde, her evimizde mevcuttur. Haksızmıyım boş konuştuğuna?
![]() |
#4 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() Duhan58 Şuan
![]() Son Aktivite: 07.01.2013 13:30
Tecrübe Puanı: 761
![]() |
![]() kardeşim yollar hendek yuvasına döndü bırak agaçlandırmayıda belediyeyi seferber et hallet şu problemi
yama üstüne yama yapılır oldu bıktık artık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Abdurrahman 58 Şuan
![]() Son Aktivite: 17.06.2016 17:24
Tecrübe Puanı: 1126
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() bencede
dün köyüme gittim abartmıyorum bu klavuzun yollarından daha iyi...
![]() |
#6 |
Yeni Yiğido
dostkardes Şuan
![]() Son Aktivite: 23.01.2009 00:33
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() SLM Baskanimiz cok caliskan Ona islerinde cok basarilar dilerim
Allah basarilarinin devamini versin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Yiğido
![]() ![]() samarra Şuan
![]() Son Aktivite: 25.04.2008 16:47
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() Ağaçlandırma filan boş iş önce sök güzel ağaçları şimdi dik iyi walla sivası gerçekten değiştirdi bu başkan eskiden sivasın kendine öz kültürü ve çevresi vardı sağolsun onuda yok etti. Köyün yolları mahalle yollarından iyi.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 12.06.2006
Tecrübe Puanı: 1311
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() eleştirilen yanları illa ki olacaktır ama sivas şuana kadar hiç almadığı kadar hizmeti sami aydın zamanında alıyor..bu bir gerçek...
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|