Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı

Seçenekler Arama Stil
Alt 05.06.2008, 01:57   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 974 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart ÇEVRE DOSTU GÜBRE

İlimizde 1’i yabancı 6 girişimcinin ortaklığı ile kurulan ve düşük kalorili kömürden organik gübre üretimi yapılan fabrika, çevre dostu olduğu belirtilen ürünlerini ülkenin çeşitli bölgelerinde satışa sunuyor.
Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu bulunan fabrikada “Çoban Gübre” markasıyla üretim yapan NEWLAND Organik Gübre Sanayi Limited Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yıldırım, yaptığı açıklamada, firmalarını 2004 yılında 5’i Türk, 1’i yabancı 6 ortakla kurduklarını söyledi.
2004 yılından bugüne kadar deneme çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Yıldırım, “Çevreye duyarlı, değişik materyallerden, fabrika atıklarından ve ‘leonardit’ denilen kömürün olgunlaşmamış ham maddesinden gübre yapıyoruz” dedi.
Bu ürünü Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Abdullah Çoban’ın geliştirdiğini anlatan Yıldırım, şöyle konuştu: “Ürünü kendisini geliştirdiği için de ürünümüzün adını ‘Çoban Gübre’ koyduk ve tescil yaptırdık. 2004 yılından bugüne kadar ARGE çalışmalarımızı bitirdik. Mart ayından itibaren de piyasaya mal ve hizmet sunmaya başladık.”
TAMAMEN ÇEVRE DOSTU BİR ÜRÜN
Sobada yanmayan, kalorifer yakıtı olmayan, Türkiye’nin de her yöresinde bulunabilecek olgunlaşmamış kömürlerin, ürünlerinin ana ham maddesini oluşturduğunu bildiren Yıldırım, “Bu malzemenin sanayide bir gram atık madde bırakmadan tamamını gübre yapabiliyoruz. Ayrıca fabrikaların diğer atıklarını da bu ürünümüzle buluşturuyoruz. Tamamen çevre dostu bir ürün elde ediyoruz. Bu ürünümüz kimyasal herhangi bir içerik içermiyor” diye konuştu.
Ürünlerinin bitkiyi beslediğini, toprağı da düzenlediğini ifade eden Yıldırım, ürünün içinde bulunan özelliklerden dolayı güneşli ortamlarda güneşi kendi bünyesinde tuttuğunu, toprağı tava getirdiğini ve yer altı sularına da zarar vermediğini söyledi.
Üretim yelpazelerinde 6 çeşit bulunduğunu, ancak şu anda bunun 2 çeşidiyle piyasaya çıktıklarını anlatan Yıldırım, ürünlerini katı ve sıvı formda piyasaya sunduklarını belirtti.
FİRMANIN HEDEFİ İHRACAT
Türkiye genelinde hemen hemen her ilde yer aldıklarını ifade eden Yıldırım, “Ama bazı illerde çok, bazı illerde az biliniyoruz. Satış ağımızı genişletme çalışmaları sürdürüyoruz. Hemen hemen her ilde 3 bayilikle yürümeye çalışıyoruz. Şu anda ortalama 34 ilde de birer bayiliğimiz mevcut durumda” dedi.
Yabancı ortaklı olmasından dolayı firmalarına yabancı isim verdiklerini ifade eden Yıldırım, çünkü ileride hedeflerinin ürünlerini ve teknolojilerini yurt dışına satmak olduğunu kaydetti.
Yaptıkları ürünü biraz daha geliştirip kurumsal ve ülke genelinde tarımda öncü firmalarla yaptıkları ARGE çalışmaları neticesinde yurt dışına pazarlama niyetlerinin olduğunu bildiren Yıldırım, “Büyük olasılıkla bu 2009 yılının başında gerçekleşecek. Çünkü ön çalışmaları yapılıyor. Ayrıca yaptığımız teknoloji dünyada olmadığı için bunun teknolojisini de dünyaya tanıtma ve satma gayretindeyiz” diye konuştu.
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 05.06.2008, 12:57   #2
altuntas58
Usta Yiğido

altuntas58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

altuntas58 Şuan altuntas58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.10.2012 20:24

Tecrübe Puanı: 4579 altuntas58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Standart -->: ÇEVRE DOSTU GÜBRE

Sivas organize saniyide İlimizde 1’i yabancı 6 girişimcinin ortaklığı ile kurulan ve düşük kalorili kömürden organik gübre üretimi yapılan fabrika, çevre dostu olduğu belirtilen ürünlerini ülkenin çeşitli bölgelerinde satışa sunuyor.olmaları bizleri sevindirmiştir bizim temennimiz bu ürünü dahada geliştirip yurt dışınada satıp ülkemize dövüz gelmesidir
Ülkemize böyle bir ürünü kazandıran iş adamlarımızı candan kutlar işlerinde başarılar dilerim
Alt 05.06.2008, 17:16   #3
FurkaN
Editör

FurkaN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

FurkaN Şuan FurkaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 21:58

Tecrübe Puanı: 10 FurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDI
Standart -->: ÇEVRE DOSTU GÜBRE

Bu fabrikanın kuruluş aşamalarını ve hedeflerini gayet iyi biliyorum... Şu anda dünyada tek bu gübre ve iyi bir tanıtımla ihracatta şehrimize ve ülkemize girdisi çok olacaktır... Hayırlı uğurlu olsun....
Dilin süsü söz!"

...İMZALARDA SİYASİ SİMGELER YASAKTIR...

BeNi An, bEnİ aRa, AmA bEnSiZ yÜrÜ...
FurkaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 06.06.2008, 01:48   #4
efe1058
Tecrübeli Yiğido

efe1058 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

efe1058 Şuan efe1058 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.01.2013 14:02

Tecrübe Puanı: 781 efe1058 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: ÇEVRE DOSTU GÜBRE

Prof. Abdullah Çoban daha önce televizyonlarda epeyce yer almış ve çeşitli buluşlarını tanıtmıştı. Organik gübrenin Sivas'ta üretilmesi ve gelecekte ihracatı hedefleyen bir firmanın sahip çıkması çok sevindirici.

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)