|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 953
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() 4 Eylül Sivas Kongresi’nin 89. Yıldönümü Kutlamaları için Sivas’a gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası’nda yapılması düşünülen restorasyon ve çevre düzenlemesi hakkında Valilikte bir toplantı yaptıklarını ve çok önemli kararlar aldıklarını belirterek, burada yapılacak olan çalışmaların Cumhurbaşkanlığı himayesinde hızlandırılmasına karar verdiklerini açıkladı. Sivas ziyareti kapsamında Divriği Ulu Camii’ni de gezmeyi çok istediğini kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, “Maalesef Divriği’ye gidip Ulu Camii’yi ziyaret etme şansı bulamadım. Fakat bir daha ki Sivas ziyaretimde Divriği Ulu Camii’ni kesinlikle ziyaret edeceğim” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, Sivas’ın cihan imparatorlukları kurmuş Selçuklulara merkezlik yapmış bir kent olduğunu ifade ederek, “Gezilerimiz sırasında bu Selçuklu eserlerini yakından görme imkânı buldum. Bu şaheserlerin yapılan büyük restorasyon çalışmalarıyla yeniden hayata döndürüldüğünü gördüm, bu beni mutlu etti” diye konuştu. Sivas’ın bir açık hava müzesi olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, “Bu eserler tek tek ele alındığında bu eserlerin cam fanus içine almanın lazım olduğu görülüyor. Bu eserler yapılan çalışmalarla yeniden insanlığa kazandırılıyor. Bu çalışmalar bittiği zaman Sivas cazip bir turizm merkezi olacak” şeklinde konuştu. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
Son Aktivite: 11.10.2012 21:24
Tecrübe Puanı: 4558
![]() |
Sivasımızın tarihi ve kültürel yapısı yapılacak resturasyonlarla yeniden hayata gecirilmelidir
|
|
|
#3 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() veysel Şuan
Son Aktivite: 26.02.2012 10:24
Tecrübe Puanı: 1117
![]() |
Tarihiine sahip cikmayan millet zelil olmaya mahkumdur
|
|
|
#4 |
|
Editör
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() FurkaN Şuan
Son Aktivite: 21.01.2015 22:58
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Divriği Ulu Camii taş işlemeciliği bakımında dünyada tekten... Biz böylesi bir tarihi mirasa sahip çıkamıyoruz ardından tarihimizle övünüyoruz... Ama onlar bizle gurur duyuyor mu? Bir düşünelim...
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Yiğido
sivaslı_yavuz Şuan
Son Aktivite: 16.10.2008 19:47
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
aslında tarihi eserlerimize milletimizin himayesinde olaması lazım
|
|
|
#6 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Abdurrahman 58 Şuan
Son Aktivite: 17.06.2016 18:24
Tecrübe Puanı: 1132
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sivastaki tarhi eserlerimiz geçte olsa koruma altına alınmaya başladı.
cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz..
|
|
|
#7 |
|
Yasaklı
dark_yamtar58 Şuan
Son Aktivite: 23.12.2009 15:39
Tecrübe Puanı: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hayırdır Ulu Cami satılıyor mu............................ .
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|