Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Dünya ve Türkiye'den Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Dünya ve Türkiye'den Haberler Dünya ve Türkiye'deki tüm haberleri burada bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 05.07.2008, 12:37   #1
engineer58
Yiğido

engineer58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

engineer58 Şuan engineer58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 25.07.2014 10:18

Tecrübe Puanı: 734 engineer58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Standart Basbagların acısı dinmedi...

Sivas’a misilleme olarak işlenen Başbağlar katliamının üzerinden 15 yıl geçmesine rağmen yaralar halen sarılamadı.Sivas’ta 34 kişinin dumandan boğularak, 3 kişinin de kurşunlanarak ölmesine misilleme olarak gerçekleştirilen Başbağlar katliamının üzerinden tam 15 yıl geçti. 5 Temmuz 1993 tarihinde Erzincan’ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyüne bir katil sürüsü, akşam namazı sırasında baskın yaparak, 33 kişiyi hunharca katletti. Üzerinden 15 yıl geçen katliamdan geriye yetim çocuklar, dul kadınlar, gözyaşı ve ağıtlar kaldı. Suçsuz günahsız 33 insanını kaybeden Başbağlılar, bugün şehitlerini dualarla anarak teselli bulmaya çalışıyor. Olayın faillerinin ellerini kollarını sallayarak aramızda dolaşması da yüreklerdeki acıyı iki katına çıkarıyor. Başbağlılar, “Devletimiz ne zaman bize sahip çıkacak” diye haklı sitemlerini dile getiriyor.

Kartel medyası, Madımak olayını adeta bir kampanya gibi ‘anma ve suçlama’ havası içinde ısıtıp ısıtıp gündeme getirirken, Erzincan’ın Kemaliye İlçesi Başbağlar köyünde 33 masum insanın katledilmesine sessizliğini sürdürüyor.

YILDIRIMVEKARAKELLE ORTAK BİLDİRİ İLE KINADILAR
Kemaliye ilçesinde düzenlenen şenliklere katılmak üzere Erzincan’a gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İl Özel İdaresinde yaptığı açıklamada, “Başbağlar’da 5 Temmuz 1993′de 33 vatandaşımız terör örgütü tarafından şehit edilmişti. Her yıl Başbağlar’da yapılan anma törenleriyle ülkemizin birliğine, beraberliğine karşı yapılan bu menfur saldırı halkımızın zihninde canlı tutuluyor ve teröristlere bu ve buna benzer menfur saldırılarının bu ülkenin tek devlet, tek bayrak altında birlik ve beraberlik içinde yaşamasının dışında başka bir şeyin mümkün olmayacağı gösteriliyor” dedi.

Bu arada; Bakan Yıldırım ve AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Başbağlar katliamının 15. yıldönümünde ortak bir basın bildirisi yayınlayarak, Başbağlar köyünde meydana gelen katliamı kınadılar. Basın bildirisinde, “Buram buram Türk tarihi kokan güzel Anadolumuz’da Büyük Osmanlı İmparatorluğunun uç Beyliğini yapmış Başbağlar köyümüz, gözü dönmüş vatan hainleri tarafından basılarak 33 vatandaşımızın şehit edilmesinin üzerinden 15 yıl geçti. Bu menfur saldırının üzerinden yıllar geçse de yüreklerdeki ateş benliğimizi her geçen gün biraz daha yakmaktadır. Bugün, dünyayı yöneten bütün uluslararası kurumlar ve kuruluşlar tarafından terör örgütü ve onun yandaşları lanetlenirken, Kahraman Ordumuzun ve Güvenlik Güçlerimizin yumruğu bunların tepelerinden kökleri kazınıncaya kadar inmeyecektir” denildi.

Binali Yıldırım ve Sebahattin Karakelle’nin bildirisinde Adil Hocayı susturarak, camiyi ve okulu yakanların Başbağlar’da ezanın susmadığını, bayrağın inmediğini ve ilelebet de inmeyeceğini bilmelerinin altı çizilerek insanlığın düşmanı terörün nereden gelirse gelsin her türlüsünü kınadıklarına yer verildi. Bildiride: “15. yılında Başbağlar katliamını bir kez daha telin ediyor. Aziz şehitlerimize sonsuz rahmetler diliyor. Şehit yakınlarına ve aziz hemşerilerimize sabır ve başsağlığı diliyoruz” denildi.

DİZİNDEKİ KURŞUN ACI HATIRASI…
Katliamdan yaralı olarak kurtulan 3 kişiden biri olan Başbağlar Köyü Muhtarı Ali Akarpınar da olayın faillerinin halen bulunamamasına isyan etti. Dizinde o tarihten acı bir hatıra olarak kurşun bulunduğunu söyleyen Akarpınar, Başbağlar dosyasının ısrarla kapatılmaya çalışıldığına dikkat çekti. Akarpınar, “Burada yakalanan 17 kişi vardı. Bunlar neden yakalandı, nasıl serbest bırakıldı? Bunlar hâlâ bizim için birer soru işareti. Erzincan DGM yakalananları neden serbest bıraktı? Rahmetli Valimiz Recep Yazıcıoğlu’nun dediği gibi, ‘Karakolda doğru söyler, mahkemede şaşar’ gerçek oldu” dedi.

KATİLLERİN YAKALANMAMASI ACIMIZI ARTTIRIYOR
Başbağlar katliamının 15. yıldönümünde katillerin hâlâ yakalanmadığını söyleyen Başbağlar Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Aydın da, katillerin yakalanmamasının acılarını daha da artırdığını söyledi. Başbağlar’ın yok edilmek istendiğini belirten Aydın, katiller yakalanmadığı sürece acılarının dinmeyeceğini kaydetti. Başbağlar katliamının geride bıraktığı 300′e yakın yetim ve dul insana da dikkat çeken Aydın, Başbağlar katliamının geride bıraktığı çocukların yetim ve boynu bükük büyüdüğünü söyledi. Yetim kalan çocukların bu gün birer delikanlı olduğunu hatırlatan Aydın, “Bu çocukları babasız bırakanlardan, kadınları dul bırakanlardan hesap sorulmaması, yüreğimizi yakıyor” dedi.

MEDYA VE SÖZDE YAZARLAR İKİYÜZLÜ DAVRANIYOR
Sözde aydın, yazar ve kartel medyasının Sivas olaylarında ölenler için her yıl ortalığı ayağa kaldırdığını ve Başbağlar’da katledilen masum insanları görmeyerek ikiyüzlü davrandığını vurgulayan Aydın, “Sivas’ı her yıl abartarak gündeme getiren bazı basın kuruluşları, niçin Başbağlar katliamını görmezden geliyorlar? Yoksa onlara göre; Başbağlar, Türkiye’nin bir parçası değil mi? Orada şehit edilenler bu ülkenin vatandaşları değiller mi? Bir köy haritadan silinmek istendi, 33 masum hunharca şehit edildi ve bu olay aydınlanmadı” dedi.

KATİLLER ARAMIZDA AMAYAKALANMADILAR
Başbağlar katliamının 15. yıldönümünde görüştüğümüz Başbağlar Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği eski Başkanı Şerif Gül ise, katil sürüsünün yakalanmamasının acılarını iki katına çıkardığını ifade etti. Kanlı katillerin Başbağlar’ı haritadan sildiğini, 191 evi yakarak 33 kişiyi şehit ettiğini belirten Gül, “Başbağlar katliamının geride bıraktığı çocuklar, yetim büyüdüler. O günlerde çok küçüklerdi. Bugün ise katliamı konuşma ve anlama yaşındalar. Onlar şimdi birer delikanlı veya genç kız. Ama babasız büyüyen ve sık sık arkadaşları tarafından ‘Babana ne oldu?’ sorularına muhatap kalan çocuklar, ‘Babasız büyümenin ne demek olduğunu biz çok iyi biliyoruz. Bizi babasız bırakanlardan hesap sorulmaması, yüreğimizi yakıyor’ diye üzülüyorlar” dedi. Gül, “Sivas’ı hiç atlamayan bazı basın kuruluşları, niçin Başbağlar katliamını görmezden geliyorlar? Yoksa onlara göre; Başbağlar, Türkiye’nin bir parçası değil mi? Orada şehit edilenler bu ülkenin vatandaşları değiller mi? Gerçekleri görsünler; bir köy haritadan silinmek istendi, 33 masum insan hunharca şehit edildi ve bu olay aydınlanmadı” dedi.

Kaynak:Habermerkezi.com 5 Temmuz 2008
engineer58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 05.07.2008, 12:57   #2
kasparix
Usta Yiğido

kasparix - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

kasparix Şuan kasparix isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 01.07.2011 16:53

Tecrübe Puanı: 748 kasparix FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: Basbagların acısı dinmedi...

Katliam Nasıl Gerçekleşti
05.07.2008 Hedef seçilmiş, ekipler hazırlanmış ve hain plan uygulanmaya başlanmıştı.Köyün etrafı kuşatılmış, telefonları kesilmişti. Köyün in*sanlarının az sonra başlarına geleceklerden haberleri yok.Namaz vaktidir.Hoca güzel sesiyle ezan o
Başbağlar köyünde bugün bir farklılık var.Hava diğer günler*den daha güzel.Dağlar bu şirin köye tebessüm ediyor adeta.Hocanın okuduğu ezanla, bir hüzün doluyor köyün insanlarına.Farkında olma*dan hoca ezanı bir hoş ve hüzünlü okuyor. Az sonra olacakları hissetmişçesine hoca ağlıyor adeta.
Başbağlar’ın insanları bugün suskun, konuşmuyor .Olacak bir-şeyler belli ki... Ancak korku yok kimsede.Gökyüzü tebessüm ediyor Başbağlar köyüne.Hocanın okuduğu ezan sesi bir anda kesili-yor.Köyde bir panik yaşanıyor ve hocanın sesi duyulmuyor artık.Az önceki duygusallık, bir anda, acıya ve çocukların ve kadınların bağı-rışmalarına bırakıyor yerini.
5 Temmuz 1993. Saat 20.30. Köyün etrafında ve içinde yüz ci*varında gözü dönmüş cani.Suçsuz, günahsız insanları öldürmeye ni*yet etmiş bir grup dağ eşkıyası.

HOCANIN SESİ DUYULMUYOR

Saat 20.30 sıralarında hoca elinde mikrofon, yüzü duvara dö*nük ezan okuyor.Hoca, arkasından gelenleri görmüyor.Ezan daha bitmeden hocanın ensesine bir tokat iniyor.Hoca arkasını dönünce, eli silahlı militanları görüyor.Ezan yarım kalmasın diye "Bırakın eza*nı tamamlayayım" dese de, dinletemiyor.Yaka paça sürükleniyor.Ay-nı anda camide mevcut bulunan cemaat de dışarı çıkarılıyor.

CAMİDE BULUNMAYAN ERKEKLER TESPİT EDİLİYOR

Caminin içinde olmayan köyün erkekleri tespit ediliyor.Falan fi*lanı getirin diye emirler yağıyor.Baskın yapanlar aradıkları insanları ismen biliyorlar.Sıradan bir baskın değil bu.M Hitanlar, evlere dağılıyor, kadın, erkek, çocuk hepsini dışarı çıkarıyorlar.Zaten Adil Hocanın okuduğu akşam ezanının birden bire yarıda kesilmesine köy hal*kı bir anlam verememişti.Köyün içinde bulunan militanlar, kısa süre*de köyde bulunan tüm insanları bir araya topluyorlar.

OLAYI YAŞAYANLAR ANLATIYOR

Katliamı yaşayanlardan E.A gördüklerini şöyle anlatıyor;
"Akşam namazına duracaktık ki torunum geldi.Anarşistlerin kö*yü bastığını söyledi.Ben de hemen kapıyı kapattım.Kapıyı kapatır*ken, beni gördüler.Gelip kapıyı açmamı istediler.Ama ben kapıyı aç*madım.Döndü gittiler.Biz namazımızı kılıp dua etmeye başladık.Pencereden baktım ki komşunun kapısını kırıp evdeki erkeği dı*şarı çıkardılar.Bir adamı başına diktiler.Tüfeği dayadılar ve bekleme*ye başladılar.Birkaç kişi geldi, bizim kapıyı kırıp içeri girdiler ve evde erkek olup olmadığını sordular.Erkeklerin evde olmadığını söyleyin*ce, evin içine girdiler.O sırada yanımda bulunan parayı onlara doğru uzattım, belki parayı alır da bir şey yapmadan çekip giderler diye.Pa*rayı aldılar, tüfeğin ucuyla beni, gelinimi, torunumu iterek dışarı çık*mamızı istediler.Çıkarken geri döndüm ki odaya bomba koyuyorlar.Dışarı çıktıktan sonra evi ateşe verdiler.Beni götürürlerken itti ve kaktılar.Hasta ve yaşlı olduğumu söyledimse de beni sürüklediler.Kadınların toplandığı yere götürdüler.Etrafımıza bomba koydular.Bir taraftan evleri ve arabaları yaktılar.İçlerinde bayan olan terö*rist ziynet eşyalarımı istedi.Olmadığını söyleyince "Siz İstanbul Karagümrükten geliyorsunuz, sizin altınınız olmaz mı ? " dedi.

KATLİAMI GERÇEKLEŞTİRENLER KÖYÜ İYİ BİLİYORLARDI
Baskın sıradan bir baskın değil.Sanki katliamı gerçekleştiren*ler daha önce köye birkaç defa gelmişler. Öyle ki köyün tüm mahalle*lerini ve köyde yaşayanları biliyor, ne tesadüf ki İstanbuldan köye ta*til için gelen misafirlerin bile bulundukları evler tespit edilebiliyor.Ve siz İstanbul Karagümrükten geldiniz ifadesini kullanabiliyorlar.Köyde bulunan kadınlardan F.P. yaşadıklarını ağlayarak şöyle anlatıyor;
"Militanlar, kapının önünden ismen çağırıyorlardı köyün insan*larını.Selim Pato, sen gel dediler.Görümcemin oğluna, Recep sen de gel, dediler. Doğru camiye dediler.Ben içeride pencerenin önünde oturmuş dinliyordum. Birkaç militan sokaklara dizildi. A.C’yi çağırdı.
Bu adam yanımızdaki ilçenin köyünde oturuyordu.Bizde tırpan yapı*yordu. Onu görünce hayrete düştüm.Daha sonradan biz kadın ve ço*cukları da topladılar. Derenin yanında toplandık.Başımıza bir kız, bir erkek militan koydular.Erkekleri de öbür tarafa topladılar."
Kanlı bir katliama Başbağlar köyü sahne oluyordu artık.Bu dağ köyünde yaşayan insanlar, üstelik çoğu da yaşlı, suçsuz, günahsız olmalarına rağmen, hain kurşunlara hedef oluyorlardı.Artık köyde ya*nan evlerin alevi ve kurşun sesleri duyuluyordu.Köy sakinlerinden G.D. "Biz kadınları topladıkları yerde havaya uçuracaklarmış, Allah kurtardı bizi, dereye topladıklarında yanımıza bir şey koydular.Biz tel*siz var sanıyoruz.Ne konuştuğumuzu dinlemek için telsiz koydular sanıyoruz. Aramızda sessiz sessiz konuşuyoruz. Meğer bombaymış.Dereden çıkmışız, bomba patlamış." Köyün erkekleri öte tarafta kurşuna dizilirken, kadınlar ve çocuklar dere kenarında, yanlarına konan bombadan habersiz, militanlar köyü terk ettikten sonra dere*den ayrılıyorlar.Ayrılmasalar, köydeki erkeklerin akıbetine kadın ve çocuklar da uğrayacaktı.Militanlar, sloganlar atarak kanlı eylemlerini gerçekleştirdiler.Kadınların ve çocukların ağlaşmaları ve köyün ta*mamen yanması onlara adeta büyük bir zevk veriyordu.

BİR DAHA OKULA GİTMEYECEKSİNİZ

Kanlı katliamın gözü yaşlı tanıklarından N.L. " Köye geldiler silahlı silahlı adamlar.Sırtlarında bombalar vardı.Gözümün önünde silahlarını ateşlediler.33 kişiyi kurşuna dizdiler.Ben onların yanında duruyordum.Hepsi sizin gibi bizim gibi konuşuyorlardı.Benim yanım*da bir tane çocuk vardı.Çocukları tutuyorlardı "Bir daha okula gitme*yeceksiniz." diyorlardı.Ben dedim ki: Oğlum niye okula gitmesinler ki? Birisi elini benim omuzuma dayadı." Konuşma sen ne anlarsın?" dedi.Köyü üç dört defa dolaştılar kim var kim yok topladılar.Allah kimseye göstermesin, göz önünde insanların öldürülmesi çok acılı bir durum."
Katliamı gerçekleştirenler köydeki insanları toplarken: "Size bir şey yapmayacağız, sadece konuşacağız." diyorlardı.Ancak mili*tanların hareketleri ve gözlerindeki ifade durumun hiçte öyle olmaya*cağını gösteriyordu.
Militanlar, köyde gerçekleştirdikleri katliamda kinlerini yenememiş olacaklar ki, köydeki evleri, araçları ateşe verdiler.Evlerin yanında bulunan ahırlardaki hayvanlar da çıkan yangınlarda diri diri yandılar.

KONUŞMA YAPACAĞIZ

Başbağlar köyünün muhtarı: "Militanlar camiye girdiklerinde sanki beni tanıyorlarmış gibi yanıma geldiler.Daha önce teröristle karşılaşmadığım için çok korktum.Benim yanıma geldiler.Tehditler yağdırıp bütün köyü yakacaklarını; ancak kimseyi öldürmeyecekleri*ni söyleyerek bu eylemin amacının T.C. "ye bir uyarı niteliğinde oldu*ğunu belirttiler.Daha sonra erkekleri köyün dışına çıkardılar ateşe başladılar.Ben arka sıralarda olduğum için biri göğsümden ikiside bacağımdan üç kurşun yedim.Ölmüş gibi yaptım canımı kurtardım." diye anlattı olayı.
Yine köyün erkeklerinden yaralı olarak kurtulan S.A. :" Cami*de namaz kılıyorduk/İkisi kadın çok sayıda militan namaz ortasında ellerinde silahlarla camiye girip namazı bozdular.Daha sonra bizi si*lah zoruyla dışarı çıkardılar.Bize : "Korkmayın sizi öldürmeyeceğiz" dediler. Daha sonra bizi köyün yüz metre dışındaki kavaklık bir yere topladılar.Burda yaklaşık bir saat propaganda yaptılar."Hükümet ku*racağız, T.C. sizi ve bizi Türk-Kürt-Alevi-Sünni demeden katlediyor. Hesap sormaya geldik.Birbirinize sarılın" dediler.Daha sonra militan*ların lideri olan kişi telsiz görüşmesi yaptı ve ateş serbest diye bağır*dı.Otomatik silahlarla üzerimize ateş açtılar.Aramızda sağ kalanları ayrıca yakından ateş ederek öldürdüler.Ben kenarda kalmıştım.Ölü numarası yaptım.Sırtımdan iki kurşun yedim."
Silah sesleri dağlarda yankılanıyor.Köyün tüm erkeklerini bir araya toplayan teröristler bir buçuk saat propagandadan sonra elin*deki makineli tüfeklerle ölüm kustular.Şehit olan masum insanların feryatları ve atılan kurşunların çıkardığı gürültü Munzur Dağlarında yankılanıyordu.Ne çareki Başbağlar’dan çıkan feryat seslerini kimse duyamıyordu. Katliam sonrasında şehitlerin üzerinde ve etrafında tam beş yüz elli mermi kovanı bulundu.Kanlı baskının bilançosu: Yirmi dokuz kişi kurşunlanarak şehit edilmiş, biri çocuk biri kadın, dört ki*şi de evlerinin içinde diri diri yakılarak şehid edilmiştir.Köyde bulunan tüm evler ve araçlar yakılmış. Başbağlar köyü büyük bir ızdırapla sabahı beklemektedir.

GELDİKLERİ GİBİ GİTTİLER

Militanlar topluca geldikleri köyden istediklerini elde ettikten sonra gittiler.Başbağlar köyü karanlıktır artık.Gökyüzü Başbağlar’a ağlıyor.Birkaç saat önce ne ezanı okuyan hoca, ne ezanın okunduğu cami, ne de camideki cemaatten eser kalmamıştır.
Şimdi Başbağlar’da yaşlı ninelerin ve çocukların feryat ve fi*ganları duyuluyor.Militanlar köyü terk ederken Şehitlerin yanlarına bir bildiri bıraktılar.Bu bildiriyle ülkemizdeki Alevi-Sünni çatışmasını çıkarmaya çalıştılar.Söz konusu bildiride bu katliamın Sivas olaylarına misilleme olduğu belirtiliyordu.
BAŞBAĞLAR DERNEĞİ RESMİ İNT SİTESİNDEN ALINMIŞDIR..
kasparix isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 05.07.2008, 13:28   #3
MaViRuMuZ
Yiğido

MaViRuMuZ - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

MaViRuMuZ Şuan MaViRuMuZ isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.04.2009 00:59

Tecrübe Puanı: 634 MaViRuMuZ BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

CANA kasteden herkim olursa olsun allah belasını versin
Alt 05.07.2008, 13:51   #4
bayatlı kenan58
Tecrübeli Yiğido

bayatlı kenan58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

bayatlı kenan58 Şuan bayatlı kenan58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.02.2015 20:16

Tecrübe Puanı: 674 bayatlı kenan58 FAZLA SÖZE GEREK YOKbayatlı kenan58 FAZLA SÖZE GEREK YOK

AĞLAR BAŞBAĞLAR

“Başbağlar’ın 33 Şehidine Rahmetle…”

Civanlar vurulur,hain kin kusar
Mermi konuşunca insanlık susar
Dağın yamacından kasırga eser

Hainler gülerken ağlar Başbağlar
Yaralı yüreği dağlar Başbağlar

Damardan akar da kan oluk oluk
Gönül yas içinde,benizler soluk
Mümine bayramdır Hakk’a yolculuk

Dünya bizim için dert otağıdır
Kabir Hak dostuna İrem bağıdır
Ölüm hakikatte gençlik çağıdır

Göğün yücesinden nur iner yere
Günlerce durulmaz kan akar dere
Biz bu filmi gördük bilmem kaç kere

Vampirler ruhunu kanla doyurdu
Vahşet canı candan çekip ayırdı
Ermeni’nin dölü böyle buyurdu!

Güller boyun büktü,kana bulandı
Bebelerin gözü yaşla sulandı
Bir gece yarısı yürekler yandı

Nefret bahçesine beyaz gül dikin
Yürek bozkırına muhabbet ekin
Kurusun kökleri,tarih olsun kin

Gönlüm kaldıramaz hicran yükünü
Kim kurutabilir Türk’ün kökünü
Hayalimi süsler ceddin akını

Silahı kuşanmış mayası bozuk
Dost yüzlülerden yedik hep kazık
Türk-İslâm ülküsü ruhlara azık

Bir güneş doğacak,karanlık gebe
Emin adımlarla aşılır tepe
Çabuk büyü,yürü hesap sor bebe

Gönül surlarında açılır gedik
Hakikat burcunda her dem “Hak” dedik
İninden çıkmış da ötüyor hödük

Göz görür vahşeti,yürek kan ağlar
Kırağı çaldı da bozuldu bağlar
Mazlumun sesine ses verir dağlar

Rüzgâr ekenler hep fırtına biçer
İnsan dost elinden zehir de içer
Gün doğar ufuktan,karanlık göçer

Sözü geçmez olmuş evde eşine
Takılmışlar çulsuz,itin peşine
İstesek koyarız sansür düşüne

Bozbulanık sular durulur bir gün
Hesap terazisi kurulur bir gün
Kahpenin hesabı sorulur bir gün

M.NİHAT MALKOÇ

Ekleyen

şuanda yaptığımız hiçbir iş
kılınmayı bekleyen
vakit namazından daha önemli değildir

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
bayatlı kenan58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 05.07.2008, 14:45   #5
Pusula_58
Usta Yiğido

Pusula_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Pusula_58 Şuan Pusula_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.08.2013 14:51

Tecrübe Puanı: 778 Pusula_58 kann auf vieles stolz seinPusula_58 kann auf vieles stolz seinPusula_58 kann auf vieles stolz seinPusula_58 kann auf vieles stolz seinPusula_58 kann auf vieles stolz seinPusula_58 kann auf vieles stolz seinPusula_58 kann auf vieles stolz seinPusula_58 kann auf vieles stolz seinPusula_58 kann auf vieles stolz sein

Baskı,zulum, acımasızlık,zorbalık, katliam,vahşet nereden gelirse gelsin insanlığın evrensel düşüncesi buna karşı çıkmaktır.Hiç bir zulumun,hiç bir katliamın,hiç bir vahşetin asla haklılık yanı olamaz!!! Bu vahşetide şiddetle kınıyor,bunu yapanların asla insanlıkla alakalarının olmadığını düşünüyorum.Acıların bir nebzede azalması için hak ettikleri cezaları almaları gerekirdi. Acılar kolay kolay unutulmaz,
Pusula_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 05.07.2008, 16:10   #6
güleyşa_58
Yiğido

güleyşa_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

güleyşa_58 Şuan güleyşa_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.02.2010 21:00

Tecrübe Puanı: 673 güleyşa_58 FAZLA SÖZE GEREK YOKgüleyşa_58 FAZLA SÖZE GEREK YOKgüleyşa_58 FAZLA SÖZE GEREK YOK

Rabbim ölenlerin mekanını cennet eylesin geride kalanlara sabır versin...
Bunu yapanlar kesinlikle insan olamaz. Hiç mi vicdan yok ya... Niye medyada Başbağlar yer almıyor, ordaki acımasızca katledilenler bu vatanın canı değil miydi??

BİR NAMAZLIK SALTANATIN OLACAK O TAHT MİSALİ MUSALLA TAŞINDA...
güleyşa_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 05.07.2008, 18:48   #7
gürün_güzeli
Tatlı Yarışması 1.si

gürün_güzeli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

gürün_güzeli Şuan gürün_güzeli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.01.2014 09:32

Tecrübe Puanı: 949 gürün_güzeli TAM BIR BEYEFENDIgürün_güzeli TAM BIR BEYEFENDIgürün_güzeli TAM BIR BEYEFENDIgürün_güzeli TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
Pusula_58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Baskı,zulum, acımasızlık,zorbalık, katliam,vahşet nereden gelirse gelsin insanlığın evrensel düşüncesi buna karşı çıkmaktır.Hiç bir zulumun,hiç bir katliamın,hiç bir vahşetin asla haklılık yanı olamaz!!! Bu vahşetide şiddetle kınıyor,bunu yapanların asla insanlıkla alakalarının olmadığını düşünüyorum.Acıların bir nebzede azalması için hak ettikleri cezaları almaları gerekirdi. Acılar kolay kolay unutulmaz,
aynen katılıyorum arkadaşa.............

HayAtıMa qiRen heRkese YasanmıS heRseYe TesekküRLer BüyüYoRm siziNLe...
gürün_güzeli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 05.07.2008, 19:14   #8
yiğidoturan
Usta Yiğido

yiğidoturan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yiğidoturan Şuan yiğidoturan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.07.2014 12:58

Tecrübe Puanı: 1066 yiğidoturan TAM BIR BEYEFENDIyiğidoturan TAM BIR BEYEFENDIyiğidoturan TAM BIR BEYEFENDIyiğidoturan TAM BIR BEYEFENDIyiğidoturan TAM BIR BEYEFENDI

Sözde aydın, yazar ve kartel medyasının Sivas olaylarında ölenler için her yıl ortalığı ayağa kaldırdığını ve Başbağlar’da katledilen masum insanları görmeyerek ikiyüzlü davrandığını vurgulayan Aydın, “Sivas’ı her yıl abartarak gündeme getiren bazı basın kuruluşları, niçin Başbağlar katliamını görmezden geliyorlar? Yoksa onlara göre; Başbağlar, Türkiye’nin bir parçası değil mi? Orada şehit edilenler bu ülkenin vatandaşları değiller mi? Bir köy haritadan silinmek istendi, 33 masum hunharca şehit edildi ve bu olay aydınlanmadı” dedi.

ŞEHİDLERİMİZE ALLAH TAN RAHMET DİLİYORUM

SİVAS OLAYLARINI GÜNDEMDE TUTANLAR BAŞBAĞLARI NEDEN GÜNDEME TAŞIMIYORLAR ACABA ?
Alt 05.07.2008, 19:54   #9
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft

Alıntı:
yiğidoturan Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster

ŞEHİDLERİMİZE ALLAH TAN RAHMET DİLİYORUM

SİVAS OLAYLARINI GÜNDEMDE TUTANLAR BAŞBAĞLARI NEDEN GÜNDEME TAŞIMIYORLAR ACABA ?
Ha Başbağlar'daki olay,ha Sivas'taki olay ikiside aynı şey,İkisindede acı, gözyaşı,zulüm,şiddet cana kıymak.Ne farkı varki, biri diğerinden farklı görülsün? İkisinide lanetliyorum en ufak bir hakllık payı asla olamaz.
Her ikiside bizim insanlarımız bizim canlarımız.
"Tavşana kaç Tazıya tut" misali insanları buna alet eden beyinlere binlerce kez lanet olsun.
Alt 05.07.2008, 20:57   #10
kasparix
Usta Yiğido

kasparix - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

kasparix Şuan kasparix isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 01.07.2011 16:53

Tecrübe Puanı: 748 kasparix FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

az önce erzincanlılar sitesine girdim orda da haber yok inanır mısınız bu olayla ilgili ama olsun biz sivas olyınıda başbağlar katliamınıda kınarız ... çünki artık sivaslı okuyor sivaslı aydın sivaslı hür sivaslı değerlerini koruyor tepkisinide en akıllı ve makul medenice gösderebiliyor..bir kısım sözde ATAATÜRKÇÜLER gibi demokrasi dışına çıkılacak günleri hayal ediyor değil daha çok demokrasi ile bir birimizi daha ii anlayacak birbirimize daah çok sahip çıkcak birbirimizin dertleri ile deerrtlenceğimiz o güzel günleri hayal ediyor ve onun için çaba sarfediyoruz içtimai hayatta bize düşen sorumluluklarımızı bir öğreenci bir yurttaş bir sivaslı olarak yerine getrmeye gayret ediyoruz ediyoruzdur inş..... .......
kasparix isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)